Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Bernur bende aynisini yasamistim. Birkac kisiye sorduktan sonra tamam gecebilirsiniz demisti memur.

• @yousuf-iraj hocam maalesef bu konuda bir fikrim yok

• Bu ileti silindi!

• 16 ay oldu l-130 formunu dolduralım bu gun dava üzerindeki çalistiklarina dair mesaj aldım ve baktım böyle yazıyor we have taken on action your case sign in to your account to view your case status yazıyor baktım ve onaylanmamış ne olduğunu bilen var mı ?

• Arkadaşlar mülakatım 10 temmuzda. Son anda fark ettim joint sponsorum i-864 e brüt gelirini yazmış net gelirini değil bide household size 3 yazacağına 5 yazmış bende gözden kaçırdım ilk defa böyle şeylerle uğraşmaktan olsa gerek. Dün formu yeniledik yeni imza yeni tarih gerçek household size ve net kazanç yazıldı irs de yazan. Artı bide joint sponsorum ıslak imzalı bu hatayı ve düzelttiğine dair açıklama mektubu yazdı. Ben bunların hepsini ceac yükledim bide e posta gönderdim bunları baz alır mısınız diye. Sizce herhangi bir sorun olur mu

• Merhaba cr1 vizesi için l-130 formunu dolduralı 16 ay oldu bugün “ we have taken an action on your case “ yazılı bir mail aldım baktık uncisse baktık onaylanmamış sizce neden böyle bir mesaj aldım ?

• NVC Dosyalarını yüklerken bir evrağı unutmuşuz RFE mail geldi aynı gün eksik evrağı yükledik tam 12gün geçti cevap yok, gördüğüm çoğu kişiye 4-8gün içerisinde dönüş yapılmış. Sizce mail atmalı mıyım?

• Arkadaslar bugun pasaportumu Ankara VFS Global ofisinden teslim aldim ve neredeyse 20 aylik surecimizin sonuna geldim. Rakamla belirtmesi kolay olsa da beklemenin zorlugunu hepimiz biliyoruz, umuyorum ki burada bekleyen herkes en kisa surede surecini en kisa surede tamamlayip esine aileisne kavusur. Tum bu sureci eger bu platform ve yardimci olan deneyimlerini paylasan arkadaslar olmasaydi kendi basimiza yonetmemiz mumkun olmazdi. Bilgi ve deneyimlerini esirgemeyip yardimi dokunmus herkese tesekkurlerimi ve saygilarimi sunuyorum. Herkese bol sans diliyorum ve umudunuzu kaybetmedikce her seyin en beklenmedik zamanda ve iyi sekilde size gelecegini hatirlatmak isterim. Pasaport teslimati hakkinda bilgi verecek olursam eger, benim pasaportuma vize gecen cuma basilmisti VFS maili de ayni gun aksami gelmisti. Eve teslimat sureclerini bilmedigim icin ve birkac gun sonra ABD ucusumuz oldugu icin riske atmak istemedim ve kendim gidip aldim. Oglen 1.30 gibi gittim neredeyse hic sira yoktu 5-10 dk da iceriden teslim aldim. Ben ciktigimda insanlar gelmeye baslamisti iyi zamanda gitmisim. Gec kalmamaya calisin. Yakin tarihli ucusunuz varsa gidip elden almanizi oneririm. Arabayla gelenler icin Farilya is merkezinin hemen yanindaki otoparki kullanin fiyati cok makul, park yeri bulma sansi cok cok az etrafta. Tasinma sureclerimizden zaman buldukca gene tecrubelerimi paylasmaya calisirim bildigim konularla alakali. Herkese bol sans diliyorum tekrardan ve yolunuzun acik olmasini dilerim. Saglicakla kalin.

• @ahmetZ Eğer case ayrıntınızda "Actively Reviewing" Durumu Mevcutsa Yani Aktif Olarak İnceleme Durumu Bu Dosyanizin Aktif İnceleme Asamasina Gectigini Gosterir Genelde Bu Asamanin Akabinde Onayi Alirsiniz.

• @nazmi4343 tebrikler darısı bekleyen herkesin başına yeni hayatınızda bol şans diliyorum

• @nazmi4343 Hocam yeni hayatınızda sizlere başarılar diliyorum umarım istediğiniz mutluluğa kavuşursunuz ve herşey gönlünüzce olu

• Merhaba herkese sürecimin son aşamasına girerken burayı keşfettim. Keşke daha önce keşfetseydim çok güzel bilgiler var teşekkürler herkese. Ben 1 hafta önce DQ oldum anladığım kadarı ile 3 ay sonra randevu tarihi geliyor sanırım. Umarım öyle olur çünkü 5 ay sonra askerlik tecilim bitiyor. Sizce o zamana kadar randevu gelir mi ? Gelmez ise tecili bozduktan sonra yoklamada askerlik durum belgesini kabul ederler mi ?
    I-130 Applied - 23/02/2024
    I-130 Approved - 8/05/2025
    NVC Letter - 12/05/2025
    NVC Docs - 20/05/2025
    DQ - 16/06/2025
    Interview - ??/??/????
    Visa Issued - ??/??/????
    USA Entry - ??/??/????

• merhaba arkadaslar tekrardan, bizim onayımız gelmiş çok şükür, documents kısmında görünüyor şuanlık sanırım birkaç güne approved olarak güncellenir.

nvc welcome letter approvaldan kaç gün sonra geliyor genelde?

• Bu ileti silindi!

• @Refiks merhaba valla bizde 12 haziranda ilk olarak evrak yükledik Nvc ye ama hala bir cevap gelmedi bekliyoruz bizde

• @Refiks NVC time frame'e tekrar baktım. En son 16 Haziran'da güncellenmiş. Aslında her pazartesi güncellenirdi. Dün güncellenmemiş, bir sorun var gibi görünüyor, umarım tez zamanda çözülür

• @Seyduna biraz hızlanmışlardı tekrar yavaşladılar :(

• @umutmuftahi bize 6.günde dönüş geldi, bir dosyamız eksikti onu aynı gün yükledik bugün 13 gün oldu hala ses yok.

• @Refiks Bir şeyler oluyor ama bilgi vermiyorlar. Bu kadar fazla yoğunluk olduğunu düşünmüyorum, sizin iyi veya kötü bir yanıt almanız lazımdı bence geçen hafta. İsterseniz inquiry gönderin ama ona da cevap verirler mi bilemiyorum, sonuçta inquiry'lere bakanlarda NVC çalışanı, inşallah en kısa zamanda çözülür

• @Seyduna Biraz diğer arkadaşların imzalarını inceledim, 15.günde cevap gelenler var “nadiren de” olsa… 2 gün daha bekleyeceğim ve cevap gelmezse aksiyon alacağım. 🙏🏻

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k