@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
EB kategorisi için detaylarina hakim değilim, EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları konu başlığında tecrübeli ve süreçlerini devam ettiren kullanicilar size doğru bilgi verebilir.
-
F2A AOS yapan varmı hiç? Temmuzda case current oldu . Current oldukdan sonra ne kadar zaman beklemek gerekiyor ? 485 formundan başka gönderdiğim herşey 1 yıl 6 ay önce onaylandı . İ-485 2 yıl olucak artık eylülde .
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: B bkaraca
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
T.C. Kubilay Dikici
-
-
Merhaba;
AOS sürecinde olup henüz başvusunu yapmış biometrics vermiş mülakat tarihi bekleyenler varsa kendi yaptığımız şeyi tavsiye ederim. Eyalet Senatör ofisine Privacy Act Release Form doldurup(alien numberınızın da olduğu mülakat tarihi beklediğinizi açıklayıcı) bir email gönderin. Biz bu formu 12 Temmuz’da gönderdik ve 31 Temmuz’da mülakata girdik. Mülakattan 2 gün önce mülakatı yapacak memur kızımın doğum belgesinin eksik olduğunu gelirken yanımızda getirmemizi söylemek için aradı. Çocuklara vukualtı nüfus kayıdı alınmadığı için bizim üzerimizden gösterecektik ama yanımda hastane kaydı vardı onun çevirisini yaptırıp götürdük. Kabul etti. Mülakat çok sakin ve güzel geçti. 4 Ağustos’ta SSNlerimiz geldi, kart basılmış USPS te. Bu arada Senatörün ofisinden de tebrik ederiz diye email geldi. Yazdığımız email sonrası dosyanın durumunu takip etmeleri çok güzel. Dilerim tüm bekleyenlerin işlemleri hızlanır. -
@cikomastik Hayirli olsun. Tebrik ederim. Mulakat yeriniz New Jersey`miydi?
-
@MrOrion Teşekkür ederim. Evet NJ - Newark ofisinde girdik mülakata
️ -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
EB1A temelli AOS basvurusu yapanlar varsa aranizda, onlara bilgi vermek isterim. Cunku boyle karsilastirmali hikayeler bu surecte benim cok isime yaradi. Benim yesil kart basvuru maceram dun gece itibariyle nihayete erdi. ABD icersinden yaptigim I-140 (EB1A) basvurusu, 2025 Mart'ta onaylandi, ona dayanan AOS ise dun gece! Mulakat talep edilmedi, Nisan'daki biyometrik randevusu sonrasi tek gelisme bu onay oldu. Kendi sureclerinde herkese kolayliklar ve basarilar dilerim.
@kemalede, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@kemalede dun gece USCIS'ten bildirim aldim: EB1A temelli AOS basvurum sonunda ONAYLANDI!
Surecim genel olarak soyle isledi: 2024 Mart ayinda kendi hazirladigim, biri EB2-NIW digeri EB1A temelli iki I-140 basvurusunu ABD icerisinden regular processing ile baslatmistim.
EB2-NIW, 5 ay sonra 2024 Agustos'unda onaylandi. Ancak PD guncel olmadigi icin o vakit hemen AOS'a devam edemedim bununla.
Ardindan 2025 Mart ayinda artik EB1A'in degerlendirilmesini beklemekten sikildim ve yeterince para biriktirdim diye premium processing talep ettim. Iki haftadan kisa surede onay geldi.
Ardindan hemen EB1A'e dayanan AOS basvurumu kendim hazirladim ve USCIS'e yolladim.
Bu durumda aslinda tum surecim yaklasik bir bucuk yil surmus oluyor, ancak eger premium processing'i baz alirsam, toplamda 5 ay icerisinde green card onaylanmis oldu.
Basvurulari ABD ya da TR icinden hali hazirda devam edenlere ve de yeni basvurmayi planlayan diger herkese kolayliklar ve basarilar dilerim.
-
Merhaba. Dv 2026 talihlisiyim ve cn 13 binlerde. Normal şartlarda mülakat yerimi kcc aracılığıyla Viyana’ya taşımıştım ancak dün kcc tarafından yapılan duyuru sonrasında başka ülke konsolosluklarında oturum izni bulunmayanların mülakata alınmaması gibi bir risk gündeme geldi. Eşim ile birlikte abd turist vizemiz bulunuyor. Bu nedenle aos ihtimalini değerlendiriyoruz. Ancak ne zaman abd’ye giriş yapıp sürecimizi başlatmamız gerekiyor? Dosyamızın current olmasını beklememiz mi gerekir abd’ye giriş için? 13 binlerde abd’de aos için şansımız nasıl olur? Gibi konularda bilgiye ihtiyacım var. Daha önce benzer süreçleri yaşamış, bu yıl bu yolu izlemeyi düşünen veya konuya ilişkin bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
-
@emrewhite abd'ye giriş için cut-off olmasına gerek yok dosyanızın. olmadan giriş yapar, olduktan sonra da aos sürecinizi başlatırsanız direkt sürece dahil olmuş olursunuz.
geçmiş yıllarda, çoğu aos başvurusu mülakatsız aldı vizesini, bu başlıkta deneyimleri görebilirsiniz.
numaranız çok makul, current olmama şansı yok zaten. eşiniz ile vizeniz mevcut ise bu belirsizlikte aos sizler için en mantıklı seçim olabilir.
bir bülten daha bekleyip, ilerlemeyi gördükten sonra planınızı bu şekilde ilerletebilirsiniz.
şimdiden bol şans. -
@gucarslan çok teşekkür ederim cevabınız için. Beklenmedik bi haberle çok telaşlandık haliyle. Dediğiniz gibi bir sonraki bülteni bekleyip duruma göre devam edelim sürecimize
-
@emrewhite emre bey gürcan bey size konuyla ilgili net cevaplar vermiş bu konuyu bende detaylıca araştırmıştım bir gün talihli olursam aos yaparım diye bu yüzden geçtiğimiz sene de b1b2 vizesi almıştık. bu konu başlığında deneyimleri kesinlikle okuyun hangi eyalet aos süreci hızlı ise oradan başvuruyu yapın ve oradan giriş sağlayın pahalı bir süreç olduğu için yasal sürecinizde çalışamayacaksınız pahalı eyaletlerden kaçının gürcan beyinde söylediği gibi bültenleri takip ederek sıra numaranızın geleceği tarihe göre giriş yapmanız sizin ekonomik anlamda biraz daha rahatlatacaktır. ayrıcı sürecinizide burada paylaşırsanız bizlerde bilgileniriz.
Kcc tarafından yapılan duyuru demişiniz o duyuruyu kaçırdım rica etsem duyuru link atarmısınız bilgilenmek isterim
-
@T-C-Kubilay-Dikici Kubilay Bey cevabınız için teşekkürler. Eşim ile ikimiz de Türkiye’de çalışıyoruz ve planımız Viyana’da süreci tamamlayarak Türkiye’de son hazırlıklarımızı yapıp Amerika’ya giriş yapmaktı. Ancak dün bir duyuru yayımlandı. Bununla ilgili detaylı görüşlere forumda 2026 başlığında yer verildi. https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/adjudicating-applicants-in-their-country-of-residence-aug-28-2025.html
Sizin de belirttiğiniz gibi süreci aos ile yürütmek bizim için çok daha masraflı olacak ancak son çare olarak buna başvuracağız gibi duruyor.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
gucarslan
-
@gucarslan Talihli benim ama eşimin turist vizesi var.Onun üzerinden yürütebilir miyiz?Viyana randevumuzu iptal etti.
-
@cembey2012 bildiğim kadarıyla talihlinin aos yapması gerekiyor eşiniz sizin adınıza yapamaz.
dün bir konun altında gürcan bey bir arkadaşımıza bu şekilde cevap vermişti

-
@T-C-Kubilay-Dikici Anladım,teşekkürler.
-
Yapılan son değişiklik ile CP (dosya taşıma) işleminin vatandaşı olduğu/yasal ikameti olan talihliler hariç iptal edilmesi nedeniyle siz ve sizin gibi talihliler için en iyi seçenek AOS kaldı geriye mevcut gelişmelere istinaden veya kendi post konsolosluğunuzdan mülakat beklemek.
Sn. @gucarslan’ın mesajında ilettiği üzere geçmiş AOS deneyimlerini okumanız çok yararınıza olacaktır, hem sizin hem de eşinizin turistik vizeniz var ise ikinizin birlikte süreci ABD içerisinde CP’ye göre daha uzun olan AOS sürecinde psikolojik olarak birlikte birbirinize destek olarak beraber yürütmeniz (maddi & manevi şartlarınıza da bağlı olarak) faydanıza olabilir.
Buna ilave olarak her AOS başvurusunun sürecinin de birbirinden farklı ilerlemekte olduğunu geçmiş AOS tecrübelerinden göreceksinizdir. AOS planlarken valizi toplayıp yaşam, barınma ve süreç maliyetleri için en uygun lokasyonu seçme konusuna ilave olarak başvurunuzu yapacağınız (adresinize dayalı) dosyanıza bakması muhtemel field office performanslarını da (performansını görebileceğiniz bir sistem yok, tavsiyeler - gözlemler önemli) göz önünde bulundurmanızı, yakın zamanda AOS yapıp sürecini hızlı tamamlayan talihlilerin kullandığı field office’leri değerlendirmeniz, uzak durun diye tavsiye edilen field office’lerden uzak durmanız, AOS için karar verirseniz olası mülakat durumunda sorulması muhtemel neden - ne zaman - ne amaçla ABD’ye geldiğinizi kanıtlayacak/açıklayacak sağlam senaryolar ile destekleyerek sürece hazırlanmanız yararınıza olacaktır. Görüldüğü üzere USCIS ve Department of State özelinde hassasiyet çok yüksek seviyede.
Bol şans!
-
@emrewhite merhaba
@tyler_neft 'in bu iletisini de mutlaka okuyun. Çünkü turist vizenizi alış amacınıza uygun kullanmanız konusuna daha fazla takıklar son zamanlarda.
Farklı bir versiyonunu ben de mülakatta yaşadığım için biliyorum.
Her halükarda başka daha iyi bir seçenek olmadığını, her şekilde aos'un denenmesi gerektiğini düşünüyorum eğer bu son güncelleme değişmezse. -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
cttl
-
@ATS16 Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
-
@cttl Cevap verdiğiniz için çok teşekkürler.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
@emrewhite Oncelikle Tebrikler . ABD ye giris icin current olmayi beklemeniz gerekmiyor , tavsiyem current olmaya yakin , mumkunse 1-2 bulten oncesinde giris yapmaniz yonunde . 13K AOS yapmak icin guzel bir sira numarasi . Surecler ortalama 3-4 suruyor . Ama secilecek Field Office e gore daha uzun yada kisa da surebilir . Bu basligi mumkunse komple okuyun , aradiginiz bircok sorunun cevabini , deneyimler esliginde bulacaksiniz .
Benzer Başlıklar
113
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
Visa Bulletin For September 2025