@gucarslan Şimdi daha net anladım. Tekrardan ilgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim 🙂
-
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)
-
Aşağıda yazmış olduğum uyarıyı alan var mı? Eski sistemde birkaç kez randevuyu erkene almıştım. Yeni sistemde güncelleme yapamıyorum. 2027lerden 2026ya çektim fakat yine de 1 seneden fazla var randevu gününe. Böyle de olunca vize ücreti yanması vs gibi sorunlar oluyor sanırsam. Limit varsa yani sistemsel bir sorun yoksa böyle mi kalacak?
Randevunuzu yeniden planlamak için limite ulaştınız.
Yeni tarihi tutmamanız durumunda yeni bir ücret ödemeniz ve yeni bir randevu ayarlamanız gerekecektir. Randevunuzu kaçırırsanız yeni bir ücret ödemeniz gerekecektir. -
Merhaba, 23 Haziran için bir randevum vardı. Yeni sisteme ilk girdiğimde randevu gözüküyordu fakat birkaç dakika sonra kayboldu.
Mail attım fakat dönüş yok

-
Sistem degisikliginden sonra vizesini alip pasaportu tarafina kargo edilen oldu mu henuz? UPS pick-up ve VFS GLOBAL home delivery gozukuyor, bu firmalar kac gunde teslimat yapiyor acaba? PTT kadar hizlilar mi?
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
@mucitkafalar @Tomi-Sekman İlk kayıt olmaya çalıştığımda bahsettiğiniz uyarıyı ben de aldım, sonradan ais sistemine üye olduğumdan farklı bir maille üye olduğumu fark ettim. Eski sisteme üye olduğum mail adresiyle üye olunca randevu bilgilerimi çekti.
-
bugün garanti bankasına gittim, referans numarısını verdim, referans numarasını girince hiçbir işlem yapılamadı, ekranı bana da gösterdiler ben de baktım, ne manuel girilebiliyordu, ne de otomatik bir şey çıkıyordu, ödeyemeden geri geldim, bu konuda bilgisi olan var mıdır?
-
Burada yazılan birçok sorunu bende yaşıyorum. Eşim ve kızım gözükmediği için pasaportlarını taratmamı istediler bugün gönderdim, yeni sistemde ödemeyi yapmadım ama ais kaydımı yapmıştım şuan süreç nasıl ilerleyecek bilmiyorum 10 haziran da randevuya giden arkadaşlarla birlikte öğreneceğiz. Ama tahminimce zaten sistemin birçok eksiğini olduğunun farkındalardır sonuçta bir çok geri bildirim gidiyor. Ankaranında bu konudan mütevellit yapıcı ve yardımcı olacağını düşünüyorum

-
Cevap: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)
"Problem Çözüldü" diye cevap yazmışlar yeni sisteme ben durumu yazmıştım. Ama çözülmediği görülüyor, kısaca yeni randevu alın diyorlar:
Dear Applicant,
Thank you for writing to the U.S. Visa Service Desk.
We understand that you have a query regarding the visa application process.
In response to your question, please be informed that your appointments have been cancelled. Hence, we request you to kindly login to your profile and schedule the appointment again.
Please note that we will not be able to comment regarding slots availability. The slots availability is on the basis of first come first serve.
We hope this information is helpful to you.
Sincerely,
U.S. Visa Service Desk.
-
10 haziran'da benim de randevum var. hiç bir şekilde yeni sisteme aktaramadım ve blokladı. sitede yazan uyarı eski sistemde randevusu olanlar dahil yeni sistemde hesap oluşturup onaylaması gerekiyor gibi bir ibare var. bakalım ne olacak göreceğiz.
-
@ismailipek oncelikle Mulakatinizda başarılar. Başka bir bilgisayarda deneyin.cunku bende evdeki bilgisayarı blokladi ama başkasından denedim açıldı. Ancak pasaport eve teslim edilsin diye ais te parasını da ödemiştim şimdi İstanbul şişli den alınacak ibaresi vardı. Bunu sordum ilgili yere bildirdik cevap gelince size ileteceğim diye yazı var.geri bildirim sayfasında.dönüşler email ile olmuyor.sistemden cevap veriyorlar.
-
Evet aynı uyarıyı bende alıyorum. 2 kez öne çekmiştim.
-
@Muhtaradana Merhaba. Bugun tekrar denedim hata vermeden oldu. Ancak vize yenileme olduğu için, evrak gönderme mailini beklediğim için yeni sistemde yapmam gereken başka bir işlem var mı bilmiyorum. Bilginiz var ise paylaşırsanız sevinirim.
-
herkese selamlar aile randevusu sorunu için bana gelen msjı paylaşmak istiyorum aynı sorunu yaşayanlar için
'''ABD Vize Yardım Hattı ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.
Sizin ve çocuklarınızın adına randevular sorunsuz bir şekilde sistemde 14.07.2025 tarihi için aktiftir.
Çocuklarınız için Randevu Onay Mektubu'na ulaşmak için her bir bireyin kendi profiline kayıt yapıp
giriş yapması gerekmektedir.
Eğer 30 Mayıs 2025 öncesinde bir hesabınız varsa, lüen usvisascheduling.com adresine gidin ve
aşağıdaki adımları takip edin: '''bundan sonraki adımlar bildiğimiz kayıt adımları,,, cocukların kayıt sisteme yapılmıyor cünkü kayıt etmek istediğimizde aynı mail sistemde var diyor,,ben de eski sistem AİS teki randevu sayfasını getirsem olur mu diye case actım...gelen cevabı sizinlede paylaşırım,,,ancak ana hesap kime baglıysa randevu aldıysa onun altında olan aile bireylerini biz sistemde görmüyoruz ama kendi sistemlerinde onları görüp sorun yok diyorlar...randevu günü sanırım kimse problem yaşamaz,,,herhangi bir cevap gelirse paylaşırım tekrardan iyi günler
-
Yeni sistemde yanlis gozuken visa category kismi hakkinda bir geri donus alabilen oldu mu? CR1 vize kategorim ama E11 yaziyor, gunlerdir feedback yapiyorum defalarca ama degistirmediler. Mulakatta sorun yaratir mi bu durum acaba degismez ise?
-
@ismailipek Merhaba, durumunuzda herhangi bir değişiklik var mı? Annem ve babam için geçtiğimiz yıl randevu aldım, sistem değişikliğinizde yeni öğrendim.Hemen yeni hesap oluşturdum fakat giriş yapınca yeni başvuru sayfası açılıyor.Kafam karıştı, DS160 formunu nereden nasıl indireceğim ve bu sisteme kayıt olup doğrulama yapmam gerekiyor mu?Görüşme sonrası tecrübelerinizi aktatırsanız mutlu olurum. Sevgiler.
-
yeni sistemde Manage Applications kısmında Applcations Status Closed yazıyor. bu normal mi. eylül ayında randevumuz vardı.
-
Ve vize kategorisi , DS 160 bigileri gibi hiçbir bilgi göremiyorum.
-
Herkese selam, ben bu durumu anne ve babama tamamen farklı maillerle üyelik oluşturup, çözdüm. Her ikisi için geçtiğimiz yıl tej bir maille randevu almıştım. Yeni sisteme girşre aynı maili kullanarak oluşturduğum hesapta her girişte diğerinin ismi çıkıyor ve yeni başvuru sayfası açılıyordu.
@aliarmgn, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)@ismailipek Merhaba, durumunuzda herhangi bir değişiklik var mı? Annem ve babam için geçtiğimiz yıl randevu aldım, sistem değişikliğinizde yeni öğrendim.Hemen yeni hesap oluşturdum fakat giriş yapınca yeni başvuru sayfası açılıyor.Kafam karıştı, DS160 formunu nereden nasıl indireceğim ve bu sisteme kayıt olup doğrulama yapmam gerekiyor mu?Görüşme sonrası tecrübelerinizi aktatırsanız mutlu olurum. Sevgiler.
-
cash ödeme yöntemini seçtim, referans numarasını verdikten sonra, "click here to pay with cash" yazısı çıkıyor ve referans no da çıkıyor. anlamadığım şey; cash ödemeyi garanti bankasından yapmayacak mıyız zaten? bilgisi olan var mı?
-
@gucarslan merhaba yeni sisteme kayıt olamıyorum hata veriyor lütfen bana yardımcı olabilir misiniz konsolosluğa ulaşamıyorum
-
@kapıpencere O yazıya bastığınız zaman ödeme yapacağınız hesap numarası vs. çıkıyor Garanti Bankası yetkilisi oradaki hesap numarasına ödemeyi gerçekleştirmesi lazım ancak ordaki hesap numarasında da 4 hane XXXX şeklinde çıkıyor neden o şekilde çıkıyor bilmiyorum. 1 haftadır ödeme yapmakla uğraşıyorum ben de. Kredi kartıyla denedim hata verdi nakitle zaten yapamıyorum. İletişime geçebileceğim biri de yok doğru düzgün.
Benzer Başlıklar
168
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k