Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @Flight101 telofondaki not kalabaligina ragmen puruzsuz ilerlemeye calisiyorum .ben unutmusum yazini sen unutmamissin 🙏😇

• Arkadaşlar merhaba bu başlıkla alakası yok ama nereye kime soracağımı bilemedim
    garanti bank mobile girdiğimde bana fatca ve crs cerçevesinde vergi ödemekle yükümlü olduğunuz ülkelerin beyanını vermekle yükümlüsünüz diye bir uyarı geldi ne yapmam gerekiyor yardımcı olacak varmı acaba

• ⭐⭐⭐⭐

@atilla-04

Asagidaki konu basliklarini okumaniz yarariniza olabilir, Turkiye'den elde ettiginiz aktif & pasif gelirleriniz var ise ve hesaplarinizda hareket var ise. FinCEN Form 114 (FBAR) ile TR'deki hesaplarinizin (hesap hareketi olup olmamasi onemli degil) IRS'e bildirimi onemli. Duzene alisincaya ve surecin detaylarina hakim oluncaya kadar gerekli bildirimlerin eksiksiz yapilmasi icin bilinir bir CPA (Certified Public Accountant - sertifikalı mali müşavir) ile calismaniz iyi olabilir.

Fatca ve CRS Mevzuatı

Yabancı Hesapların Vergi Uyumu Kanunu (FATCA) ve Ortak Raporlama Standardı (CRS)

Türkiye'deki Mülklerin Amerika'da Vergilendirilmesi

• E-nabzıdan çıkardığım ingilizce antikor belglerinde türkçe yazılı aşıların yerine ing isimlerini yazmaya gerek var mı?

• @Mehmet-Fatih-Aslan Zorunlu bir belge değil. Ben ne olur ne olmaz diye aldım.

• @Flight101 hayırlı olsun vizeniz bir sorum olacak neden vize onayı ile pasaport teslim arası 6 gün sürdü genelde ertesi gün vşyana konsolosluğu teslim ediyor diye biliyorum

• Öncelikle herkese merhaba,

KCC ile yaşadığım e-posta trafiğini burada kısaca özetlemek istedim; benzer durumda olan varsa bilgi paylaşımı yapabilelim diye:

• DS-260 formunu biraz geç bir tarihte gönderdik aslında, ESC ekranımda uzun süre “At NVC” yazdı, ardından “In Transit” ve sonra “Ready” durumuna geçti.

• 2NL bir türlü e-posta olarak gelmedi, ESC ekranı da güncellenmedi.Bu duruma istinaden KCC’ye birkaç kez e-posta attım.

• İlk mailimde dosyamızın durumunu sorduğumuzda “ Bu dava için 30 Temmuz 2025'te Ankara'daki Amerikan Konsolosluğu/Büyükelçiliği'nde bir görüşme planlandı, 7-10 gün içinde mail gelecek” dediler.

• 10 gün sonrasında herhangi bir gelişme olmadığı için tekrar hatırlatma maili gönderdim. “ESC 'nin ikinci bildirim mektubuyla güncellenmesi birkaç hafta sürebilir. Randevu mektupları 6 Haziran'a kadar başvuru sahiplerine sunulmazsa lütfen bizimle iletişime geçin, web sitesinde teknik sorunlar olup olmadığını kontrol edelim.” şeklinde döndüler.

• Yine değişen bir şey yok; ben yine duramadım yazdım maili: “KCC bu teknik sorunun farkındadır. Şu anda ele alınıyor ve 13 Haziran 2025'e kadar 2NL'ye erişemiyorsanız lütfen KCC ye bize bildirin.”dediler.

• Aradan yine 1 hafta geçti ses seda yok tekrar mail attım. “KCC bu teknik sorunun farkında. 20 Haziran’a kadar hâlâ 2NL’ye ulaşamazsanız, tekrar bildir” şeklinde dönüş yaptılar.

📎 Özetle:
    • Mülakat tarihim 30 Temmuz 2025 olarak belirlenmiş.
    • Ancak hâlâ resmi 2NL maili ya da ESC ekranı güncellemesi yok.
    • KCC bu aksaklığı kabul ediyor ve 2NL gelmese bile mülakat için plan yapmamı öneriyor.

KCC bu yıl gerçekten gecikmeli çalışıyormuş şansımıza ama case’iniz “Ready” olduysa ve mülakat tarihi bildirildiyse, ilerleme var demektir. Ne diyelim; sabırla takip etmeye çalışıyoruz, hakkımızda hayırlısı.

Not: 20 Haziran’a kadar bekleyelim; 2NL gelmezse yine mail atarım 😂

• @EzgiEce KCC'nin ilk mailinde bahsettiği ikinci mail çok da elzem değil. İlk mailde 30 Temmuz demesi ve sistemde ready olarak görünmesi yeterli zaten ki bahsettiğiniz ikinci mail gelse bile yine sistemde ready yazacak. Bundan sonra mülakattan 10-15 gün önce konsolosluktan gelecek olan maili beklemek lazım.

• ⭐⭐⭐

@yusufeymen38 Selamlar....Bu sorunuzu 24 mayıs günü cevaplamıştım...

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiEce

Sağlık muayenesi randevunuzu bu yazışmayı kanıt göstererek ivedilikle oluşturmanız faydanıza olacaktır. En erken saglik muayenesini mulakat tarihinizden 1 ay öncesine alabilirsiniz, sağlık muayenesi için planladığınız tarihten 1 ay öncesinde Unganlar sisteminde randevular sisteme tanımlaniyor.

Ornek. Bugün tarih 15.06.25 ve siz bugün 15.07.25 tarihine sağlık muayenesi randevusu alabilirsiniz.

• @Ahmet-Faruk-Özkan Canları isterse yetiştirirler. Biz 3 hafta öncesine almıştık. Gereksiz bir zaman ve para kaybı oldu. 10 gün öncesine alan ve mülakata beraber girdiğimiz kişiler vardı. Gayette rahat yetiştirdiler. Sağlık muayenesi dedikleri göğüs röntgeni, kan tahlili, 2-3 aşı vs. İsteseler ertesi güne bile verebilirler bence.

• ⭐⭐⭐⭐

2025 talihlilerinden sadece 701 kişi excel tablosuna kaydını yapmış (aile üyeleri ile toplam kayıtlı kişi sayısı 1231). Oysa TR'den kazanan kişi sayısı aile üyeleri ile birlikte toplam 4.194 (hepsi foruma üye değil tabi). Yani tabloya veri girenler, tüm kazananların sadece %29'u kadar (2023 tablosunda bu oran %61 idi). Bu kadar az veriyle sağlıklı bir çıkarım yapmak neredeyse imkansız.

Dahası, bu foruma üye olmuş birçok kişi bile tabloya katkı sunmamış. Herkes sadece kendi dosyasını düşünüyor, kendi sorusunu sorup cevabını alıyor ve sonra sessizce çekiliyor. Ama bu süreç sadece “ben” odaklı yürütülecek bir süreç değil.

Bu tablo hepimizin ortak emeğiyle anlam kazanıyor. Bugün siz katkı sunmazsanız, yarın başkası da size destek olmayabilir. Üzgünüm ama görünen o ki birçok kişi bu tablonun değerini hala kavrayabilmiş değil.

Unutmayın, hayat sadece almakla dönmüyor. Verdikçe, paylaştıkça çoğalıyor. Bugün birkaç dakikanızı ayırıp tabloya veri girmek, sizden sonra gelecek yüzlerce kişiye ışık olabilir. Bu kadarını birbirimize borçluyuz.

• @Serapp cok haklısınız

• Merhabalar, USCIS Fee ödedikten sonra Amerikaya giriş yaptıktan sonra greencard teslim süreci başlıyor ya onun yanında ssn de geliyor mu yoksa SSN almak için de ekstra bir başvuru yapmak gerekiyor mu?

• ⭐⭐⭐

@Arif-Emre-Kömürcü

Selamlar...USCIS fee ödemesi sonrasında Amerika'ya giriş sırasında evrak teslimi ile başvuru ve kart basım süreciniz başlamış olur. Herhangi bir sorun olmadıkça 10 gün içinde SSN'niz adresinize ulaşır...Ülkeye giriş yaptıktan 3-4 gün sonra SSA'ya uğrayıp SSN'inizi öğrenebilirsiniz.

• @Okan-Tuğ Merhabalar. Bazi aile hekimleri ne yazikki baslarindan saviyorlar. Bende aile hekimime gittim ve asilari getirirseniz bazilarini yapabileceginden bahsetti. Hatta bazilari yapmak istemediklerini soylediler. Kisacasi sorumluluk almak istemediler. Eşimin abisi aile hekimi. Kendisine durumu anlattigimda Saglik bakanliginin eksik asisi olanlara ve aşı olmak isteyenlere ozellikle yardimci oldugunu soyledi. Kendisi ilce sagliga bildirdi ve ertesi gun tum eksik asilarimizi temin edip polio dahil asilarimizi tamamladik. Yani tum eksik asilari aile hekimlikleri temin etmek zorunda. Yapmak istemeyen aile hekimini bulundugunuz bolgenin ilce saglik mudurlugune sikayet edebilirsiniz.

• Selamlar, Ds-260 formunda ABD'deki adresi belirttiğimiz kısımda ben bir arkadaşımın tanıdığının adresini girdim. Aynı şekilde Hong Kong'ta vize alırken de o adresi söyledim. Fakat şimdi o adresteki kişi adresimi kullanma diyor. Sebebi ise abiside gelmiş ve aynı adreste birden fazla kişi olması kanunen doğru olmayacak diyor. Bu adres kısmı sadece green card ve ssn'i almak için değil mi? Benim o adresi belirtmem onu ne gibi bi zora sokar? Böyle bir durum var mı? varsa eğer cevaplarsanız sevinirim. Ayrıca havalimanında abd'ye giriş yaparken gc ve ssn'in postalanacağı adres değişikliğini yaparsam bana gelmeleri uzun sürer mi?

• @Arif-Emre-Kömürcü benim ssn gelmedi 3 hafta bekledim sistemde talep olmadığı ve yeniden randevu alınması gerektiği söylendi. 1 hafta sonra gidip numarayı öğrenmeye çalışın. Bi aksilik varsa boşa zaman kaybı. Unutmayın SSN HERŞEY DEMEKTİR.

• Muhtemelen yanlış biliyorlar durumu. Genelde iltica edenlerden sponsor adresi isteniyor, onunla karıştırıyorlar ve korkuyorlar.

Sadece green card ve ssn gelecek başka hiç bir yasal kayıt vs yok, hiç bir sorumluluk yok, böyle anlatmaya çalış.

Eğer kesinlikle istemiyorlarsa, forumdan abdye yerleşen ve burayı okuyan arkadaşlardan biri adres konusunda yardımcı olacaktır diye düşünüyorum ve umuyorum.. Abdye ilk girişte adresini değiştirebilirsin.

@kadirkurtgoz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar, Ds-260 formunda ABD'deki adresi belirttiğimiz kısımda ben bir arkadaşımın tanıdığının adresini girdim. Aynı şekilde Hong Kong'ta vize alırken de o adresi söyledim. Fakat şimdi o adresteki kişi adresimi kullanma diyor. Sebebi ise abiside gelmiş ve aynı adreste birden fazla kişi olması kanunen doğru olmayacak diyor. Bu adres kısmı sadece green card ve ssn'i almak için değil mi? Benim o adresi belirtmem onu ne gibi bi zora sokar? Böyle bir durum var mı? varsa eğer cevaplarsanız sevinirim. Ayrıca havalimanında abd'ye giriş yaparken gc ve ssn'in postalanacağı adres değişikliğini yaparsam bana gelmeleri uzun sürer mi?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |