Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@trd belgelerin nasıl doldurup konsolosluğa ulaştırılması gerektiği bu başlıkta ve USCIS'in sitesinde detaylıca yazmakta.
    yine tekrar ediyorum.. sizden talep edilmedikçe bu formları doldurmak için aksiyon almayın.

• @gucarslan USCIS'in sitesinde detaylıca ifade edilmiş, kontrol ettim. Teşekkür ederim.

• Bu ileti silindi!

• Merhaba, GC talihlisi olarak kısa bir süredir Amerika'da yaşıyorum. Henüz çok fazla gelir elde edemiyorum günlük işler yapıyorum, I-134 belgesine göre elde göstermem gereken gelir banka hesaplarımda mevcut lakin ABD içinde kazanılmış değil. Birkaç ay içinde de kendi işim için LLC kuracağım.

Sorum ise şu; kız arkadaşımın 10 yıllık turist vizesi var, belki seneye veya daha sonraki yıllarda evlenebiliriz ama yıl içersinde buraya gelip burada kalmasını sağlamak istiyorum. Tavsiyeniz ne olabilir, turist olarak gelirse bir süre sonra dönmesi gerecek.

Umarım açıklayıcı olmuştur, bilgisi ve tecrübesi olanların cevapları önemli, iyi günler.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   H huseyin_tsn 

• Arkadaşlar merhaba, eşimin greencard işlemlerini AOS yaparak başlatmak üzereyiz ve avukatların bazı yanlış yönlendirmeleri oldu, bu nedenle süreci şu an ben yönetiyorum ve her şeyi teyit etmek adına size I-864 Formu, sponsorluk özelinde danışmak isterim. Eşime ben sponsor olacağım ancak önceki avukatlar ben henüz 1 kez tax return yapmış olmama rağmen bunun yeterli olacağını belirtmişlerdi. Şu an araştırma yaptığımda gerekli belgeler arasında son 3 yılın tax returnu yazıyor her yerde. Bu aşamada benim sponsorluğum yeterli olmaz mı acaba? Ek bir joint sponsor mu bulmamız gerekir? AGI $27418 oldu benim bu sene, baktıgımda USCIS deki %125 poverty guidelinesın biraz üstünde kalmış oluyorum.

Bir de malum henüz 1,5 yıldır buradayım ve sadece applicationlar üzerinden calıstım (Uber, Rover, Grubhub gibi) bu durumda sanırım kendimi self employed olarak belirtmem gerekecek ve gelir evrakları olarak neleri eklemem yeterli olur? İş verenden son 3 aylık maaş gibi belgeler alamayacağım için biraz kafam karıştı. Önceki deneyimlerden anladığım kadarıyla her bir uygulamadan 1040 kopyaları ve IRS den transcript eklemem gerekiyor. Fakat hesabımızda pek bir birikim yok bank statement eklemek şart mıdır? Türkiye de bir evim var onun tapusunu ingilizce tercüme ettirip eklesem faydası olur mu? Bilgisi olan arkadaşlar varsa, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Başvuru için çok az zamanımız kaldı, eşimin B2 ile kalış süresi 11 haziranda doluyor ve avukatlar tarafından çok magdur edilerek ortada bırakıldık. Bilgi verebilirseniz gerçekten çok mutlu olurum.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

• @bernat merhabalar, bu süreçten henüz yeni geçmiş ve bir sürü video izlemiş ve de kaynak okumuş biri olarak öğrendiklerimi paylaşmak isterim. Karar yine de dosyanıza bakan kişiye kalacaktır:

Benim durumum da sizinkiyle aynı olmasa da benzer. Eşimin geliri verilen rakamın biraz üzerindeydi ve diğer yıllar için N/A durumu vardı. Şu anki işinin paystub'larını da gönderdik. RFE geldi.

Okuduklarımdan dinlediklerimden edindiğim bilgilere göre son 3 yılın tax return olayına çok ama çok dikkat ediyorlarmış istikrarlı devam eden gelirleri var mı diye. Son yılın tax return ve W2'larını mutlaka istiyorlar. Tax transcript şeklinde sunuyorsabız W2 gerekli değil diyor içinde olduğundan. ( Burada da dosyanız daha sağlam gözüksün diye hourly wage ya da annual salary belirten ıslak imzalı işveren mektubu ve paystubs eklenebilir)

Bunun dışında sahip olunan mal mülk ya da self employer durumuna çok sıcak bakmadıkları söyleniyor. Yapmayın demiyorlar ama tax return ya da joint sponsor daha iyi bir seçenek diyorlar. Mal mülk durumunun da kendine özel kuralları var.

İsterseniz ilk etapta sponsor formu + tax return + W2 + işveren mektubu + paystubs gönderin. (Bazı kişiler business owner değilseniz eğer self employer seçmeyin sadece çalıştığınız yerin ismini yazın diye tavsiye veriyor)

RFE almanız çok olası. RFE ile uğraşmak istemiyorsanız joint sponsor bulun derim. Çoğu avukat da aynı yöntemle ilerliyor.

Ekstradan bir de I-864A var. Bu da evi 3. bir kişi ile paylaşıyorsanız ve evin gelirine katkıda bulunuyorsa bu kişi de gelirini paylaşarak sponsor olabiliyor. Aynı adreste bulunması gerekiyor bu kişinin. ( Ayrıca joint sponsor evliyse ve eşiyle ortak tax return yapıyorsa eşi de bu formu dolduruyor)

Biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olur.

• @Nugbug çok teşekkür ederim, vakit ayırıp uzun uzun anlatmışsınız, çok sağolun. Ben tax ödediğim bu yıl sadece uygulamalar üzerinden çalıştım. O nedenle sadece onlardan gelen tax formlarını ekleyebilirim ve de transcript. Şahıs olarak bir işverenim ya da düzenli yatan bir maaşım yok. Uygulamalardan kazandıkça tutarlar hesabıma geçiyor malum. Joint sponsor bulmaya calısıyoruz ama o da herkesin sıcak baktığı bir mevzuu değil. İnsanlar çekiniyorlar. Bakalım bir yolunu bulacağız mecburen. Ben uygulamalar üzerinden çalıştığım için self employed yazmayı düşünmüştüm ama biraz daha araştırayım belki başka bir şekilde belirtmem gerekiyordur. Çok teşekkür ediyorum.

• @bernat Aile dışında kimse kabul etmek istemiyor. Fakat Amerikan vatandaşıyla evli olunca vatandaşlığa başvurmak 3 seneye düşüyor. Onun dışında 5 sene en erken. Aile dışında kimse böyle bir taşın altına girmek istemez. Bu kanalın videoları çok iyi. Tavsiye ederim. [https://youtube.com/@kseniyainternational?si=ZbPjyQLOBy0dILWS]

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Merhaba, ben eşime sponsor oluyorum dosyaları göndermek için kısıtlı zamanımız kaldı. Bu yıl 3 ayrı uygulama uzerinden gelir elde ettim ve gelen 1099 formlarında 2024 yılı için toplam gelirim $63000 çıkıyor. Fakat muhasebeci ile çalıştık ve genel giderler ve kesintiler sonrası tax returnde total income $29700 e düştü. IRS transcriptimde $29700 yazıyor. Burada I-864 formunda kafamı karıştıran şu soru oldu. “Current individual annual income” sorusuna bu durumda ne yazmam gerekir? Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

• @bernat, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

Merhaba, ben eşime sponsor oluyorum dosyaları göndermek için kısıtlı zamanımız kaldı. Bu yıl 3 ayrı uygulama uzerinden gelir elde ettim ve gelen 1099 formlarında 2024 yılı için toplam gelirim $63000 çıkıyor. Fakat muhasebeci ile çalıştık ve genel giderler ve kesintiler sonrası tax returnde total income $29700 e düştü. IRS transcriptimde $29700 yazıyor. Burada I-864 formunda kafamı karıştıran şu soru oldu. “Current individual annual income” sorusuna bu durumda ne yazmam gerekir? Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Kanıtlayıcı evrak olarak tax return’unuzu eklemeyecek misiniz? Bildiğim kadarıyla tax return’u de ekleyip yollayacaksınız ve ordaki total income önemli.

• @deebee evet IRS den edindiğim 1040 tax return transcripti ekledim. Oradaki total income’ı formda son yılın total income ını sordugu yere yazdım. Fakat daha üstte bir soruda current individual annual income soruyordu, o kısma 1099 lardaki vergi düşmeden önceki toplam yıllık kazanç yazılıyormuş. Sağolsun arkadaşlar yardımcı oldular. O kısma ne yazacagımı anlamamıştım.

• Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Herkese merhaba, greencard sahibi bir diş hekimiyim. Önümüzdeki dönemde bir üniversiteden teklif aldim. Öncesinde bir deneme süreci sonrasında da maaşlı bir çalışma sureci olacak. Kız arkadasim ile evlenerek f2a ile onu da yanıma getirmek istiyorum. Maaşlı bir işim olsa da tax bildirimi yapmak icin en az 1 sene beklemem mi gerekiyor. Dil okulu ile kız arkadaşımı getirip iceride AOS süreci yürütmeyi düşünüyoruz ama sponsorluk kısmı kafamızı karıştırıyor. 3 yıllık tax bildiriminin de önemli olduğunu okudum bu durumda bize ekstra dan bir sponsor mu gerekli olacak yoksa işim sebepli üniversiteden bir yazı almam vs yeterli olur mu acaba ? Sürec cok karışık ve yıpratıcı görünüyor. Her türlü yardıma açığız cok teşekkür ederim.

• @hope34 hocam merhabalar, ay i durumu biz de yaşıyoruz. Greencartım var. Maaşlı bir işe yeni gireceğim. Kız arkadasimi aos ile içeriden başvurunuzu tamamlamak istiyoruz. Ama ilk durumda i130 u doldurduğumda benim işimin birkaç ayı bile ancak dolmuş olacak. Bu sorun olur mu ? F2 nin filling datei current olduğunda i485 icin başvuracağız sonrasında beklemeye başlayacağız. O süre gelene kadar benim tax geçmişim olusacak mi demek bu ?

• Sayın @crazycells forum okumaları yapıyorum ancak çok kritik bir noktayı tam olarak algılayamdım. F2a ile kız arkadaşımı AOS sürecine sokmayı planlıyorum ancak 3 yıllık bir tax geçmişim yok. Visa bulletine baktığımda 2 tarih görünüyor. Birisi "dates of filling" şuan 1 mart 2025 te görünüyor. Diğeri ise "final action dates" suan eylül 2022 de görünüyor. Anladığım durum şu dates of filling tarihi geldiği an i485 formunu gönderip geçici bir statüye geçiyoruz ve "Final action date" tarihini bekliyoruz. Peki sponsoru hangi aşamada ibraz ediyoruz ? Çünkü final action dates ise 3 senelik beklemek sürecinde benim yeterli tax geçmişim olacak demektir. Ama i485 i gönderirken yollamak gerekirse benim birkaç aylık bir tax geçmişim olduğu icin ekstra bir sponsor bulmamız gerekecek. Bu kısmı aydınlatırsanız cok memnun olurum.

• Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.

Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |