Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.2k 953

• @Zuhuratbaba merhaba kızlarınız sınava girecekti acaba ne yaptınız doktor muayenesini ertelediler mi?

• @goktug1122
    Merhabalar, benim fikrimden cok mulakatinizi yapacak olan konsolosun ne dusunecegi onemli. Ankara ozelinde sizden beklenen baslangic icin devlete yuk olmayacaginiz sekilde bir planinizin olmasidir. Bu durumda sizin mesleginiz, baslangic planlariniz, gideceginiz eyaletin gecim sartlari, varsa Amerika’dan bir is teklifiniz ya da sponsorunuz gibi faktorler gostereceginiz miktara etki edebilmektedir. Banka hesabinda 3k dolar gosterip sorunsuzca vizelerini alanlar da mevcut, 30k gosterip sponsor bulmalarini talep ettikleri talihlilerde var. Gideceginiz eyalet pahali bir eyaletse eger bu miktari 15k civarina cikarmanizi tavsiye ederim. Gerekirse birinden borc alip, vize sureciniz sonrasi iade edebilirsiniz.

• @aboyhasnoname Bangogk şuan ağustos’a mülakat veriyor. Hızlıca gidip işlemleri yaparsanız bence yetiştirebilirsiniz.

• Hong Kong randevu tarihim 1 ağustos, tıbbi muayene için Nicolson mail'e cevap vermedi. Anderson 11 temmuz'a randevu verdi (mülakattan 3 hafta önce).

İlk başta daha erken bir tarihe vermişlerdi ama sonrasında ben mülakata yetişir mi diye sorunca 14 iş günü süresi olduğunu söyledi.

Daha erken bir tarihe taşımak için uğraşmalı mıyım? Genelde paylaşılan süre aralığı daha kısa gibi.

• @ugursway hocam cevabınız için teşekkür ederimm son bir sorum daha olacak size. Ben dün 9k dolar yatırdım banka hesabıma 6 aylık dökümanı aldım be sonrasında parayı çektim bu şekilde oluyor mu yoksa mülakat bitene kadar durması mı gerekiyor

• merhaba mülakata girmeden önce hangi aşıları yapmamız gerekiyor?

• Arkadaşlar merhaba mülakatta fiziki altin gösterme konusu daha önce konuşuldu fakat ben banka ile değil (değer kaybı yaşanmaması için) kuyumcu ile değerini belirleyip mali müşavir ve noter onayıyla belgeleyip mülakatta sunabilir miyim ? Bu şekilde yapan var mı ?

• ⭐⭐⭐

@hakanu Selamlar..

1. Vize sürecinizin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması,
    2. DV2025 Excel Tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi,

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

• ⭐⭐⭐

@goktug1122 Selamlar, daha öncekilerde sorun olmamasına rağmen son iletilerinizde imzanız görüntülenmiyor. Konrtol eder misiniz?

• Merhaba, Ankara'ya dosyamı transfer ettiremedim. Güncel olarak dosyam Hong Kong'ta.
    Konsolosuklar resmi talebin benden değil transfer edilecek yerden gelmesi gerektiğini söylüyorlar. Ancak Ankara bu konuda bana yardım etmedi. Dolayısıyla uğraşmama rağmen transfer sağlayamadım. Bu konuda tecrübesi olan var mı ? Son olarak benim case 8000'lerin başında. Ankara için bir umut, ihtimal olabilir diye düşündüm. Ankara'nın Eylül'de çağıracağı numaralar ne zaman belli olur sizce ?

• @brucewayne
    Merhabalar, dosya numaraniz current oldugu icin dosyanizi transfer etmek istediginiz konsoloslugun talep etmesi gerekmektedir. Dosyanizi ne zaman transfer etmistiniz? Eger dosyaniz HNK’da ise CN’niniz current olmadan KCC araciligiyla tasimis oldugunuzu varsayiyorum. Bu durumda 8k CN’e sahip bir dosyanin coktan mulakat almis hatta Amerika’da baslangic duzenini kurmus ve kredi skoru bile olusmus olmasi gerekiyordu.

• @ugursway Hocam selamlar, dosya numaram 28k larda. Eylül ayı için current olur mu bilmiyorum fakat bir umut kcc ye mail attım taşımak için. Fakat 1 haftadır dönüş yok. Bu süreç bu kadar sürer mi normalde yoksa benim de mi direkt konsolosluklara mail atmam gerekli?

• @Serhan-Karpuz
    Selamlar, bazen gondermis oldugunuz emallerin iceriginde eksik bilgi ya da anlasilmama durumda KCC islem yapmiyor. Siz gondermis oldugunuz emailin icerigini paylasir misiniz? Transfer talebinizi onay emaili alana kadar tekrar yapmanizi tavsiye ederim.

• @ugursway aşağıdaki tarzdaydı;

Dear Consular Officer,

I hope you are well. My question is about DV Visa Interview.

I'm a DV2025 selectee (EU), and currently, we would love to move our case from Ankara/Turkey to Bangkok/Thailand.

Can we move our case to the Bangkok/Thailand US Consulate? What are the requirements?

I understand that the transfer process may not be straightforward, but I am willing to do everything I can to make it happen. I am hoping that you can provide me with guidance on how to proceed. I am willing to provide any necessary documentation and information to make this transfer possible.

Thank you for your time and attention to this matter. I look forward to your response and hope for a positive outcome.

Name - Surname:
    Date of Birth:
    Case Number:

• ⭐⭐

@Serhan-Karpuz selamlar, cok uzun yazmissiniz. Bu sayfanin 4ncu iletisinde daha kisa birsekilde ornek var onu kullanarak atmayi deneyebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Serhan-Karpuz

Bir de böyle yazın hatta hemen şimdi yazın, yarın tatil.
    2026 Aşamalar başlığında 4.mesajda yer alan örneği buraya kopyaladım.

[email protected] adresine;
    e-mail başlığına: case numaranız (örnek: 2025EU12345) / Case Transfer Request

email içeriğine:

Name-surname: ad-soyad
    Case Number: (örnek: 2025EU12345)
    Date of Birth: ay/gün/yıl

Dear KCC Officer,
    I kindle request to transfer my DV case from Ankara Embassy / Turkiye to Bangkok / Thailand
    You can see the details of the address where I will stay during this period below;
    (Buraya ilgili ülkede kalacağınız adresi yazabilirsiniz. otel, airbnb, vb.)

Please accept my transfer request and let me now after the transfer process.
    Thanks, regards

• @Serhan-Karpuz
    Merhaba, ilk defa bu sekilde gonderilen bir transfer istegi goruyorum. Isteginiz cok uzun ve cok fazla gereksiz detaylar barindiyor. Lutfen talebinizi bu gonderide bulunan ornek transfer taslagina gore yeniden gerceklestiriniz.

• @bakarmisin100, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ilaydadoganay, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selam, İtalya’dan adli sicil kaydı aldım ve belgelerim yine İtalyanca. Bunlara İngilizce çeviri yaptıracağım ancak çeviriden önce orijinal belgeye apostil yaptırmak zorunlu mu? Çeviri ofisleri konsolosluk özellikle belirtmediği sürece apostilin orijinal belgede zorunlu olmadığını iletti ama Viyana Konsolosluğu’nda bu konuyla ilgili tecrübesi olan var mı?

Bu soruya bende cevap arıyorum ,Tayland elçiliğinde başvuruda bulunucam. Acaba Çin, Ukrayna ve belki Hollanda dan alacağım adli sicil kağıtlarına apostil gerekiyor mu ve apostili orjinal belgeye mi yapıyorlar yoksa yeminli tercüme ile ingilizceye çevrildikten sonra ingilizce belgeye mi yaptırmalıyız ?

Tayland Elçiliğine elektronik mektup atmıştım cevap verdiler , Yurtdışında yaşamış olduğumuz ülkelerden alınan dli sicil kayıtlarında noter onayı veya apostile gerek yokmuş sadece ingilizce çeviri yetiyormuş

• @Flight101 Merhaba antikor testlerimize göre eksik aşılarımızı aile hekiminde tamamladık. Bugün aşı kartı istediğimizde böyle bir kart verdiler. Yetişkinler için bunu verebildiklerini söylediler. Viyana özelinde bu yeterli olur mu ne dersiniz?

WhatsApp Image 2025-07-03 at 21.03.54.jpeg

• merhabalar dosyamı haziran ayında taşımıştım hongkong a , saglık randevum için dr nicolson ın istedigi 1x1.5 boyutunda fotograf ayarlayamıyor fotografcı boyutu cok önemlimi yoksa yakın olması yeterlimidir ? belge toplama sürecindeyim fakat apostil etme konusundada kararsızım bazı deneyimler sadece tercümeler yeterli oldugunu okudum bazılarıda yapılması gerektigini önerdi fikirlerinizi almak istedim. temmuz-agustos arasında vize mülakatı olan arkadaşlarla iletişime gecebiliriz eger isterseniz

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    518k Bakış
    H
    @toga51 aynen hocam other question seçeneği ile devam ettim sorunsuz değişiklik yapıldığına dair cevap mail’i aldım. Teşekkürler.
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k