Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba,

DV2025 surecindeyim ve karisik bir durum icerisindeyim. Forumdaki bilgilerden cok yararlandim ve tecrubeli arkadaslarin fikirlerini merak ediyorum.

Dosyami Hong Kong'a tasidim. Yilin basinda avukatlar ile gorustugumuzde AOS rahat yapabilecegimizi soylediler. Ancak suan AOS icin zaman biraz kritik. Dosyama hong kong'ta devam etmek istiyorum. Sormak istedigim soru ise; AOS icin $330 olan Visa Fee gonderildi. Bu Visa Fee odendigi icin Hongkong'taki dosyam etkilenebilir mi? Hongkong'ta AOS icin visa fee yatirdigim icin dosyam iptal edilir mi? Herhangi bir dosya henuz file edilmedi.

Simdiden tesekkur ederim.w

• Dostlar hepinize iyi günler, greencardımızı aldık viyanadan umarım bunu okuyan herkes aynı sevinci yaşar bizimle 🙂
    Benim size bir sorum olacak. Sağlık muayenesinden sonra 6 ay içinde ABD’ye giriş yapmamız gerekiyor. Aralık ayına kadar vaktim var. Ekonomik olarak toparlanıp rahat gitmek adına sizce temmuzda abdye gidip gelip 6-7 ay sonra temelli taşınmak mı daha mantıklı olur yoksa kasım ayına kadar bekleyip kasım ayında temelli taşınmak mı? Greencard basım süreci vs. için soruyorum özellikle. Deneyimleyenler varsa yardımcı olursa sevinirim

• Merhabalar 6 Ağustos mülakat tarihi verildi şimdi ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilir misiniz

• Arkadaşlar, bugün Bangkok'ta girdiğim sağlık muayenesi şimdiye kadar yaşadığım en basit muayene olabilir. Forum da okuduğum bazı deneyimler gözümü korkutmuştu ama endişelenecek hiçbir şey yok. Sadece göz muayenesi, kan alma, röntgen ve doktorla kısa bir soru cevap tarzın da sözlü görüşme yapılıyor. Başka hiçbir şey yok.

• @danjaj Vize alan forumdaslarin cogu ve soylenenlere gore 1-2 hafta icinde yada hizlandirmak icin fiziksel ssn burosuna gidip teslim alabiliyorsunuz ssn numaranizi ancak GC 2 ay icinde teslim ediliyormus ortalama bilginiz olsun.alan dostlar daha net bilgi vericektir buradan .

• ⭐⭐⭐⭐

@danjaj, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dostlar hepinize iyi günler, greencardımızı aldık viyanadan umarım bunu okuyan herkes aynı sevinci yaşar bizimle 🙂
    Benim size bir sorum olacak. Sağlık muayenesinden sonra 6 ay içinde ABD’ye giriş yapmamız gerekiyor. Aralık ayına kadar vaktim var. Ekonomik olarak toparlanıp rahat gitmek adına sizce temmuzda abdye gidip gelip 6-7 ay sonra temelli taşınmak mı daha mantıklı olur yoksa kasım ayına kadar bekleyip kasım ayında temelli taşınmak mı? Greencard basım süreci vs. için soruyorum özellikle. Deneyimleyenler varsa yardımcı olursa sevinirim

Bu sorunuzun cevabı kişinin planlarına ve maddi durumuna göre değişir. Deneyimler için Göçmen vize ile ABD'ye ilk giriş ve ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri başlıklarını okumanız gerekiyor.

Forumdan aldığınız desteklerden sonra şimdi sıra sizde😉 Özellikle daha önce burada sorduğunuz sorular hakkında nelerle karşılaştınız, hangilerini uyguladınız, bunları da paylaşırsanız, bir çok kişiye ışık tutmuş olursunuz.
    2025 Mülakat Deneyimleri başlığında yazınızı bekliyoruz.
    Vizeniz hayırlı olsun.

• ⭐⭐⭐

@ollqher Selamlar..İmzanızda nerede mülakata gireceğinizi belirtirseniz daha spesifik ve doğru cevaplar alabilirsiniz...Viyana üniversite mezuniyetiniz varsa lise diplması istemiyor ancak Hong Kong neredeyse lise diplomanızın yanında lise öğretmenlerinizle fotoğraf isteyecek...😉

• ⭐⭐⭐

@seahawk-tecnical
    Selamlar...

1. Vize sürecinizin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması,
    2. DV2025 Excel Tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi,
    3. DV2025 Green Card Lotosu Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması.
    4. DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığının takip edilmesi.

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @Cansu-mer Merhaba, Bu konuda California tecrübemi paylaşmak isterim. Giriş yaptığımın 4. günü ssn büroya gittik ama randevu almamızı talep ettiler. Randevu için aradığımda da 30 gün beklemem gerektiğini söylediler. Ama hem ssn hem de greencard 'larımız 1 aydan daha kısa süre önce havaalanında güncellediğimiz adrese geldi.

• ⭐⭐⭐⭐

@danjaj

Isterseniz daha önceki paylasimlarima bir göz atın. Kesin göç etmeden önce kartlarınızın iletilecegi ABD’deki arkadaşınızın permanent resident kart, SSN, debit card ve credit card (secured veya unsecured-göç etmeden ABD bankasına ait kredi kartı ile Türkiye’de harcama yaparak ve ödemesini yaparak 6 ay sonra kredi skorunuz olusur, credit score önemli) kartları sizin TR adresinize güvenli bir kargo (UPS, DHL) göndermesi, kartlara sahip olarak final göçü yapmaniz süreç ve sizin adınıza iyi olabilir.

https://yesilkartforum.com/forum/post/424008
    https://yesilkartforum.com/forum/post/450859
    https://yesilkartforum.com/forum/post/472218

• @ATS16 Çok teşekkürler değerli bilgileriniz için. Tam olarak ihtiyacım olan bilgileri buldum yazınızda.
    Peki SSN olmadan kredi kartı çıkarabiliyor muyuz? Ben de Los Angeles’a geleceğim. Arkadaşımın evi de Los Angeles’da. Gelip 1 hafta kalıp bunları halledip dönmeyi düşünüyorum

• @vitruvius eylülde yüksek numaralar cağırılır biraz kalabalıklaşır

• @danjaj öncelikle hayırlı olsun. Bence en kısa zamanda işlerinizi halledip kesin gidişi yapın. Biz ocakta gir çık yaptık. Temmuzda kesin gideriz diye, oglumuz üniv ögrencisiydi o kaldı. O şuan iş buldu, üniv kayıt yaptı evi tuttu. Biz ise sürekli ne gerek varcılar ile uğraşıp moral bozduk Türkiye'de, şuanki aklımız olsa en kısa sürede gidip düzen kurmaya bakardık. Neyse herşey tercübe bence hemen gidin bekledikçe arafta kalıyor insan!

• ⭐⭐⭐⭐

@danjaj

Kredi kartı başvurusu ve dikkate alınması gereken tavsiyeler ile ilgili ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri başlığındaki deneyimleri okuyabilirsiniz (başka bir görün kullanıcısının referans kodu ile başvurmanız şansınızı artırabilir).

SSN numarası kredi kartı başvurusundaki ana konulardan bir tanesi, bir diğeri de hem banka hesabı hem de kredi kartı için ihtiyaç olan adres kanıtı. Adres kanıtı için de Adres Kaniti (Proof of Address) başlığını inceleyebilirsiniz. (Geçmişte talihliler ABD’ye giriş yaptıktan belli bir süre geçtikten sonra (5-7 iş günü) en yakın SSA ofisine giderek SSN numaralarını sözlü olarak ogrenebiliyordu ancak değişen yönetim ve SSA dairelerindeki siki denetimler gereği bir çok talihli randevusuz SSA ofislerine alınmıyor, ileri tarihlere randevu alabiliyorlar).

@Serapp Hanim’in vurguladigi üzere forumdan tek taraflı değil, çift taraflı fayda sağlanmasi bekleniyor. Bu yüzden en yakın müsait olduğunuz zamanda sağlık kontrolü & mülakat deneyiminizi doğru başlık altında paylaşmanız ricadır. Geçmişte bazı örnekleri mevcut, imzasını güncellemekten imtina eden veya bu forumu tek taraflı kullanmaya devam eden bazı talihlilerin yaşadığı (kimse için arzu edilmeyen) olumsuzluklar mevcut, herkes kalbinin karşılığını alıyor. Bol şans!

• @ollqher Ayrıca eğer sormadıysanız, lise diplomanız büyük ihtimalle üniversitenizdedir.

• ⭐⭐⭐⭐

@ollqher mülakata gireceğiniz Tiflis’in lise diplomasını da istedigine dair paylaşım var, @dkerim bu şekilde iletmiş.

https://yesilkartforum.com/forum/post/475188

• @ATS16 Teşekkürler bilgi için, en kısa sürede mülakat deneyimlerimizi de paylaşacağız

• Herkese Esenlikler, Amerika'da bir işletmeden çalışmak için davet mektubu alan var mı bir arkadaşım iş yeriyle konuştu taslak istemişler.

• @ilge-ipek yeni vizeye mi başvurdunuz? 330$ fee o turist/iş vizesinin başvuru ücretiyse -red yeseniz dahi- DV vizenizi etkilemez. Temmuz ayında (hali hazırda DV vize başvurum varken) başka bir ülkenin konsolosluğundan ABD turist vizesine başvurdum ve red yedim. Üstüne HK'de DV vizesi mülakatına girdim ve onay aldım.

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 2655
  • 316
  • 153
  • 1917
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |