Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan Uğur Bey merhaba, size mülakat belgeleri ile ilgili bir şey sormak istiyorum. benim eşim asıl talihli ve İran'da çalışıyor ama İran'da hiç iki aydan daha uzun kalmadı sürekli Türkiye'ye girişi var bazen burada bir ay kalıyor sonra yine oraya gidiyor. Yine de İran'dan adli sicil kaydı gibi bir belge alması gerekir mi? Yani aralıksız 6 ay başka ülkede kalanlar mı almalı onu anlamaya çalışıyorum da, orada bu tarz resmi işler çok sıkıntılı gidiyor da alabilir mi emin olamadık tabi deneyecek yine de almayı. Teşekkür ederim.

• Şu an case 4000 lerde olanların Honkong da Ekim'de mülakat almasi,Ankarayi bekleyenlerin şu an itibari ile 2025 talihlilerinin case 5000 lerde yeni mülakat almaları düşündürücü,üstad boşuna demiyor Ankara ya güvenmeyin diye.

• @aktases Benim de Avrupa'da 4 aylık bir Erasmus eğitimim var. Yaşadığım yerler kısmına orada kaldığım yurdu eklemiştim. 6 aydan daha kısa bir süre olduğu için bir sorun yaşanmayacağını iletti herkes.

Ama sizin durum biraz farklı. Hem Irak , hem de sürekli giriş çıkış yapılan bir yer. Sizin yerinizde olsam, her ihtimale karşılık o polis belgesini (adli sicil kaydı) alırdım.

• @Serapp Merhaba, 23 ekim için Honkong tan mülakat tarihi aldık. Asıl talihli eşim. Haziran ayında evlendik dosya ya beni ekletmesi gerekiyor. Şuan mail atıp önce beni ekletip daha sonra mı sağlık muayenesi için randevu almamız gerekir? Sürece nasıl devam etmeliyiz

• ⭐⭐⭐⭐

@swadze, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

benim gibi beklemekten sebep olsa gerek sanki bir hata yaptığını düşünen, dert yapan var mı aşırı kuruntu yapıyorum

Hata yapıyorsunuz diyemem, sadece zaman kaybediyorsunuz. Eğer vizeyi aldığınız gibi Amerika’ya yerleşme planınız yoksa, bu zaman kaybının size stresli süreci daha uzun yaşatacak olması dışında şimdilik bir sıkıntı görünmüyor. 3k ile muhtemelen Ankara’dan mülakat alırsınız ancak bunun hiçbir zaman garantisi yok. Bundan 7 sene önce sorsanız değil 3k, 13k ile Ankara’dan tabi ki mülakat alırsınız derdik ancak Ankaranın her sene daha da kötüye giden bir performansı var.

Sizinle aynı hatta sizden daha yüksek case numbera sahip olup, Ankara dışında mülakat ve vize alan kişiler olacak. Bu kişiler Amerika’ya yerleşip düzenini kurarken siz hala mülakat bekliyor olacaksınız. Ve belki bu kişiler kredi skorunu bile oluşturmuş olabilirler siz mülakat aldığınızda.

Geçen sene 5-6k olan kişilere hatta 3k olanlara bile beklemek istemiyorsanız dosyanızı taşıyın demiştim. İmkanı olanlar, erken gelmek isteyenler bunu yaptılar. İlk aylardan vizelerini alıp Amerika’ya yerleştiler. Onlar vizeyi almış gelmişken, 1k ile anca Ocakta mülakat alan vardı Ankara’dan. Ama önceki sene Ağustosta vizesini alıp da Ocakta hala ilk girişini yapmamış, hatta giriş yapsa bile ilk etapta yerleşmeyip dönecekler vardı.

Yani yaptığınız hata değil, tamamen sizin kendi kişisel yolculuğunuz. Kaybettiğiniz şey zaman ve kazandığınız şey fazladan stres.

• @swadze bende de durum aynı

• USTravelDocs.PNG

arkadaşlar dolduran oldumu? yanlış doldurmak istemiyorum, bununla ilgili bir yönlendirme var mı

• @swadze Benim 🤚🏻
    İlk önce dosyamı Bangkok'a taşıdım. Fakat Suriye'ye seyahatım olduğu için ve oradan alacağım evraklardan dolayı AP'ye kalmaktan korktum. İki gün önce KCC ile dosyamı Amman'a taşıdım, current olmasına rağmen taşıdılar. Amman'da Suriye'den alınan evraklar sorunsuz işleniyor, yalnız benden ikametgah istenecek mi bilmiyorum. Şimdi Amman'ın mülakat dağıtımı yapmasını beklerken stres yapıyorum.

• @zakaria Merhabalar,
    Buradaki .... belki size yardımcı olabilir. Halen forumda online oluyorlar mı bilmiyorum ama deneyim deneyimdir .:)

(forum kuralları gereği ilgili video moderasyon tarafından kaldırıldı)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aktases mülakata nerede gireceksiniz?
    ve bu seyahatleri DS260'da belirttiniz mi?

• @gucarslan Bangkok'ta gireceğiz. Güncel iş yeri olarak son tecrübesinde Tahran Iran olarak belirtmiş seyahat olarak belirtmemiş. Oraya da ekleyelim mi mülakat aldıktan sonra açtırıp? Bir de yaşadığı adreslere de yazmadık sık gelip gidiyor sürekli yaşamıyor diye ama doğrusu nasıl ilerlemek olur size göre? İkameti Türkiye'de.

• @EzgiLera çok doğru sıra numaram 900 küsür ama ben bile dosyamı taşımak istedim resmen Ankara çok yavaş ilerliyor

• Merhabalar,
    Kafamdaki bir sorgudan dolayı sizlere danışmak istiyorum. Bu büyük bir soruna neden olur mu bilmiyorum. DV'ye başvururken kapımızın üzerinde yazan No:9 şeklinde kayıt yapmıştım. Ancak kapıcı dairesi olduğu için nüfusta No:11 olarak gözüküyor ve bunu bilmiyordum. Bunu DS-260 doldururken No:11 olarak düzelttim. Sizce büyük bir sorun oluşturur mu?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aktases iş tecrübenizi belirtmişsiniz zaten.. bu sistemde kayıtlı. seyahatlerinizi de belirtmeniz gerekirdi, sonuçta son 5 yılı soruyor.
    adresten ziyade seyahatleri belirtmeniz gerekirdi, bu sizden istenen bir bilgi sonuçta.
    karar sizin ama şimdiden her şeye hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim. sizden police report istenebilir..

• @gucarslan mülakat aldıktan sonra düzeltebiliriz değil mi seyahat ülkelerini, sonradan eklemek dezavantaj olur mu bizim için? Polis kaydını da almaya çalışıp çevirtelim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aktases ekleyebilirsiniz, sorun değil. bol şans.

• Son 5 yıl öncesi herhangi bir ülkede yaşamış ya da seyahat etmiş olmamız önemli mi acaba? DS260 ‘da ben bunu belirtmedim, 90’lı yıllarda 5 yıl kaldım ve üniversite okudum orada .

• ⭐⭐⭐⭐

@swadze kuruntu yapmayın bence, 3xxx cn ile kendinizi o kadar da strese sokmanıza gerek yok eğer aceleniz yoksa. 2025 ank datalarına bakalım;
    ankara eu dosyalarından 3000-3999 arasında olan dosyalara -büyük çoğunluğu mayıs ve haziran olmak üzere- nisan-mayıs-haziran-temmuz-ağustos aylarına yayarak mülakat planlamış veya vize basmış. Temmuz ağustosa randevu verdikelrinde, ya balgam testine kalırsam, apye kalırsam süreç uzar da zaman yetmez mi gibi kuruntular yapacaksanız dosyanızı taşıyın 🙂 Ama belki de bu sene martta nisanda alacaksınız vizenizi bilemeyiz bunu, aynen daha da uzayabilme ihtimali de olduğu gibi.
    Bir an önce vizesine kavuşmak isteyen, kafası rahat olsun isteyen, gidip hayatını kurmak isteyen 3-5k arası case sahipleri bile dosyalarını taşıdılar ve fiscal yearın başlarında vizelerine kavuşacaklar ve artık göçmenlik sürecinde önlerine bakacaklar, biz burada email beklerken.. Yani stres yapmayın o kadar da, ne istediğinizi düşünün ve karar verin.

• @aysegul sonuç sayfası dediğiniz çekilişin sonlandığı mı application formları doldurdugumuz mu Aysegul hn?

• ⭐⭐⭐⭐

@yagmurgunes çekilişin sonuçlarına baktığımız sayfa

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |