Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Oguz-1
    Green Card’larinizin postalanmasi icin verdiginiz adrese USCIS tarafindan esiniz icin biyometrik randevusu gonderilmis olabilir. Adreste siz mi yasiyorsunuz? Siz yasamiyorsaniz eger adreste ikamet eden kisilere sorabolirsiniz. Sizinle benzer sureclerden gecen kisilerin deneyimlerini paylastigi bu basligi incelemenizi ve deneyimlerden faydalanmanizi oneririm.

• ⭐⭐⭐⭐

@ogo

Öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle.

Sorunuz ile ilgili Green Card Sahiplerinin ABD dışında doğan çocukları okumanız yararınıza olacaktır. Bu başlıkta sizin durumunuza benzer soru ve gerekli yönlendirmeler mevcut.

Ayrıca @crazycells’in benzer duruma verdiği bu cevabı ve @ayktsglm’ın benzer deneyimini okuyabilirsiniz.

• @ogo

"Vizenizi aldıktan sonra doğmuş, Amerikan vatandaşlığı olmayan çocuğunuz için: Vizenizin geçerlilik süresi
    boyunca, sizinle seyahat etmesi için yeni doğan çocuğunuzun bir vizeye ihtiyacı yoktur. Ancak, mutlaka yanınızda
    üzerinde sizin ebeveyni olduğunuzu da bildiren çocuğunuza ait doğum belgesinin bir kopyası ve İngilizce tercümesi ve
    de yine çocuğunuza ait geçerli bir pasaport taşımanız gerekmektedir. Amerika’ya girişinizdeki göçmenlik görevlisi
    çocuğunuz için green card alma sürecini başlatacaktır. Amerikan vatandaşı olan bir çocuğunuz var ise, giriş için geçerli
    bir Amerikan pasaportuna sahip olmalıdır."

Bugün bana elçilikten gelen gitmeden önce bilmeniz gerekenler başlıklı kağıtta yazan linkte gördüm şimdi okurken aklıma geldiniz yazayım dedim

https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/169/2022/07/Know-before-you-go-Turkish-double-sided-Updated-January-2017-1.pdf

• ⭐⭐⭐⭐

@Oguz-1 23 temmuz sizin pasaportunuza basılan ilk vizenin geçerlilik tarihidir. Ona riayet edip girişinizi haziranda yapmışsınız zaten. Yeni 1 yıl geçerliliği olan vize ise, ilk giriş yaptığınızda basılan vizenin geçerlilik süresi. Yani 5 hazirandan itibaren 1 yıl geçerli o vizeniz, eşiniz greencard eline ulaşmamış olsa da o vizeyle giriş yapabilir. Ancak abd dışında 6 aydan fazla kaldıktan sonra yapılan girişlerde kısa bir sorgu ve uyarı ile giriş yapılıyor son aylarda(kesin değil ancak yüksek ihtimal), bilginize.
    Lütfen şu konuları inceleyin.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1979/yeşil-kart-ın-adresinize-ulaşmasını-nasıl-takip-edersiniz/741
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/1896
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/3559

• Merhaba,

Eylül 11, 2025 tarihinde Viyana’daki Amerikan Konsolosluğu’nda Diversity Visa (DV) mülakatımız olacak. Ana başvuru sahibi babamdır ve maalesef kendisi hiç İngilizce bilmiyor. Bu nedenle mülakat sırasında yanımızda bir tercüman bulunması gerekiyor.

Bu konuda herhangi bir bilginiz veya öneriniz var mı? Yardımcı olabilir misiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Mustafa-Uğur-KURT, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,

Eylül 11, 2025 tarihinde Viyana’daki Amerikan Konsolosluğu’nda Diversity Visa (DV) mülakatımız olacak. Ana başvuru sahibi babamdır ve maalesef kendisi hiç İngilizce bilmiyor. Bu nedenle mülakat sırasında yanımızda bir tercüman bulunması gerekiyor.

Bu konuda herhangi bir bilginiz veya öneriniz var mı? Yardımcı olabilir misiniz?

Tabi ki yardımcı oluruz ama öncelikle eğer babanızın forumda bir üyeliği yoksa imzanızı 👉 buradaki örneğe bakarak düzenleyin lütfen.

Bir de 👉 buradaki 2025 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi eklerseniz foruma katkı vermiş olursunuz.

• @Oğulcan-Çağın
    Merhaba, dosya taşıma işleminizin kcc tarafından yapılmadığı veya yapılsa bile bangkok tarafına bir nedenle iletilemediği anlaşılıyor. Bu durumu kcc 'nin tam olarak anladığını düşünmüyorum (size yine aynı cevabı vermişler)

Numaranız current olduğu için artık biz birşey yapamayız diyor kcc, dosyanızı taşıdığınız konsolosluk ile iletişime geçin onlar açsın falan diyor.

Öncelikle kcc ye yeniden bir mail atın, dosyanızın nerede olduğunu sorun, bunu öğrendikten sonra işiniz artık konsolosluklar arasında iletişimle geçecek, rica minnet konsolosluklarla maille iletişim kurarak dosyanızı transfer ettirmeniz gerekecek.

Dosyanızın nerede olduğunu öğrendikten sonra acilen bangkok konsoloslukla ile temasa geçerek dosyanızı onlara taşımak istediğinizi belirtin sonra dosyanız neredeyse orası ile iletişime geçerek dosyayı taşımak istediğinizi onlara da belirtin, verecekleri randevu tarihinde bangkok'ta olacağınızı da belirtin, yardım etmelerini bunun son şansınız olduğunu ve zamanınızın kalmadığını da belirtmeyi unutmayın.

Başarılar dilerim.

• @Mustafa-Uğur-KURT konsolosluğa mail atın size cevap verirlerse zaten Türkçe bilen personel olduğunu tercümana gerek olmadığını söylerler cevap vermezlerse tercüman ayarlayıp konsolosluğa adını bildirirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@Mustafa-Uğur-KURT

Mülakata asıl talihli babaniz ile birlikte katilmasi muhtemel aile üyelerinden (beneficiary applicant) herhangi birisi İngilizce biliyor mu?

[email protected] Adresine email atarak durumunuzu özetleyerek tercüman konusundaki konsolosluğun yanıtı bekleyin. ABD’nin Viyana konsolosluğu vize bölümünde çalışan vize görevlisi Alize Hanim Türk kökenli, Türkçe biliyor ve önceki deneyimlerde Türk talihlilere mülakat esnasında tercümanlık hususunda yardımcı oldu.

• @gucarslan Ben hala mulakat tarihi alamadim hk ya tasidim 14 mayis 2025 de cunku gec ogrendim green card sonucunu ve dogal olarak Ds formunu da gec doldurdum hk ve kcc dosya tasima talebimi onayladi ancak hala dosyaniz isleniyor bu bir kac hafta surebilir diye cevap aliyorm kcc den hk y yaziyorum o da diyor ki kcc bize dosyanizi yollamadi bu yuzden birsey yapamayiz diyor cok az vakit kaldi hatta soyle birsey denedim ds formumu actirip bi kac degisiklik yapip tekrar kapattim bu sekilde uzun sure bekleyenler mulakat tarihi almis ama bende bir degisiklik olmadi hala dosyaniz isleniyor maili aliyorum ne yapmam lazim hani hkng kong a gidip konsolosluk kapisinda bekleyip darlamali miyim yoksa mulakat yerimi mi degistirmeliyim yani her secenege acigim lutfen yardimci olun bana var mi ise yarayacak bir plan cok az zaman kaldi hakkim yanicak ( bu arada gec ogrendim dedigim olay soyle oldu ben kontrol ettigim you has not been selected yaziyordu daha sonra 2026 icin sonuclara bakarken gecen yilin cn girdim bi baktim secildiniz yaziyor cok nadir ama bi kac kisinin basina gelmis hani ne kadar umursamazsin nasil kontrol etmezsin diye dusunmeyin pls)

• ⭐⭐⭐⭐

@mellykara kccye dosya durumunuzu sorduğunuzda hala işleniyor mu diyorlar?

• @Emre-Kurtulmuş evet isleniyor bu islem bir kac hafta surebilir diyor mayistan beri

• Arkadaslar selamlar.
    İlk evrak teslim ve gc ssn in teslim alacagim sehir ile birkac ay sonra baska eyalete gecmem sacmami. nj de arkadasim var gc ssn oraya gonderticem ama tex austinde yasamak istiyoruz acikcasi bir sorun olurmu yani gc ve ssn i tex de bir adrese gondermem dahami dogru olur

• ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer forumda arama yaparsanız kolayca cevaba ulaşabilirsiniz sorunuz için

• ⭐⭐⭐⭐

@mellykara demek ki dosyanız mülakat almaya henüz hazır değil yani hongkongun kapısında yatmanız hiç bir katkı sağlamaz size. Kccden dosyanızın neden mülakata hazır olmadığını hala incelemede olduğunu öğrenmeye çalışın bence

• @Emre-Kurtulmuş aciklayici cevabiniz beni aydinlatti tesekkurler

• @Emre-Kurtulmuş dediginizi uyguluyorum ancak ulasamadim ,bildiginiz bir baslik varsa daha yardimci olucak .cok tesekkurler emre bey

• Merhaba, dosya numaram 23230 oldugu icin current olmadan surec bitmis oldu benim icin. Hali hazirda Isvecteyim ve burdayken turistik vizeye basvurmak istiyorum. 1 ekimi beklemeli miyim turistik vizeye basvurmak icin? Hali hazirda green süreci bitmediği için green statüm ds-260tan dolayı gözükür dedi bir çok kişi

• ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer greencard/ssn teslimi için vereceğiniz adresle yerleşmeyi düşündüğünüz eyalet/şehir aynı olmak zorunda değil. Hangi adresi vermeniz gerekiyorsa o adresi verebilirsiniz, istediğiniz eyalete yerleşmeyi planladığınızı söyleyebilirsiniz, istediğiniz havalimanına iniş yapabilir, dilediğiniz şehre yerleşebilirsiniz. Sorun olmaz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/1836/green-card-in-geldigi-adres-ve-yasadigimiz-adresin-farkli-olmasi-durumu/14?page=1
    Ben google a yazınca bu başlık çıktı, bir bakın isterseniz. Forumun arama kutusu bazen pek verimli çalışmıyor, o yüzden google'a " yesilkartforum arayacağım kelimeler" enter yapıyorum hep, kolaylıkla ulaşıyorum sonuçlara.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mua-Sevim

30.09.25 mali yilin bitmesini beklemenize gerek yok, mülakatınızı yapacak konsolos vize bültenine ulaşabiliyor. Hangi dosya numarasının cut off olduğunu ve sizin doldurduğunuz DS260’daki dosya numaranızı görebiliyor. Aciklamasi kolay olur derseniz yanınızda son bültenin (cut off olamadiginizi ispatlar) çıktısını ve kazandığınızı öğrendiğiniz CN bilgilerinizin yer aldığını mektubun bir çıktısını götürerek aciklamasini yapabilirsiniz. Daha sonra mülakat esnasında size soracağı yaşadığınız yer ile olan bağlantılarınızı & seyahatiniz sonrası geri döneceğinize dair kanıtlari/beyanlari kabul etmek konsolosun takdiri. Bol şans!

Benzer Başlıklar

• 153
  • 73
  • 12173
  • 1917
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |