Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @aysegul tavsiyenizden sonra başlığın ilk iletisini tekrardan okudum, çok teşekkürler. police cert. nedir acaba merakımdan soruyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@onurfenci

Polis Belgesi = TC vatandaslari icin bu belgenin ismi Arsiv Kayitli Adli Sicil Kaydi'dir. Eger adli sicil kaydiniz temizse e-devletten, eger sicilinizde kayit varsa adliyelerden belgeyi temin edebilirsiniz. Belgenin "arsiv kayitli" oldugunda emin olmalisiniz. Bu belgeyi sadece 16 yasindan buyuk kisiler icin saglamalisiniz.

1 yildan fazla yasadiginiz ulkelerden, veya su an yasadiginiz ulkede 6 aydan fazla suredir yasiyorsaniz yine bu belgeyi (police certificate) bu ulkeler icin temin etmelisiniz (ilgili konu), eger bir ulkede suc islediyseniz ya da suclu bulunduysaniz yasiniz veya ulkede ne kadar kaldiginiz onemli olmadan bu belgeyi temin etmelisiniz.

• @Aslan-3 teşekkür ederim😉Umarım gönlünüzce olur her şey🍀♾️

• @ATS16 forumlara alışmak zaman istiyor, burada yeniyim yazmıştım, yazılanların tamamını okumaya çalışıyorum ama belirli yaşın üstü gençler kadar adapte olamıyor ne yazık ki😞 Aracı ile iş yapmam, olabildiğince kendim halletmeyi isterim, daha önce Amerika vizesi de aldım aracı kullanmadan, sağlamcıyım, çok soru sorarım😉 Yardım gerektiğinde benim gibi sabırsıza denk gelmemeyi dilerim hep🍀 Zaman ayırdığınız ve anlamama yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim🙋🏻♀

• ⭐⭐⭐⭐

@onurfenci arkadaşımız detaylıca açıklamış sağolsun, benim uğraştırıcıdan kastım yurtdışında 6 aydan fazla bir yerde yaşadıysanız oradan almanız gereken belge ile ilgili kısmıydı. Bazen bunu halletmek uzun ve uğraştırıcı olabiliyor. Bunun dışında standart belgeleri hazırlamak için son haftaları beklememiz yeterli.

• ⭐⭐⭐⭐

@melisbasdurmus, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dosyamı bangkok'a taşıdım ve taşındıgına dair mail geldi. şu an için teyit etmeme gerek var mı?

Evet, emin olmak adına teyit alın.

Ayrıca 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi girin lütfen.

• ⭐⭐⭐⭐

@Aslan-3, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Planı şöyle kurguladık ne dersiniz bilemedim, mülakat tarihimize yaklaşık 9-10 ay kadar zaman var, erken bir turistik Schengen alma yoluna gideceğiz, mülakata yakın daha kolay Schengen alabilmek için,red almamız durumunda Case numaramız current olmadan KCC ile temasa geçip direkt Bangkok’a taşıyıp orada süreci orada tamamlamak istiyoruz, bana kalırsa hiç Schengen beklemeksizin taşımamız gerekiyor aslında fakat yalnız değilim , eşim ve 5 yaşında kızımız da sürece dahil, zira eşim yakın yerlerde bitirelim istiyor.

Diyelim ki Schengen vizesi aldınız ve ailenizle birlikte turistik bir gezi yaptınız. Ancak sonrasında tekrar vize almanız gerekecek ve vizenin çıkıp çıkmayacağı belli değil. Ben olsam doğrudan Bangkok'u tercih ederdim.

Üç kişilik bir ailenin vize ücreti ve diğer masraflarını maliyet açısından değerlendirin. BK seçeneğinde vize ücreti yok; tek fark, kalma süresinin biraz daha uzun olması.

Ayrıca, Schengen vizesiyle ilgili stres faktörünü de göz ardı etmemek gerek. Bu açıdan her şeyi iyi hesaplayıp karar vermek en doğrusu olur.

• @Flight101 merhaba teşekkür ederim cevabınız için. Nüfus aileyi seçmeme rağmen sadece babam ve benim detaylı bilgilerim mevcut annemin sadece anne adı yazan yerde ismi var. Olmadı araştıracağım. Normalde olması lazım di mi?

• @onurfenci merhaba ben mulakat için gerekli evrakları gözden geçiriyordum sadece o kadar bu mulakat için gerekli olan bir evraktır.
    yurt dışından da almam gereken belgeler olduğu için her şeyi kontrol ediyorum.

• @Serapp bilgilerim tabloda mevcut, ankaraydı hatta günce halini de yazdım

• @Serapp cevabınız için teşekkür ederim serap hanım bu akşam excel e bilgilerimi gireceğim

• @Aslan-3 dosya numarası aynı olduğu için eşimizin mail yada başka bilgisini yazmaya gerek yok sanırım.

• Merhaba iyi günler, ben 2 yıllık yüksekokul mezunuyum ve mezun olurken herhangi bir okul diploması almadım ancak okuldan mezun olduğumda geçici mezuniyet belgesi başlıklı mühürlü bir yazı verdiler, okul ile iletişime geçtim ancak herhangi bir diploma vermeyeceklerini ve mezun olurken verdikleri mühürlü yazının diploma yerine geçtiğini söylediler, edevlet üzerinde 2 yıllık yüksekokul mezunu olduğum ve barkodlu belge görünüyor, lise diplomam da mevcut, edevlet üzerinden aldığım barkodlu belgenin çevirisi, okuldan mezun olduğumda almış olduğum mühürlü belge ve çevirisi ve lise diplomam ve çevirisini mülakatta yanımda götüreceğim, herhangi bir sorun yaşarmıyım arkadaşlar?

• @aliyonel soruyorsa yaz bence, başka işlemler için bakıyor olabilirler.

• ⭐⭐⭐

@yasminakdeniz
    Selamlar ...

1. Vize sürecinizin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması,
    2. DV2026 Excel Tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi,
    3. DV2026 Green Card Lotosu Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması.
    4. Dosya taşımayı düşündüğünüz konsolosluklarda yada taşıdıysanız ilgili konsoloslukta gerçekleşmiş mülakat anlatımları için DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığının takip edilmesi.

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

All you need, only read...

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 
  • ⭐⭐⭐⭐

@aliyonel, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Aslan-3 dosya numarası aynı olduğu için eşimizin mail yada başka bilgisini yazmaya gerek yok sanırım.

Dosya taşıma maili yazarken sadece asıl talihli bilgileri yazılır. Eş ve çocuklar asıl talihliye bağlı olarak taşınıyor olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@mehmet1509, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba iyi günler, ben 2 yıllık yüksekokul mezunuyum ve mezun olurken herhangi bir okul diploması almadım ancak okuldan mezun olduğumda geçici mezuniyet belgesi başlıklı mühürlü bir yazı verdiler, okul ile iletişime geçtim ancak herhangi bir diploma vermeyeceklerini ve mezun olurken verdikleri mühürlü yazının diploma yerine geçtiğini söylediler, edevlet üzerinde 2 yıllık yüksekokul mezunu olduğum ve barkodlu belge görünüyor, lise diplomam da mevcut, edevlet üzerinden aldığım barkodlu belgenin çevirisi, okuldan mezun olduğumda almış olduğum mühürlü belge ve çevirisi ve lise diplomam ve çevirisini mülakatta yanımda götüreceğim, herhangi bir sorun yaşarmıyım arkadaşlar?

Asgari eğitim belgesi lise diplomasıdır zaten. E-devlet üzerinden alacağınız 2 yıllık yüksekokul diplomasının barkodlu belgesi de geçerli olacaktır.

Dosyanızı taşıdınız mı, taşıdıysanız imzanızı güncelleyin.
    Ayrıca isminizi excel tabloda göremedim. Bilgilerinizi lütfen giriniz.

• @Serapp teşekkürler.

• @Serapp Merhaba,kcc ye mail attım.bugün de onay geldi.ds260 formunu geçen hafta gönderdim.tahmini olarak mülakat zamanım ne zaman olur ,bir öngörünüz var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@ozanertugrul, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Merhaba,kcc ye mail attım.bugün de onay geldi.ds260 formunu geçen hafta gönderdim.tahmini olarak mülakat zamanım ne zaman olur ,bir öngörünüz var mı?

Harika, hayırlı olsun.
    Bültenler her yıl farklı ilerliyor. 2023 yılında olsaydınız Mart ayında aktif olurdunuz ama son iki yıldır sizin CN civarı olanlar Haziran ayında aktif oldular. Önümüzdeki yıl ne olur bilinmez. Bir öngörüde bulunmak imkansız...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |