Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @brucewayne
    Merhabalar, dosya numaraniz current oldugu icin dosyanizi transfer etmek istediginiz konsoloslugun talep etmesi gerekmektedir. Dosyanizi ne zaman transfer etmistiniz? Eger dosyaniz HNK’da ise CN’niniz current olmadan KCC araciligiyla tasimis oldugunuzu varsayiyorum. Bu durumda 8k CN’e sahip bir dosyanin coktan mulakat almis hatta Amerika’da baslangic duzenini kurmus ve kredi skoru bile olusmus olmasi gerekiyordu.

• @ugursway Hocam selamlar, dosya numaram 28k larda. Eylül ayı için current olur mu bilmiyorum fakat bir umut kcc ye mail attım taşımak için. Fakat 1 haftadır dönüş yok. Bu süreç bu kadar sürer mi normalde yoksa benim de mi direkt konsolosluklara mail atmam gerekli?

• @Serhan-Karpuz
    Selamlar, bazen gondermis oldugunuz emallerin iceriginde eksik bilgi ya da anlasilmama durumda KCC islem yapmiyor. Siz gondermis oldugunuz emailin icerigini paylasir misiniz? Transfer talebinizi onay emaili alana kadar tekrar yapmanizi tavsiye ederim.

• @ugursway aşağıdaki tarzdaydı;

Dear Consular Officer,

I hope you are well. My question is about DV Visa Interview.

I'm a DV2025 selectee (EU), and currently, we would love to move our case from Ankara/Turkey to Bangkok/Thailand.

Can we move our case to the Bangkok/Thailand US Consulate? What are the requirements?

I understand that the transfer process may not be straightforward, but I am willing to do everything I can to make it happen. I am hoping that you can provide me with guidance on how to proceed. I am willing to provide any necessary documentation and information to make this transfer possible.

Thank you for your time and attention to this matter. I look forward to your response and hope for a positive outcome.

Name - Surname:
    Date of Birth:
    Case Number:

• ⭐⭐

@Serhan-Karpuz selamlar, cok uzun yazmissiniz. Bu sayfanin 4ncu iletisinde daha kisa birsekilde ornek var onu kullanarak atmayi deneyebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Serhan-Karpuz

Bir de böyle yazın hatta hemen şimdi yazın, yarın tatil.
    2026 Aşamalar başlığında 4.mesajda yer alan örneği buraya kopyaladım.

[email protected] adresine;
    e-mail başlığına: case numaranız (örnek: 2025EU12345) / Case Transfer Request

email içeriğine:

Name-surname: ad-soyad
    Case Number: (örnek: 2025EU12345)
    Date of Birth: ay/gün/yıl

Dear KCC Officer,
    I kindle request to transfer my DV case from Ankara Embassy / Turkiye to Bangkok / Thailand
    You can see the details of the address where I will stay during this period below;
    (Buraya ilgili ülkede kalacağınız adresi yazabilirsiniz. otel, airbnb, vb.)

Please accept my transfer request and let me now after the transfer process.
    Thanks, regards

• @Serhan-Karpuz
    Merhaba, ilk defa bu sekilde gonderilen bir transfer istegi goruyorum. Isteginiz cok uzun ve cok fazla gereksiz detaylar barindiyor. Lutfen talebinizi bu gonderide bulunan ornek transfer taslagina gore yeniden gerceklestiriniz.

• @bakarmisin100, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ilaydadoganay, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selam, İtalya’dan adli sicil kaydı aldım ve belgelerim yine İtalyanca. Bunlara İngilizce çeviri yaptıracağım ancak çeviriden önce orijinal belgeye apostil yaptırmak zorunlu mu? Çeviri ofisleri konsolosluk özellikle belirtmediği sürece apostilin orijinal belgede zorunlu olmadığını iletti ama Viyana Konsolosluğu’nda bu konuyla ilgili tecrübesi olan var mı?

Bu soruya bende cevap arıyorum ,Tayland elçiliğinde başvuruda bulunucam. Acaba Çin, Ukrayna ve belki Hollanda dan alacağım adli sicil kağıtlarına apostil gerekiyor mu ve apostili orjinal belgeye mi yapıyorlar yoksa yeminli tercüme ile ingilizceye çevrildikten sonra ingilizce belgeye mi yaptırmalıyız ?

Tayland Elçiliğine elektronik mektup atmıştım cevap verdiler , Yurtdışında yaşamış olduğumuz ülkelerden alınan dli sicil kayıtlarında noter onayı veya apostile gerek yokmuş sadece ingilizce çeviri yetiyormuş

• @Flight101 Merhaba antikor testlerimize göre eksik aşılarımızı aile hekiminde tamamladık. Bugün aşı kartı istediğimizde böyle bir kart verdiler. Yetişkinler için bunu verebildiklerini söylediler. Viyana özelinde bu yeterli olur mu ne dersiniz?

WhatsApp Image 2025-07-03 at 21.03.54.jpeg

• merhabalar dosyamı haziran ayında taşımıştım hongkong a , saglık randevum için dr nicolson ın istedigi 1x1.5 boyutunda fotograf ayarlayamıyor fotografcı boyutu cok önemlimi yoksa yakın olması yeterlimidir ? belge toplama sürecindeyim fakat apostil etme konusundada kararsızım bazı deneyimler sadece tercümeler yeterli oldugunu okudum bazılarıda yapılması gerektigini önerdi fikirlerinizi almak istedim. temmuz-agustos arasında vize mülakatı olan arkadaşlarla iletişime gecebiliriz eger isterseniz

• ⭐⭐⭐

@kani Selamlar...Bence yeterli olur gayet derli toplu yazılmış..

• Herkese merhaba
    Toplamda 2 yıldır 3 adet shengen almış olmama rağmen 4.shengen başvurumda malesefki red aldım . Halaa inanamiyorum 😞 güvenerek viyanaya tasidigim dosyamı dün itibari ile Bangkok a taşıdım .son donemecte yeni ülke ile devam edecegim
    Önce ummana sonra viyanaya şimdi de bagkoka taşıdım bu süreçte
    Umarım vizeyi alanlardan oluruz 14 aydır stresten kurdeşen dikeceğiz artık.

• @Flight101 Çok teşekkür ederim.

• Arkadaşlar kafama takılan birkaç soru var cevaplandırabilirseniz sevinirim.

1- Amerikada tanıdık biri olmadığı ve şu an karar veremediğim için yaşayacağımız adrese airbnb gibi yerlerden bulduğumuz bir adresi versek olur mu?
    2-SGK Hizmet dökümünün sadece ilk sayfasını tercüme ettirmemiz yeterli olur mu?
    3-Hong kong özelinde harcayacağınız parayı nasıl çözdünüz? Yanımda 3-4k dolarla gezmek istemiyorum ama bankamatikten de para çekme veya karttan ödeme işlemlerinde de çok kesinti oluyor mu? Önerileriniz nedir?

• ⭐⭐⭐

@kelebek Selamlar üzücü bir olay yaşamışsınız. Umarım Bangkok tan vizenizi alıp geleceksiniz..
    Dediklerinize istinaden aslında Cascade uyarınca uzun süreli vize alma ihtimaliniz varmış...Üçüncü seyahatinizde vize koşullarına uymamak gibi bir durum söz konusu olabilir mi, örneğin overstay yada ilk vize alınan ülkede daha az konaklama yapıp diğer schengen bölgelerinde uzun süreli konaklama yapmak gibi..

• @Flight101 son vızemı avusturyadan aldım mayıs-temmuz sonuna kadar gecerli vizem var fakat eyll için basvurdugum ulke anlamadıgım bir sebepten red verdi . Üstelik 4 günlük giriş cıkıs yaptım tek ülke giriş cıkısı sadece viyanaya ,hala saşkınım

• @cdevelioglu malesef bende mail attım honkong artık dosya kabul etmiyor mail geldi

• @brucewayne ne zaman transfer yaptın yaptıysan neden mulakat almadın

• @Serhan-Karpuz sanki munazara tarzı bir mail olmuş, taşımamaı normal görüp geçmişlerdir

• Merhabalar, Ben Ds260 formunu actirdim Bazi bilgiler yanlis oldugu icin. Hazir actirmisken diger bilgilerimi guncellenmem gerekir mi mesela ogrenciydim mezun oldum calisiyorum.
    Birde Adress kismina edevlette gozuken ikamet adreslerini mi yazmaliyiz. Ben okul dolayisiyla Farkli bir ilde kalmistim ama ikamet olarak gozukmuyor onu yazmalimiyim . Yanitlarsaniz cok sevinirim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |