Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Ne yapmayı planlıyorsanız, elinizi çabuk tutmanızda fayda var.
    DV2024'te 20.08.2024 tarihi itibariyle tüm dünyada mülakat planlamalarını durdurmuşlardı. O tarihten sonra hiç bir konsolosluk mülakat ataması yapmadı.
    Yine aynısı olacak diye bir durum yok ama ihtimal dahilinde diye hatırlatmak istedim.
    Geçen sene 20.08.2024'teki durum:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6410/dv2024-2024-green-card-lotosu-aşamaları/15972?_=1754024312402

@brucewayne, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan son 2 ay kala hiçbir yere dosya taşıyarak sıra gelmiyor mu ?

• selamlar dostlar ,hk gorusmesine tercumanla katilmaya karar verdim.bunu konsolosluga https://hk.usconsulate.gov/visa-navigator/
    sitesindeki yonergeyi takip edipmi bildirmeliyim yoksa baska bir mail adresleri varmi ?

• @aliaytac41 aynı durum bizde de oldu. 2 ayrı mail geldi üstelik. Kendi şehrimizin UPS merkez şubesini seçmiştik. Ups kargoyu aradık, durumu anlattık, pazartesi günü takip numarası maili gelir dediler. Beklemedeyiz.

• Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Selamlar. Konsolosluktan aldığımız sarı zarfın şeffaf bir poşetin içinde verildiğini gördüm fakat benimkisini bir poşete koymadılar direkt zarf halinde ağzı kapalı şekilde verdiler. Bu ABD ye girerken sorun yaratır mı?

• @yalcin61 hayır

• @Serapp merhabalar, bizim tercuman evrak orijinallerine de damga vurdu, ondan cevirdigini belirtmek icin sanirim. Bu bir sorun mu oyleyse normallerini cikarabilirim

• @cttl Biraz önce ceac sayfasından baktım mülakat için listede görünüyorum ancak henüz bir mail almadım, herkese teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@brucewayne evet dosyanız artık ankarada ve ready görünüyor, kcc ye tekrar email gönderip tarihi öğrenmeyi deneyebilirsiniz, mülakat emaili almayan arkadaşlarımız genelde kccye email gönderip en azından "mülakat planlandıysa" tarihini öğrenebiliyorlar (Saat bilgisi olmasa da, bu da birşeydir). İnşallah pazartesi günü güzel haberler alabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@theelfly, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp merhabalar, bizim tercuman evrak orijinallerine de damga vurdu, ondan cevirdigini belirtmek icin sanirim. Bu bir sorun mu oyleyse normallerini cikarabilirim

Sorun olacağını sanmıyorum ama orijinale dokunmaması lazımdı. İş bilmez tercümanlar o kadar çok ki.

• Selamlar
    Viyanada mülakata girecegim. Lise diploması sadece asıl talihli için mi zorunlu?

• @emr19 Viyana asıl talihli için son mezun olunan okulun diplomasını istiyor.

• Herkese merhaba,
    Asıl talihli benim! 5 Haziran’da eşimle birlikte ABD’ye giriş yaptık. Benim Green Card’ım ve eşimin SSN (Sosyal Güvenlik Numarası) 20-30 gün içinde elime ulaştı. Ancak eşimin Green Card’ı hâlâ gelmedi.

Eşim, ABD’ye benimle birlikte giriş yaptıktan sadece 1-2 gün sonra Türkiye’ye geri döndü. Ben bir süre onun kartının gelmesini bekledim fakat ulaşmayınca ben de Türkiye’ye döndüm. Açıkçası, güzel bir iş bulmadan ABD’de yaşayıp masrafa girmek istemiyorum.

Merak ettiğim konu şu:
    Eşimin Green Card’ının bu kadar gecikmesi normal mi?

Bir diğer önemli konu da şu:
    Eşimin pasaportuna vize basıldı ve bize 23 Temmuz’a kadar ABD’ye giriş yapmamız gerektiği söylendi. Zaten biz 5 Haziran’da giriş yaptık. Ancak pasaportta bu vizenin 23 Temmuz’da sona ereceği yazıyor. Alt kısımda da vizenin 1 yıl geçerli olduğu belirtilmiş. Bu durum kafamı karıştırdı.

Sorum şu:
    Eşim, Green Card’ı henüz eline ulaşmamış olsa da, bu pasaportundaki vizeyle ABD’ye tekrar giriş yapabilir mi

• Arkadaşlar Ungan'da randevu alırken "Lütfen Amerikada yaşamayı planladığınız adresi doğru ve eksiksiz biçimde giriniz" alanı mevcut.
    Amerika'da neyseki bir adres bulabiliyoruz. Ancak bu adres yaşamayı planladığımız yer değil maalesef.
    Bu biraz kafa karıştırıyor. Bu alana ne yazmalı/yazmamalıyız?
    Hiç bir tanıdığı olmayan sanal ofis mi kiralıyor, bu işin en doğru yolu nedir?

• @istavrit59
    Meehaba, Green Card’larinizin postalanmasi icin yazmis oldugunuz adresi kullanabilirsiniz. Sonuc olarak nerede yasayacaginiz bir plan ve planlariniz degisebilir. Surecinizin daha sonraki asamalarinda karsiniza cikmayacak olan bu ve benzeri konularda endiselenmenize gerek yok. Simdiden bol sanslar.

• @Oguz-1 bir yıl giriş çıkış yapabilir.kart gecikebilir parmak izi randevusu verilebilir.mektubu be kart sorgu sayfasını kontrol edin

• @Oguz-1
    Merhabalar, esinizin kartinin basim statusu ne durumda gorunuyor? Bunu USCIS’in sisteminden takip ediyor musunuz? Yuksek ihtimalle esinizin karitinin basimi icin biyometrik randevu talebi gondermis olabilirler. Eger bu sekilde olduysa esinizin kart basim sureci uzamis olabilir. Siz bu konuda daha once paylasilmis deneyimleri ilgili anahtar kelimelerle aratarak goruntuleyebilirsiniz. Esiniz Green Card’i olmadan vize suresi gecse dahi vizesinin uzerindeki endorsement ile 1 yil icerisinde giris cikis yapabilir. Ancak bazi ulkelerden aktarma yaparken sorun yasayabilir, vize suresini baz alan ulkeler var. Bu sebeple direk ucus yapmasini tavsiye ederim.

• Merhaba, yakın zamanda AP sürecimiz tamamlandı. Ankara’da tekrar sağlık kontrolüne gireceğiz. Vizelerimizi de 15 ağustosta alırız diye planlıyoruz. Eşimin hamileliğinin son ayları (Eylül sonunda bebeğimiz doğacak). Vizeleri alınca doğumdan önce Anerikaya gir-çık yapmayı düşünmüştük ama daha sonra Türkiye’de doğacak bebeğim için nasıl vize alırız sorusuna cevap ararken tam olarak emin olamadık. Aile üyelerine Green card vizesi basıldıktan sonra Amerika dışında doğan bebek ilk girişini ailesiyle yaptığı takdirde 2 yaşına kadar vizeyi alabiliyor mu? Bilgisi olanlardan yardım rica ediyoruz🙏🏼

• @ogo sizin adiniza çok sevindim. Yeni aile uyeniz icin tebrik ederim, Allah anali babali buyutmek nasip etsin sizlere, hersey gonluzce olsun.

• @ugursway
    Case Status Online da şöyle yazıyor

On May 17, 2025, we received your USCIS Immigrant fee payment for your Permanent Resident Card related to your immigrant visa. We will be processing the request for production of your Permanent Resident Card. You should receive your Permanent Resident Card within 90 days of your entry into the United States or within 90 days after your USCIS Immigrant Fee payment is received. If you do not receive your Permanent Resident Card, visit the USCIS Contact Center webpage at

Benzer Başlıklar

• 57
  • 153
  • 180
  • 316
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

112

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |