Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.3k 953

  • @brucewayne
    Merhabalar, dosya numaraniz current oldugu icin dosyanizi transfer etmek istediginiz konsoloslugun talep etmesi gerekmektedir. Dosyanizi ne zaman transfer etmistiniz? Eger dosyaniz HNK’da ise CN’niniz current olmadan KCC araciligiyla tasimis oldugunuzu varsayiyorum. Bu durumda 8k CN’e sahip bir dosyanin coktan mulakat almis hatta Amerika’da baslangic duzenini kurmus ve kredi skoru bile olusmus olmasi gerekiyordu.


  • @ugursway Hocam selamlar, dosya numaram 28k larda. Eylül ayı için current olur mu bilmiyorum fakat bir umut kcc ye mail attım taşımak için. Fakat 1 haftadır dönüş yok. Bu süreç bu kadar sürer mi normalde yoksa benim de mi direkt konsolosluklara mail atmam gerekli?


  • @Serhan-Karpuz
    Selamlar, bazen gondermis oldugunuz emallerin iceriginde eksik bilgi ya da anlasilmama durumda KCC islem yapmiyor. Siz gondermis oldugunuz emailin icerigini paylasir misiniz? Transfer talebinizi onay emaili alana kadar tekrar yapmanizi tavsiye ederim.


  • @ugursway aşağıdaki tarzdaydı;

    Dear Consular Officer,

    I hope you are well. My question is about DV Visa Interview.

    I'm a DV2025 selectee (EU), and currently, we would love to move our case from Ankara/Turkey to Bangkok/Thailand.

    Can we move our case to the Bangkok/Thailand US Consulate? What are the requirements?

    I understand that the transfer process may not be straightforward, but I am willing to do everything I can to make it happen. I am hoping that you can provide me with guidance on how to proceed. I am willing to provide any necessary documentation and information to make this transfer possible.

    Thank you for your time and attention to this matter. I look forward to your response and hope for a positive outcome.

    Name - Surname:
    Date of Birth:
    Case Number:

  • ⭐⭐

    @Serhan-Karpuz selamlar, cok uzun yazmissiniz. Bu sayfanin 4ncu iletisinde daha kisa birsekilde ornek var onu kullanarak atmayi deneyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Serhan-Karpuz

    Bir de böyle yazın hatta hemen şimdi yazın, yarın tatil.
    2026 Aşamalar başlığında 4.mesajda yer alan örneği buraya kopyaladım.

    [email protected] adresine;
    e-mail başlığına: case numaranız (örnek: 2025EU12345) / Case Transfer Request

    email içeriğine:

    Name-surname: ad-soyad
    Case Number: (örnek: 2025EU12345)
    Date of Birth: ay/gün/yıl

    Dear KCC Officer,
    I kindle request to transfer my DV case from Ankara Embassy / Turkiye to Bangkok / Thailand
    You can see the details of the address where I will stay during this period below;
    (Buraya ilgili ülkede kalacağınız adresi yazabilirsiniz. otel, airbnb, vb.)

    Please accept my transfer request and let me now after the transfer process.
    Thanks, regards


  • @Serhan-Karpuz
    Merhaba, ilk defa bu sekilde gonderilen bir transfer istegi goruyorum. Isteginiz cok uzun ve cok fazla gereksiz detaylar barindiyor. Lutfen talebinizi bu gonderide bulunan ornek transfer taslagina gore yeniden gerceklestiriniz.


  • @bakarmisin100, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ilaydadoganay, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selam, İtalya’dan adli sicil kaydı aldım ve belgelerim yine İtalyanca. Bunlara İngilizce çeviri yaptıracağım ancak çeviriden önce orijinal belgeye apostil yaptırmak zorunlu mu? Çeviri ofisleri konsolosluk özellikle belirtmediği sürece apostilin orijinal belgede zorunlu olmadığını iletti ama Viyana Konsolosluğu’nda bu konuyla ilgili tecrübesi olan var mı?

    Bu soruya bende cevap arıyorum ,Tayland elçiliğinde başvuruda bulunucam. Acaba Çin, Ukrayna ve belki Hollanda dan alacağım adli sicil kağıtlarına apostil gerekiyor mu ve apostili orjinal belgeye mi yapıyorlar yoksa yeminli tercüme ile ingilizceye çevrildikten sonra ingilizce belgeye mi yaptırmalıyız ?

    Tayland Elçiliğine elektronik mektup atmıştım cevap verdiler , Yurtdışında yaşamış olduğumuz ülkelerden alınan dli sicil kayıtlarında noter onayı veya apostile gerek yokmuş sadece ingilizce çeviri yetiyormuş


  • @Flight101 Merhaba antikor testlerimize göre eksik aşılarımızı aile hekiminde tamamladık. Bugün aşı kartı istediğimizde böyle bir kart verdiler. Yetişkinler için bunu verebildiklerini söylediler. Viyana özelinde bu yeterli olur mu ne dersiniz?

    WhatsApp Image 2025-07-03 at 21.03.54.jpeg


  • merhabalar dosyamı haziran ayında taşımıştım hongkong a , saglık randevum için dr nicolson ın istedigi 1x1.5 boyutunda fotograf ayarlayamıyor fotografcı boyutu cok önemlimi yoksa yakın olması yeterlimidir ? belge toplama sürecindeyim fakat apostil etme konusundada kararsızım bazı deneyimler sadece tercümeler yeterli oldugunu okudum bazılarıda yapılması gerektigini önerdi fikirlerinizi almak istedim. temmuz-agustos arasında vize mülakatı olan arkadaşlarla iletişime gecebiliriz eger isterseniz

  • ⭐⭐⭐

    @kani Selamlar...Bence yeterli olur gayet derli toplu yazılmış..


  • Herkese merhaba
    Toplamda 2 yıldır 3 adet shengen almış olmama rağmen 4.shengen başvurumda malesefki red aldım . Halaa inanamiyorum :( güvenerek viyanaya tasidigim dosyamı dün itibari ile Bangkok a taşıdım .son donemecte yeni ülke ile devam edecegim
    Önce ummana sonra viyanaya şimdi de bagkoka taşıdım bu süreçte
    Umarım vizeyi alanlardan oluruz 14 aydır stresten kurdeşen dikeceğiz artık.


  • @Flight101 Çok teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar kafama takılan birkaç soru var cevaplandırabilirseniz sevinirim.

    1- Amerikada tanıdık biri olmadığı ve şu an karar veremediğim için yaşayacağımız adrese airbnb gibi yerlerden bulduğumuz bir adresi versek olur mu?
    2-SGK Hizmet dökümünün sadece ilk sayfasını tercüme ettirmemiz yeterli olur mu?
    3-Hong kong özelinde harcayacağınız parayı nasıl çözdünüz? Yanımda 3-4k dolarla gezmek istemiyorum ama bankamatikten de para çekme veya karttan ödeme işlemlerinde de çok kesinti oluyor mu? Önerileriniz nedir?

  • ⭐⭐⭐

    @kelebek Selamlar üzücü bir olay yaşamışsınız. Umarım Bangkok tan vizenizi alıp geleceksiniz..
    Dediklerinize istinaden aslında Cascade uyarınca uzun süreli vize alma ihtimaliniz varmış...Üçüncü seyahatinizde vize koşullarına uymamak gibi bir durum söz konusu olabilir mi, örneğin overstay yada ilk vize alınan ülkede daha az konaklama yapıp diğer schengen bölgelerinde uzun süreli konaklama yapmak gibi..


  • @Flight101 son vızemı avusturyadan aldım mayıs-temmuz sonuna kadar gecerli vizem var fakat eyll için basvurdugum ulke anlamadıgım bir sebepten red verdi . Üstelik 4 günlük giriş cıkıs yaptım tek ülke giriş cıkısı sadece viyanaya ,hala saşkınım


  • @cdevelioglu malesef bende mail attım honkong artık dosya kabul etmiyor mail geldi


  • @brucewayne ne zaman transfer yaptın yaptıysan neden mulakat almadın


  • @Serhan-Karpuz sanki munazara tarzı bir mail olmuş, taşımamaı normal görüp geçmişlerdir


  • Merhabalar, Ben Ds260 formunu actirdim Bazi bilgiler yanlis oldugu icin. Hazir actirmisken diger bilgilerimi guncellenmem gerekir mi mesela ogrenciydim mezun oldum calisiyorum.
    Birde Adress kismina edevlette gozuken ikamet adreslerini mi yazmaliyiz. Ben okul dolayisiyla Farkli bir ilde kalmistim ama ikamet olarak gozukmuyor onu yazmalimiyim . Yanitlarsaniz cok sevinirim.


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    519k Bakış
    Ekto OktanE
    @excan 100k Bond konusunun amacı maalesef DV Başvurucuları değil ve DV26 Veya DV27 süreçleriyle hiç alakası yok maalesef konu biraz yanlış anlaşılmış Detaylı şekilde bu konuyu incelemiş birisi olarak WSJ'nin haberi ve diğer kaynakların belirttiği üzere Yurt Dışında DOS tarafından basılan göçmen vizelerinin büyük bir kısmı Amerikan vatandaşlarının yakınlarına ait vizelerdir. Trump yönetiminin 100 bin dolarlık bond kuralı ile hedef aldığı kategori maalesef bu bölgedir. Public charge bahanesiyle maddi gücü yetmeyen orta sınıf bir çok amerikalının aile birleşimini kesmeyi planlıyorlar yasal göçün önünü kesmek için bir fikir DV'yi dahil etme olasiliklari var bu kural çıkarsa ama bu kuralın hazırlanma amacı veya hedefi DV değil Çünkü bir çok kişininde bildiği üzere DV için her mali yılda 55.000 Vize ayrılıyor bu noktada basılan göçmen vizelerininin 500 bin ve yukarısında olduğunu düşünürsek mevcut sistemde DV vizelerinin payı %10 ancak ediyor. Bu haber hala bir dedikodu net bir duyuru yok fakat geldiğimiz noktada bunun DV yasağı ile veya DV ile bir alakası yok tamamen aile temelli göç hedef alınıyor ve orayı kesmek veya kısıtlamak istiyorlar. Saygılarımla.
  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 40 Oy
    12k İleti
    678k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum