Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @lumos

Teşekkürler 🙏

• Merhaba. Ben ds-260 formunu doldururken son 2 yılda giriş yaptığım ülkeler sorulmuştu ve bunu cevaplamıştım. Ancak şimdi yunanistana gitmek istiyorum ve bunu beyan etmemiş olacağım. Bu durum bir sorun yaratır mı? Formumu güncellemem gerekir mi? Greencard sürecinde formda belirtmediğimiz ülkelere girşimiz olması mülakatta sorun yaratır mı? Bu konuda bilgisi ve deneyimi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

• @ATS16 Merhaba, cevap için teşekkürler. Dosya taşıma için gerekli mailleri öncesinde atacağım tabi ama anladığım kadarıyla randevu almaya uygundur onayı ekim başında oluyor ve ancak o zaman taşıma işlemine başlayabiliyoruz, doğru mudur?

CN: 2026EU13XXX
    DS-260 Gonderimi: 29/05/2025
    Mülakat Yeri: Ankara
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy

• Sorunuz için teşekkür ederiz.

Verdiğiniz bilgilere dayanarak, mülakat yeriniz Ankara'dan Hong Kong'a değiştirildi. Yeni mülakat yeri DS-260'ınızda görünmeyecek, ancak KCC tarafından planlama amaçları için kullanılacaktır. Mülakatınızı planladığımızda, randevu bildiriminizi görüntülemek için Giriş Durumu Kontrolü'ne (ESC) giriş yapmanız gerekecektir. O zaman, lütfen randevunuzun doğru görev için planlandığını doğrulayın.
    DOSYA TAŞIMAYI YAPTIK. ESC GİRİŞ NEREDEN YAPABİLİRİM...

• ⭐⭐

@matkapitalizm selamlar, esc sayfasi kazandiginizi ogrendiginiz yer. Suanda giris yapsanizda bir degisiklik gormeyeceksiniz. Size mulakat tarihi atamasi yapildiginda o sayfa guncellenecek. Suanda yapmaniz gerekenleri yaptiniz, artik arkaniza yaslanip dv25 ve dv26 surecini takip etmek olacaktir. Bol sanslar.

• ⭐⭐

@aliyonel selamlar,dv26 nin ilk bulteni agustos ayinda aciklanacak. Bu tarihten itibaren artik dv26 talihlileri ekim ayi icin mulakat almaya baslayacak. Kararinizi verdiyseniz, tasima islemini yapabilirsiniz, bol sanslar.

• ⭐⭐⭐⭐

@Hyponus, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 cevabınız için teşekkürler. Ufak bir sorum daha var, eğer bilginiz varsa cevap verebilir misiniz? Ben B1/B2 vizesi sahibiyim fakat 7 ay sonra bitiyor ve yeniletmeyi düşünüyordum. DS-260 sürecindeyken vizelerin reddedildiğine dair bazı yazılar okudum. Bu durum beni korkuttuğu için henüz DS-260 formunu doldurmadım. Case number’ım yüksek, bu yüzden hem Green Card alamayıp hem de elimdekinden olmak istemedim. Mülakatsız yenileme ile birlikte, DS-260 sürecinde olsam dahi vizemi yenileyebilir miyim? Eğer bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

Green card’ı almak ve sürece devam etmek istiyorsanız önceliğinizin DS260’ı doldurmak ve bu konu başlığının 4.iletisindeki detaylara istinaden sahip olduğunuz profile istinaden belirleyeceğiniz konsolosluğa dosyanızı taşımak olmalı sahip olduğunuz CN ile.

Bu işlemlerden sonra mülakatsız B1/B2 vize yenileme sürecine başvurabilirsiniz ve sonucunu bekleyebilirsiniz. Mülakatsız vize yenileme talebiniz reddedilebilir ve mülakat almanız istenebilir eğer ki konsolos uygun görmezse ama bunu başvurmadan bilemez kimse.

Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Sizin düşünmeniz gereken bir diğer husus 29xxx CN ile cut off olup olamayacağınız, olursanız mülakatınız ne zamana verilir şu günden kimse tahmin edemez.

Bu süreçte sakin kalmanız, hiç bir hayale kapılmamanız gerekiyor sizin gibi yüksek CN’ye sahip bir talihli olarak. Adım adım zaman geçirmeden bahsi geçen adımları planlamanız ve aksiyon olmanız gerekiyor. Önceliğiniz DS260’ı zaman geçirmeksizin doldurmak olmalı kişisel tavsiyem, son karar sizin!

• ⭐⭐⭐⭐

@Erkan-0 gayet yeterli, bol şans sürecinizde!

• ⭐⭐⭐⭐

@emrewhite

Herhangi bir sorun yaratmaz, DS260 formunu doldurduğunuz tarihe kadar yapmış olduğunuz yurtdışı seyahatleri doğru beyan etmeniz yeterli. Bunun için kesinlikle dosya açtırmayın, hayat devam ediyor başka seyahatlere de gidebilirsiniz gerekirse. Amsterdam’da iyi eğlenceler, Heineken Experience tavsiye ederim 😉

• ⭐⭐⭐⭐

@aliyonel

Bu konu başlığının 4.iletisini tekrar okumanızı tavsiye ederim, dosya taşıma için emailler atmaya gerek yok. Bir tane email atmanız gerekiyor, o emaili de KCC’ye gönderiyorsunuz. Bugün dahi atabilirsiniz, ilgili iletide tüm detaylar mevcut. Dün de atabilirdiniz bu emaili, geç olmadan yarın da atabilirsiniz sahip olduğunuz profile uyan sizin kendinizin belirleyeceği konsolosluğa taşınması için.

• Selamlar DV 2026 talihlisiyim case numberim 7xx sonuçlar açıklandıktan yaklaşık 3 hafta içinde ds-260 formumu gönderdim fakat hala onayla alakalı bir e-posta almadım. Ceac sitesinden confirmation mail almak istediğimde ise sürekli olarak hata alıyorum. Maili almam önemli mi?/Son ekrandan yazdırdığım sonuç ekranından bir farkı var mı?

• ⭐⭐

@kagangibi selamlar,

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• ⭐⭐⭐⭐

@kagangibi, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar DV 2026 talihlisiyim case numberim 7xx sonuçlar açıklandıktan yaklaşık 3 hafta içinde ds-260 formumu gönderdim fakat hala onayla alakalı bir e-posta almadım. Ceac sitesinden confirmation mail almak istediğimde ise sürekli olarak hata alıyorum. Maili almam önemli mi?/Son ekrandan yazdırdığım sonuç ekranından bir farkı var mı?

Dosya numaranız çok iyi. Bu forumda bütün sorularınıza cevap alabilirsiniz ancak sayın @onuru nun verdiği linkteki gibi imzanızı düzenleyin, sonra da 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi girin lütfen.
    Kolay gelsin.

• Merhaba case numaram çok yüksek 13XXX form da araştırdım analdığım kadarıyla şöyle bir yol izlemeyi düşünüyorum,tecrübeli arkadaşlar eğer yanlıs yapıyorsam beni uyarirlarmi lütfen.
    4 çocuğum ve eşim de dahil olmak üzere ds 260 formunu gönderdim.Ankarada mulakat olmasının formdaki bilgilere bakarak imkansız olduğunu varsayıyorum.daha önce yurt dışına hiç çıkmışlığım yok bu sebeple vizesiz Honkong veya Bangladeş e dosya taşımayı düşünüyorum.6 kişilik bir aile olduğumuzdan dolayı çok aşırı masrafim olacagindan,Eğer dosya tasinirsa dosyayı KCK da açtırıp aile bireylerinin abd ye gelmek istiyorum sorusunu hayır olarak revize edeceğim,daha sonra ise mülakata tek gideyim diye düşünüyorum,bir sorun olurmu Hong Kong veya Bangladeş konsolosluğuna,diyelimki her şey yolunda gitti ve vizemi aldım ABD ye gittikten sonra ailemi ABD ye 1 kaç yıl sonra götürebilir miyim.Bu seneryom mülakatta sorun yaratirmi veya böyle bir şey yapan oldumu lütfen yardım edin yanlış bir şey yapmak istemiyorum.Ya da benim durumdakilere ne önerirsiniz?

• ABD vizenizi yenilemek için vizenizin bitmesini beklemenize gerek yok.
    7 ay kaldıysa vizenizin bitişine, 8. ay için seyahat programı belirtirsiniz.
    Ve evet, ds260 doldurduktan sonra turist vize başvurusu genellikle reddediliyor.
    Sıra numaranıza bakılınca bugünkü şartlar altında değerlendirildiğinde bence yaptığınız mantıklı.Ben de böyle yapabilirdim.

Ama ATS16'nın da dediği gibi bir gerçeklik de var. DS260'ı en erken ne zaman doldurabilirseniz o kadar iyi olabilir bu sistemde, çünkü bir bakarsınız ds260'ı doldurma sırasına göre görüşmeye çağırırlar (bir kaç sene önce oldu).

Başta dediğim gibi yenileme için vizenizin bitmesini beklemenize gerek yok. Aşağıdaki siteyi inceleyin:

https://tr.usembassy.gov/tr/niv-how-do-i-apply/

@Hyponus, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 cevabınız için teşekkürler. Ufak bir sorum daha var, eğer bilginiz varsa cevap verebilir misiniz? Ben B1/B2 vizesi sahibiyim fakat 7 ay sonra bitiyor ve yeniletmeyi düşünüyordum. DS-260 sürecindeyken vizelerin reddedildiğine dair bazı yazılar okudum. Bu durum beni korkuttuğu için henüz DS-260 formunu doldurmadım. Case number’ım yüksek, bu yüzden hem Green Card alamayıp hem de elimdekinden olmak istemedim. Mülakatsız yenileme ile birlikte, DS-260 sürecinde olsam dahi vizemi yenileyebilir miyim? Eğer bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

• Bazı ülkelerin vatandaşlarına Amerika'ya giriş yasağı geldi, o ülkelerin arası İran ile Afganistan yer alıyor ve dolayısıyla onlara vize verilmeyecektir. Bu durum Ankara'nın performansını nasıl etki eder?

• @zakaria, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bazı ülkelerin vatandaşlarına Amerika'ya giriş yasağı geldi, o ülkelerin arası İran ile Afganistan yer alıyor ve dolayısıyla onlara vize verilmeyecektir. Bu durum Ankara'nın performansını nasıl etki eder?

Bunu yazmak için girmiştim. İranlılara mülakat verilmezse Ankara'nın Türklere verdiği mülakat sayısı kafadan ikiye katlayacak.

Edit: Mevcut performansta ikiye katlaması da yetmiyor bizler için ama bu sene olsaydı temmuz sonu itibariyle 10k'ya kadar sıra gelmiş olacaktı, şimdi 5k'da olduğunu düşünürsek.

Kazanan Türk sayısı da önemli. Dv2025 için 4100 gibi rekor sayıda kazanan var. Bu sene 3500 gibi sayılara düşerse Türkler için daha olumlu bir tablo çıkacak Ankara için.

• Merhaba, mülakata Hongkongta gireceğiz üniversite mezunu olmamıza rağmen lise transkripti isteniyor mu?

• @onuru teşekkürler 👍🏼

• @onuru Selamlar hem excel tablosuna girişimi yaptım hem de imzamı düzenledim. Dün ve bu sabah tekrar denememe rağmen hala confirmation mail alamadım. Sorduğum gibi gelmesinin kritik bir önemi var mı yoksa formun sonunda çıkartılan dosyanın aynısı mı?

Benzer Başlıklar

• 153
  • 2655
  • 316
  • 642
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |