DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Zuhuratbaba merhaba kızlarınız sınava girecekti acaba ne yaptınız doktor muayenesini ertelediler mi?
-
@goktug1122
Merhabalar, benim fikrimden cok mulakatinizi yapacak olan konsolosun ne dusunecegi onemli. Ankara ozelinde sizden beklenen baslangic icin devlete yuk olmayacaginiz sekilde bir planinizin olmasidir. Bu durumda sizin mesleginiz, baslangic planlariniz, gideceginiz eyaletin gecim sartlari, varsa Amerika’dan bir is teklifiniz ya da sponsorunuz gibi faktorler gostereceginiz miktara etki edebilmektedir. Banka hesabinda 3k dolar gosterip sorunsuzca vizelerini alanlar da mevcut, 30k gosterip sponsor bulmalarini talep ettikleri talihlilerde var. Gideceginiz eyalet pahali bir eyaletse eger bu miktari 15k civarina cikarmanizi tavsiye ederim. Gerekirse birinden borc alip, vize sureciniz sonrasi iade edebilirsiniz. -
@aboyhasnoname Bangogk şuan ağustos’a mülakat veriyor. Hızlıca gidip işlemleri yaparsanız bence yetiştirebilirsiniz.
-
Hong Kong randevu tarihim 1 ağustos, tıbbi muayene için Nicolson mail'e cevap vermedi. Anderson 11 temmuz'a randevu verdi (mülakattan 3 hafta önce).
İlk başta daha erken bir tarihe vermişlerdi ama sonrasında ben mülakata yetişir mi diye sorunca 14 iş günü süresi olduğunu söyledi.
Daha erken bir tarihe taşımak için uğraşmalı mıyım? Genelde paylaşılan süre aralığı daha kısa gibi.
-
@ugursway hocam cevabınız için teşekkür ederimm son bir sorum daha olacak size. Ben dün 9k dolar yatırdım banka hesabıma 6 aylık dökümanı aldım be sonrasında parayı çektim bu şekilde oluyor mu yoksa mülakat bitene kadar durması mı gerekiyor
-
merhaba mülakata girmeden önce hangi aşıları yapmamız gerekiyor?
-
Arkadaşlar merhaba mülakatta fiziki altin gösterme konusu daha önce konuşuldu fakat ben banka ile değil (değer kaybı yaşanmaması için) kuyumcu ile değerini belirleyip mali müşavir ve noter onayıyla belgeleyip mülakatta sunabilir miyim ? Bu şekilde yapan var mı ?
-
@hakanu Selamlar..
- Vize sürecinizin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması,
- DV2025 Excel Tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi,
Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
Sürecinizde başarılar...🍀 -
@goktug1122 Selamlar, daha öncekilerde sorun olmamasına rağmen son iletilerinizde imzanız görüntülenmiyor. Konrtol eder misiniz?
-
Merhaba, Ankara'ya dosyamı transfer ettiremedim. Güncel olarak dosyam Hong Kong'ta.
Konsolosuklar resmi talebin benden değil transfer edilecek yerden gelmesi gerektiğini söylüyorlar. Ancak Ankara bu konuda bana yardım etmedi. Dolayısıyla uğraşmama rağmen transfer sağlayamadım. Bu konuda tecrübesi olan var mı ? Son olarak benim case 8000'lerin başında. Ankara için bir umut, ihtimal olabilir diye düşündüm. Ankara'nın Eylül'de çağıracağı numaralar ne zaman belli olur sizce ? -
@brucewayne
Merhabalar, dosya numaraniz current oldugu icin dosyanizi transfer etmek istediginiz konsoloslugun talep etmesi gerekmektedir. Dosyanizi ne zaman transfer etmistiniz? Eger dosyaniz HNK’da ise CN’niniz current olmadan KCC araciligiyla tasimis oldugunuzu varsayiyorum. Bu durumda 8k CN’e sahip bir dosyanin coktan mulakat almis hatta Amerika’da baslangic duzenini kurmus ve kredi skoru bile olusmus olmasi gerekiyordu. -
@ugursway Hocam selamlar, dosya numaram 28k larda. Eylül ayı için current olur mu bilmiyorum fakat bir umut kcc ye mail attım taşımak için. Fakat 1 haftadır dönüş yok. Bu süreç bu kadar sürer mi normalde yoksa benim de mi direkt konsolosluklara mail atmam gerekli?
-
@Serhan-Karpuz
Selamlar, bazen gondermis oldugunuz emallerin iceriginde eksik bilgi ya da anlasilmama durumda KCC islem yapmiyor. Siz gondermis oldugunuz emailin icerigini paylasir misiniz? Transfer talebinizi onay emaili alana kadar tekrar yapmanizi tavsiye ederim. -
@ugursway aşağıdaki tarzdaydı;
Dear Consular Officer,
I hope you are well. My question is about DV Visa Interview.
I'm a DV2025 selectee (EU), and currently, we would love to move our case from Ankara/Turkey to Bangkok/Thailand.
Can we move our case to the Bangkok/Thailand US Consulate? What are the requirements?
I understand that the transfer process may not be straightforward, but I am willing to do everything I can to make it happen. I am hoping that you can provide me with guidance on how to proceed. I am willing to provide any necessary documentation and information to make this transfer possible.
Thank you for your time and attention to this matter. I look forward to your response and hope for a positive outcome.
Name - Surname:
Date of Birth:
Case Number: -
@Serhan-Karpuz selamlar, cok uzun yazmissiniz. Bu sayfanin 4ncu iletisinde daha kisa birsekilde ornek var onu kullanarak atmayi deneyebilirsiniz.
-
Bir de böyle yazın hatta hemen şimdi yazın, yarın tatil.
2026 Aşamalar başlığında 4.mesajda yer alan örneği buraya kopyaladım.[email protected] adresine;
e-mail başlığına: case numaranız (örnek: 2025EU12345) / Case Transfer Requestemail içeriğine:
Name-surname: ad-soyad
Case Number: (örnek: 2025EU12345)
Date of Birth: ay/gün/yılDear KCC Officer,
I kindle request to transfer my DV case from Ankara Embassy / Turkiye to Bangkok / Thailand
You can see the details of the address where I will stay during this period below;
(Buraya ilgili ülkede kalacağınız adresi yazabilirsiniz. otel, airbnb, vb.)Please accept my transfer request and let me now after the transfer process.
Thanks, regards -
@Serhan-Karpuz
Merhaba, ilk defa bu sekilde gonderilen bir transfer istegi goruyorum. Isteginiz cok uzun ve cok fazla gereksiz detaylar barindiyor. Lutfen talebinizi bu gonderide bulunan ornek transfer taslagina gore yeniden gerceklestiriniz. -
@bakarmisin100, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ilaydadoganay, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selam, İtalya’dan adli sicil kaydı aldım ve belgelerim yine İtalyanca. Bunlara İngilizce çeviri yaptıracağım ancak çeviriden önce orijinal belgeye apostil yaptırmak zorunlu mu? Çeviri ofisleri konsolosluk özellikle belirtmediği sürece apostilin orijinal belgede zorunlu olmadığını iletti ama Viyana Konsolosluğu’nda bu konuyla ilgili tecrübesi olan var mı?
Bu soruya bende cevap arıyorum ,Tayland elçiliğinde başvuruda bulunucam. Acaba Çin, Ukrayna ve belki Hollanda dan alacağım adli sicil kağıtlarına apostil gerekiyor mu ve apostili orjinal belgeye mi yapıyorlar yoksa yeminli tercüme ile ingilizceye çevrildikten sonra ingilizce belgeye mi yaptırmalıyız ?
Tayland Elçiliğine elektronik mektup atmıştım cevap verdiler , Yurtdışında yaşamış olduğumuz ülkelerden alınan dli sicil kayıtlarında noter onayı veya apostile gerek yokmuş sadece ingilizce çeviri yetiyormuş
-
@Flight101 Merhaba antikor testlerimize göre eksik aşılarımızı aile hekiminde tamamladık. Bugün aşı kartı istediğimizde böyle bir kart verdiler. Yetişkinler için bunu verebildiklerini söylediler. Viyana özelinde bu yeterli olur mu ne dersiniz?

-
merhabalar dosyamı haziran ayında taşımıştım hongkong a , saglık randevum için dr nicolson ın istedigi 1x1.5 boyutunda fotograf ayarlayamıyor fotografcı boyutu cok önemlimi yoksa yakın olması yeterlimidir ? belge toplama sürecindeyim fakat apostil etme konusundada kararsızım bazı deneyimler sadece tercümeler yeterli oldugunu okudum bazılarıda yapılması gerektigini önerdi fikirlerinizi almak istedim. temmuz-agustos arasında vize mülakatı olan arkadaşlarla iletişime gecebiliriz eger isterseniz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum