Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Gündem
578 166 39.7k 168

• @CaliGirl-0, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Selam arkadaşlar. Annem ve babam Mart'ta mülakatlarını tamamladılar. Belge eksikliğinden dolayı süreçleri tamamlanmadı. Bugün yeni sisteme kayıtlarını açtım. İkisinin de vize türü IR5 normalde, ama yeni sistemde anneme C53, babama B31 yazmışlar saçma bir şekilde. Diğer bilgiler doğru. Bu vize türünün düzeltilmesi için bir şey yapmak gerekiyor mu? Yoksa bu şekilde kalsa da işlemler sorunsuz yürüyor mu?

Sürecini tamamlamış olanlar çok rica etsem bu konu hakkında bilgi verebilir mi? Teşekkürler.

• Eski sistemde grup randevumuz vardı eşimle birlikte. Yeni sisteme talimatlara göre ayrı ayrı kaydolduk. Fakat ana mail hesabında bakmakla yükümlü olduğu kişilerde kimse görünmüyor.

• @imdelibas
    Ben bu yeni sistemi anlamadım, 1 yıl kadar önce randevu alan biri olarak aynı problemi ben de yaşıyorum

aile başvurum kopmuş, her başvuru birbirinden bağımsız olmuş

ayrıca ödeme bekleniyor gibi bir ekran var, halbuki ödedim önceki sistemde. ne saçma bir iş arkadaş

3 hafta sonra randevum var ne yapacağım bilmiyorum, "Close Application and Start New Application"a basmak da istemiyorum.

Ne yapmamız gerekli?

https://www.usvisascheduling.com/en-US/appointment-confirmation/

bu url'e gittiğimde DS 160 ve UID barkodlarımı görebiliyorum, bunları görebiliyor olmak randevum geçerli demek midir?

Anlamadım ki!

• @Reverie

Yapacak bir şey yok maalesef.

• @gucarslan

Eski sistemde eşimle grup randevusu olmasına rağmen yeni sistemde bu olmadı. Birlikte girmemizde sorun olur mu acaba?

• Merhaba,
    Eski sistemde doldurduğum DS-160 formumdaki bilgiler değişti. Yeni seyahatlerimi ve güncellenen konaklama bilgilerini eklemek istiyorum.
    Yeni sistemde, randevumu iptal etmeden DS-160 barkod numarasını (Confirmation Number) güncelleme imkanım var mı?
    Çağrı merkezi veya “Geribildirim/Talep” bölümü üzerinden barkod numarasını değiştirerek mevcut randevumu koruyabilir miyim?

Aksi halde, randevumu iptal edip sistemin belirttiği gibi bir iş günü bekledikten sonra yeni randevu tarihi takibi yapmam gerekecek. Bu durumda hem süreç uzayacak hem de mevcut randevu tarihimi kaybetmiş olacağım.
    Teşekkürler.

• @yanutsu merhaba, ben de anne babam için aynı sorunu yaşıyorum bir cevap alabildiniz mi?

• @mervekayo dediğiniz gibi yaparak aldım evet

• @imdelibas randevusu olmayan kimseyi binaya almazlar, bu mümkün değil ne yazık ki.
    güvenlik bunu sert bir şekilde reddedecektir, denemenizi tavsiye etmem.

• @gucarslan Hayır randevumuz var. Aynı saatte ama ayrı ayrı, grup randevusu olarak görünmüyor yani.

• @Reverie
    Aynı durum bende de oldu hatta kapat dedim eskisi görünür diye ama yok çok saçma uyarı vermeden felan iptal mi pldu şimdi bemin mülakar üstelik 19/08/2025

• Herkese Merhaba, İstanbul vize görüşmesini hiç bir şekilde 2025 yıllı için görüşme tarihi bulamıyorum. Haziran başından beri düzenli olarak kontrol ediyorum. Acaba görüşme yerini İstanbul'dan Ankara'ya değiştirmek mantıklı olur mu? ve bu mümkün olur mu? konu hakkında bilgisi olan var mi ?

• @Aydana ankara istanbuldan daha kötü durumda galiba ben istanbulda 2026nın başına çekebildim mesela bazı ankarayı bekleyen arkadaşlar hiç boş tarih açılmadığını söylüyordu

• Annem Babam ın yakında randevusu var. Annemi yeni sisteme kaydettim ama sadece bir kişi kayıtlı gibi görünüyor. Babam ile ilgili hiç bir şey göremiyorum. Onu aynı gruba nasıl kaydedebilirim?

• Arkadaşlar bu vize sistemi değişmeden evvel babam için mülakat tarihi alındı ödeme yapıldı vs.

Şimdi sistemin değiştiğinden haberim yoktu nereden babamın randevu bilgilerini sorgulayacağım.Yardımcı olur musunuz lütfen.

• @imdelibas o zaman sorun olmaz. bunu içeri girdikten sonra mülakatı yapacak görevliye belirtmeniz yeterli..

• @Nisa-Nur-Özveri Merhaba, konsolosluk ile iletisime gectigimde annemin bu sene yani 2025 babamin ise 2026 randevusu oldugunu soylememe ragmen bana su sekilde bir oneride bulundular. Randevularinizi iptal edin hesaplari birlestirelim daha sonra tekrar randevu alin dediler. Bende bunu kabul etmedim. Suanda babamin randevusunu 2025 yili icerisine cekmeyi planliyorum.

• @gucarslan tamam kayıt yaptık sonra ? Göçmen vize için konuşuyorum sonra ne yapılacak. Hiçbir şey yapılamıyor.
    Bizim 3 Eylülde randevumuz var mesela ne yapacağız ? Yani bu siteden yeni sistemden ne yapacağız ?
    Onu adım adım anlatın genel konuşmayın..!!

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Procedure

tamam kayıt yaptık sonra ? Göçmen vize için konuşuyorum sonra ne yapılacak. Hiçbir şey yapılamıyor. Bizim 3 Eylülde randevumuz var mesela ne yapacağız ? Yani bu siteden yeni sistemden ne yapacağız Onu adım adım anlatın genel konuşmayın..!!

iletinize cevaben;

öncelikle

Bizim 3 Eylülde randevumuz var mesela ne yapacağız ?

çekirdeklerini çıkartıp reçel yapabilir ya da katlayıp sallanan bir masanın altına koyabilirsiniz. malum denge ve dengeli olmak önemli bir meziyet..

gelelim hakkınızdaki fikirlerime;

muhtemelen bu tarz konuşmalar abd'ye yerleşince green cardla birlikte paket halinde veriliyor :)
    bazıları bunu çöpe atıp adamlığını korurken, bazıları arada okyanusların olmasının verdiği rahatlıkla sallıyor işkembe-i kubradan. nasıl olsa beni bulamaz, nasıl olsa ben buradan sallarken arkamda kapı gibi trump ve onun salak sacma politikaları var diye hulyalara dalıyor.

yoksa klavyenin başından kalkıp herhangi bir insanın yüzüne bunları söylemeyi bırakın; aklından bile geçirme cesareti olmayan şahıslar, cengaver kesiliyor yorum yaparken. canlarım benim :)

normalde sizin gibilere cevap vermek yerine direkt forumdan atıyoruz ama; bu sefer ağzınızın payını huniyle vereyim dedim ki, dışarı taşmasın.

burada bu başlığı açmamış olsam, mülakat günü konsolosluk kapısından geri çevrilecek siz, gelmişsiniz bana emr-i vaki kelamlar kuruyorsunuz.

neden?
    çünkü bireysel olarak iki cümleyi okuyup anlamlandirmak, yazılanları idrak edip kafada oturtmak ve bunu becerecek akli kapasiteye sahip olmak herkesin harcı değil.

şimdi bu cevabimi okuyun diye biraz bekleyip öyle atacağım sizi forumdan.

cevap verme hakkınızı; cosco'dan alacağınız çizgili defterlere yazar, sinirlendikçe açıp okursunuz. okul sezonu da açılıyor, indirim de vardır hem ;)

mülakatta bol şans, tabi gidebilirseniz.

ekleme: ya bu arada baktım houston'da ikamet ediyormussunuz.
    aklıma şu replik geldi;

houston, you have a problem

😁

• ⭐⭐

@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

@Procedure

tamam kayıt yaptık sonra ? Göçmen vize için konuşuyorum sonra ne yapılacak. Hiçbir şey yapılamıyor. Bizim 3 Eylülde randevumuz var mesela ne yapacağız ? Yani bu siteden yeni sistemden ne yapacağız Onu adım adım anlatın genel konuşmayın..!!

iletinize cevaben;

öncelikle

Bizim 3 Eylülde randevumuz var mesela ne yapacağız ?

çekirdeklerini çıkartıp reçel yapabilir ya da katlayıp sallanan bir masanın altına koyabilirsiniz. malum denge ve dengeli olmak önemli bir meziyet..

gelelim hakkınızdaki fikirlerime;

muhtemelen bu tarz konuşmalar abd'ye yerleşince green cardla birlikte paket halinde veriliyor :)
    bazıları bunu çöpe atıp adamlığını korurken, bazıları arada okyanusların olmasının verdiği rahatlıkla sallıyor işkembe-i kubradan. nasıl olsa beni bulamaz, nasıl olsa ben buradan sallarken arkamda kapı gibi trump ve onun salak sacma politikaları var diye hulyalara dalıyor.

yoksa klavyenin başından kalkıp herhangi bir insanın yüzüne bunları söylemeyi bırakın; aklından bile geçirme cesareti olmayan şahıslar, cengaver kesiliyor yorum yaparken. canlarım benim :)

normalde sizin gibilere cevap vermek yerine direkt forumdan atıyoruz ama; bu sefer ağzınızın payını huniyle vereyim dedim ki, dışarı taşmasın.

burada bu başlığı açmamış olsam, mülakat günü konsolosluk kapısından geri çevrilecek siz, gelmişsiniz bana emr-i vaki kelamlar kuruyorsunuz.

neden?
    çünkü bireysel olarak iki cümleyi okuyup anlamlandirmak, yazılanları idrak edip kafada oturtmak ve bunu becerecek akli kapasiteye sahip olmak herkesin harcı değil.

şimdi bu cevabimi okuyun diye biraz bekleyip öyle atacağım sizi forumdan.

cevap verme hakkınızı; cosco'dan alacağınız çizgili defterlere yazar, sinirlendikçe açıp okursunuz. okul sezonu da açılıyor, indirim de vardır hem ;)

mülakatta bol şans, tabi gidebilirseniz.

ekleme: ya bu arada baktım houston'da ikamet ediyormussunuz.
    aklıma şu replik geldi;

houston, you have a problem

😁

Bu vatandas costco’dan alacagi deftere not alamaz. Costco’ya uyelik gerekiyor ve beceremez. Dolayisiyla defter de alamaz. 😁

Benzer Başlıklar

• 3 Oy
    14 İleti
    905 Bakış
    sanaldenizS
    Mülakatsız vize yenileme sürecini kısaca açıklayabilirmisiniz. vize bittikten 12 ay içerisinde başvuru yapabiliyoruz. Ancak özetle ne gibi işlemler yapmalıyız. Örneğin ds160'ı yeniden doldurma vesaire var mı?
  • Önemli USCIS policy de Önemli Değişiklikler

Gündem
    13
    8 Oy
    13 İleti
    563 Bakış
    P
    bilgi için teşekkürler
  • BIDEN'ın Göçmen Vize Yasağını (PP-10014) Kaldırma Kararı (Şubat 2021)

Gündem
    132
    39 Oy
    132 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @Hakan-Halid, içinde söyledi: BIDEN'ın Göçmen Vize Yasağını (PP-10014) Kaldırma Kararı (Şubat-2021) Selam beş yıldır ABD vatandaşı biri ile evliyim aklımızda hiç ABD ye gitmek olmadığı için araştırmadık ABD ye gitmek erleşmek istiyoruz ve eşimin bu konuda hiç bir bilgisi yok iki kızımız var izlemem gereken adımlar ne dir burda hangi guruplara yazmam gerek tşkrlr Eger Turkiye'deyseniz su baslikta yazilanlari takip etmeniz lazim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak Eger ABD'deyseniz sayin gucarslan'in yukarida belirttigi basligi takip etmeniz lazim.
  • ABD sağlık sistemine yük olacak göçmenlere vize engeli

Gündem
    13
    5 Oy
    13 İleti
    841 Bakış
    saulgoodmanS
    @supermario, içinde söyledi: ABD sağlık sistemine yük olacak göçmenlere vize engeli Bu konular hakkında birkaç sorum olacaktı 1-biz vizemizi ağustos da aldık. ocakta giriş yapıcaz. şimdi bu olay bizi etkiliyormu yoksa ekimden sonra vize alanlar için mi geçerli olacak acaba?? 2-bir diğer merak ettiğim konu bu devletten yardım alanlara vatandaşlık verilmemesi!! sağlık sigortasında obamacare den yaptırınca da devletten yardım aldık sayılıyor mu? 3- son olarak bizim burda eşimle doğa sigortadan tamamlayıcı sağlık sigortamız var 3-5 ay bunu kullanabiliyor muyuz amerikada acaba? deneyimleyen varsa bilgilendirirse sevinirim. şimdiden teşekkür ederim Vizenizi aldıysanız sizi etkilemiyor. Obamacare'den yararlandığınız için vatandaşlık alamayacağınıza dair hiçbir resmi açıklama veya karar görmedim. Poliçenizde yurt dışı teminatı yoksa o poliçeden yararlanamazsınız. Amerika'ya gelmeden önce Türkiye'de 3 aylık seyahat sigortası yaptırıp sonra yola çıkabilirsiniz. Burada sağlık sigortası işlemlerini bitirene kadar onunla idare edersiniz. Unutmayın, genellikle sadece çok acil halleri kapsar bu seyahat sigortaları, hasta olmamaya, kaza geçirmemeye çalışın. Verilen bilgi ve tavsiyelerle ilgili sorumluluk kabul edilmez. :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k