Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bir soruyla daha yine karşınızdayım arkadaslar 🤦🏽♂️ biraz önce gtspremium'dan mail aldık. Ben ais kaydı yaparken ups izmir şube teslim yerini seçmiştim. Adrese olan değil. Fakat gelen mailde Ankaradan, randevu alip teslim alabilirsiniz gibi bir bilgi var. Ya da linke tıklayarak eve kargolayalim gibi bir seçenek var, orada da state kısmında yaşadığım ilçe yok, hatta bir çoğu yok. (1010 tl ödemeli olan seçenek)

Şimdi ben Ankaraya mi gitmek zorunda kalacağım yoksa bu aiste belirttiğim izmir ups Konak şubesine mi gönderilir? Deneyimleyen var mi bu durumu? Özellikle izmirde. Ucagimizda 13'ünde çünkü

• @aliaytac41 tamam inşallah kardeşim. Görüşelim tanışalım haber verirsin

• Merhaba arkadaşlar Vize mülakatına Honk kong’ta girmiştim , şükürler olsun ki vizemi aldım ve amerikaya geldim deneyimde diğer arkadaşlardan farklı olarak askerlik belgem yoktu yoklama kaçağı olarak girdim. Bu yüzden dilekçe yazmıştım neden askerlik yapmadığımı açıklamıştım , tecil hakkımın bittiğini ve dövizle askerlik yapacağımı belirtmiştim. Askerlik belgesi olarak bunu sundum ve kabul ettiler mülakata girecek olup askerlik belgesi olmayan ve kaçak durumunda olduğu için alamayan arkadaşlar bu şekilde mülakata katılabilirler.

Bu zorlu yolda bize yardımcı olduğunuz için başta forum moderatörleri olmak üzere bütün bilgi paylaşan ve bir birine yardımcı olan arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum , iyi ki varsınız 🙂

• @Doğan-İnce Doğan bey günaydın.Hayrlı olsun .Numaranıza baktığımda yakın olduğumuzu görüyorum.Mayıs ayında sağlık muayenesi olduğunuza göre size mülakat tarihi ne zaman geldi?

• @evrentnrkl cevabınız için teşekkürler

• Mülakatta ret alanlar oldu mu? Ret sebebi olarak ne gösterdiler? 14'ünde randevum. Heyecan bastı.

• @sencansinaygun, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Mülakatta ret alanlar oldu mu? Ret sebebi olarak ne gösterdiler? 14'ünde randevum. Heyecan bastı.

Mülakatta ret alanlar tabii ki oluyor ancak bu durumunu paylaşan kullanıcılar forumda oldukça az. DV mülakatı en kolay geçen vize mülakatlarından birisi, eğer ilk başvurunuzda verdiğiniz temel bilgiler doğru ise ve bu bilgiler DS260 ile uyuşuyorsa ve vize için istenen şartları sağlıyorsanız ret almazsınız.

• @Fer-0 mülakatı nisan ayının başlarında almıştım askerlik belgemin olmadığını belirten bir mail attım yol göstermelerini rica ettim ertesi gün mülakat tarihi geldi.

• Merhabalar,

Bugün Viyana mülakat işlemlerimizi tamamlamış bir halde dönüş uçağımızı beklerken tüm deneyimlerimizi detaylıca anlatmak istedik.

Öncelikle sıralamamız çok gerilerde olduğu için ve daha önceki mülakat deneyimlerini araştırdığımız için sonucu öğrendikten 1-1,5 ay sonra dosyamızı taşımak için KCC'ye mail ilettik kısaca ve ingilizce olacak şekilde talebimizi yazdık, mail başlığına dosya numaramızı ve talebimizi (Case Transfer Request) kısaca ekleyerek bir mail gönderdik. Aynı gün içerisinde dosyamızın taşındığına dair dönüşü aldık. Sonrasında dosya numaralarının current olmasını beklerken farklı bir seyahat organize ederek schengen vizelerimizi de halletmiş olduk.

Dosya numaramız current olduktan sonra vize mülakat tarihimizi sorduğumuz bir maili KCC'ye ilettik. KCC'den aynı gün içerisinde randevu tarihimizi içeren ve aynı bilgilendirmenin Viyana'daki US Konsolosluğu tarafından da bize yapılacağını içeren bir mail aldık. Sonrasında konsolosluktan da vize randevu bilgilerimizi içeren bir mail aldık ve konsolosluğa dönüş olarak ilgili tarihte orada hazır bulunacağımızı belirten bir cevap maili hazırladık.

Son aşama olarak da sağlık kliniğine mail gönderdik ve vize randevu tarihimizi belirttik, kendileri bize randevu tarihi verdiler. Randevu tarihinde uyuşmazlık yaşadık ve farklı bir tarih talep ettik. Bu talebimize de son derece yardımcı oldular ve nihai tarihi belirlemiş olduk.

Sağlık için yaptırmamız gereken tüm testler ve aşılar bize ilettikleri web sitesinde yer alıyordu. Yine de aşağıdaki linkteki yazıyı yazan arkadaşımıza çok çok teşekkür ederiz odaklanarak okuyup tüm notları aldıktan sonra devlet hastanesi enfeksiyon bölümünden randevu alarak gerekli olan tüm antikorlara baktırdık.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/15508?_=1752337691205

Bağışıklığımızın olmadığı tüm aşıları burada yazan isimleriyle eczanemizde arattık, bulduk ve özel bir klinikte yaptırdık. Aşı kartı bize hastane tarafından verildi, hemşire kaşesi basıldı ve olduğumuz aşıların kutularını da yine bu aşı kartlarına zımbaladık. E-nabızda görünmüyor ve sağlık sistemine kaydı yapılamıyordu Sağlık Bakanlığı listesinde olmayan özel aşılar olduğu için. Ama kliniktekiler hazırladığımız dosyayı görür görmez çok başarılı bir iş çıkardığımızı ve tüm hepsinin sorunsuz kabul edildiğini söyledi. Böylece tüm aşılarımız ve antikorlarımız tam geldiğimiz Viyana Klinikte hiçbir işlem yapmadan sadece muayenemizi olduk, röntgen işlemlerini tamamladık ve çıktık. Bu arada hem vize hem klinik randevumuzdan 1 hafta 10 gün önce yine her iki yere de evraklarımızı hazırladığımızı ve randevu saatinde orada olacağımızı içeren onay maillerimizi ilettik.

Topladığımız evraklar ise asıl talihli için ;

• Formul A (E-devletten)
    • Formul B (E-devletten)
    • İngilizce Adli Sicil Kaydı (E-devletten,barkodlu)
    • Diploma Orijinal ve Fotokopi(Diploma çift dilli/ingilizce değilse çevirmek gerekiyor)
    • Banka hesap dökümü ( Dolar hesabı, İngilizce , İmza Sirküleri )
    • Pasaport
    • 2 adet fotoğraf
      Eşim İçin ise ;
    • Formül A
    • Formül B
    • Adli sicil kaydı
    • 2 Adet fotoğraf

Teslim ettikten sonra bizi 3 numaralı gişeye yönlendirerek vize basım ücreti olan 660 $ ödemeyi gerçekleştirdik ve tekrardan bekleme alanına geçmemiz söylendi.
    10 dakikalık bekleyişin ardından sonra soyadımız ile çağırıldık ve kısa bir mülakata alındık.
    Sorulan sorular:

• Daha önce evlilik yapıp yapmadığımız
    • Şu anki mesleklerimiz ve Amerika'ya gittiğimizde hangi mesleği yapacağımız soruldu.

Sorulan soruları cevapladıktan sonra mülakatı gerçekleştiren hanımefendi bizi tebrik edip bayrağımızı uzattı.

Dosyaları teslim ettiğimiz sırada dönüşümüzün hangi gün olacağını ve dönüş uçağımıza pasaportumuzu yetiştirmeye çalışacaklarını ilettiler.

Ertesi gün sabahtan mail gelir umuduyla konsolosluğun bulunduğu alana gittik. Tanıştığımız arkadaşlarımızla gelecek maili beklemeye başladık. Bir kısmımıza sabahtan mail gelmesine karşın grubumuzun çoğunluğuna öğlenden sonra mail geldi ve pasaportlarımı teslim aldık.

Bu süreçte medikal ekip ve konsolosluk çalışanları çok güler yüzlü ve yardım severdi.

Bizim için süreç stresli ve yorucu olsa da aslında oraya gittiğimizde gördük ki herkes vizeyi alabilmen adına yardımcı olmaya çok açık. Bu sebeple verdiğiniz bilgiler uyuşuyorsa, evraklarınız eksiksiz ve doğru ise süreç çok sağlıklı ilerliyor. Herkese başarılar diliyoruz umarız yazımız yardımcı olur.

• Varşova’da Adli Sicil Kaydı, Sağlık Raporu ve Mülakat Deneyimim
    Arkadaşlar herkese selamlar,
    15 ayın ardından vizem nihayet onaylandı. Umarım benden sonra Varşova’da mülakata gireceklere biraz da olsa yardımcı olabilirim.

Benim post yerim direkt Varşova idi. Burada üniversiteyi bitirdim, 6 yıldır Varşova’dayım ve şu an 3 yıllık çalışma oturum iznim var. Dosya taşıma süreciyle hiç uğraşmadım ve konsolosluk oturum durumumla ilgili hiçbir şey sormadı.

Adli Sicil Kaydı (Polonya)
    Adli sicil kaydını şu adresten alabilirsiniz:
    Czerniakowska 100, 00-454 Warszawa, Polonya

Ücreti 30 PLN ve nakit götürmeniz gerekiyor, kart geçmiyor.
    Tavsiyem öğleden sonra gitmeniz; sabahları yoğunluk oluyor.
    Formda 3 kutucuğun da işaretlenmesi gerekiyor. Yanınızda pasaportunuz ve PESEL numaranız olmalı. Formu önceden doldurup götürmeniz işlemleri hızlandırıyor.

Form ve güncel bilgiler için şu linki kullanabilirsiniz:
    https://pl.usembassy.gov/visas/police-certificates

Sağlık Raporu (Varşova)
    Sağlık muayenesini, mülakat tarihime yaklaşık 15-20 gün kala yaptırdım. Bir aksilik çıkmasın diye biraz erken hareket ettim. İşlemler hem Varşova’da hem de Kraków’da yapılıyor ama ben Varşova’da yaşadığım için burada yaptırdım.

İki aşamalı bir süreçti:

Önce kan testi ve akciğer röntgeni için laboratuvara gittim. Bu işlemleri randevumdan 1 gün önce yaptırdım.

Randevu günü ise laboratuvar sonuçlarını alıp doktor muayenesine gittim. Sonuçlar otomatik olarak doktora gitmiyor, sizin götürmeniz gerekiyor.

Randevuyu mail yoluyla aldım. Doktor çok ilgili ve açıklayıcıydı. Randevu mailinde neler getirmeniz gerektiğini, işlemlerin nasıl ilerleyeceğini detaylı bir şekilde anlatıyor. Muayene oldukça rahat geçti.

Aşı karnem yoktu, daha önce antikor testi de yaptırmamıştım. Bu nedenle bana 3 aşı yapıldı:
    Tetanos, Hepatit B ve Sarılık.

Muayene sırasında ayrıca:

Boy, kilo ölçümü

Göz kontrolü

Tansiyon ölçümü

İdrar testi
    yapıldı.

Doktorla kısa bir sohbet ettik, genel sağlık durumumu değerlendirdi. Her şey oldukça profesyonel ve sistemliydi.

Toplam ücret:
    Doktor muayenesi, laboratuvar testleri ve yapılan aşılarla birlikte yaklaşık 1300 PLN civarında tuttu.
    Tüm işlemler tamamlandıktan sonra yaklaşık 1 hafta içinde, kapalı zarf içinde sağlık raporumu teslim aldım.
    Daha detaylı ve son bilgi için link : https://pl.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/23/IV-F11-ENG-MED-INFO-JUNE2025.pdf

Mülakat Günü
    Mülakat sabah 8’deydi. 07:30’da konsolosluğun önündeydim, benden başka kimse yoktu. Sonrasında birkaç kişi geldi ama çok kalabalık değildi, toplamda 10 kişi anca vardı. Hiç Türk yoktu; herkes Ukrayna ve Belarus vatandaşıydı.

Saat tam 8’de içeriden biri çıkıp 2 numaralı bankoya UID belgesini (pasaport teslimi için) ve DS-260 onay sayfasını hazırlamamızı söyledi. Bunlarla birlikte pasaportlarımızı verdik. Pasaportların arkasına barkod yapıştırıldı, ardından 13 numaralı bankodan sıra numarası almamız istendi.

Telefon getirebiliyorsunuz ama içeri girerken kapatmanız ve teslim etmeniz gerekiyor. Çıkışta geri veriyorlar.

İçeri girdiğinizde bahçeden geçip “Immigrant” tabelalarını takip ediyorsunuz. 13 numaralı bankodan sıra aldım ve ilk ben çağrıldım.
    Evraklarım Şunlardı:
    Pasaport

2 fotoğraf

Formül A (Memur önce şaşırdı, "Bu ne?" dedi. Dijital sistemde dedim, tamam deyip aldı.)

Polonya ve Türkiye adli sicil kaydı (Türkiye için e-Devlet’ten İngilizce aldım)

Üniversite diploması (Lehçeydi, çeviri gerekmedi)

Sağlık raporu

Askerlik durum belgesi ve yeminli tercümesi (Bunu unuttu, ben hatırlattım, o zaman aldı)

Banka hesap dökümünü sordum ama gerek olmadığını söylediler.

Not: Varşova’da mahkeme kayıtları haricinde Lehçe belgelerin tercümesine gerek yok. Ama Lehçe veya İngilizce olmayan tüm belgeler yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş olmalı.

Evliyseniz ya da çocuk vs. varsa evraklar değişebilir. Detaylı bilgi için bu linkten kontrol edebilirsiniz:
    https://pl.usembassy.gov/visas/immigrant-visas-diversity-visa-program
    Evrak tesliminden sonra size bir kağıt veriliyor ve yukarı çıkıp ödeme yapıyorsunuz.
    pln ile ödeme kabul ediyorlar dolar değil ama son güncel halinden emin olmak için tekrar bakın derim.
    Ben 1210 PLN ödedim. Kredi kartı da geçiyor.
    Memur imzamı görmek istedi, ehliyetimi gösterdim.
    Sonra tekrar aşağı inip aynı memura ödeme makbuzunu verdim.

Mülakat Anı
    Bekleme alanı oldukça soğuktu, cidden üşüdüm 🙂
    Benden önce 2 kişi mülakata girdi, ikisi de vizeyi aldı.
    Ben de çok rahat girdim çünkü alacağımı biliyordum. Daha önce Work and Travel için aynı konsolosluktan vize almıştım, ortama hakimdım.

Sıra numaram yandı, selamlaştık. Elimi kaldırarak yemin ettim.
    Sorduğu sorular şunlardı:

Bilgisayar mühendisisin, doğru mu?

Ne iş yapıyorsun?

Ne zamandır Polonya’dasın?

Nereye gideceksin?

Tanıdığın var mı orada?

Ailenle mi yaşıyorsun, yoksa yalnız mı?

Tüm bu soruları sorarken bana değil, bilgisayara bakıp bir şeyler yazıyordu.
    Sonra “Vizen onaylandı, pasaportun hafta içi hazır olur” dedi. Teşekkür edip çıktım.

Genel Değerlendirme
    Gerçekten sürecin en kolay kısmı mülakat. Çıkınca insan bunu anlıyor.
    Benden önce girenlerin İngilizceleri bayağı zayıftı ama yine de vize aldılar. Dışarıda biraz sohbet etmeye çalıştım ama çok anlaşamadık. Rusça çeviriyle az biraz konuşabildik.

Bu süreçte en büyük yardımcım bu forumdu. O yüzden ben de deneyimimi detaylı şekilde paylaşmak istedim. Umarım birilerine faydam olur.

Sorusu olan olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Herkese bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@ahmeterol1912 Çok tebrik ederim, vizeniz hayırlı uğurlu olsun, ABD'de şansınız açık olsun🎉🎊

• ⭐⭐⭐

@ahmeterol1912
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• ⭐⭐⭐

@asya2792

• MÜLAKAT DENEYİMİ - HONG KONG

Mayıs ayında green card talihlisi olduğum andan itibaren keşfettiğim Yeşilkart forumu okuyarak dosya taşıma süreci başta olmak üzere tüm bilgileri bu forumdan öğrendim.
    Öncelikle forum kurucularına teşekkür ederek başlıyorum.
    Önceki yıllara bakarak Nisan mayıs gibi mülakat alabileceğimi düşünürken bültenin yavaş ilerlemesi sebebi ile Haziran ayında açıklanan bültenle numaramız aktif oldu. Aynı gün KCC ye attığım mail ile 1 Ağustos tarihinde mülakatımız olduğu maili geldi. Dr.Nicholsan a mail gönderdim ve 2 gün içinde 17 temmuz için sağlık randevumuz planlandı. 16 Temmuzda Hong Kong a Özbekistan aktarmalı olarak uçtuk ve ertesi gün sağlık muayenesine girdik. Olunması gereken aşıları Türkiye de olduğumuz için eşime bana ve 9 yaşındaki kızıma ekstra aşı yapılmadı Muayene ücretlerini ödedik ve mülakat tarihini beklemeye başladık. Hastanedeki doktor ve hemşirelerin hepsi İngilizce biliyor ve çok anlaşır şekilde konuşuyor iletişim kurmak hiç zor değil.
    Hong Kong 100 yıldan fazla İngiliz kolonisi olduğu için şehirde herkes İngilizce biliyor yolda adres sorarken , alışveriş yaparken zorlanmıyorsunuz.
    Temmuz ve Ağustos Hong Kong un nemli, yağmurlu ve sıcak geçen ayları olduğu için sık sık yağmur yağdı ve cidden nemli bir hava vardı. Genel olarak çok temiz ve düzenli bir şehir , insanlar birbirine ve yabancılara karşı çok saygılı ve yardım sever. Şehir planlaması çok güzel düşünülmüş , ulaşım , metro ağı çok gelişmiş.
    Biz konaklama için Bishop internationel house tercih ettik. Rezervasyonumuzu Agoda.com dan yaptık. Booking.com veya otelin kendi sitesine göre % 20-30 daha uygun fiyatlar alınabiliyor.
    Bu otelden forumda sıkça bahsedilmişti. Otelin etrafında market yok ulaşımı zor gibi yorumlar okumuştum fakat gidince öyle olmadığını gördüm. Otele 5 dk mesafede büyük marketler MarketPlace ve Fusion market var ve her sokakta Seven eleven pastane ,cafe vs mevcut kesinlikle zorluk yaşamadık. Otelin her saat ücretsiz shuttle servisi var ve 10 dakika da merkeze gidiyor yine saat başı otele getiriyor. Servis kullanmak istemeyenler için ; dünyanın en uzun yürüyen merdiveni ile merkezden otelin sokağına kadar gidebilirsiniz.
    Mülakat günü otelden yürüyerek elçiliğe indik 7-8 dakika sürüyor. 08:30 da içeri alındık ve evrak alan bankoya pasaportlarımızı verdim. 5 dk sonra isimle çağırdılar ve evrakları vermeye başladım.
    İstedikleri evraklar ;
    Formül A , Formül B , Lise diploması , Askerlik belgesi , Adli sicil kaydı , Evlilik cüzdanı , Nufüs kayıt örneği. Evraklar tamam dedi ve ödeme için vezneye yönlendirdi ödemeyi kredi kartı ile yaptım fakat yanımda nakit de vardı. ödeme makbuzunu verdikten sonra beklemeye başladım. 3-4 dakika sonra Mülakat için mülakat yapan bankoya ismimle çağrıldık.
    Mülakat
    Yemin ettik , parmak izlerimiz alındı.
    Daha önce Abd vizeniz varmış süresini aştınız mı ?
    Adli sicil kaydınız var mı ?
    En yüksek okul dereceniz nedir ?
    Bu sorular soruldu ve vizemizin onaylandığı bilgisi verildi.

• ⭐⭐⭐⭐

@fahriakc Vizeniz hayırlı olsun. ABD'de bol şanslar dilerim🎉🌟

• @Serapp Teşekkür ederim

• @fahriakc hocam öncelikle hayırlı olsun yeni kıtada hersey gönlünüzce olur inş benim bir sorum vardı lise transkıtıp isdendimi? Ve lise diplamonuzun orjınalı yanınızda mıydı tesekkurlr

• @Mehmet-Kocalar İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Lise transkriptim yoktu , istemedi de Orjinal diplomam vardı , diplomanın orjinal olduğunu sorarak teyit etti.

• ⭐⭐⭐

@fahriakc

• ⭐⭐⭐⭐

@fahriakc

Tebrikler ve sürecin diğer aşamalarında bol şans 🍀

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

108

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |