Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Aslan-3 Hiçbir fikrim yok ve sağlıklı düşünüyorum dersem yalan olur. Kararı görür görmez mülakat yerim neresi diye sordum. Bugün maili görünce şok oldum. Mülakat yeri Ankara olarak döndüler.

• @nsercan
    Umudumuzu kaybetmeyelim derim ben inşallah şöyle bir şey olur Ankara konsolosluğunun yoğunluğundan dolayı İstanbul Konsolosluğu devreye girer ve hepimiz kendi ülkemizde mülakatlara gireriz belki de böyle bir şey olacaktır diye dua edelim ya da Ankara’nın hepimize mülakat vermesine inşalla. Yani şu an mantık devre dışı dua etmekten başka çaremiz yok gibi görünüyor.

• @Emre-Kurtulmuş

DV-2025 te İran ve Türkiye talihli sayısı;

IRAN 5,267
    TURKEY 4,194

Dediğiniz gibi iranda talihli sayısı çok fazla. Ankaranın performansını anlayabiliriz.
    Umalım ki mucizeler olsun.

• @sinemmurat39
    DV 2026 ile ilgili bir bilgi var mı acaba istatistik olarak?

• @Aslan-3 umudumu kaybetmek istemiyorum. Ama şok etkisini bir türlü atlatamıyorum. 😞 Ben artık başka bir değişiklik olmasın bari noktasındayım. Allah hepimizin yardımcısı olsun diyorum.

• @nsercan
    Yarın önemli bir işim var bu haberi duyduktan sonra uzun süredir hiç açılmamış bir şişe viskim vardı onu açtım , ağlasam mı gülsem mi halime bilemedim , bir taraftan sa bu forumda şahit olduğum tüm mücadeleci insanlar ve kendi aileme dua ediyorum

• @nsercan hepimiz bu haberle yıkıldık belki bir değişiklik yaparlar. Tek gelecek haberi beklemek.

• @Aslan-3 Şuanlık yok viyanadan gelen mail de tarafınıza geri dönüş yapılacaktır demişler. Yani suan Konsolosluklar da konuya %100 vakıf değiller. Ama kesin açıklama mutlaka gelecektir.

• ⭐⭐⭐⭐

@oktay3847

Bazı kavramlar karışmış, günün yorgunluğu ve stresi ile olabilir. Consular Processing (CP) ABD haricindeki başka bir ülkedeki ABD konsolosluğuna dosya taşıyarak süreci devam ettirmek anlamına geliyor ki son düzenleme ile bu süreç şu an belli/ belirsiz soru, yorum ve cevaplar ile dolu.

ABD’ye göçmen olmayan vize ile (turistik vize - B1/B2) giderek statünüzü değiştirmek ve süreci devam ettirmek için yapılan işlemin adı ise Adjustment of Status (AOS).

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak konu başlığında farklı süreç, soru ve deneyimleri bulabilirsiniz.

• @nsercan ben sordum ve bana mülakat yeriniz Viyana diye döndüler.

Mail şu şekilde :

"Thank you for your inquiry.

Your interview location is Vienna and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected]."

• ⭐⭐⭐⭐

@oktay3847, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera hanım, çok tşk ederim. Bu konudaki deneyimleri okuyabileceğim bir başlık varsa, paylaşırsanız çok sevinirim.. Kolaylıklar diliyorum

AoS Adjustment of Status başlığına bakabilirsiniz. Rica ederim 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Aslan-3, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@nsercan
    Umudumuzu kaybetmeyelim derim ben inşallah şöyle bir şey olur Ankara konsolosluğunun yoğunluğundan dolayı İstanbul Konsolosluğu devreye girer ve hepimiz kendi ülkemizde mülakatlara gireriz belki de böyle bir şey olacaktır diye dua edelim ya da Ankara’nın hepimize mülakat vermesine inşalla. Yani şu an mantık devre dışı dua etmekten başka çaremiz yok gibi görünüyor.

Maalesef İstanbul konsolosluğunun devreye girmesi gibi bir ihtimal yok. Göçmen vizeleri yalnızca Büyükelçilik’te basılıyor ve Ankara Büyükelçilik, İstanbul değil.

DV, Ankara için pek önemli bir vize değil ve her zaman listenin en alt sıralarında oldu maalesef onlar için. Ankara insafa gelir de DV basarsa ne ala. Küçük bir konsolosluk değil Ankara. Kapasitesi yüksek ve aslında diğer konsolosluklardan hızlılar. Sadece DV için çalışmak istemiyorlar. DV2022’yi kurtaran Ankara’nın Mart ayında bastığı vizelerdir. Gerçi ona da kurtarmak denirse, 28xx ile Ankara’dan mülakat alamayıp seneyi bitiren vardı maalesef. Yılda 2 kez o kadar vize bassalar zaten ne backlog kalır ne mağduriyet ama yapmıyorlar. Yapmadıkları gibi önceden çok da önemsemedikleri AS dosyalarına şu an EU’dan fazla mülakat veriyorlar. Belki Trumpla bu önceliklendirme durumu değişebilir ama buna pek de bel bağlamamak lazım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Aslan-3, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sinemmurat39
    DV 2026 ile ilgili bir bilgi var mı acaba istatistik olarak?

1 Ocak’ta açıklanıyor tam istatistikler. Ancak şimdiye kadar açıklanmış olması gereken kazanan sayıları bile açıklanmadı henüz.

• @EzgiLera Yani belki bu sene insafa gelip biraz onemserler artik dosya tasima diye birseyde kalmadigi icin. Ne kadar uzucu kendi ulkemizdeki konsolosluktan bu kadar buyuk bir sansi kullanamamamiz.

• @BERKE-Güngöroğlu, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar Merhaba,

Benim sürecim transfer talebi değil, DS-260’ta en baştan itibaren Tiflis’i seçmiştim. Yani başından beri tercih ettiğim konsolosluk buydu. TIKLAYARAK OKUYUNUZ.

Benim sorum şu:
    Benim gibi en baştan Tiflis’i veya başka ülkeleri seçip, dosyası doğrudan KCC tarafından oraya yönlendirilen adaylar da bu yeni kurala tabi olur mu, yoksa bu daha çok transfer taleplerini mi ilgilendiriyor?

Ben (CN 18xxx) ve bir arkadaşım (CN 10xxx) aynı şekilde DS260 doldurup mülakat için direkt olarak Tiflis seçmiştik, bununla ilgili bir yorum göremedim süreç bizim için nasıl ilerler bir fikri olan var mı? @gucarslan

• @earslann keşke… tek umudumuz bu fakat Ankara’ya hiçbir zaman güven olmuyor önceki talihlilerin deneyimlerine bakarsak… şuan tek yapabileceğimiz sanırım beklemek.

• @nsercan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese selam,
    Mülakat almamış olup KCC’ye mülakat yeri soran var mı? Benim dün attığım maile bugün dönüş geldi ve mülakat yerim Ankara olarak değişmiş. Başka böyle bir mail alan oldu mu?

Arkadaşlar bu konuda mail atıp dönüş olan var mı? Şuan sadece benimle ilgili bir hata olduğunu düşünmek istiyorum.:(

• ⭐⭐⭐⭐

@nsercan Siz taşıma yaptıktan sonra teyit almış mıydınız? Nadiren, KCC'den taşıma onayı gelse bile daha sonra taşınmadığını gören kullanıcılar oldu çünkü.

• @wizzie @nsercan dönülen mail olarak en yakın bu var ama viyana değil, bilginize

• @Serapp Evet teyit etmiştim. Üstüne ilk bülten açıklandıktan sonra sorumu mülakat yeri ve tarihi olarak sorduğumda da mülakat yeriniz burası ancak tarih planlaması yapılmadı diye dönüş gelmişti.

Benzer Başlıklar

• 316
  • 73
  • 642
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |