DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Mirage-0 eğer dosyanızı taşımazsanız süreçle alakalı beklenti içindeyseniz hüsrana uğrama ihtimaliniz çok yüksek. Sizin dosya numaranıza ankara için sıra gelmesi, greencard çıkma ihtimali kadar düşük sanırım. Hepimize bol şans diliyorum.
-
@onurfenci bu belgeler mülakat için, henüz sadece bekliyoruz evet, yani evrak hazırlamıyoruz şuan, police cert. vs gibi uğraştırıcı işleriniz olmayacaksa bekliyoruz. İlk iletiyi okuyun tekrar, faydasını görürsünüz.
-
@onurfenci Viyana’ya dosya taşımak için dilekçe örneği var mı
Siz de taşımışsınız sanırım benden daha iyi bir dosya numaranız olduğu halde
-
@AyemÖ
Selamlar, ilgili konsolosluklarda fazla transfer edilmis dosyalardan dolayi yogunluk olussa bile her bir dosyaya mulakat planlayabilecek potansiyele sahipler. Tabii ki bir sure sonra Umman Buyukelciligi’nin yaptigi gibi dosyalari kabul etmeme ya da transfer edilmis dosyalara slot ayirmama gibi ihtimalleri her zaman mevcuttur. Bu yuzden surecinizi dikkatlice takip etmek, mali yilinizin ilerleyen zamanlarinda olasi bir sorun cikma ihtimaline karsi size alternatiflere yonelmeniz icin zaman kazandiracaktir.
Sahsi gorusum ise ilgili konsolosluklarin Ankara Buyukelciligi gibi yapmayacaklari yonunde.
Yani sira Ankara Buyukelciligi istese 1 ay icerisinde mevcut DV25 mali yilinda current olan butun TR talihlilerine vize verebilecek kapasiteye sahiptir. Ancak Ankara’nin mulakat vermeme sebebi dosya yogunlugundan daha cok bilinmeyen bir sebepten oturu Turk talihlilerine yeteri kadar mulakat vermek istememeleri diyebiliriz.
Diger sorunuz icin, eger bultende bir anda sicrama olur ve 10k’dan 20k’ya kadar aralikta bulunan dosyalar mulakat planlanmaya uygun hale gelirse, o zaman 19k gibi yuksek numaraya sahip dosyasini erken tasiyip AV(Allocation of Visa) siralamasinda yer alan talihli, dosyasini gec tasiyan 11k CN’e sahip bir talihliden daha once mulakat alabilir. Ancak son yillarda bulteni cok kontrollu bir sekilde ilerlettikleri icin, bahsettigim secenegin olmasi pek muhtemel gorunmuyor. -
Planı şöyle kurguladık ne dersiniz bilemedim, mülakat tarihimize yaklaşık 9-10 ay kadar zaman var, erken bir turistik Schengen alma yoluna gideceğiz, mülakata yakın daha kolay Schengen alabilmek için,red almamız durumunda Case numaramız current olmadan KCC ile temasa geçip direkt Bangkok’a taşıyıp orada süreci orada tamamlamak istiyoruz, bana kalırsa hiç Schengen beklemeksizin taşımamız gerekiyor aslında fakat yalnız değilim , eşim ve 5 yaşında kızımız da sürece dahil, zira eşim yakın yerlerde bitirelim istiyor.
-
Alıcı: [email protected]
Konu: Case Transfering – (Name Surname) – (Case Number)
Dear Sir/Madam
I kindly request your assistance in transfering my case to U.S. Embassy Vienna, Austria.
Best Regards.Name-surname: XXXXXXX XXXXXXX
Case Number: XXXXXXXXXXXXXX
Date of Birth: AY/GÜN/YIL
Mail Adress: (kendi mail adresimi yazdım)
The address where I will stay in Vienna will be: XXXXXXXXXXXX Wien, AvusturyaPlease accept my transfer request and let me now after the transfer process.
Thanks, regardsViyana için Booking veya Airbnb’den bulabileceğiniz bir otel adresi yazabilirsiniz otel adı belirtmeden, biz bu şekilde yaptık ve hemen dosya transferimiz gerçekleşti 1-2 gün içerisinde.Bol şanslar dilerim.
-
Merhabalar dosya taşımak için konsoloslukların bilgilerine nasıl ulaşabiliriz?
-
Aynı soruyu tekrar tekrar sorarak zaman kaybediyorsunuz, sürecinizin başarısız olması için ugrasiyorsunuz.
CN 27xxx ile Ankara’dan mülakat almanız çekilişte kazanan olmuş olmanızdan daha düşük bir ihtimal. Başka bir mesajinizda yeşil pasaportum var ama Viyana’ya gitmek istemiyorum demeniz kişisel bir tercihiniz mi bilmiyorum. Dosya taşımayı anlamadım demişsiniz ayrıca.
Bu ayağınıza gelen şansı (CN numaranız keşke daha küçük olsa ama artık yapacak bir şey yok) tepmek istemiyorsanız, bu başlığın 4.iletisini okuduktan sonra DV2025 mülakat deneyimlerindeki farklı ülkelerde talihlilerin girdiği deneyimlerdeki maliyetler & seyahat sürelerini kendi profiliniz nezdinde değerlendirdikten sonra en kısa sürede dosya taşımanız gerekiyor.
Dosyanızı taşıdıktan sonra yapmanız gereken sabırla açıklanacak bültenleri ve bu konu başlığını takip etmek, bültende cut off olduktan sonra size mülakat tarihi verilmesini beklemek olmalı. Bu forumdaki kimsenin bilemeyecegi tek şey DV2026 sürecinde belki sizin numaranız cut off olmadan süreç bitecek ve süreciniz olumsuz sonuçlanacak. Bu yüzden beklentiye girmeden, duzeninizi bozmadan hayatınıza devam etmeniz bu önünüzdeki 15 ay boyunca yararınıza olacaktır.
Bu cevaplarım yeterli olmadıysa mutlaka paraniza göz dikmiş danışman adı altında çalışanlar var dışarıda, size destek olabilirler ama bu forum çok kıymetli.
Bol şans!
-
@aysegul tavsiyenizden sonra başlığın ilk iletisini tekrardan okudum, çok teşekkürler. police cert. nedir acaba merakımdan soruyorum
-
Polis Belgesi = TC vatandaslari icin bu belgenin ismi Arsiv Kayitli Adli Sicil Kaydi'dir. Eger adli sicil kaydiniz temizse e-devletten, eger sicilinizde kayit varsa adliyelerden belgeyi temin edebilirsiniz. Belgenin "arsiv kayitli" oldugunda emin olmalisiniz. Bu belgeyi sadece 16 yasindan buyuk kisiler icin saglamalisiniz.
1 yildan fazla yasadiginiz ulkelerden, veya su an yasadiginiz ulkede 6 aydan fazla suredir yasiyorsaniz yine bu belgeyi (police certificate) bu ulkeler icin temin etmelisiniz (ilgili konu), eger bir ulkede suc islediyseniz ya da suclu bulunduysaniz yasiniz veya ulkede ne kadar kaldiginiz onemli olmadan bu belgeyi temin etmelisiniz.
-
@Aslan-3 teşekkür ederim
Umarım gönlünüzce olur her şey
♾️ -
@ATS16 forumlara alışmak zaman istiyor, burada yeniyim yazmıştım, yazılanların tamamını okumaya çalışıyorum ama belirli yaşın üstü gençler kadar adapte olamıyor ne yazık ki
Aracı ile iş yapmam, olabildiğince kendim halletmeyi isterim, daha önce Amerika vizesi de aldım aracı kullanmadan, sağlamcıyım, çok soru sorarım
Yardım gerektiğinde benim gibi sabırsıza denk gelmemeyi dilerim hep
Zaman ayırdığınız ve anlamama yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim
️ -
@onurfenci arkadaşımız detaylıca açıklamış sağolsun, benim uğraştırıcıdan kastım yurtdışında 6 aydan fazla bir yerde yaşadıysanız oradan almanız gereken belge ile ilgili kısmıydı. Bazen bunu halletmek uzun ve uğraştırıcı olabiliyor. Bunun dışında standart belgeleri hazırlamak için son haftaları beklememiz yeterli.
-
@melisbasdurmus, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Dosyamı bangkok'a taşıdım ve taşındıgına dair mail geldi. şu an için teyit etmeme gerek var mı?
Evet, emin olmak adına teyit alın.
Ayrıca 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi girin lütfen.
-
@Aslan-3, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Planı şöyle kurguladık ne dersiniz bilemedim, mülakat tarihimize yaklaşık 9-10 ay kadar zaman var, erken bir turistik Schengen alma yoluna gideceğiz, mülakata yakın daha kolay Schengen alabilmek için,red almamız durumunda Case numaramız current olmadan KCC ile temasa geçip direkt Bangkok’a taşıyıp orada süreci orada tamamlamak istiyoruz, bana kalırsa hiç Schengen beklemeksizin taşımamız gerekiyor aslında fakat yalnız değilim , eşim ve 5 yaşında kızımız da sürece dahil, zira eşim yakın yerlerde bitirelim istiyor.
Diyelim ki Schengen vizesi aldınız ve ailenizle birlikte turistik bir gezi yaptınız. Ancak sonrasında tekrar vize almanız gerekecek ve vizenin çıkıp çıkmayacağı belli değil. Ben olsam doğrudan Bangkok'u tercih ederdim.
Üç kişilik bir ailenin vize ücreti ve diğer masraflarını maliyet açısından değerlendirin. BK seçeneğinde vize ücreti yok; tek fark, kalma süresinin biraz daha uzun olması.
Ayrıca, Schengen vizesiyle ilgili stres faktörünü de göz ardı etmemek gerek. Bu açıdan her şeyi iyi hesaplayıp karar vermek en doğrusu olur.
-
@Flight101 merhaba teşekkür ederim cevabınız için. Nüfus aileyi seçmeme rağmen sadece babam ve benim detaylı bilgilerim mevcut annemin sadece anne adı yazan yerde ismi var. Olmadı araştıracağım. Normalde olması lazım di mi?
-
@onurfenci merhaba ben mulakat için gerekli evrakları gözden geçiriyordum sadece o kadar bu mulakat için gerekli olan bir evraktır.
yurt dışından da almam gereken belgeler olduğu için her şeyi kontrol ediyorum. -
@Serapp bilgilerim tabloda mevcut, ankaraydı hatta günce halini de yazdım
-
@Serapp cevabınız için teşekkür ederim serap hanım bu akşam excel e bilgilerimi gireceğim
-
@Aslan-3 dosya numarası aynı olduğu için eşimizin mail yada başka bilgisini yazmaya gerek yok sanırım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
45
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.