Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Eoir diye bir siteye uscis numarasınj yazıp uzerınize dava var mı yok mu ogrenebılıyorsunuz

• @ozmell size zorla I-407 formu imzalatmaya çalışabilirler, ben denk gelmedim ancak bu başlıkta, 5 sene boyunca her 6 ayda 1 gir çık yapan çocuklu bir çifte kişi başı 1600 dolar ceza kesildiğine denk gelmiştim. o ceza tutarı da SB-1 (geri dönen göçmen vizesi diye geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam) vizesiyle aynı tutardaydı.

• Herkese selamlar.
    Bu forumda her kişinin kendine has durumları oluyor dolayısıyla bir kişinin yaşadıkları diğerleri için sadece bir örnek olarak kalıyor. Benim durumumda 9 Eylül 2024 tarihinde A.B.D. Miami şehrine giriş yaptım. Bu süreçte 2 adet banka hesabı ve iki adet kredi kartı aldım. Ehliyet almadım ama ID card sahibiyim. Yıl sonu tax return işlemlerini hallettim. Limanda çalıştığım için akreditasyona sahibim(TWIC Card Ulaştırma Çalışanı Akreditasyonu).
    Daha sonra bir cruise gemisinde işe kabul aldım. Background check healt check gibi işlemlerden geçtim ve Mart Ayında Deniz Adamı eğitimimi tamamlayarak işe başlama sürecini beklemeye başladım. 22 Mart 2025 11.35 PM tarihi ile Amerikadan ayrıldım.
    Gemiye biniş tarihim 19 Ekim 2025 olarak açıklandı. 22 Mart tarihinden itibaren yaklaşık 210 gün geçmiş oluyor dolayısıyla 6 ay aşılmış oluyor. Forumda okuduğum kadarıyla green kartımı kaybetmem ihtimaller dışında. Tam olarak burada yapay zekadan yardım almak istedim ve elde ettiğim sonuçlar şu şekilde.
    180 günden uzun süre ABD dışında yaşadığım için vatandaşlığa hak kazanmam için gerekli olan "Sürekli İkamet" şartını bozmuş oluyorum.
    Bu sebepten karşılaşacağım ilk zorluk Ekim ayında giriş yaparken karşılaşacağım ikinci bir kontrol olacağını söylüyor yapay zeka. Tam burada sahip olduğum iş kontratı(Cruise Gemisi), Ulaştırma çalışanı akreditasyonum(TWIC), yıl sonunda yaptığım vergi beyannamesi(Tax Return), banka ekstrelerim ve id kimliğimin benim için Amerikada yaşamaya daha doğrusu ikamet etmeye niyetli olduğumu görevliye kanıtlamam açısından yeterli olduğunu söylüyor. Değerli forum üyelerinin bu konudaki yorumlarını merak etmekteyim.
    Diğer bir husus ise vatandaşlığa başvuru zamanın değişmesi. Yapay zekanın dediğine göre normal şartlarda 9 eylül 2024 den 9 eylül 2029 tarihinde vatandaşlığa hak kazandığım 90 gün erken başvuru yapılabildiği için 11 Haziran 2029 tarihinde başvuruyu yapabilecektim. Lakin bu 210 günlük ayrılış daimi ikametimi bozduğu için 4 yıl 1 gün diye adlandırdığı yeni bir kuralın işlediğini söylüyor. Anladığım kadarıyla daha önce Amerikada ikamet ettiğiniz günler sıfırlanıyor ve yeniden saymaya başlıyor yaklaşık 30 ay (913 gün) Amerikada ikamet ettiğiniz taktirde vatandaşlığa yeniden hak kazanabiliyorsunuz. Böyle bir kural var mı yoksa yine tam olarak 5 yıldan sonra mı vatandaşlığa hak kazanabilirim.
    Yapay zekanın söylediğine göre bu 210 günlük ayrı kalış bana sadece vatandaşlığa başvurumda sadece 40-45 günlük bir erteleme ile sonuçlanıyor. Tecrübeli forum kullanıcılarının yorumlarını beklemekteyim.
    6 ay dolmadan gir çık yapmak veya 1 ay kadar amerikada yaşamak yaklaşık 2.500 dolar bandında tutuyor bu yüzden normal tarih olan ekim ayında giriş yapmayı düşünüyorum. Cevaplayan herkese teşekkürlerimi sunarım.

• @rarewonder, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Herkese selamlar.
    Bu forumda her kişinin kendine has durumları oluyor dolayısıyla bir kişinin yaşadıkları diğerleri için sadece bir örnek olarak kalıyor. Benim durumumda 9 Eylül 2024 tarihinde A.B.D. Miami şehrine giriş yaptım. Bu süreçte 2 adet banka hesabı ve iki adet kredi kartı aldım. Ehliyet almadım ama ID card sahibiyim. Yıl sonu tax return işlemlerini hallettim. Limanda çalıştığım için akreditasyona sahibim(TWIC Card Ulaştırma Çalışanı Akreditasyonu).
    Daha sonra bir cruise gemisinde işe kabul aldım. Background check healt check gibi işlemlerden geçtim ve Mart Ayında Deniz Adamı eğitimimi tamamlayarak işe başlama sürecini beklemeye başladım. 22 Mart 2025 11.35 PM tarihi ile Amerikadan ayrıldım.
    Gemiye biniş tarihim 19 Ekim 2025 olarak açıklandı. 22 Mart tarihinden itibaren yaklaşık 210 gün geçmiş oluyor dolayısıyla 6 ay aşılmış oluyor. Forumda okuduğum kadarıyla green kartımı kaybetmem ihtimaller dışında. Tam olarak burada yapay zekadan yardım almak istedim ve elde ettiğim sonuçlar şu şekilde.
    180 günden uzun süre ABD dışında yaşadığım için vatandaşlığa hak kazanmam için gerekli olan "Sürekli İkamet" şartını bozmuş oluyorum.
    Bu sebepten karşılaşacağım ilk zorluk Ekim ayında giriş yaparken karşılaşacağım ikinci bir kontrol olacağını söylüyor yapay zeka. Tam burada sahip olduğum iş kontratı(Cruise Gemisi), Ulaştırma çalışanı akreditasyonum(TWIC), yıl sonunda yaptığım vergi beyannamesi(Tax Return), banka ekstrelerim ve id kimliğimin benim için Amerikada yaşamaya daha doğrusu ikamet etmeye niyetli olduğumu görevliye kanıtlamam açısından yeterli olduğunu söylüyor. Değerli forum üyelerinin bu konudaki yorumlarını merak etmekteyim.
    Diğer bir husus ise vatandaşlığa başvuru zamanın değişmesi. Yapay zekanın dediğine göre normal şartlarda 9 eylül 2024 den 9 eylül 2029 tarihinde vatandaşlığa hak kazandığım 90 gün erken başvuru yapılabildiği için 11 Haziran 2029 tarihinde başvuruyu yapabilecektim. Lakin bu 210 günlük ayrılış daimi ikametimi bozduğu için 4 yıl 1 gün diye adlandırdığı yeni bir kuralın işlediğini söylüyor. Anladığım kadarıyla daha önce Amerikada ikamet ettiğiniz günler sıfırlanıyor ve yeniden saymaya başlıyor yaklaşık 30 ay (913 gün) Amerikada ikamet ettiğiniz taktirde vatandaşlığa yeniden hak kazanabiliyorsunuz. Böyle bir kural var mı yoksa yine tam olarak 5 yıldan sonra mı vatandaşlığa hak kazanabilirim.
    Yapay zekanın söylediğine göre bu 210 günlük ayrı kalış bana sadece vatandaşlığa başvurumda sadece 40-45 günlük bir erteleme ile sonuçlanıyor. Tecrübeli forum kullanıcılarının yorumlarını beklemekteyim.
    6 ay dolmadan gir çık yapmak veya 1 ay kadar amerikada yaşamak yaklaşık 2.500 dolar bandında tutuyor bu yüzden normal tarih olan ekim ayında giriş yapmayı düşünüyorum. Cevaplayan herkese teşekkürlerimi sunarım.

Kalici ikamet sartlarini bozmazsaniz, 5 yil oturum surenizin dolmasina 88 gun kala (Garanti olsun, hesapta bir yanlislik olmasin diye 88 gun diyorum), yani 13 Haziran 2029 tarihinde vatandasliga basvuru hakkiniz oluyor. Kalici ikamet sartini bozup, 18 Ekim 2025 tarihinde giris yaparsaniz, oturum surenizi o tarihten itibaren sifirdan hesaplayip 5 yilin dolmasina 88 gun kala 19 Temmuz 2030 gunu vatandaslik basvurunuzu yapabilirsiniz. Yapay zekanin soyledigi 4 yil 1 ay kuralini hic duymadim ben. Kagit uzerinde kurallar bu sekilde. Fakat kredi karti ekstreleri, kira kontratlari, vergi bildirimleri, ailenin ABD'de olmasi vs. gibi ABD'ye bagliliginizin devam ettigi durumlarda kalici oturum kurali esnetilebiliyor. Siz gemide calisip surekli ABD disinda da olacaginiz icin, ben birde bu 210 gunu aciklamaya ugrasmazdim sahsen. Ama tabiki tercih sizin. 2029 yilindaki basvurunuzu kabul ettireceginizi dusunuyorsaniz ona gore hareket edebilirsiniz. Red yeme sansiniz var.

Benim nacizane tavsiyem; Eylul ayinin 15 inden once (177 gun oluyor 15 Eylulde) 1 gunlugune ABD'ye ucup, ertesi gun geri donmeniz olur. Transit yapabileceginiz herhangi bir ulkeden aktarmali ucuz bir bilet bulup (Eylul basi ucuz bilet bulursunuz), ABD'ye ucun, 1 gece ucuz bir otelde kalip ertesi gun geri ucun. Bu sekilde 800-900 dolara halledebilirsiniz bu durumu. Sonra Ekim ayinda kalici olarak gelip gemiye katilip, 13 Haziran 2029 da vatandaslik basvurunuzu yapin. Ben olsaydim bu sekilde yapardim.

• @Ryback Yapay zekayı derinlemesine kontrol ettim ve dediği 4 yıl 1 gün kuralının 1 yıldan uzun kalanlar için geçerli olduğunu öğrendim https://www.ecfr.gov/current/title-8/chapter-I/subchapter-C/part-316/section-316.5 adresinde 1 yıldan uzun kalanlar için geçerli olduğunu söylemektedir.

• @rarewonder Dogrudur. Forumda 1 yildan fazla ABD disinda kalmis olup, bu kural ile vatandaslik basvurusu yapmis olan kimseye denk gelmedim ben. Zaten size uyan bir kural degilmis. Bilgilendirme icin tesekkurler.

• @rarewonder gemide çalışırken kaç ay denizde kaç ay karada oluyorsunuz? Denizde geçireceğiniz sürelerin vatandaşlığa etkisinin olmayacağını düşünürsek zaten vatandaş tarih hesabı yapmanın bir mantığı kalmıyor

• @patron3535 Amerikan bayraklı bir gemi olduğu için gemide geçirdiğim her gün Amerikada yaşanmış kabul ediliyor.

• @rezanclz yani vizeleri iptal edildi?? Ama işlerimizi ayarlamamız da gerekmiyormu ne sacma iş bu

• Reentry yapmak istiyorum ama onun ıcın de amerıkada kalmak gerekıyor. Gc devam edip etmediğini hakkımızda ne yazıldığını hiçbir yerden öğrenemiyormuyuz?

• @ozmell zaten ilk 1 sene giris cikis yapmaya tolerans gösteriyorlar, eger 1 sene yeterli olmaz ise re entry permit alabilirsiniz

• @rarewonder süpermiş gerçekten günlerin sayılması. Çalışanlar için geçerli herhalde ben daha önce turistik seyahat için bakmıştım gemiye binip uluslararası sulara girilince yurtdışına çıkmış gibi oluyorsun ve toplam günden düşmek gerekiyor diye okumuştum.

• @patron3535 Çalışacağım geminin bayrağı Amerika olduğu için oluyor. Başka bayraklı gemilerde bu durum olmuyor 😃

• Herkese selam, an itibari ile chicago o‘hare havalimanindan 2.girisimi yaptim. Toplam 4 ay 21 gün amerika disinda kalmistim. Cbp memuru önce greencardimin nerde oldugunu sordu ben de basilip akrabamin adresine postalandigini henüz elime gecmedigini söyledim daha sonra nerden geldigimi ve neden bu kadar uzun süre amerika disinda kaldigimi sordu. Ben de henüz yasimdan dolayi direkt göc etmeye hazir olmadigimi, türkiyede subesi olan global bir sirkette calistigimi kendimi amerika subesine transfer ettirmeye calistigimi sadece bununla da kalmayip baska isler de aradigimi söyledim cümlemin sonuna sadece amerikaya hazir bir is ile göc etmek istedigimi ekledim daha sonra vizemin üstündeki damgayi görüp (damga biraz silikti o yuzden ilk sefer dikkat etmedi diye tahmin ediyorum) bu sene mi ilk girisini yaptin diye sorunca evet dedim. Sonrasinda anlayis ile karsiladi, yanimda yiyecek bir sey olup olmadigini sordu sadece kavrulmus antep fistigi oldugunu söyledigimde fotografimi cekip gecmeme izin verdi. Cbp siyahi bir kadindi, benden hemen önce elinde greencardi olan bir türk daha vardi onu cok rahat 10dk tuttu sürekli sorular sordu. Ilk girisimi yaptigimda bu kadar önemsemiyorlardi ancak trump etkisini iyi bir sekilde hissettirmis sanirim. Deneyimlerinden bol bol faydalandigim @ATS16 ‘ya da buradan özellikle tesekkürlerimi iletiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz

Rica ederim, bilgi paylastikca cogalir. Tekrar hosgeldiniz ABD'ye, yolunuz acik ve bundan sonraki tum sureclerde sans yaninizda olsun! 🍀🧿🙏🏻

• @rarewonder Bununla ilgili bir kaynak belge var mı? ABD bayraklı gemide çalışmanın (ya da bulunmanın) ABD'de süreden sayıldığına dair.

• AI' a sordum.

ABD vatandaşlığına başvuru için Green Card sahiplerinin 5 yıl içinde en az 30 ay (2.5 yıl) fiziksel olarak ABD'de bulunması gerekmektedir (8 CFR § 316.5). Ancak, ABD bayraklı bir gemide uluslararası sularda geçirilen sürenin bu fiziksel bulunma şartını karşılayıp karşılamayacağı, durumun detaylarına bağlıdır.
    Genel Kural:

ABD bayraklı gemiler, teknik olarak ABD toprağı (territory) olarak kabul edilmez. Uluslararası sularda çalışan bir gemide geçirilen süre, genellikle fiziksel olarak ABD'de bulunma süresinden sayılmaz, çünkü bu süre "ABD dışında" geçirilmiş olarak değerlendirilir.
    ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Servisi (USCIS), fiziksel bulunma şartını değerlendirirken, kişinin ABD topraklarında (50 eyalet, District of Columbia, Porto Riko, Guam, Virgin Adaları veya Kuzey Mariana Adaları) bulunup bulunmadığına bakar. Uluslararası sulardaki bir gemi, bu kapsamda genellikle ABD toprağı olarak sayılmaz.

İstisnalar ve Özel Durumlar:

Belirli Meslek Grupları için Muafiyetler:
        Eğer ABD hükümeti adına veya ABD merkezli bir şirkette belirli bir görevle (örneğin, ABD Donanması veya devlet destekli bir araştırma gemisi) uluslararası sularda çalışıyorsanız, bu süre fiziksel bulunma şartından muaf tutulabilir (INA § 319(b)). Ancak, bu istisna genellikle özel bir başvuru ve kanıt gerektirir.
        Ticari bir ABD bayraklı gemide (örneğin, kargo veya yolcu gemisi) çalışıyorsanız, bu istisna genellikle geçerli değildir.
    Süreklilik ve Niyet:
        Vatandaşlık başvurusunda, ABD'de "sürekli ikamet" (continuous residence) şartı da önemlidir. Uluslararası sularda uzun süreler geçirmek, USCIS tarafından ABD'de kalıcı ikamet niyetinizin sorgulanmasına yol açabilir, özellikle eğer gemide geçirilen süreler uzun ve sık ise.
        Ayda bir ABD'ye giriş-çıkış yapmak, Green Card statünüzü korumanıza yardımcı olabilir (genellikle 6 aydan kısa süreli ayrılışlar sorun çıkarmaz), ancak bu giriş-çıkışlar fiziksel bulunma süresine tam olarak katkıda bulunmaz.
    Kanıt ve Belgeleme:
        USCIS, fiziksel bulunma süresini değerlendirirken pasaport damgaları, vergi beyannameleri, iş kayıtları ve diğer belgeleri inceler. ABD bayraklı gemide çalışıyorsanız, çalıştığınız şirketten alacağınız belgeler (çalışma süresi, geminin rotası, ABD ile bağlantısı) ve ABD'ye giriş-çıkış kayıtlarınız kritik önem taşır.
        Eğer geminin ABD limanlarına sık sık uğradığını ve bu sürelerde fiziksel olarak ABD'de bulunduğunuzu kanıtlayabilirseniz, bu süreler fiziksel bulunma süresine dahil edilebilir.

Örnek Senaryo:

Diyelim ki bir ABD bayraklı kargo gemisinde çalışıyorsunuz ve gemi her ay birkaç gün ABD limanlarına uğruyor. Bu limanlarda geçirdiğiniz süre, fiziksel bulunma süresine dahil edilir. Ancak, uluslararası sularda veya yabancı limanlarda geçirdiğiniz süre, genellikle bu süreden sayılmaz.
    Eğer gemide 5 yıl boyunca toplam 30 ay fiziksel olarak ABD limanlarında veya topraklarında bulunmadıysanız, vatandaşlık başvurusu için fiziksel bulunma şartını karşılamayabilirsiniz.

Tavsiyeler:

USCIS ile Ön Görüşme: Durumunuzun spesifik doğası nedeniyle, bir USCIS ofisiyle veya bir göçmenlik avukatıyla iletişime geçerek gemide geçirilen sürenin nasıl değerlendirileceğini netleştirmeniz faydalı olacaktır.
    Kayıt Tutma: ABD'ye her giriş-çıkışınızı, liman ziyaretlerinizi ve çalışma programınızı detaylı bir şekilde belgeleyin. Bu, vatandaşlık başvurusunda fiziksel bulunma süresini kanıtlamanız için gerekli olacaktır.
    Göçmenlik Avukatına Danışma: ABD bayraklı gemide çalışanların durumu karmaşık olabilir. Bir göçmenlik avukatı, özel durumunuza göre en doğru yönlendirmeyi yapabilir ve olası istisnaları değerlendirebilir.
    Alternatif Plan: Eğer uluslararası sularda geçirdiğiniz süre fiziksel bulunma şartını riske atıyorsa, vatandaşlık başvurusu öncesi ABD'de daha fazla zaman geçirmek için iş planınızı yeniden düzenlemeyi düşünebilirsiniz.

Sonuç:
    ABD bayraklı bir gemide uluslararası sularda geçirilen süre, genellikle vatandaşlık başvurusu için gereken 30 aylık fiziksel bulunma süresinden sayılmaz, çünkü bu süre ABD toprağında geçirilmiş kabul edilmez. Ancak, geminin ABD limanlarında geçirdiği süreler ve sizin fiziksel olarak ABD'de bulunduğunuz günler bu süreden sayılır. Durumunuzu netleştirmek için bir göçmenlik avukatına danışmanız ve tüm giriş-çıkışlarınızı belgeleyerek kanıtlamanız önemlidir.

• @Yamtar AI her konuda doğru bilgi vermeyebiliyor, geçen bir projem için ses kaydı yükledim, summary çıkart dedim, ses kaydından alakasız bir summary çıkarttı, bildiğiniz yalan söyledi yani.

AI üzerinden verdiğiniz bilgi doğru değil.

Benim daha önce araştırdığım, ve bildiğim durum;
    eğer Amerika merkezli bir şirkette çalışıyorsanız ve şirketiniz sizi yurtdışı göreve yolluyorsa (bunun belli şartları var tabi), Amerikan şirketi adına yurtdışında olduğunuzu kanıtlayabiliyorsanız, vatandaşlık başvurusunda Amerika dışında kalmış gibi değerlendirilmiyorsunuz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Yamtar

Kesin bilgim yok ve tecrübe ettiğim bir husus değil ama @erenotti’nin söylediği üzere AI yerine USCIS resmi yönergeyi okumak ve doğru yorumlamak faydalı olacaktır. Continuous Residence and Physical Presence Requirements for Naturalization.

@erenotti evet şirket belli şartları karşılıyorsa istisnai olarak N-470 doldurarak continuos residency bozulmasının önüne geçilebiliyor.

• Employed by an American firm or corporation engaged in the development of U.S. foreign trade and commerce, or a subsidiary thereof if more than 50 percent of its stock is owned by an American firm or corporation.

N-470, Application to Preserve Residence for Naturalization Purposes

• Ben AI'ın yalancısıyım. Zaten NC-TX yolculuğumda nerde yemek yeriz diye sorduğumda önerdiği yerlerde sağlam salladığını anlamışlığım var.

Ancak ;
    N-470 'de bahsedilen şirketler ABD devletine ya da Uluslararası Organizasyonlara müteahhitlik yapan şirketler diye anladım.. Cruise gemisi bu kapsam dışında olmalı diye düşünüyorum. Aksi takdirde ABD bayraklı bir arkadaş yatında miçoluk yaparak Ege'de turlayıp 30 ayı doldurmak oldukça cezbedici olur.

Benzer Başlıklar

• 1269
  • 1
  • 608
  • 79
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |