Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @aysegul Yorumunuz için teşekkür ederim, evet konsolosluğu inandırmak çok zor olacak ilişki çok yeni olduğu için.

Haklısınız hepsinin üst üste denk gelmesi, zaman kısıtı, kararların hayati olması ve birbiriyle ilişkili olması beni biraz acele etmeye zorluyor. Öncelik benim Amerika'ya gitmem olmalı. Buna odaklanmak en iyisi sanırım.

• ⭐⭐⭐⭐

@ozelv, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aysegul Yorumunuz için teşekkür ederim, evet konsolosluğu inandırmak çok zor olacak ilişki çok yeni olduğu için.

Haklısınız hepsinin üst üste denk gelmesi, zaman kısıtı, kararların hayati olması ve birbiriyle ilişkili olması beni biraz acele etmeye zorluyor. Öncelik benim Amerika'ya gitmem olmalı. Buna odaklanmak en iyisi sanırım.

Hong Kong deneyimlerini okursanız, sonradan evlenen kişilerin ilişki kanıtlarını sunmalarına gerek kalmadığını görebilirsiniz. Seviyorsanız evlenin. Evlenip gitmek bence daha mantıklı. Birbirinize destek olursunuz. Karar sizin, evlenirseniz de sorun yaşamazsınız.

• Burada yeniyim, nereye yazacağımı bilemedim, yazdıklarıma cevap da alamadım😞Case Number 28.000 ve üzerinin dosya taşımaması durumunda hiç şansı yok mudur acaba❓Çekilişte çıktıktan sonra bir de dosya taşıma telaşı neden var ki❓

• Selamlar herkese,

Dün aşağıdaki mail ile KCC'ye yapmış olduğum dosya taşıma başvurum bugün onaylandı 🙂

Name-surname: XXX
    Case Number: 2026EU5XXX
    Date of Birth: XXX

Dear KCC Officer,
    I kindly request the transfer of my Diversity Visa (DV) case from the U.S. Embassy in Ankara, Turkey, to the U.S. Embassy in Bangkok, Thailand.
    Here is the address where I will be residing during this period: XXX
    I would be grateful if you could process my request and inform me once the transfer is completed.
    Thank you for your assistance.
    Kind regards,

• @Mirage-0 imzanızda Case Number yanlış yazılmış, Ankara konsolosluğunda sıra gelmiyor mülakat için o sebeple taşıyoruz, taşıyınca bile garanti değil, forumda dv2025 konularını okuyunca daha iyi anlarsınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mirage-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Burada yeniyim, nereye yazacağımı bilemedim, yazdıklarıma cevap da alamadım😞Case Number 28.000 ve üzerinin dosya taşımaması durumunda hiç şansı yok mudur acaba❓Çekilişte çıktıktan sonra bir de dosya taşıma telaşı neden var ki❓

Daha önce sohbet odasında soru sormuşsunuz ve başka başlıklara iletiler yazmışsınız. Süreciniz için doğru başlık burası.
    Bu başlığın ilk dört iletisini dikkatlice okumanızı öneririm. Muhtemel tüm sorularınıza cevap alacaksınız.
    Özellikle 4.iletide sorunuzun cevabı mevcut.

• @Serapp Merhaba,bilgi için teşekkür ederim.bahsettiğiniz başlığı okudum.(birkaç noktayı kaçırdım ) ds260 formunu dün doldurdum ve mülakat yerini ankara olacak şekilde gönderdim.KCC ye dosya taşıma için mail atsam ve kcc den onay maili alsam, Hong Kong dan mülakat alamama ihtimali olursa nasıl bir yol izleyebilirim. HK hayır derse ankara şansım da kalmamış olur.alternatif olarak ne yapabilirim ? sizce kcc ye taşıma mailini ne zaman atmak daha uygun olur? ..teşekkürler...

• @nsercan Bahsedilen tasarı bizden sonra mı gecerli olucak acaba yoksa bizle birlikte mi basliycak?

• @iibrahimd Biz zaten başvurduk ve kazandık. Bir başvuru ücreti ödemedik. Tasarının detaylarını okumadım henüz ama onaylanırsa önümüzdeki yıldan itibaren başlar.

• @Serapp Yorumunuz için teşekkür ederim, evet çok fazla deneyim okudum kimse bahsetmedi Hong Kong'da ilişki kanıtından. Ama bu konu başlığında verilen cevaplarda ilişkini kanıtlaman lazım, 3 mayıs öncesi tanıştığını kanıtlaman gerekir gibi konular açılınca tedirgin oldum. Ben her halükarda tüm kanıtları toplar götürürüm. Hong Kong bunları sormazsa işim kolay o zaman.

• ⭐⭐⭐⭐

@ozelv, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Yorumunuz için teşekkür ederim, evet çok fazla deneyim okudum kimse bahsetmedi Hong Kong'da ilişki kanıtından. Ama bu konu başlığında verilen cevaplarda ilişkini kanıtlaman lazım, 3 mayıs öncesi tanıştığını kanıtlaman gerekir gibi konular açılınca tedirgin oldum. Ben her halükarda tüm kanıtları toplar götürürüm. Hong Kong bunları sormazsa işim kolay o zaman.

Evet, siz yine de hazırlık yapın tabi.

Benim görüşüme göre, ne de olsa kültür farkı olan bir ülkeye gidiyorsunuz. Tutunmak kolay değil. Bilseniz bile illa ki dil bariyeri yaşayacaksınız. İşe başladıktan ve düzeni oturttuktan sonra yabancı bir hayat arkadaşı bulma konusunda zorluklar yaşanabilir, evli olursanız kendi kültürünüzden biri ile dertleşip aynı şeylere üzülüp aynı şeylere gülebileceğiniz sıcak bir ortam yakalayabilir, memleketinizden çok uzakta olmanın zorluklarını aşmakta kolaylık yaşarsınız.

Hakkınızda hayırlı olsun.

• @onuru Sormak istediğim aslında tam olarak şu,
    Diyelim ki ben Hong Kong' a mülakatı taşıdım ve numaram cut-off oldu. Ama buna rağmen Hong Kong konsolosluğu yoğunluk yaşadı ve mülakat tarihi vermedi.(Sıra numaram büyük olduğu için seneye tahmini olarak Ağustos-Eylül ayı gibi sıra numaram aktif olur diye düşünüyorum.) Ben bu durumda AOS ile Amerika'da başvuru yapabilir miyim?

• @cake
    Merhabalar, hayir bunu icin dosyanizi actirmaniz gerekmez. Mulakatiniz sirasinda gerekli duzenlemeyi yaptirabilirsiniz.

• ⭐⭐

@tahsindundar emin olmamakla beraber yapabilirsiniz diye dusunuyorum. AOS konusunda tecrubeli olan Figen hanima ilgili baslikta sorsaniz daha net bir cevap alabilirsiniz. Bol sanslar simdiden.

• @tahsindundar
    Selamlar, Aos sureleri dosyanizi verdiginiz ofise gore degismektedir, bu ofislerin de performansi her yil degismektedir. Dosya numaraniz current oldugu tarihten itibaren bu sure minimum 1-2 ay surebilmektedir. Bahsettiginiz surelerde Aos icin yetismeme ihtimali epey yuksek. Siz bu baslikta hali hazirda surecini yoneten kisilerin deneyimlerinden faydalanabilir, Aos sureci ile ilgili sorularinizi sorabilirsiniz.

• Merhaba. Eğitim kısmına sadece üniversite bilgilerimi girdim. Sorun olur mu? Bir de nitelikli veya niteliksiz işçi olmak için mi gelmek istiyorsunuz sorusuna evet yanıtı verdim. Bir şey çıkar mı bundan?

• ⭐⭐⭐⭐

@ozanertugrul, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Merhaba,bilgi için teşekkür ederim.bahsettiğiniz başlığı okudum.(birkaç noktayı kaçırdım ) ds260 formunu dün doldurdum ve mülakat yerini ankara olacak şekilde gönderdim.KCC ye dosya taşıma için mail atsam ve kcc den onay maili alsam, Hong Kong dan mülakat alamama ihtimali olursa nasıl bir yol izleyebilirim. HK hayır derse ankara şansım da kalmamış olur.alternatif olarak ne yapabilirim ? sizce kcc ye taşıma mailini ne zaman atmak daha uygun olur? ..teşekkürler...

KCC’ye dosya taşıma talebinizi iletmek için vakit kaybetmeden e-posta gönderin. Bu CN ile Ankara’dan mülakat almanız mümkün değil, dolayısıyla başka bir seçenek bulunmuyor. Dosya numaranız aktif hale geldiğinde, mülakat alabileceksiniz.

• Merhaba. Full name in native alphabet kısmına sadece ismimi yazmışım. Düzeltme yapmam gerekir mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@tahsindundar, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@onuru Sormak istediğim aslında tam olarak şu,
    Diyelim ki ben Hong Kong' a mülakatı taşıdım ve numaram cut-off oldu. Ama buna rağmen Hong Kong konsolosluğu yoğunluk yaşadı ve mülakat tarihi vermedi.(Sıra numaram büyük olduğu için seneye tahmini olarak Ağustos-Eylül ayı gibi sıra numaram aktif olur diye düşünüyorum.) Ben bu durumda AOS ile Amerika'da başvuru yapabilir miyim?

Her yıl süreç farklı ilerliyor. Bu yıl bülten oldukça yavaş gitti ama gelecek dönem nasıl olur, şimdiden kestirmek zor. Birçok kişinin dosyasını Hong Kong’a taşıdığını düşündüğünüz için bu endişeyi taşıyor olabilirsiniz, ancak herkesin CN’ı farklı aralıklarda. Her ay bülten açıklanıyor ve numarası aktif olanlara mülakat dağıtılıyor. Bu nedenle, dosyasını HK'ya taşımış sizin CN civarındaki kişi sayısının Hong Kong’un mülakat veremeyeceği kadar bir yoğunlukta olacağını sanmıyorum. Ayrıca Hong Kong, uzak ve pahalı bir seçenek olduğu için herkes tarafından tercih edilmiyor.

AOS ise gerçekten zor ve meşakkatli bir süreç. Aylarca çalışmadan Amerika’da yaşamak hem maddi hem manevi olarak oldukça yorucu olabilir. Bu yüzden, elinizdeki en net ve pratik seçenek olan dosya taşıma işlemini bir an önce yapmanızı tavsiye ederim.

• @mehmet-yücel-söğüt Case Number yanlış değil.

Benzer Başlıklar

• 8486
  • 316
  • 12173
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |