Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Dosya taşıma mailime olumlu donmelerine rağmen halen randevu alamadım mail attigimda hiç current değilmişim gibi cevap geldi benden yüksek cn ler randevularini aldılar çoğu Ağustos şimdi agsutosta gidip sağlık muayenesinde balgam testine kalırsak bütün emekler boşa gitmiş oluyor gerçekten çok saçma sapan bir durum oluştu açıkçası artık riske değer mi bilmiyorum misal 20 ağustosa verdiler gittiniz ailece 1000 Euro'ya yakın muayene vs insna fazla ulasim otel işten kalma ,küt filmde leke çıktı hoop bütün emek masraf hepsi çöpe gidiyor çünkü sanırım eylüle kadar balgam testi yetişmiyor 🤯😭

• ⭐⭐⭐⭐

@omerko @goktug1122 nikahtan sonra eşinizin yeni kimlik bilgileri ile eşiniz içinde DS260 submit etmeniz ve daha sonra konsolosluk ile irtibata geçerek (evliliğinizi kanıtlayacak nikah cüzdanı ve pasaport biyometrik sayfa görüntüleri ile) asıl talihlinin dosyasını açtırmasını gerekiyor. Özel durumunuzu bilmiyorum ama geç kalmışsınız, müstakbel eşinizin de vize almasını istiyorsanız hızlanmanız gerekiyor. Mülakat tarihiniz nedir, imzanızı günceller misiniz? Karar sizin, mutluluklar!

• ⭐⭐⭐⭐

@vitruvius mülakata katılmayı planladığınız konsolosluk bilgisini imzanıza eklerseniz daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz. Risk sürecin her aşamasında var, TB testine kalacağınıza neden bu kadar eminsiniz? Sakin olmak sürecinize faydası olacaktır, bol şans!

• @ATS16 mülakat tarihim 9 Temmuz olarak gözüküyor haftaya nikah kıyıp dediğiniz işlemleri hemen yapacağım imzamı da güncelliyorum hemen. Tek anlamadığım husus cn47xx olan bir arkadaş 30 temmuza almış aramızda 1k fark var benim tarihim neden bu kadar erken acaba

• ⭐⭐⭐⭐

@goktug1122 dosyanin içerisindeki kişi sayısına ve konsoloslugun müsaitlik durumuna göre durum değişiyor, bence bir çok talihlinin arzu ettiği ve yerinizde olmak isteyeceği bir durum bu.

Bir diğer acele etmeniz gereken husus da Unganlar sağlık muayenesi randevusunu almak olmalı, eşinizi de dosyanıza ekledikten sonra (resmi nikah, eşinizin yeni pasaportunun size ulaşması, dosya açtırmak ve eşinizi dosyanıza dahil etmek gibi üç adım var önünüzde) kendisi sizin CN’ye dahil olabileceği icin, umarım mülakatınız öncesi saglik muayenesi randevu müsaitliği bulabilirsiniz Unganlar’dan.

• @ATS16 yardımınız için teşekkür ederim haftaya dediğiniz bütün işlemleri tamamlayacağız şimdi ayrı şehirlerdeyiz unganlarda randevu bulamama ihtimalimiz mi var ve ne zaman randevu almalıyız sizce

• kcc ye bugün ikinci maili attım CN 200xx "Your interview location is Vienna and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
    Your DS-260 has been processed. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin at travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check dvprogram.state.gov." şeklinde bir cevap geldi . viyanaya taşıyan arkadaşların 21000 li cn si olanların çoğu randevularını almış görünüyor. çok daha önce mülakat almam lazımken henüz ne olduğu bile belli olmayan bir durumla karşıkarşıyayım. viyanada başka benim durumumda olan var mı acaba?

• @vitruvius ben Malezya’ya taşımıştım sıra no 21 bınlerde bana da aynı mesaj gelıyor sureklı bır türlü ogrenemedım

• ⭐⭐⭐⭐

@goktug1122

İşlemleriniz yetişmez ise sağlık muayenesine mülakattan sonrada girebilirsiniz, sağlık raporlarınız konsolosluğa ulaştıktan sonra pasaportlarınızı konsolosluğa iletirsiniz ve vizeleriniz basılabilir ama bu strese gerek yok. Mülakatınız öncesi sağlık kontrolünüzü de yetiştirmeniz dileğiyle.

Günler geçtikçe Unganlar’da istediğiniz tarihe randevu bulma şansınız azalıyor, en geç 07.07.25 Pazartesi gününe alabilirsiniz sağlık muayenesi randevunuzu müsaitlik bulabilirseniz. Bu tarih için randevu sistemi aktif, 07.06.25 tarihinde sisteme açıldı (randevu tarihinden 30 gün öncesine açılıyor randevu sistemi).

• Arkadaşlar, Bangkok’ta mülakata gireceğim. DS-260 formuna, daha önce kaydımın olduğu ancak şu an hiçbir bağımın kalmadığı üniversiteyle ilgili bilgileri girmiştim. Şimdi DS-260 formunu açtırmayı düşünüyorum. Bu okul bilgilerini silmem gerekir mi? Silersem sorun olur mu? Ayrıca şöyle bir durum var: Kayıt olduğum okullar kısmında, üniversite bilgilerinin derece kısmında (diploma) gözüküyor.

• @rasitcenngiz Okullar kısmında görünüyorsa neden sildirmeye çalışıyorsunuz bunu anlayamadım.
    Ama genel olarak anladığım kadarıyla açtırmanıza gerek yok.

• @MomisCan benzer durum bende de mevcut şu an üniversite öğrencisi olarak gözüküyorum ama bölümü okumuyorum ve sınavlarına girmiyorum sadece her sene kayıt yeniliyorum. mülakatta öğrenciyim dersem benden transkrip istenir mi ayrıca ortalamam da düşük olumsuzluğa sebep olur mu ? ds260 ı açtırıp üniversite bilgilerini sildirmem gerekir mi

• @MomisCan Formu doldururken okula kaydım vardı, bu yüzden DS-260 formuna okulla ilgili bilgileri girdim. Ancak neden yazdığımı hatırlamıyorum; okulun derece kısmına 'diploma' yazmışım. Fakat şu anda okuldan kaydımı sildirdim.

• @Dgns0 Ortalamanızın düşük olmasıyla ilgilenmezler. Şu an öğrenci iseniz transkript götürmeniz gerekir.
    Son mezun olduğunuz okul diplomasını götürürsünüz.
    Benim de 3. Bir üniversite kaydım vardı açıköğretim üniversitesinde, devam etmemiştim ve onunla ilgili hiç bir soru sorulmadı.

• Arkadaşlar merhaba özel sebeplerden dolayı henüz taşıyamadım . Geçtiğimiz aylarda schengen vizesi için red aldım . Eşim ben ve 2 oğlum . Fazla zamanım kalmadığını bilmiyorum . Şuan Tiran hakkında yorum yapabilecek biri var mı ? Eğer burası mantıksız ise , Bangkok düşünüyorum . Bu konuda yorum yapabilecek arkadaşlarım var mı ? Şimdiden çok teşekkürler

• @rasitcenngiz Başka bir üniversite diplomanız var mı?
    Eğer varsa hiç sorun etmeyin bu çok küçük bir detay olarak kalır. Ayrıca Bangkok konsolosluğu evrak teslimi sırasında aşırı ılımlı ve yardımsever yaklaşıyor.
    Benim sonradan DS formunu açtırıp eklediğim ikiz kızlarım sistemlerinde görünmüyordu, kendileri tek tek bilgileri baştan girdi.
    Endişelenmeyin sorun olmayacaktır. Yanınızda mezun olduğunuz okul diplomanız olsun yeter

• @MomisCan Üniversite diplomam yok ama formu doldururken, o zaman kayıtlı olduğum üniversitenin derece kısmına diploma yazmışım. Neden böyle yazdığımı da hiç hatırlamıyorum. Foruma bakarken aklıma takıldı.

• @vitruvius ekledim Viyana dan mülakat bekliyorum , evet fakat üç be gun önce olsa her ihtimale karşı tükürük testi verme ihtimalim oluyor fakat şu durumda bu malesef olmuyor , açıkçası sürecin burasına kadar pek böyle bir risk görmemiştim ben. Emek ve para bı anda boşa gidebilir turkiyede mülakat olsa evet o derece uzulunmez ama iş Viyana Bangkok olup sırf agustosa kaldık diye budurumun oluşması hoş olamz ki daha benim randevum bile yok sanırım dosyayı atladılar

• @vitruvius hocam dvchart sitesinde (https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY25.html) viyana konsolosluğunda örneğin mayıs ayında 2-3 gün arayla 2nl'ler gittiği gözüküyor ds-260 formunuz completed durumdaysa size de görüşme planlanması 2-3 gün sonra yapılır muhtemelen, Kcc nin case planlama mantığını bilmiyorum tecrübeli olanlar daha iyi yorum yapacaktır ama tek seferde tüm case'lere görüşme planlamak yerine 3-5 gün arayla bölerek organize ediyor olabilirler. Daha vakit var sonuçta bikaç gün sonra tekrar sormakta fayda var.

• Herkese Selamlar,

Viyana Deneyimleri başlığında mülakat deneyimlerimi paylaşmamın ardından yaklaşık bir buçuk ay geçmiş.
    12 Haziran 2025 itibariyle Virginia eyaletine Dulles Havaalanından giriş yapmış bulunmaktayım. Buradan giriş yapacak kişiler var mıdır bilmiyorum ama giriş işlemleri çok kolaydı. Herhangi ayrı bir bölüm yok giriş için. Turist olarak giriş yapan insanlarla aynı sırada bekleyerek sıranız geldiğinde görevliye pasaportunuzu uzattığınızda göçmen vizenisi gördükten sonra sarı zarfı iletmenizi istiyor. Daha önce okuduğum başka havaalanı giriş deneyimlerinde farklı bir alana davet edilip bazı sorular sorulduğunu okumuştum. Dulles Havaalanında benim için böyle bir şey olmadığının bilgisini paylaşmak istedim. Sarı zarfı teslim aldıktan sonra pasaporta giriş mühürünü bastı, hoşgeldiniz geçebilirsiniz diyerek giriş işlemini gerçekleştirdi memur.

Bu vesileyle bu form kurucuları başta olmak üzere, geçmişte ve bu sene içersinde deneyimlerini ve bilgilerini paylaşan herkese teşekkürlerimi tekrar iletmek isterim. Bu şansı yakalamış herkese şimdiden yeni hayatlarında bol şans dilerim.

Benzer Başlıklar

• 180
  • 7344
  • 316
  • 2688
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |