Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @swadze Teşekkürler hocam, sağ olasın

• ⭐⭐⭐⭐

@aliaytac41 Vize haberine çok sevindim. Sinema okumuş biri olarak hayallerinize bir adım daha yaklaştınız. Umarım yakında sizi Hollywood setlerinde görürüz😉
    Yolunuz açık, şansınız bol olsun! 🎬✨

• @Serapp Çok teşekkür ederim Serap hanım, desteğinizi unutmayacağım. Sağ olun 🙂

• @evrentnrkl evren bey vizeniz hayırlı olsun tebrikler. Size bir sorum olacaktı eşiniz hamileyken sağlık muayenesi deneyiminiz nasıl oldu? Eksik aşılar ve akciğer filmi çekimini nasıl yaptınız?

• @aliaytac41 Çook tebrikler sürecin bir kısmında bilgi ve heyecan alışverişi yapmıştık sizinde bu süreci sıkıntısız atlatmanıza çok sevindim 🙂 Her şey gönlünüzce olsun.

• @Harun-Yusuf-Şahin Dostum çok teşekkür ederim, ismini etiketleyemeyince normal bir şekilde yazabildim anca. Hepimiz için en iyisi olur umarım 🙂

• @aliaytac41 öncelikle tebrik ediyorum, bir sinema mezunu olarak gözlerim dolu dolu okudum. Hayırlısıyla 3 ay sonra gerçekleşmesini beklediğim mülakatımızı ben de sizler gibi paylaşacağım. Hepimizin yolu açık olsun, kolaylıkla ve güzellikle süreçlerimizi tamamlayalım 🙏🏻

• @emrewhite Teşekkür ederiz.

Eşime sadece grip aşısı yapıldı diğer aşılar için uygun olmadığı için muaf tutuldu. Akciğer filmi içinse belinden karın bölgesini saran bir korucu kurşun yelek giydirilip öyle çekildi.

• Selam arkadaşlar, mülakatımız 20 ağustosta, evliyim asıl talihli eşim, çoçuğumuz yok. Formül A doğum belgesi alırken, eşimin kızlık soyadı ile yazıyor ancak başka tüm evraklarda kimlik, pasaport, sicil, nüfüs, banka vs mevcut soyadımız yazıyor. Sadece doğum belgesinde kızlık soyadı geçiyor doğum yapmadığı için olabilir sanırım bu. Mülakata buna takılıyorlar mı? Sorun olur mu sizce ?

• @sesicesei Çok çok teşekkür ederim 🙂 Darısı başınıza umarım

• @aliaytac41 tebrikler broo

• @muammerkrgvs Anlamadım, formul A kişinin kendi doğum belgesi değil mi? doğum belgesinde neden evlendikten sonraki soyadı yazsın ki?

• @muammerkrgvs Formül A belgesi (Formül A Uluslararası Doğum Belgesidir. Uluslararası doğum kayıt örneği tercümesi adından da anlaşılacağı üzere doğum belgenizin doğduğunuz ülkeden başka bir ülkeye verilmesi durumunda sizin doğum ile ilgili bilgilerinizin uluslararası olarak geçerliliğini gösteren bir belgedir.) Siz Formül B belgesi ile karıştırıyorsunuz. Formül B yani evlenme kayıt örneğinde eşinizin yeni soyismini görebilirsiniz.

• @myof61 Teşekkür ederim abi, sağ olasın

• Ankara mülakat deneyimi:

4 Ağustos itibariyle basılı haliyle vizemizi de aldığımıza göre, bizce deneyimlerimizi paylaşmanın vakti geldi.

Her şeyden önce, bu foruma vaktini ve emeğini ayırıp katkı sunan, deneyimlerini, araştırmalarını paylaşan herkese çok teşekkür ederiz. Çekiliş sonuçlarının açıklandığı günden bugüne geçen süreçte bir çok noktada bunlardan faydalandık, eminiz ki sonraki süreçlerde de bu durum devam edecek. Biz de elimizden geldiğince katkı sunmak isteriz.

Birçok noktada diğer talihlilerin sağlık muayenesi ve mülakat deneyimlere paralel şeyler yaşadık. Biz bu mesajımızda farklılaşan noktalara dikkat çekmek istiyoruz.

• Yurtdışı polis raporu: Eşim yüksek lisans eğitimi sebebiyle 2 yıl boyunca Belçika’da yaşadı. Kurala göre 1 senenin üzerinde yaşanılan ülkelerden bir polis raporu alınması gerekiyor. Belçika için bu dosyanın adı “Extrait du Casier Judiciaire Central”. Fransızca veya Flemenkçe olarak alabileceğiniz bu evrakı, eşim dönüş yapmadan önce Belçika’daki e-devlet’e benzer bi platform üzerinden indirmiştik. Mülakat tarihi dosya indirildikten yaklaşık 10 ay sonra geldiği için, aynı evrakı e-posta yoluyla tekrardan talep edip, yeni tarihli ve geçerliliği devam eden yeni bir evrak aldık. Mülakat sırasında teslim etmek için de orijinaline ek olarak, yeminli tercümandan İngilizce çevirisini de beraber sunduk.

• Banka hesapları: Mülakat sırasında sunduğumuz gelir dökümanlarında banka dökümünde yaklaşık 22 bin dolar gösterdik. Ek olarak aracımızın ruhsatının fotokopisini çekip, üzerine yaklaşık piyasa değerini dolar cinsinden yazıp sunduk.

• Ustraveldocs sitesi: Mülakat öncesinde yeni değişen AIS sistemi nedeniyle kafamız biraz karışıktı. Mülakat tarihi mailini aldıktan sonra, yeni açılan ustraveldocs sitesine kayıt olduk, pasaportu daha sonraki süreçte bize teslimi için gerekli kaydı, barkodlu sayfayı falan aldık ama mülakat tarihimiz sistemde gözükmüyordu. Kısa bir süre niye gözükmüyor endişesi yaşadık ama sonra anladık ki, DV tipi için bu sistemde tarih gözükmesi gerekmiyormuş. Vizemiz onayladıktan sonra da VFS’ye gidip elden aldığımız için ödeme, adres vb. konularla uğraşmadık.

• Mülakat günü: Görüşmenin olacağı gün konsolosluk önü fazlasıyla kalabalıktı. 09:00 randevusuydu bizimkisi, 08:20 gibi giriş kapısındaydık. Bi 5 dakikalık “ne oluyor burada, nasıl çalışıyor sistem” diye sorguladıktan sonra, görevlilerin her 15 dakikada bir olan randevu saatlerine göre pasaportları aldığını ve sırasıyla bina içerisine davet ettiğini gördük. Heyecanla randevu saatine 45 dakika, 1 saat olanlar da sıraya girdiği için sıra kalabalık ve uzun gözükebilir. Önünüzdeki, sağınızdaki, solunuzdakiyle ufak bir diyalog sonrası doğal akışta zaten randevusu erken olanlar ön tarafa geçiyor. DV dışında diğer tüm vize tipleri de orada olduğu için, ufak bir karmaşa var, itiraf etmek lazım. Binaya giriş yaptıktan sonra sırasıyla kayıt, ödeme ve evrak teslimi işlemlerini tamamladık. Sonrasında mülakat sırasının gelmesini bekledik. Günün son mülakatını bizimle yaptılar. Önümüzde yaklaşık 25 kişi mülakata girdi, yarısı İran vatandaşlarıydı. Mülakatımız yaklaşık 2-3 dakika sürdü, mesleğimiz, okuduğumuz okul, yurtdışında yaşayıp yaşamadığımız, nereye gideceğimiz ve ne iş yapacağımız sorularından başka bir soru gelmedi. Son mülakat bizimkisi olduğu için de tek başımıza kalmıştık zaten binada, geldiğimiz yerden çıkıp binadan ayrıldık. Tüm işlemleri tamamlayıp çıktığımızda saat 11:50 idi.

Umarız seyahatimiz ve sonrasında da deneyimlerimizi paylaşma fırsatı buluruz. Mülakat sürecinde olan herkese kolaylıklar, bol şanslar.

• Selamlar herkese,

Biz de bugün Ankara'da vize mulakatimiza girdik. Bir çok arkadaş yazmış zaten neredeyse bire bir aynı şeyleri yaşayarak süreci tamamladık. Bunu yazmamın sebebi, bizim süreçteki ufak bir ayrıntı aslında;

Asıl talihli olan eşim Fransa doğumlu ve biliyorsunuz evrak listesinde orijinal dogum belgesi isteniyor. Biz evragi son anda bulduk ve tercüme ettirdik. Bu arada affidavit, formül A vs herseyi destekleyici belge olarak yanımıza aldık lakin onlarla hiç ilgilenmediler. Direkt olarak orijinal belgeyi talep ettiler ve oldukça şüpheli yaklaştılar. Hatta neredeyse süreci ap'ye bırakacaklardı ama sanırım sonradan gelen supervisor gibi bir hanımefendi evragin yeterli olacağını söylemiş olsa gerek ki vizemizin onaylandığını duyduk. Her hangi bir sarı kağıt vs bir sey vermediler. Congrats your visa has approved dendi. Lakin bugun status kontrol ettiğimde ap yazıyor; bu normal bir durum mu bunu sormak istedim size.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Ferhatyılmaz Bu durum normal. Önce AP görünür sonra issued olur, merak etmeyin. Hayırlı olsun.
    Bu mesajı okursanız detaylı bilgiler var:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/240589

• @aliaytac41 tebrikler hemşerim. Herşeyin gönlünce olacağı güzel bir hayat diliyorum.
    Darısı hepimizin başına 🤲🤲

• @Erkan-0 Abi teşekkür ederim, sağ olasın. Gitmeden evvel 2026 Kocaeli talihlileriyle bir görüşme planlıyorum, orada görüşürüz 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |