Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Viyanada mülakata giren degerli dostlar;
    VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ için ingilizce tercüme gerekli mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

• @emr19 Viyana e devletten alınan belgeler için tercüme istemiyor. Konsolosluktan gelen emailde bu bilgiyi de yazıyorlar.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 

• Merhabalar🖐🏻
    Eşimle beraber yaşadığımız uzun, yorucu ve zaman ilerledikçe umutsuzluğa düştüğümüz ama sonu mutlu biten AP sürecimiz hakkında her ayrıntısıyla anlatmaya çalışacağım.
    Konsolosluk: Viyana
    Dosya taşıma işini çoğu arkadaş gibi current olmadan önce KCC üzerinden yaptık.
    Ocak ayına mülakat verildi ve stresli sürecimiz başladı.
    23 Ocak 2025: Yaklaşık beş dakika süren mülakat sonucunda üniversite okuduğum ülke (Rusya) ve mesleğim (Fizik) dolayısıyla (tabiki bu bizim tahminimiz çünkü sadece cv istediler) pasaportlarımızı bir belge ile birlikte geri verdiler. Bu belgede ayrıntılı bir şekilde bilgilerimin olduğu cv mail atmam gerektiği yazıyordu. Moralim çok bozuldu ama hemen otele dönüp CV hazırladım ve aynı gün içerisinde mail yoluyla gönderdim. Cevap olarak elçilik sürecin uzun sürebileceğini bu yüzden Türkiyeye dönebileceğimizi yazdı. Türkiye’ye döndük ve uzun bekleyiş sürecimiz başladı. Döndükten bir hafta sonra eşimin hamile olduğunu öğrendik🍀

28 Ocak 2025: Case Last Updated – tarih güncellemesi oldu.

11 Şubat 2025: Sorgu maili attım
    I would like to get updated information about my AP process that has been going on since 23.01.2025. My health examination period ends on 20.07.2025. I would appreciate your support.
    12 Şubat 2025: AP sürecinin devam ettiğine dair cevap geldi

24 Mart 2025: Tekrar sorgu maili gönderdim, AP sürecinin devam ettiğine dair cevap geldi.

23 Nisan 2025: AP durumu ile ilgili hatırlatma maili gönderdim (sağlık muayene tarihinin 20 temmuzda biteceğini belirttim)
    ve yine aynı gün sürecin devam ettiğine dair cevap geldi

23 Mayıs 2025: AP durmumu, sağlık muayene tarihinin (20.07.2025) yakında biteceğini, eşimin hamile olduğunu ve daha da önemlisi Schengen süresinin bitmek üzere olduğunu yazdım.

28 Mayıs 2025: Cevap olarak sağlık muayenesi bitmeden AP sonuçlanırsa başka biriyle pasaportları gönderebileceğimizi ve eğer AP süreci sağlık muayenesi bitiş tarihinden sonra sonuçlanırsa Türkiye’de muayene olup olamayacağımızı merkez ofise sorduklarını belirttiler.

İçimizdeki umudu kaybetmemeye çalışıyorduk ama zaman ilerledikçe artık bu işin olumlu sonuçlanmayacağını düşünmeye başlamıştık eşimle.

Temmuz ayında Uğur beyle iletişime geçip durumumu anlattım. Bana unganlardan her ihtimale karşı randevu alıp muayene olmamı tavsiye etti🙏🏼

28 Temmuz 2025: Elçiliğe “Schengen vizemin bittiğini, eşimin hamile olduğunu, Türkiye’de muayene olup olamayacağımızı” sordum. Aynı gün AP sürecinin devam ettiğini ve Türkiye’de muayeneye girip giremeyeceğimizi öğrenmek için merkez ofisten cevap beklediklerini söylediler.
    Veeeeee bu mailden bir kaç saat sonra şu maili aldım “good news - the administrative processing of your DV case has been completed. We can proceed with the visa issuances.We will send you an email regarding the medical exams and the possibility to do these in Turkey”💫🍀☺
    Maili alır almaz unganlardan en yakın boş slota 12 Ağustosa randevu aldık. Bir yandan da forumda pasaportlarımızı elçiliğe götürmeleri için mülakata gidecek arkadaşlara yazmaya başladım.

31 Temmuz 2025: Viyana elçiliğinden yine güzel bir haber aldık. sağlık muayenesini Türkiye’de olabileceğimizi yazmışlardı. Uğur Bey bunun 2. kez yaşandığını ve çok şanslı olduğumuzu söyledi🍀🙏🏼

1 Ağustos 2025: sağlık randevusunu 6 ağustosa çektik ve bir yandan forumda Viyana’ya gidecek arkadaşlara pasaportlarımızı götürebilirler mi diye yazmaya başladım. Bu konuda geri dönüş yapan herkese çok teşekkür ederim🙏🏼 Ayrı bir teşekkürü de sayın @sencansinaygun a borç bilirim🙏🏼.

6 Ağustos 2025: Unganlar muayene
    Randevu saatimizden 10 dk önce 4. Kata çıktık ve Viyana elçiliği ile olan maillerin çıktısı gösterip durumumuzu izah ettim. Viyana elçiliği sonuçları unganların kendilerine direkt mail olarak göndermesini talep etmişti. Sadece bu şekilde kabul edebileceklerini belirttiler. Unganlar böyle bir şeyin güvenlik gerekçesiyle mümkün olmadığını ve hatta mülakatımız Viyana’da olduğu için muayene edemeyeceklerini söylediler. Tam yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik derken ne yapacağımızı şaşırdık. Ne kadar dil döksem de kabul etmediler. Hamile eşim dakikalarca rica etti ve sonunda şükür kabul ettiler. Daha sonrasında unganların mı yoksa Ankara ABD elçiliğinin mi sağlık sonuçlarını Viyana’ya göndereceği konusunda emin olamadılar. Benden Ankara elçiliği ile iletişime geçmemi istediler. Yine uzun süren ricalarımız sonunda kendileri bir telefonla iletişime geçip konuyu hallettiler (Çünkü ben iletişime geçmeye çalışsam belki cevap bile alamayacaktım elçilikten). Ayrıca hamile arkadaşlar için de bir bilgi vereyim. Aile hekiminizin yazdığı raporda tam olarak şu cümlenin olması gerekiyor “Karın bölgesi kurşun plaka ile korunarak akciğer grafisi çekilebilir ve cansız aşıları olabilir”. Bizim raporda ufak farklılıklar olduğu için hemen hekimimizi arayıp yazıyı düzelttikten sonra bize mail atmasını rica ettik. Sonra sırasıyla kan,röntgen ve muayene olduk. İlk başta Viyana’dan aldığımız aşı kartlarını kabul ettiler sanmıştım ama bana bütün aşıları yaptılar ve eşime de tetanoz hatırlatma dozunu yaptılar. Muayeneden sonra pasaportları @sencansinaygun e posta yoluyla gönderdim.

11 Ağustos 2025 pasaportlar elçiliğe teslim edildi ve o gün akşam saatlerinde durum AP ye döndü.
    12 Ağustos 2025 sabah saat 10 da sistemde kontrol ettiğimde issued olmuş💫🙏🏼

Umarim yazdıklarım ihtiyacı olanların işine yarar ve kendi süreçlerini takip etme konusunda ışık tutar. Süreç boyunca destek ve yardimlarindan dolayi @gucarslan ve ismini yazamadığım diğer bütün yardımsever forum arkadaşlarıma çok çok çok teşekkür ederim.
    Herkese saygılar ve bol şanslar.🍀🍀🍀

• ⭐⭐

@ogo siizn için inanılmaz bir süreç olmuş sayenizde bir tecrübe daha edinmiş olduk oradaki hayatınızda şimdiden mutluluklar diliyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@ogo Bu stresli, heyecanlı ve yorucu süreci başarıyla atlatıp mutlu sona ulaşmışsınız. Detaylı anlatımınız benzer durumda olacaklara ışık tutacak, elinize sağlık. Sizi gönülden tebrik ediyor, yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum. Bebeğinizle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu bir ömür dilerim🎉🎈

• @ogo hayırlı olsun, çok sevindim senin ve eşinin adına 🙂 darısı 14 Ağustos'da bizim başımıza, heyecanla mülakatı bekliyoruz, zaman geçmiyor 🙂

• @ogo Yardımı dokunan herkese ve tırnakları ile çabalayan sizleri tebrik ederim.Hayrlı olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@ogo

Tebrikler, zorlu ama sonu mutlu biten bir süreç olmuş. Sürecin bundan sonraki aşamalarında bol şans, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle 🍀🙏🏻

• Herkese merhaba.

Sonuçlar açıklandıktan sonraki 15 Aylık sürecin sonunda 07.08.2025 tarihinde vizemizi aldık. Son 3-4 ayı keşke çıkmasaydı diyerek geçirdiğim 15 ay, dile kolay...

Öncelikle @gucarslan , @ats16, @ugursway, @atibaba, @rasitcenngiz , @sirres, @momiscan, kullanıcı adlarını bulamadığım Aysel, Cenk, mesajlaştığım, yüz yüze görüştüğüm, forumu kuran, katkı sağlayan, yazan, çizen, kafa yoran herkese teşekkür ederim.

Forum olmasaydı çok büyük olasılıkla Ankara'yı bekleyip hakkımızı kaybedecektik.

Süreç

Sıramız 19k'lardaydı. Sonuçlar açıklandığında Arabistan'da çalıştığım için dosyamızı hemen Arabistan'a taşıdım.

Ancak Arap coğrafyasının konsolosluk davranışlarının dengesiz oluşu, EU dosyalarına keyfi olarak mülakat vermemesi, bu coğrafyada tatil günlerinin bol oluşu ve sıcaktan dolayı nerdeyse yarım gün çalışmaları nedeniyle süreci riske atmamak için dosyamızı tekrar EU bölgesinde Viyana'ya taşıyarak beklemeye başladık.

Bizim deneyimimiz kızımız ABD'de doğduğu için ve halihazırda ABD vatandaşı olduğu için biraz farklı ve stresli ilerledi. Son mülakat deneyimlerinden ve @gucarslan beyden öğrendiğimize göre, Trump etkisi nedeniyle, turist vizesi ile gidip çocuğunu ABD'de doğuranlara mülakatta ekstra zorluk çıkarılıyor ve hatta Ankara tarihte ilk kez, verilen vizeyi amacına uygun kullanmama sebebini resmiyete geçirerek talihliye red veriyordu...

Bu nedenle aynı durumda olanlar için, sıra numaraları küçük olsa dahi, dosyalarını Ankara'dan başka bir konsolosluğa (özellikle viyanaya) taşımalarını şiddetle öneriyorum.

(Aramalarda kolaylık olması açısından bir kaç anahtar kelime ekleyelim:
    abd vatandaş vatandaşı çocuğum abdde abd'de doğdu)

Sağlık Kontrolü

Ağustos bülteni açıklanır açıklanmaz KCC'den mülakat tarihimizi öğrendik, 07 Ağustos'a mülakat verilmişti.

Eşimde alerjik astım olduğu için ciğerleri röntgen çekimlerinde bembeyaz ve dolu gözüküyordu. Mülakat tarihimiz itibariyle olası bir balgam testi 8 hafta süreceği için, süreç bizim için otomatik olarak bitmiş demek olcaktı, bu nedenle hemen Molnar'a mail atıp Viyana'ya geleceğimizi ve 1,5 ay önceden sağlık kontrolüne girmemizin teknik olarak problem olup olmayacağını sorduk. En azından balgam testine kalırsak sonuçlar Ağustos ayı içerisinde çıkacaktı.
    Molnar hiç bir problem olmayacağını belirtti ve 17 Haziran tarihi için bize randevu verdi.

17 Haziran günü Molnar'da sağlık kontrolüne girdik. Neyse ki sonuçlar korktuğumuz gibi olmadı ve ciğerlerimiz temiz çıktı.
    Sağlık süreci böylece tamamlanmış oldu.

Bu aşamada, yazdıklarından sürekli faydalandığım @flight101'e ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum. Yazdıklarını belki 20 kez açıp bakmışımdır.

Mülakat

Sağlık kontrolünü 1,5 ay önceden tamamladığımız için mülakattan 1 gün önce Viyana'ya ulaştık.

Mülakat günü saat tam 1'de küçük kızımızla birlikte gürültülü şekilde konsolosluğa ulaştık.

Alize hanım evrak teslimi için sırayla herkesi çağırıyor. Bizi de çağırdı.

Bizden aldığı evraklar aşağıdaki şekilde oldu. Aşağıdaki evraklara ek ne fotokopi ne de başka bir şey istediler.

Asıl Talihli (Eşim):

• Orijinal pasaport (Fotokopi istenmedi)
    • Tamamen Türkçe diploma + 1 diploma fotokopisi + E-devlet Türkçe mezuniyet belgesi çıktısı
    • Formül-A (e devlet) - 1 adet
    • Formül-B (e-devlet) - 1 adet
    • Adli Sicil Kaydı (e-devlet-İngilizce) - 1 adet
    • Banka hesap dökümünün toplam tutarı gösteren ilk sayfası - 1 adet (ne imza sirküsü ne başka bir şey istendi)

Benden İstenenler:

• Orijinal pasaport (Fotokopi istenmedi)
    • Formül-A (e devlet) - 1 adet
    • Formül-B (e-devlet) - 1 adet
    • Adli Sicil Kaydı (e-devlet-İngilizce) - 1 adet

(Askerlik belgesi vs hiç bir şey istenmedi benden, Viyana'nın rahatlığına bakar mısınız..)

Alize hanıma evrakları teslim ettikten sonra kişi başı 330 dolar ödeme yapıyorsunuz yandaki vezneye.
    Sonra tekrar yerinize oturup mülakat için çağrılmayı bekliyorsunuz.

Biz biraz bekledikten sonra asıl talihli olan eşimin ismiyle çağrıldık.

Öncelikle doğruyu söyleyeceğimize yemin ettirildik.

Sonra bizim için mülakata giren diğerlerinden farklı olan zor kısım başladı.

• Kızınız ABD'de doğmuş, neden doğumu orda yaptınız?
    • Doğum için turist vizenizi kullanmışsınız?
      .....
      .....

Bir kaç zor soru daha...
    Daha önceki tecrübeleri okuduğum için antrenmanlıydım ve bütün soruları mantık çerçevesinde savuşturdum. Hatta öyle ki mantık çerçevesinde cevaplar aldığı için kadın mutluydu bile diyebilirim. Sorulara verdiğim cevaplar doğumla ilgili ve çok detaylı olduğu için burada paylaşamıyorum.

Burada bir parantez açmak istiyorum. Üstte dediğim gibi kadın verdiğim cevaplardan mutluydu, çünkü o soruları sorması gerekiyordu ve güzel cevaplar almak istiyordu. Mülakat esnasında hissettiğim tam olarak buydu. Düzgün cevaplar veremesem kadın nerdeyse üzülecek gibiydi 🙂

Bu durumu Ankara'da yaşamış olsaydık, mülakata Ankara'da girmiş olsaydık muhtemelen yüzümüze bile bakılmadan reddedilecektik.

O yüzden arkadaşlar bakın, sıra numarası ilk 100'lerde dahi olsa imkanı olanların dosyasını Viyana'ya taşımalarını kesinlikle öneriyorum.

Bir konsolosluk vizeyi tamamen onaylamaya odaklı iken diğer konsolosluk ise üstü kapalı ambargo uyguluyor Türk vatandaşlarına.
    Sürecin ilk başlarında sıra numaramızın yüksekliğinden dolayı üzülürken, mülakat esnasında bunun bizim için gerçekten bir şans olduğunu ve daha önce bunu farkedemediğimizi düşündüm...

Mülakatın devamında kadın güler yüzlü şekilde,

• Gittiğinizde ne iş yapacaksınız?
    • Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz?

Gibi klasik sorular sordu ve çekmecesinden bir adet bayrak çıkarıp bize uzatarak tebrik etti ve güler yüzüyle uğurladı.

Bir gün sonra vizelerimiz basılmış şekilde pasaportlarımızı teslim aldık.

Böylece tam 15 ay süren green card mülakat sürecimizin sonuna gelmiş olduk. Şimdi bir boşluğa düştüğümü söylersem sanırım çok yanlış olmaz.

20'li yaşlarımın başlarından beri başvurduğum ama çıkmayan green card'a eşimin sayesinde 40'lı yaşlarımın başında kavuşmuş oldum 🙂

Burdan sonrasını ben de bilmiyorum, bakalım neler olacak. Bir forumdaşın dediği gibi;

"Herkes kendi Amerika'sını yaşayacak"

Her şeyin, herkesin istediği gibi olması dileğiyle...

Soracağınız her şey için bir mesaj uzağınızdayım. Özellikle ABD'de doğan çocuğunuz var ise ve kafanıza takılan şeyler varsa mutlaka yazın.

Sağlıcakla kalın...🙏🏻

• ⭐⭐⭐

@cttl
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @ogo öncelikle size ve ailenize hayırlı olsun 😊 Ben de fizik mezunuyum. Amerika’da fizik üzerine çalışmayı mı düşünüyorsunuz?

• ⭐⭐⭐⭐

@cttl Daha çok gençsiniz, hayatınızın en güzel yaşlarındasınız. Kızınız ve eşinizle birlikte size çok güzel bir gelecek diliyorum. Tebrik ederim, hayırlı olsun 🎊👏

• @Ferhatyılmaz orijinal doğum belgesi tercümesine noter yaptınız mı?

• @cttl
    Amerikan vatandasi cocugu olan talihliler icin deneyiminiz cok degerli. Tebrikler, size ve ailenize Amerika’da hayatinizda bol sanslar dilerim.

• @STBM merhabalar vizeniz hayırlı olsun şimdiden VFS’den pasaportunuzu teslim almak için randevu aldınız mı? randevu sistemine girdiğimde en erken randevu bir hafta teslim almak için bir hafta beklemeli miyim? yoksa randevusuz da alınabiliyor mu? bilgi verirseniz çok sevinirim

• ⭐⭐⭐

@ogo
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• Çok teşekkürler Serap hanım. Bu forumdaki emeğiniz ve verdiğiniz bilgiler çok kıymetli🙏🏻

@Serapp, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@cttl Daha çok gençsiniz, hayatınızın en güzel yaşlarındasınız. Kızınız ve eşinizle birlikte size çok güzel bir gelecek diliyorum. Tebrik ederim, hayırlı olsun 🎊👏

• ⭐⭐⭐⭐

@cttl

Sorunsuz bir şekilde bu sürecin tamamlandığına çok sevindim, gözünüz aydın. Sizi ve ailenizi tebrik ederim, bundan sonraki süreçlerinizde gönlünüzden geçtiği gibi ilerlersin 🍀🙏🏻🧿

• @ogo sizleri tebrik ederim. benim de eşim hamile, aşı konusu kafamı çok kurcalıyordu. bunu ayrıca belirtip bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim

• @cttl O kadar çoookkkk çok sevindim ki… 🥳
    Tebrik ediyorum sizi ve ailenizi 🤗
    Yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum 🍀

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |