DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Selamlar
Viyanada mülakata girecegim. Lise diploması sadece asıl talihli için mi zorunlu? -
@emr19 Viyana asıl talihli için son mezun olunan okulun diplomasını istiyor.
-
Herkese merhaba,
Asıl talihli benim! 5 Haziran’da eşimle birlikte ABD’ye giriş yaptık. Benim Green Card’ım ve eşimin SSN (Sosyal Güvenlik Numarası) 20-30 gün içinde elime ulaştı. Ancak eşimin Green Card’ı hâlâ gelmedi.Eşim, ABD’ye benimle birlikte giriş yaptıktan sadece 1-2 gün sonra Türkiye’ye geri döndü. Ben bir süre onun kartının gelmesini bekledim fakat ulaşmayınca ben de Türkiye’ye döndüm. Açıkçası, güzel bir iş bulmadan ABD’de yaşayıp masrafa girmek istemiyorum.
Merak ettiğim konu şu:
Eşimin Green Card’ının bu kadar gecikmesi normal mi?Bir diğer önemli konu da şu:
Eşimin pasaportuna vize basıldı ve bize 23 Temmuz’a kadar ABD’ye giriş yapmamız gerektiği söylendi. Zaten biz 5 Haziran’da giriş yaptık. Ancak pasaportta bu vizenin 23 Temmuz’da sona ereceği yazıyor. Alt kısımda da vizenin 1 yıl geçerli olduğu belirtilmiş. Bu durum kafamı karıştırdı.Sorum şu:
Eşim, Green Card’ı henüz eline ulaşmamış olsa da, bu pasaportundaki vizeyle ABD’ye tekrar giriş yapabilir mi -
Arkadaşlar Ungan'da randevu alırken "Lütfen Amerikada yaşamayı planladığınız adresi doğru ve eksiksiz biçimde giriniz" alanı mevcut.
Amerika'da neyseki bir adres bulabiliyoruz. Ancak bu adres yaşamayı planladığımız yer değil maalesef.
Bu biraz kafa karıştırıyor. Bu alana ne yazmalı/yazmamalıyız?
Hiç bir tanıdığı olmayan sanal ofis mi kiralıyor, bu işin en doğru yolu nedir? -
@istavrit59
Meehaba, Green Card’larinizin postalanmasi icin yazmis oldugunuz adresi kullanabilirsiniz. Sonuc olarak nerede yasayacaginiz bir plan ve planlariniz degisebilir. Surecinizin daha sonraki asamalarinda karsiniza cikmayacak olan bu ve benzeri konularda endiselenmenize gerek yok. Simdiden bol sanslar. -
@Oguz-1 bir yıl giriş çıkış yapabilir.kart gecikebilir parmak izi randevusu verilebilir.mektubu be kart sorgu sayfasını kontrol edin
-
@Oguz-1
Merhabalar, esinizin kartinin basim statusu ne durumda gorunuyor? Bunu USCIS’in sisteminden takip ediyor musunuz? Yuksek ihtimalle esinizin karitinin basimi icin biyometrik randevu talebi gondermis olabilirler. Eger bu sekilde olduysa esinizin kart basim sureci uzamis olabilir. Siz bu konuda daha once paylasilmis deneyimleri ilgili anahtar kelimelerle aratarak goruntuleyebilirsiniz. Esiniz Green Card’i olmadan vize suresi gecse dahi vizesinin uzerindeki endorsement ile 1 yil icerisinde giris cikis yapabilir. Ancak bazi ulkelerden aktarma yaparken sorun yasayabilir, vize suresini baz alan ulkeler var. Bu sebeple direk ucus yapmasini tavsiye ederim. -
Merhaba, yakın zamanda AP sürecimiz tamamlandı. Ankara’da tekrar sağlık kontrolüne gireceğiz. Vizelerimizi de 15 ağustosta alırız diye planlıyoruz. Eşimin hamileliğinin son ayları (Eylül sonunda bebeğimiz doğacak). Vizeleri alınca doğumdan önce Anerikaya gir-çık yapmayı düşünmüştük ama daha sonra Türkiye’de doğacak bebeğim için nasıl vize alırız sorusuna cevap ararken tam olarak emin olamadık. Aile üyelerine Green card vizesi basıldıktan sonra Amerika dışında doğan bebek ilk girişini ailesiyle yaptığı takdirde 2 yaşına kadar vizeyi alabiliyor mu? Bilgisi olanlardan yardım rica ediyoruz🙏🏼
-
@ogo sizin adiniza çok sevindim. Yeni aile uyeniz icin tebrik ederim, Allah anali babali buyutmek nasip etsin sizlere, hersey gonluzce olsun.
-
@ugursway
Case Status Online da şöyle yazıyorOn May 17, 2025, we received your USCIS Immigrant fee payment for your Permanent Resident Card related to your immigrant visa. We will be processing the request for production of your Permanent Resident Card. You should receive your Permanent Resident Card within 90 days of your entry into the United States or within 90 days after your USCIS Immigrant Fee payment is received. If you do not receive your Permanent Resident Card, visit the USCIS Contact Center webpage at
-
@Oguz-1
Green Card’larinizin postalanmasi icin verdiginiz adrese USCIS tarafindan esiniz icin biyometrik randevusu gonderilmis olabilir. Adreste siz mi yasiyorsunuz? Siz yasamiyorsaniz eger adreste ikamet eden kisilere sorabolirsiniz. Sizinle benzer sureclerden gecen kisilerin deneyimlerini paylastigi bu basligi incelemenizi ve deneyimlerden faydalanmanizi oneririm. -
Öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle.
Sorunuz ile ilgili Green Card Sahiplerinin ABD dışında doğan çocukları okumanız yararınıza olacaktır. Bu başlıkta sizin durumunuza benzer soru ve gerekli yönlendirmeler mevcut.
Ayrıca @crazycells’in benzer duruma verdiği bu cevabı ve @ayktsglm’ın benzer deneyimini okuyabilirsiniz.
-
"Vizenizi aldıktan sonra doğmuş, Amerikan vatandaşlığı olmayan çocuğunuz için: Vizenizin geçerlilik süresi
boyunca, sizinle seyahat etmesi için yeni doğan çocuğunuzun bir vizeye ihtiyacı yoktur. Ancak, mutlaka yanınızda
üzerinde sizin ebeveyni olduğunuzu da bildiren çocuğunuza ait doğum belgesinin bir kopyası ve İngilizce tercümesi ve
de yine çocuğunuza ait geçerli bir pasaport taşımanız gerekmektedir. Amerika’ya girişinizdeki göçmenlik görevlisi
çocuğunuz için green card alma sürecini başlatacaktır. Amerikan vatandaşı olan bir çocuğunuz var ise, giriş için geçerli
bir Amerikan pasaportuna sahip olmalıdır."Bugün bana elçilikten gelen gitmeden önce bilmeniz gerekenler başlıklı kağıtta yazan linkte gördüm şimdi okurken aklıma geldiniz yazayım dedim
-
@Oguz-1 23 temmuz sizin pasaportunuza basılan ilk vizenin geçerlilik tarihidir. Ona riayet edip girişinizi haziranda yapmışsınız zaten. Yeni 1 yıl geçerliliği olan vize ise, ilk giriş yaptığınızda basılan vizenin geçerlilik süresi. Yani 5 hazirandan itibaren 1 yıl geçerli o vizeniz, eşiniz greencard eline ulaşmamış olsa da o vizeyle giriş yapabilir. Ancak abd dışında 6 aydan fazla kaldıktan sonra yapılan girişlerde kısa bir sorgu ve uyarı ile giriş yapılıyor son aylarda(kesin değil ancak yüksek ihtimal), bilginize.
Lütfen şu konuları inceleyin.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1979/yeşil-kart-ın-adresinize-ulaşmasını-nasıl-takip-edersiniz/741
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/1896
https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/3559 -
Merhaba,
Eylül 11, 2025 tarihinde Viyana’daki Amerikan Konsolosluğu’nda Diversity Visa (DV) mülakatımız olacak. Ana başvuru sahibi babamdır ve maalesef kendisi hiç İngilizce bilmiyor. Bu nedenle mülakat sırasında yanımızda bir tercüman bulunması gerekiyor.
Bu konuda herhangi bir bilginiz veya öneriniz var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
-
@Mustafa-Uğur-KURT, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba,
Eylül 11, 2025 tarihinde Viyana’daki Amerikan Konsolosluğu’nda Diversity Visa (DV) mülakatımız olacak. Ana başvuru sahibi babamdır ve maalesef kendisi hiç İngilizce bilmiyor. Bu nedenle mülakat sırasında yanımızda bir tercüman bulunması gerekiyor.
Bu konuda herhangi bir bilginiz veya öneriniz var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
Tabi ki yardımcı oluruz ama öncelikle eğer babanızın forumda bir üyeliği yoksa imzanızı 👉 buradaki örneğe bakarak düzenleyin lütfen.
Bir de 👉 buradaki 2025 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi eklerseniz foruma katkı vermiş olursunuz.
-
@Oğulcan-Çağın
Merhaba, dosya taşıma işleminizin kcc tarafından yapılmadığı veya yapılsa bile bangkok tarafına bir nedenle iletilemediği anlaşılıyor. Bu durumu kcc 'nin tam olarak anladığını düşünmüyorum (size yine aynı cevabı vermişler)Numaranız current olduğu için artık biz birşey yapamayız diyor kcc, dosyanızı taşıdığınız konsolosluk ile iletişime geçin onlar açsın falan diyor.
Öncelikle kcc ye yeniden bir mail atın, dosyanızın nerede olduğunu sorun, bunu öğrendikten sonra işiniz artık konsolosluklar arasında iletişimle geçecek, rica minnet konsolosluklarla maille iletişim kurarak dosyanızı transfer ettirmeniz gerekecek.
Dosyanızın nerede olduğunu öğrendikten sonra acilen bangkok konsoloslukla ile temasa geçerek dosyanızı onlara taşımak istediğinizi belirtin sonra dosyanız neredeyse orası ile iletişime geçerek dosyayı taşımak istediğinizi onlara da belirtin, verecekleri randevu tarihinde bangkok'ta olacağınızı da belirtin, yardım etmelerini bunun son şansınız olduğunu ve zamanınızın kalmadığını da belirtmeyi unutmayın.
Başarılar dilerim.
-
@Mustafa-Uğur-KURT konsolosluğa mail atın size cevap verirlerse zaten Türkçe bilen personel olduğunu tercümana gerek olmadığını söylerler cevap vermezlerse tercüman ayarlayıp konsolosluğa adını bildirirsiniz
-
Mülakata asıl talihli babaniz ile birlikte katilmasi muhtemel aile üyelerinden (beneficiary applicant) herhangi birisi İngilizce biliyor mu?
[email protected] Adresine email atarak durumunuzu özetleyerek tercüman konusundaki konsolosluğun yanıtı bekleyin. ABD’nin Viyana konsolosluğu vize bölümünde çalışan vize görevlisi Alize Hanim Türk kökenli, Türkçe biliyor ve önceki deneyimlerde Türk talihlilere mülakat esnasında tercümanlık hususunda yardımcı oldu.
-
@gucarslan Ben hala mulakat tarihi alamadim hk ya tasidim 14 mayis 2025 de cunku gec ogrendim green card sonucunu ve dogal olarak Ds formunu da gec doldurdum hk ve kcc dosya tasima talebimi onayladi ancak hala dosyaniz isleniyor bu bir kac hafta surebilir diye cevap aliyorm kcc den hk y yaziyorum o da diyor ki kcc bize dosyanizi yollamadi bu yuzden birsey yapamayiz diyor cok az vakit kaldi hatta soyle birsey denedim ds formumu actirip bi kac degisiklik yapip tekrar kapattim bu sekilde uzun sure bekleyenler mulakat tarihi almis ama bende bir degisiklik olmadi hala dosyaniz isleniyor maili aliyorum ne yapmam lazim hani hkng kong a gidip konsolosluk kapisinda bekleyip darlamali miyim yoksa mulakat yerimi mi degistirmeliyim yani her secenege acigim lutfen yardimci olun bana var mi ise yarayacak bir plan cok az zaman kaldi hakkim yanicak ( bu arada gec ogrendim dedigim olay soyle oldu ben kontrol ettigim you has not been selected yaziyordu daha sonra 2026 icin sonuclara bakarken gecen yilin cn girdim bi baktim secildiniz yaziyor cok nadir ama bi kac kisinin basina gelmis hani ne kadar umursamazsin nasil kontrol etmezsin diye dusunmeyin pls)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum