Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

• @aliarmgn Selamlar, evet bir kaç kere case açınca düzelttiler. şöyle ki eski sistemde alınan randevunuz var ise, o randevuda kullanılan pasaport numarası ve başvuru sahibinin doğum tarihi bilgilerini girdikten sonra başka bir e-mail adresi kullanarak başvuruyu çektirin. daha sonra o adres ile kayıt ol diyerek ilerleyin. başka bir çözüm bulamadım malesef biz de bu şekilde çözebildik. grup başvurusu da olsa her başvuran için ayrı ayrı hesap açmanız gerekiyor mutlaka.

• @nazmi4343 benim de durumun aynı. CR-1 vize türümüz ve c52 yazıyor. Bize de yardımcı olmadıkar maalesef. Mülakatım sizinkinden bir gün önce 17 sinde. Umarım düzelir.

• @AYSY33 Selamlar, teşekkürler mülakatımız iyi geçti ve onaylandı. dediğiniz şekilde başka bilgisayar değil ancak farklı bir tarayıcı ve ip ile giriş yapılabiliyor bu şekilde çözdük biz de. bu ne yazık ki vfs'nin bazı başka ülkeler için de yarattığı bir problem zamanla oturacaktır diye düşünüyorum. pasaport teslimi için premium pick up seçtik. eski sistemde satın almayın diye uyarı çıkmıştı çünkü. şimdi yeni sistemde pick up point seçip teslim alırken yaklaşık 15 usd karşılığı ödeme yapıyorsunuz pasaport başına bilginize.

• @ismailipek Merhaba tebrik ederim gozunuz aydin. Premium pick-up opsiyonunda UPS mi secmistiniz? VFS Global cikmadi bende pick-up icin sehrimden, eve teslimat yapiyor sanirim. Ben secmeye calistigimda pick-up icin sehrimdeki bir UPS ofisini gosteriyor onu sectim ancak ucret vs istemedi ,UPS'ye teslim alirken mi 15 usd odeme yapilacak yoksa o eve teslimat ucreti mi VFS Global sirketinin acaba?

• @ismailipek Merhaba bende kendim için açtım ama ilerleme kaydedemedim vize türünüz ne yazıyordu acaba

• @nazmi4343 Evet vfs UPS ile çalışıyormuş. ups dışında bir seçenek yoktu. verdikleri evraktan anlaşıldığı kadarıyla sanırım teslim alırken ödeme yapacağız. bana da bir ödeme ekranı vb. çıkmadı bugün vize memuruna durumu sorduğumda içeriden başka bir arkadaşı çağırıp ona sordu onlar da emin olamadı mailleşiriz diyerek konuyu kapattılar.

• @ismailipek tebrik ederim yeni yaşantınızda mutluluklar dilerim. Numaranız 42 bin değilde 4bin lerdesiniz sanırım.

• @AYSY33 Teşekkür ederim. evet bir x fazla eklemişim:)

• @Mert-7 aynı durumu yaşıyorum. bankaya gidiyorum yüzüme boş boş bakıyorlar, başka gelen olmadı diyorlar, referans no sunu da giriyorlar yine olmadı, 3 kere gittim yapamadılar. yeni sistemden ücret ödeyebilen var mı acaba?

• tekrar gittim bankaya, "kurum tarafındaki teknik bir hata sebebiyle işlem gerçekleştirilememiştir." uyarısı alıyoruz.

• @ismailipek Anladim tesekkur ederim. Pasaportunuz kargoya verilip teslim edilince bilgi verebilirseniz cok sevinirim benim de onumuzdeki hafta mulakatim var kac gunde gelir merak ediyorum.

• Arkadaşlar daha önce sistem tarafından bloklanıp bunu çözen oldu mu? Farklı tarayıcıdan da denedim ama yine sistem engelliyor.

• @aliaytac41 Ben de ayni sorunu yasiyorum ne yaptiysam cozemedim ama muhtemelen VPN ise yarayacaktir o da guvenli olmadigi icin ben telefon internetimi hotspot uzerinden paylasip oyle ulasabiliyorum. Kullandigim ev Wi-Fi'i guvenli gormuyor nedense. Deneyin isterseniz siz de.

• @nazmi4343 VPN denedim olmadı hocam ama şimdi telefon internetiyle deneyeyim. Teşekkür ederim

• @demetonurarya selamlar vize türü olara dv yazıyordu

• @nazmi4343 selamlar şimdi mesaj geldi teslimat seçmemize rağmen ankara vfs adresinden teslim alabilirsiniz diye

• @ismailipek Çok garip bir durum umarım adresinize kargolanır tekrardan. Sistem oturmuşa benzemiyor hiç nasıl işleyecek böyle bilmiyorum özellikle bu aralar mülakatı olanlar için belirsizlik hakim.

• 27 Mayıs'ta konsolosluk görüşmemiz vardı. Sanırım sistem değişmesinin ilk kurbanı benim. Eski sistemde PTT istanbul eve teslimat için ödeme yapmıştım.

Az önce mail geldi ve ankara teslimatı görünüyor ve kişi başı 1000 tl istanbul teslimat için ücret isteniyor;

Dear Visa Applicant,

Please be informed that your U.S. Visa documents are ready for collection at the below address from 14:00hrs to 18:00hrs Monday to Friday (official holidays excluded) at the below address.

Farilya İş Merkezi, Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. No:8, Kat:1, No:4, Çankaya, Ankara, Türkiye

If you would rather have your documents returned via courier delivery, then please use the following link where you will leave your desired address for passport delivery:

The passport will be held for 15 days and after that, it will be returned to the US embassy.

Please bring the following documents or your passport(s) will NOT be handed over.

To collect your passport from VFS Document Collection Center, you must present a copy of your valid government-issued photo ID (i.e., Resident Identity Card, Temporary Stay/Resident Permit or Driving License).
    If a representative is collecting your passport on your behalf, the representative must present:

A copy of you and your representative’s valid government-issued photo ID.
    An authorization letter signed by you with stamp duty containing the following information:
    Your name and passport numbers.
    Your representative's name.

Additional documents:

A copy of your family card and an authorization letter signed by one of applicants if you are a group of immediate family.
    A copy of your family card and an authorization letter signed by one of your parents if you are an applicant under the age of 16.
    An authorization letter with company letterhead signed by person in charge if you are a group of the same company/travel agent/manning agency.

• @okokok Yeni sistemde sehrinize UPS pick-up veya adresinize teslim secip ucret odemis miydiniz? Yoksa direk Ankara VFS Global ofisine gelsin mi isaretlemistiniz? Ben de sizin gibi ucreti odedim ve ne olacak bilmiyorum suan. Bir de pasaportunuzun gonderilmesi bu kadar uzun surdu mu yoksa ek bir belge vs mi istenmisti sizden acaba? Ertesi gun yollaniyor deniyordu.

• @nazmi4343 evet, adres girip ödemesini de yapmıştım. Şimdi çok alakasız ankaradan gel al diyor. Mecburen ödeme yapıp tekrar eve teslimat isteyeceğim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |