Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@koray2831
    Selamlar..Kimin hesabında olduğu önemli değildir.

• @Flight101 Süper cok tesekkur ederim...

• DS260 formunu doldururken bir çok defa Türkçe harf kullanmasam da sanki kullanmışım gibi hata vermişti ekran. Şimdi öğreniyorum ki Caps Lock açık olmadığı içinmiş; yani küçük "ı" harfini girmişim ve formda büyük "I" olarak görünmüş ama sistem onu küçük algılamış, vb. Şimdi benim bunu açtırıp tekrardan Caps Lock tamamen açık şekilde, "ı" harfini kullanmadan doldurmam gerekli mi? Sisteme de Türkçe harf girili olarak işlenmiş olmasın? Yoksa zaten kabul edildiyse sıkıntı yok mu demektir?

• Merhaba,
    Hangi evrakları ingilizce tercüme ettirmeliyiz?

• ⭐⭐⭐⭐

@doguyilma

Mulakata hangi konsoloslukta gireceginizi bilmemekle birlikte DV2026 Mülakat Deneyimleri konu basliginin 1. iletisinde evraklar ile ilgili verilen bilgileri Ankara icin dikkate alabilirsiniz.

Dosyanizi baska bir ulkeye tasidiysaniz/tasiyacaksaniz DV2025 Mülakat Deneyimleri konu basligindaki degisik ulkelerde mulakata giren talihlilerin deneyimlerinden kendi profiliniz ozelinde fikir sahibi olabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@doguyilma, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,
    Hangi evrakları ingilizce tercüme ettirmeliyiz?

Mülakata Ankara'da girmeyi planlıyorsanız tüm belgeler Türkçe olabilir.

Kural şu; mülakata girilen ülkede evraklar, ya o ülkenin ana dilinde ya da ingilizce olmalıdır.

Sizin dosya numaranız 3XXX ise imzanızdaki 3'den sonra gelen noktayı kaldırmanız iyi olur. Ayrıca Mülakat yeri diye bir satır eklemeyi ve Ankara yazmayı unutmayın

• merhaba. mülakata hong kong da gireceğim lise ve üniversite diploması yeterli olmuyor mu ? transkript şart mı ?

• @Serapp mülakatta askerlik icin herhangi bir belge sunmak zorunda mıyım

• @koray2831 2bin yazıyor imzan da 20bin değil neden taşıyorsun ki !?

• @Flight101, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Umayalp07 Selamlar...
    Viyana'da gireceğiniz mülakat için
    "E-devlet üzerinden alınan belgelerin hiçbirinde çeviri, apostil ve noter tastiği yapılmasına gerek yoktur"
    Sürecinizde başarılar...

barkodlu belgeler olduğu için mi, viyana olduğu için mi!? Birde bu sağlık muayenesi için gereken dosyaların çevirisi olmalı mı(ameliyat yada benzeri bilginiz varsa faydalı olurdu.)

• ⭐⭐⭐

@kemal85 Hem Viyana hem de barkodlu olduğu için...
    Deneyimim de istenilen belgeleri yazmıştım. Nasıl bir operasyon geçirdiğinizi bilmiyorum ancak raporlarınızı çevirip yanınıza almanızı tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@koray2831, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaslar ; Banka hesabindaki tutar asıl talihlinin değil de eşin hesabinda ise sorun olur mu?

Para, asıl talihli ile birlikte mülakata katılacak olan eşin hesabında ise sorun olmaz.

Ayrıca şu konuda uyarıda bulunmak isterim:

Para, mülakata katılmayacak olan kişilerin (anne, baba, kardeş vb) hesabında ise kabul edilmez.

2023 yılı talihlilerinden biri (oğlumun okuldan tanıdığıymış) Ankara’daki mülakatı yaklaşırken Telegram’daki grupta, babasının hesabındaki parayı ve babasının üzerine kayıtlı evi göstereceğini yazmıştı. Kimse de ona bir şey dememişti. Ben bu mesajı görünce telaşa kapıldım. Oğluma, bu arkadaşına özelden yaz ya da ara; eğer kendi adına bir hesap olmazsa vizeyi alamaz diye bilgi verelim dedim.

Neyse ki uyardık, o da etraftan borç harç bulup hesabına yaklaşık 15.000 dolar yatırmış ve vizesini almıştı.

• Forma girdigim de esim ve cocuklarım icin ayrı formlar var dolduracagım ancak esim gelmeyecek onu doldurmadan mı gecmem lazım yoksa doldurup sadece mulakata mı gelmyecek?

• Herkese merhaba
    Çekilişe katılırken aile soyadımı yazmıstım pasaportta bu soyad mevcut ama yanlıs olmus oldu bu bir sıkıntı yaratır mı veya formu doldururken birsey yapmam gerekir mi? Doldurduktan sonra mail atmam vs?

Bir de formu doldurmak icin belli bir tarih var mı? Tesekkur ederim simdiden cevaplarınız icin.

• @yagmurgunes, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba
    Çekilişe katılırken aile soyadımı yazmıstım pasaportta bu soyad mevcut ama yanlıs olmus oldu bu bir sıkıntı yaratır mı veya formu doldururken birsey yapmam gerekir mi? Doldurduktan sonra mail atmam vs?

Bir de formu doldurmak icin belli bir tarih var mı? Tesekkur ederim simdiden cevaplarınız icin.

Soyadınız evlilik sebebiyle değişti herhalde. Evlenmeden önce çekilişe başvurduysanız sıkıntı yok. Evlendikten sonra, yani soyadı değiştikten sonra başvurup eski soyadınızı yazdıysanız hata yapmışsınız demektir. Tolerans gösteriyorlar genelde fahiş olmayan hatalara ama garantisini kimse veremez. Formu doldururken doğrusu neyse o şekilde doldurun. Bahsettiğiniz pasaportu da sakın kaybetmeyin mülakata giderken yanınıza alın mutlaka. Formu doldurduktan sonra eposta göndermenize gerek yok.

Formu doldurmak için son tarih yok ama ilk bültende sıranız aktif olacak. Tavsiyem en geç ay sonuna kadar doldurmanız yönünde.

• Merhaba eşim benimle gelmeyecek ancak dv formunda onun da bolumj cıkıyor bos mu bırakayım?

• ⭐⭐⭐⭐

@yagmurgunes

Eger esiniz DV2026 surecinde vize almayacaksa, eşiniz için DS260 formunu doldurmaniza gerek yok, eşinizin isminin yanındaki kutu incomplete olarak kalması uygun. Sadece kendiniz ve çocuklar icin DS260 doldurmalisiniz, submit ederek complete gözükmesini sağlamalısınız. Kendi formunuzu doldururken şu an ki resmi medeni durumunuza göre eşiniz ile ilgili sorulara (isim vb) doğru beyan etmeniz gerekiyor.

Sizin formunuzda çıkan eşiniz gelecek mi sorusuna da gelmeyecek olarak işaretlemelisiniz.

Mülakata giderken de sadece asıl talihli ve sizinle gelecek çocuklar için gerekli belgeleri toplamanız gerekiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@yunus-turan-gürel

YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli

• @Arthur-Morgan cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında evlilik dolayısıyla soyadım degismedi basvuru yapan kisi babasoyadı gibi bisey var bizde ozbeklerde onu girmis yanlıslıkla ama pasaportumda o soyad da var. Bülten Ağustosta yayınlanacak dimi o zaman da mülakat tarihimiz belli olacak sanıyorum?

• @ATS16 cevabınız için teşekkür ederim dün gece ben ve çocuklarım complete placak şekilde doldurdum. Eşim incomplete olarak duruyor kendisi simdi degil daha sonra gelecek soruya da daha sonra gelecek olarak isaretledim. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

170

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |