Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 516.4k 770

  • Merhaba,
    Hangi evrakları ingilizce tercüme ettirmeliyiz?


  • @doguyilma

    Mulakata hangi konsoloslukta gireceginizi bilmemekle birlikte DV2026 Mülakat Deneyimleri konu basliginin 1. iletisinde evraklar ile ilgili verilen bilgileri Ankara icin dikkate alabilirsiniz.

    Dosyanizi baska bir ulkeye tasidiysaniz/tasiyacaksaniz DV2025 Mülakat Deneyimleri konu basligindaki degisik ulkelerde mulakata giren talihlilerin deneyimlerinden kendi profiliniz ozelinde fikir sahibi olabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @doguyilma, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba,
    Hangi evrakları ingilizce tercüme ettirmeliyiz?

    Mülakata Ankara'da girmeyi planlıyorsanız tüm belgeler Türkçe olabilir.

    Kural şu; mülakata girilen ülkede evraklar, ya o ülkenin ana dilinde ya da ingilizce olmalıdır.

    Sizin dosya numaranız 3XXX ise imzanızdaki 3'den sonra gelen noktayı kaldırmanız iyi olur. Ayrıca Mülakat yeri diye bir satır eklemeyi ve Ankara yazmayı unutmayın


  • merhaba. mülakata hong kong da gireceğim lise ve üniversite diploması yeterli olmuyor mu ? transkript şart mı ?


  • @Serapp mülakatta askerlik icin herhangi bir belge sunmak zorunda mıyım


  • @koray2831 2bin yazıyor imzan da 20bin değil neden taşıyorsun ki !?


  • @Flight101, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Umayalp07 Selamlar...
    Viyana'da gireceğiniz mülakat için
    "E-devlet üzerinden alınan belgelerin hiçbirinde çeviri, apostil ve noter tastiği yapılmasına gerek yoktur"
    Sürecinizde başarılar...

    barkodlu belgeler olduğu için mi, viyana olduğu için mi!? Birde bu sağlık muayenesi için gereken dosyaların çevirisi olmalı mı(ameliyat yada benzeri bilginiz varsa faydalı olurdu.)

  • ⭐⭐⭐

    @kemal85 Hem Viyana hem de barkodlu olduğu için...
    Deneyimim de istenilen belgeleri yazmıştım. Nasıl bir operasyon geçirdiğinizi bilmiyorum ancak raporlarınızı çevirip yanınıza almanızı tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @koray2831, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaslar ; Banka hesabindaki tutar asıl talihlinin değil de eşin hesabinda ise sorun olur mu?

    Para, asıl talihli ile birlikte mülakata katılacak olan eşin hesabında ise sorun olmaz.

    Ayrıca şu konuda uyarıda bulunmak isterim:

    Para, mülakata katılmayacak olan kişilerin (anne, baba, kardeş vb) hesabında ise kabul edilmez.

    2023 yılı talihlilerinden biri (oğlumun okuldan tanıdığıymış) Ankara’daki mülakatı yaklaşırken Telegram’daki grupta, babasının hesabındaki parayı ve babasının üzerine kayıtlı evi göstereceğini yazmıştı. Kimse de ona bir şey dememişti. Ben bu mesajı görünce telaşa kapıldım. Oğluma, bu arkadaşına özelden yaz ya da ara; eğer kendi adına bir hesap olmazsa vizeyi alamaz diye bilgi verelim dedim.

    Neyse ki uyardık, o da etraftan borç harç bulup hesabına yaklaşık 15.000 dolar yatırmış ve vizesini almıştı.


  • Forma girdigim de esim ve cocuklarım icin ayrı formlar var dolduracagım ancak esim gelmeyecek onu doldurmadan mı gecmem lazım yoksa doldurup sadece mulakata mı gelmyecek?


  • Herkese merhaba
    Çekilişe katılırken aile soyadımı yazmıstım pasaportta bu soyad mevcut ama yanlıs olmus oldu bu bir sıkıntı yaratır mı veya formu doldururken birsey yapmam gerekir mi? Doldurduktan sonra mail atmam vs?

    Bir de formu doldurmak icin belli bir tarih var mı? Tesekkur ederim simdiden cevaplarınız icin.


  • @yagmurgunes, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhaba
    Çekilişe katılırken aile soyadımı yazmıstım pasaportta bu soyad mevcut ama yanlıs olmus oldu bu bir sıkıntı yaratır mı veya formu doldururken birsey yapmam gerekir mi? Doldurduktan sonra mail atmam vs?

    Bir de formu doldurmak icin belli bir tarih var mı? Tesekkur ederim simdiden cevaplarınız icin.

    Soyadınız evlilik sebebiyle değişti herhalde. Evlenmeden önce çekilişe başvurduysanız sıkıntı yok. Evlendikten sonra, yani soyadı değiştikten sonra başvurup eski soyadınızı yazdıysanız hata yapmışsınız demektir. Tolerans gösteriyorlar genelde fahiş olmayan hatalara ama garantisini kimse veremez. Formu doldururken doğrusu neyse o şekilde doldurun. Bahsettiğiniz pasaportu da sakın kaybetmeyin mülakata giderken yanınıza alın mutlaka. Formu doldurduktan sonra eposta göndermenize gerek yok.

    Formu doldurmak için son tarih yok ama ilk bültende sıranız aktif olacak. Tavsiyem en geç ay sonuna kadar doldurmanız yönünde.


  • Merhaba eşim benimle gelmeyecek ancak dv formunda onun da bolumj cıkıyor bos mu bırakayım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yagmurgunes

    Eger esiniz DV2026 surecinde vize almayacaksa, eşiniz için DS260 formunu doldurmaniza gerek yok, eşinizin isminin yanındaki kutu incomplete olarak kalması uygun. Sadece kendiniz ve çocuklar icin DS260 doldurmalisiniz, submit ederek complete gözükmesini sağlamalısınız. Kendi formunuzu doldururken şu an ki resmi medeni durumunuza göre eşiniz ile ilgili sorulara (isim vb) doğru beyan etmeniz gerekiyor.

    Sizin formunuzda çıkan eşiniz gelecek mi sorusuna da gelmeyecek olarak işaretlemelisiniz.

    Mülakata giderken de sadece asıl talihli ve sizinle gelecek çocuklar için gerekli belgeleri toplamanız gerekiyor.


  • @yunus-turan-gürel

    YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

    Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli


  • @Arthur-Morgan cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında evlilik dolayısıyla soyadım degismedi basvuru yapan kisi babasoyadı gibi bisey var bizde ozbeklerde onu girmis yanlıslıkla ama pasaportumda o soyad da var. Bülten Ağustosta yayınlanacak dimi o zaman da mülakat tarihimiz belli olacak sanıyorum?


  • @ATS16 cevabınız için teşekkür ederim dün gece ben ve çocuklarım complete placak şekilde doldurdum. Eşim incomplete olarak duruyor kendisi simdi degil daha sonra gelecek soruya da daha sonra gelecek olarak isaretledim. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Neslihan-Ay Önce sizden Excel dosyasına bilgilerinizi girmenizi rica etmiştim. Bilgilerinizi girin, daha sonra bilgi alışverişine devam edebiliriz.

    Tabloya gereken önemin verilmemesi ile ilgili şu mesajımı da okuyun lütfen:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/499684

  • SerappS Serapp bu başlıktan bahsetti

  • @yagmurgunes, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Arthur-Morgan cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında evlilik dolayısıyla soyadım degismedi basvuru yapan kisi babasoyadı gibi bisey var bizde ozbeklerde onu girmis yanlıslıkla ama pasaportumda o soyad da var. Bülten Ağustosta yayınlanacak dimi o zaman da mülakat tarihimiz belli olacak sanıyorum?

    Soyadı için bir şey diyemeyeceğim o zaman. DS-260'ta doğrusunu yazıp mülakatta durumu açıklarsınız. Dediğim gibi garantisini kimse veremez ama sorun çıkmama ihtimali daha yüksek. Alakasız bir soyadı değil çünkü.

    Her ayın 8-15'i arasında bülten yayınlanıyor. İlk bültenimiz Ağustos'ta yayınlanacak. Ay sonuna kadar da mülakat tarihi belli oluyor normalde ama Ankara Türkiye'ye yetmediği için siz mülakatı daha geç alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yagmurgunes

    Eşinizin mülakata asıl kazanan olan sizinle katılmaması halinde hakkını kaybedeceği anlamına geliyor. Daha sonra ABD’ye gelebilmesi için başvuru yapması gereken farklı vize kategorisi (F2A) mevcut ancak bu vize kategorisinde bekleme süresi 4 - 5 seneyi geçiyor. Sizin ve çocuklarınızın bu kadar süre kendisinden ayrı kalmasını tekrar değerlendirmenizi tavsiye ederim.

    Eğer medeni durum değişikliği (boşanma) değişiklik olmayacaksa eşinizinde sizlerle mülakata katılarak vizesini almasını, ABD’ye ilk girişi asıl talihli olan sizinle yaptıktan sonra, kendisinin green card’ı basıldıktan sonra ve siz çocuklar ile göç ettikten sonra gelecekte farklı bir zamanda hakkını kaybetmeden yanınıza nasıl gelebileceğini bu forumda araştırmanız yararınıza olacaktır olası bir kalıcı hata yapmadan önce. Bol şans!


Benzer Başlıklar

  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum