Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• arkadasla merhaba , 2 temmuzda interviewimiz var. hazirlikli olmak acisindan bir sorum olacak. daha once mulakatta eksik belge veya ek belge talep edilmesiyle karsilasan oldu mu? bu durumda surec nasil isliyor ve zamani ne kadar uzatiyor

• Cevap: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba, aranızda eşinin işi birkaç aylık olduğu halde joint sponsor olmadan mülakata giden oldu mu? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
    Eşim önceki yıllarda Türkiye'de benimle yaşıyordu ve yeterince geliri olmadı. Şuanki maaşı normalde yeterli fakat işini bulalı henüz 2 ay olduğu için mülakatta kabul edecekler mı bilmiyorum.
    Cevaplar için teşekkürler 🙂

• Arkadaslar mulakatta goturulen belgelerin herhangi birini ABD tasinirken getirmemiz gerekiyor mu? Giriste sorulur mu? Bir de ulkeden yesil kart vizesi ile ciktigimiz icin havalimaninda yurtdisi cikis harci odeme zorunlulugumuz var mi?

• @nazmi4343 herhangi bir belge tasimaniza gerek yok. Evet harc pulu odeniyor havaalaninda

• @nazmi4343 harç pulu ödemekle ilgili ben havaalanından çıkış yaparken yaşadığım deneyimi paylaşmıştım. Siz yurt dışına oturum izni alarak çıktığınız için harç pulu almanız gerekmiyor ama bu durumu her polis bilmediği için harç pulu soruyorlar, siz oturum iznim olduğu için almama gerek yok diyin eğer zorlarsa da amirine sormasını söyleyin. Benim karşılaştığım polis almam gerektiğini söyledi ben de ısrarla oturum iznim olduğu için almadan çıkabileceğimi söyledim (çünkü daha önce burda almamıza gerek olmadığına dair uyarılarda bulunan arkadaşlarımız vardı) ve sonrasında polis ben bir amirime sorayım dedi ve harç pulu almama gerek olmadığını o da öğrendi. Yani harç pulu almadan geçiş yapabilirsiniz.

• @rock hocam ben değilim ama benim ki ne kadar sürer interview mektup?

• @Bernur bende aynisini yasamistim. Birkac kisiye sorduktan sonra tamam gecebilirsiniz demisti memur.

• @yousuf-iraj hocam maalesef bu konuda bir fikrim yok

• Bu ileti silindi!

• 16 ay oldu l-130 formunu dolduralım bu gun dava üzerindeki çalistiklarina dair mesaj aldım ve baktım böyle yazıyor we have taken on action your case sign in to your account to view your case status yazıyor baktım ve onaylanmamış ne olduğunu bilen var mı ?

• Arkadaşlar mülakatım 10 temmuzda. Son anda fark ettim joint sponsorum i-864 e brüt gelirini yazmış net gelirini değil bide household size 3 yazacağına 5 yazmış bende gözden kaçırdım ilk defa böyle şeylerle uğraşmaktan olsa gerek. Dün formu yeniledik yeni imza yeni tarih gerçek household size ve net kazanç yazıldı irs de yazan. Artı bide joint sponsorum ıslak imzalı bu hatayı ve düzelttiğine dair açıklama mektubu yazdı. Ben bunların hepsini ceac yükledim bide e posta gönderdim bunları baz alır mısınız diye. Sizce herhangi bir sorun olur mu

• Merhaba cr1 vizesi için l-130 formunu dolduralı 16 ay oldu bugün “ we have taken an action on your case “ yazılı bir mail aldım baktık uncisse baktık onaylanmamış sizce neden böyle bir mesaj aldım ?

• NVC Dosyalarını yüklerken bir evrağı unutmuşuz RFE mail geldi aynı gün eksik evrağı yükledik tam 12gün geçti cevap yok, gördüğüm çoğu kişiye 4-8gün içerisinde dönüş yapılmış. Sizce mail atmalı mıyım?

• Arkadaslar bugun pasaportumu Ankara VFS Global ofisinden teslim aldim ve neredeyse 20 aylik surecimizin sonuna geldim. Rakamla belirtmesi kolay olsa da beklemenin zorlugunu hepimiz biliyoruz, umuyorum ki burada bekleyen herkes en kisa surede surecini en kisa surede tamamlayip esine aileisne kavusur. Tum bu sureci eger bu platform ve yardimci olan deneyimlerini paylasan arkadaslar olmasaydi kendi basimiza yonetmemiz mumkun olmazdi. Bilgi ve deneyimlerini esirgemeyip yardimi dokunmus herkese tesekkurlerimi ve saygilarimi sunuyorum. Herkese bol sans diliyorum ve umudunuzu kaybetmedikce her seyin en beklenmedik zamanda ve iyi sekilde size gelecegini hatirlatmak isterim. Pasaport teslimati hakkinda bilgi verecek olursam eger, benim pasaportuma vize gecen cuma basilmisti VFS maili de ayni gun aksami gelmisti. Eve teslimat sureclerini bilmedigim icin ve birkac gun sonra ABD ucusumuz oldugu icin riske atmak istemedim ve kendim gidip aldim. Oglen 1.30 gibi gittim neredeyse hic sira yoktu 5-10 dk da iceriden teslim aldim. Ben ciktigimda insanlar gelmeye baslamisti iyi zamanda gitmisim. Gec kalmamaya calisin. Yakin tarihli ucusunuz varsa gidip elden almanizi oneririm. Arabayla gelenler icin Farilya is merkezinin hemen yanindaki otoparki kullanin fiyati cok makul, park yeri bulma sansi cok cok az etrafta. Tasinma sureclerimizden zaman buldukca gene tecrubelerimi paylasmaya calisirim bildigim konularla alakali. Herkese bol sans diliyorum tekrardan ve yolunuzun acik olmasini dilerim. Saglicakla kalin.

• @ahmetZ Eğer case ayrıntınızda "Actively Reviewing" Durumu Mevcutsa Yani Aktif Olarak İnceleme Durumu Bu Dosyanizin Aktif İnceleme Asamasina Gectigini Gosterir Genelde Bu Asamanin Akabinde Onayi Alirsiniz.

• @nazmi4343 tebrikler darısı bekleyen herkesin başına yeni hayatınızda bol şans diliyorum

• @nazmi4343 Hocam yeni hayatınızda sizlere başarılar diliyorum umarım istediğiniz mutluluğa kavuşursunuz ve herşey gönlünüzce olu

• Merhaba herkese sürecimin son aşamasına girerken burayı keşfettim. Keşke daha önce keşfetseydim çok güzel bilgiler var teşekkürler herkese. Ben 1 hafta önce DQ oldum anladığım kadarı ile 3 ay sonra randevu tarihi geliyor sanırım. Umarım öyle olur çünkü 5 ay sonra askerlik tecilim bitiyor. Sizce o zamana kadar randevu gelir mi ? Gelmez ise tecili bozduktan sonra yoklamada askerlik durum belgesini kabul ederler mi ?
    I-130 Applied - 23/02/2024
    I-130 Approved - 8/05/2025
    NVC Letter - 12/05/2025
    NVC Docs - 20/05/2025
    DQ - 16/06/2025
    Interview - ??/??/????
    Visa Issued - ??/??/????
    USA Entry - ??/??/????

• merhaba arkadaslar tekrardan, bizim onayımız gelmiş çok şükür, documents kısmında görünüyor şuanlık sanırım birkaç güne approved olarak güncellenir.

nvc welcome letter approvaldan kaç gün sonra geliyor genelde?

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |