Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Gündem
578 166 39.7k 168

Benzer Başlıklar

  • DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025

    Gündem
    93
    1
    16 Oy
    93 İleti
    4k Bakış
    B
    @SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025 10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım... Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim. Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde; “10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim. Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı: P(10) = \frac{1}{10} Gelmemesi olasılığı: P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10} Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı: P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^n Şimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım: Atış sayısı (n) En az 1 kere 10 gelme olasılığı 1 0.1 → %10 2 1 − (0.9)² = 0.19 → %19 5 1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.95 10 1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13” Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65. Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65 Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde. Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95 Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄 Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
  • 1 Oy
    84 İleti
    3k Bakış
    smartcellsS
    ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek. ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu. Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak. ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı. Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor. ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
  • BIDEN'ın Göçmen Vize Yasağını (PP-10014) Kaldırma Kararı (Şubat 2021)

    Gündem
    132
    39 Oy
    132 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @Hakan-Halid, içinde söyledi: BIDEN'ın Göçmen Vize Yasağını (PP-10014) Kaldırma Kararı (Şubat-2021) Selam beş yıldır ABD vatandaşı biri ile evliyim aklımızda hiç ABD ye gitmek olmadığı için araştırmadık ABD ye gitmek erleşmek istiyoruz ve eşimin bu konuda hiç bir bilgisi yok iki kızımız var izlemem gereken adımlar ne dir burda hangi guruplara yazmam gerek tşkrlr Eger Turkiye'deyseniz su baslikta yazilanlari takip etmeniz lazim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak Eger ABD'deyseniz sayin gucarslan'in yukarida belirttigi basligi takip etmeniz lazim.
  • ABD ile Vize Krizi Çözüldü

    Taşındı Gündem
    4
    2 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @semavi acaba otomatik olarak mi guncellendi yoksa siz bir istekte mi bulundunuz?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum