Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.3k 953
  • ⭐⭐⭐

@kani Selamlar...Bence yeterli olur gayet derli toplu yazılmış..

• Herkese merhaba
    Toplamda 2 yıldır 3 adet shengen almış olmama rağmen 4.shengen başvurumda malesefki red aldım . Halaa inanamiyorum :( güvenerek viyanaya tasidigim dosyamı dün itibari ile Bangkok a taşıdım .son donemecte yeni ülke ile devam edecegim
    Önce ummana sonra viyanaya şimdi de bagkoka taşıdım bu süreçte
    Umarım vizeyi alanlardan oluruz 14 aydır stresten kurdeşen dikeceğiz artık.

• @Flight101 Çok teşekkür ederim.

• Arkadaşlar kafama takılan birkaç soru var cevaplandırabilirseniz sevinirim.

1- Amerikada tanıdık biri olmadığı ve şu an karar veremediğim için yaşayacağımız adrese airbnb gibi yerlerden bulduğumuz bir adresi versek olur mu?
    2-SGK Hizmet dökümünün sadece ilk sayfasını tercüme ettirmemiz yeterli olur mu?
    3-Hong kong özelinde harcayacağınız parayı nasıl çözdünüz? Yanımda 3-4k dolarla gezmek istemiyorum ama bankamatikten de para çekme veya karttan ödeme işlemlerinde de çok kesinti oluyor mu? Önerileriniz nedir?

• ⭐⭐⭐

@kelebek Selamlar üzücü bir olay yaşamışsınız. Umarım Bangkok tan vizenizi alıp geleceksiniz..
    Dediklerinize istinaden aslında Cascade uyarınca uzun süreli vize alma ihtimaliniz varmış...Üçüncü seyahatinizde vize koşullarına uymamak gibi bir durum söz konusu olabilir mi, örneğin overstay yada ilk vize alınan ülkede daha az konaklama yapıp diğer schengen bölgelerinde uzun süreli konaklama yapmak gibi..

• @Flight101 son vızemı avusturyadan aldım mayıs-temmuz sonuna kadar gecerli vizem var fakat eyll için basvurdugum ulke anlamadıgım bir sebepten red verdi . Üstelik 4 günlük giriş cıkıs yaptım tek ülke giriş cıkısı sadece viyanaya ,hala saşkınım

• @cdevelioglu malesef bende mail attım honkong artık dosya kabul etmiyor mail geldi

• @brucewayne ne zaman transfer yaptın yaptıysan neden mulakat almadın

• @Serhan-Karpuz sanki munazara tarzı bir mail olmuş, taşımamaı normal görüp geçmişlerdir

• Merhabalar, Ben Ds260 formunu actirdim Bazi bilgiler yanlis oldugu icin. Hazir actirmisken diger bilgilerimi guncellenmem gerekir mi mesela ogrenciydim mezun oldum calisiyorum.
    Birde Adress kismina edevlette gozuken ikamet adreslerini mi yazmaliyiz. Ben okul dolayisiyla Farkli bir ilde kalmistim ama ikamet olarak gozukmuyor onu yazmalimiyim . Yanitlarsaniz cok sevinirim.

• @sarpzuckr

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz. Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Not: Fotografciyi değiştirin 😉

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ollqher

Bahsettiğiniz bilgileri güncellemeniz veya güncellememeniz mülakat sonucunuza etki edecek bir husus değil defalarda yazıldığı üzere.

• @ATS16 güncelledim teşşekürler

• ⭐⭐⭐

@sarpzuckr Selamlar..İmzanızda CN niz yanlış yazılmış, 2025 ile başlaması gerekiyor.

• @kelebek Sakın moral bozmayın. Aynı kararlılıkla devam.Süreç ne kadar zor olsa da motivasyon bu aşamada önemli. Vizeniz için iyi haberlerinizi bekliyoruz. Bol şans

• @Melih-Savaş merhaba,

1- vereceğiniz adrese gc teslim edileceğinizden, uzun süreli ve sabit birinin yaşadığı bir adresi vermeye özen gösterin.
    2- eski deneyimlerde talihliler nasıl yapmış bakın lütfen.
    3- eski deneyimlerde talihliler nasıl yapmış bakın lütfen.

• 1 temmuz sonrası Hnk de nülakata girecekler için belgelerin sisteme yüklenmesi durumu hakkında bilgisi olan var mı? Pazartesi mülakata gireceğim fakat caecde dosya yükleme yeri falan çıkmıyor

• @Melih-Savaş benimde adres gösderecek kimsem yok abd nasıl cözersen yol gösderırsen banada sevınırım

• @kani merhabalar dün viyana’da sağlık kontrolüne girdim. Mobilde olduğum için kendi belgemi buraya yükleyemedim maalesef. Sizin belgeniz benim aile hekiminden aldığım aşı listesine baya benziyor. Benimkini kabul ettikleri gibi bunu da sorunsuz bir şekilde kabul edeceklerdir. Dilerseniz yaptırdığınız aşıların yanına ya da altına ingilizce adlarını da yazabilirsiniz güzel minik bir jest oluyor.

• İyi forumlar dostlar.evet bu 1 temmuzdan sonraki yonergeyle ilgili tecrubeli arkadaslar yesillendirebilirmi acaba

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 40 Oy
    12k İleti
    678k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k