Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

• Arkadaşlar merhaba, benim durumum biraz karışık. Green card vizem 11.06.2025 de onaylandı (issued). Lakin, tarafıma herhangi bir mail/sms gelmedi. Daha sonra öğrendim ki AIS üzerinden ptt de yaptığım kayıt geçersiz olmuş. Şimdi ben bu pasaportu nereden alacağım ve bunun için ne yapmam gerekiyor anlamadım. Adres belirtmem gerekiyorsa nereyi göstermem gerekiyor. İşleri bu noktadan sorna VFS global üzerinden mi yapmam gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Houstonian-Life daha önceki randevunuzu eski sistemden almıştınız doğru mu?
    eğer öyle ise "start new application" diyerek ilerlediğinizde yeni randevu sekmesine ulaşmanız gerekir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@muammerkrgvs öncelikle;

"Arkadaşlar neden yardımcı olmuyorsunuz anlamıyorum?" şeklinde bir ifadeyle başlarsanız sorunuza, insanların size yardımcı olmasını beklemeyin.

foruma kayıt olurken size, bütün sorularınıza sorgusuz sualsiz yanıt verip sizi memnun edeceğiz garanti vermedik diye hatırlıyorum.
    eğer bu şekilde bir hizmet talebiniz varsa; bir göçmenlik avukatı tutar, bedelini öder, sorularınıza cevap alırsınız.
    karşılıksız destek aldığınız bir platformda, sorduğunuz soruya anında cevap alamadığınız için trip atacaksanız; kusura bakmayın biz almayalım.
    buradaki insanların da bir hayatı, öncelikleri var. öncelikle buna saygı göstermeyi öğrenin.

gelelin sorunuza;

1- kendime hesap açtım (dv2) yim doğru mu yaptım? Eğer değilse ne yapmalıyım

evet. ama eğer halen eşinizin hesabında kendinizi göremiyorsanız o zaman hiç kullanmadığınız bir e-mail adresi ile yeni bir hesap açıp, oradaki UDI numarası ile kendinizi eşinizin hesabına eklemeyi deneyin. çünkü sistem mail bazlı çalışır ve eğer daha önce hesap açıp belirli adımları ilerleyip kaydettiyseniz sistem sizi işlem yapmış olarak görür ve sürecinizi ilerletmez. bu yüzden eşinizin mevcut olan hesabını tutup, kendiniz için hiç kullanılmamış bir hesap açıp o şekilde ilerlemeyi deneyin.

2- ödeme ekranında neden 2 kişi ödeyemedim.

yukarıdaki adımları takip edin.

3- bu kayıt işlemi için adım adım eş aile ekleme ile birlikte olan bir kılavuz var mı ? Video veya PDF şeklinde

işlemi siz yaptıktan sonra hazırlasanız herkes faydalanmış olur. sonuçta forum kültürü bunu gerektiriyor. hep destek almak değil, biraz da vermek gerek..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ömer-Mert-Bayraktar siz mülakata gittiğinizde sizden yeni sistem kaydı istemediler mi?

• @gucarslan bey yorumunuz için teşekkür ederim. Açıkçası, en son mülakattan ayrılırken şimdi ne yapmam gerekiyor diye sordum. Bana bir kağıt verdiler, benim mülakatımı yapan bayan tecrübesiz gibiydi. Çünkü ben bu soryu sorduğumda anlatmak yerin bana bir kağıt verdi. Kağıtta, VFS Global- Vize başvuru merkezi ile ilgili evrakları gönderim yapabileceğime ait bilgi içeriyor ama adres kaydı açmam gerektiğini açıklayan bir bilgi yazmıyor. Lakin, işin garip tarafı kağıdın ing/tr açıklamaları farklı. Tr bölümde bu bilgiler içermiyordu. Ing evrakta, "Once your application processing is complete, your passport and/or visa will be returned to you via the documnt delivery option of your choice." When your passport is available at selected location you will receive an email that your passport is "Ready for pick up". Ben önceki AIS kaydını ptt yapabilmiştim ama meğersem orasının kullanımı kalkmış. Şimdi VFS global aradım. "Biz sadece hollandaya hizmet veriyoruz, Amerika yok dedi". VFS global veya yeni AIS sistemi üzerinde geldiğimde benden yeniden vize başvuru yapmamı istiyor. Hali hazırda başvuru durumu olan bir bölüm çıkmıyor. Ankara konsolosluğuna zaten ulaşamıyorum. Ne yapacağıma dair aklımda bir şey kalmadı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ömer-Mert-Bayraktar şu an ceac'daki durumunuz nedir, vizeniz issued oldu mu?

• @gucarslan evet. 11.06.2025 de "Issued" olarak onaylamışlar.

• @gucarslan çok teşekkür ederim, forum üyelerinden de özür dilerim haklısınız elbette, sadece biraz stres yaşıyorum. En sonunda case no girip submit edince barkodlu cıktı çıkıyor ancak eşimin bilgileri yer almıyor adres şehir gibi yerler bomboş. Neden böyle sonucla karşılaşıyorum acaba ? 😞

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@muammerkrgvs o halde eşinizin kaydını tam olarak tamamlamadınız, onu kontrol etmelisiniz.
    eski kayıtları iptal edip bütün kayıtları, yeni mail adresleri ile tekrardan yapmayı deneyebilirsiniz, bu da bir seçenek.

• Selam arkadaşlar. Daha önce konu geçti mi göremedim. Bir sorum var. Benim randevum var 2026 Nisan'da. Ama sadece kendimi görebiliyorum. Biz ailece başvuru yapmıştık. Nasıl bir yol izlemeliyim düzeltmek için.

• @gucarslan Issued olarak 11.06.2026 onaylandı

• @gucarslan profil oluşturdum için profil kapatma gibi durum yok sanırım, anasayfayı asağıya kaydırdığımda aile üyeleri pasaport statüsü no var ama durumu yazmıyor. Bilgileri doldurma asamasında Ödeme kısmında lokal israretledim ve para ödenmeden case no girip submit ettim. Acaba local seçenek mi hatalı onu düşünüyorum. Adrese gönder diyince para ödemeden submit edince de sadece barkod ank2 dv1 bilgisi var. Adres şehir posta kodu boş. Nerde hata yapıyorum

• @gucarslan Cevabiniz icin tesekkur ederim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@hüseyin-serin aile bireyleriniz için de ayrı ayrı hesaplar açıp kendi hesabınız üzerinde birleştirmelisiniz.

• @gucarslan aynı mail adresi ile denedim kabul etmedi. Her birey için farklı mail adresi ile mi başvurayım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@hüseyin-serin her bireyin kendi mail adresi ile iletletmeniz lazım.
    farklı mailler olmalı kısaca

• @muammerkrgvs yardımcı olabilen var mı acaba

• Yeni sistemde evrak gönderimi için kayıt oluşuturabildiniz mi acaba? Unganlardan test sonucum geldi pasaport teslimi için başvuru başlattım, hatta pasaport teslimi için adres girip ödeme yapmama rağmen case number invalid hatası alıyorum, site zaten inanılmaz yavaş çalışıyor. Bu sorunu yaşayan veya evrak/pasaport teslimi kaydını başarıyla yapan var mı ??

• @ozgurs 27 Haziranda gorusmemizi yaptık 30 Haziranda ıssued oldu sonrası email geldi su adersyen alın yada premium odeme ile eve teslim olusurun diye premium odemeyi yaptık sonarası sırra kadem ne takip numarası ne bir sms hiç bir isaret yok
    Bı sabah bastık istanbuldan Ankaraya gittik kendi cabamız ile pasaportlarımız aldık Allah herkese kolaylık versin sacma bir sistem ,

• @oprmngr cevap için teşekkürler ama benim durum farklı ben sağlık kontrolünde teste kaldığım için tam 8 hafta bekledim ve şimdi pasaportu göndermem gerekiyor. 2 kere teslim ücreti ödedim hatta ama site o kadar kötü ki hata verip duruyor sürekli.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.8k

| | | |