Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @şeymaaaa evet genelde 1.5-2 ay gibi bir sure oluyor. Kendi surecimden ornek verecek olursam, bulten agustos ayinin ilk haftasi aciklandi. 2nci haftasi mulakatimin planlandigini ogrendim. 19 eylule saglik muayenesi, 2 ekime vize mulakatim oldu. Genelde surec bu sekilde oluyor. Hong kongta saglik raporu icin 10 is gunu sure verdikleri icin erken gitmeniz gerekiyor. Viyana ve Ankarada 1-2 gun icinde cikiyor.


  • Merhaba, bende 2026 çekilişinde seçilen biri olarak aranıza katıldım.
    Eşim ve kendim için DS 260 formunu doldurduk ve artık bekliyoruz.
    Ekim ayında bir şeklide karar verip dosya taşıma işlemlerine başlayacağız.

    Benim sorularım şöyle;

    *** 10-15k CN si olup Ankara'dan randevu alan hiç mi olmuyor tarihte?
    *** Eşim ayrıca geçen sene ABD turist vizesi için randevu almıştı bu yıl Ekim ayına bu durumda nasıl hareket etmek lazım emin olamadık. DS160 ile DS260 formları mevcut şuanda.

    Herkese iyi şanslar dilerim.

    CN: 2026EU13XXX
    DS-260 Gonderimi: 29/05/2025
    Mülakat Yeri: Ankara
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy


  • Merhaba, dosyayı viyanaya taşımak için mail atacağım aşağıdaki formatta hazırladım, standart bir mail var mı bilmiyorum. Sizce yeterli olur mu?

    Interview Location Change Request – Case Number 2026EU00011XXX

    Dear KCC Officer,

    I kindly request that the interview location for our DV case (Case Number: 2026EU00011XXX) be changed to Vienna, Austria, as I and my accompanying family members will be physically present in xxxxx during the interview period.

    This request includes all applicants listed in our case: myself, my spouse, and our children.

    Thank you for your time and support.

    Best regards,
    Aaaa Bbbbb
    0*/0*/19**
    2026EU00011XXX


  • @branzino, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    İkinci başvuru da ben de aranıza İzmirden bir talihli olarak katıldım dostlar, seçilen arkadaşları tebrik ediyor ve kolaylıklar diliyorum.

    Dosya numaram yüksek olduğu için biraz motivasyonu düşürse de keşke dememek için sonuna kadar tüm imkanları zorlayacağım. Burada yardımcı olan dostlara çok teşekkürler bende öğrendikçe herkese yardımcı olmaya çalışacağım.

    Sormak istediğim şuan geçerli bir pasaportum yok, eski pasaportum da yok; hemen yarın ilk işim pasaport başvurusu yapmak ama yukarı da vakit kaybetmemek için hemen ds260 doldurun ve form da "other travel documents" seçebilirsiniz ve sonra güncellersiniz denmiş, pasaport mülakat tarihinden önce geleceğinden dosyayı mülakat tarihinden önce açtırıp güncellemek mi mantıklı yoksa mülakat verildikten sonra mı?

    Diğer bir soru da ds260 gönderildikten sonra KCC tarafından bazı evraklar istendiği söyleniyor bunlar kısaca nedir? hazırlık yapmak bakımından öğrenmek istiyorum.

    Dosya numaram yüksek olduğundan dosya taşıma ile ilgili işlemleri ne zaman başlatabilir veya araştırmaya başlamalıyım ?

    Teşekkürler.


  • Yeşil kart form a green card kazananaların % kacı üye olup ecel form dolduruyor.her dönem için böyle bir istatistik varmi


  • @Flight101 ilginiz ve vermiş olduğunuz bilgiden dolayı çok teşekkür ederim.


  • @Flight101 ds260 formunda bir soruda daha önce hiç Amerika vize reddi aldınızmı diye bir soru vardı. O yüzden aklıma takıldı acaba sıkıntı çıkarırlarmı diye.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bukomecra size daha önce cevap verildi bu konuda, geriye dönüp onu tekrar okuyabilirsiniz. Kısaca şuan açıklanan bültenler bizimle ilgili değil, dv2025 ile ilgili. Ayrıca bu başlığın ilk iletilerini okuyun lütfen, o zaman anlayacaksınız zaten.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @şeymaaaa artı eksi 5-10 gün olmak üzere, ortalamada 55-60 gün diyebiliriz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @aliyonel hayırlı olsun. Tarihte mevcut tabiki ancak adı üstünde, tarihte.. 2023te 14k civarında bitirdiler. 2024te ise 7k civarı bitirdiler. Bu yıl yani 2025te ise 30/07 tarihi için mülakat verdikleri max cn 50xx. Kalan 2ayda Ankara olağanüstü bir performans sergilemezse (ki şahsen sanmıyorum çünkü düzenli, azalan bir grafiği var malesef..) max 6k-6,5k gibi bitebilir. Bu arada daha eskiden 20k lar vs çok rahat alabiliyordu vizesini.. (bu rakamların, bizdeki excele bilgilerini giren arkadaşlarla sınırlı olduğunu ama yine de gidişat hakkında sağlam bir fikir verdiğini de belirteyim)


  • CN 4000 bile olsa taşıma yapınız. $3000-$5000 fark için bu stresi yaşamaya değmez. Biz 4400 lü CN ile Ankara bekledik hata yaptık. Keşke yazın taşıyıp Ekim 2024 te mülakata girseydik. Sıra çabuk gelir diye bekledik. Mayıs 2025 e ancak taşıdığımız için mülakat alabildik. Ankara yı bekleseydik Temmuz a yakın olacaktı. Strese girmeyin taşıyın.


  • @matkapitalizm Hong Kong için mülakat sürecinde şu adreste kalacağım diyerek bir otel ismi yazınız. Tüm süreçte o otelde de kalmak zorunda değilsiniz. Biz adres yazdığımız otelde sadece 2 gece kalmıştık. 20 gün başka otellerde kaldık. Kimse de bize nerede kalıyorsunuz diye sormadı.


  • Merhaba @tolga-ozfidan “ This request includes all applicants listed in our case: myself, my spouse, and our children.” şu cümle gereksiz olmuş çünkü asıl talihlinin dosyası taşınınca yararlanıcılar da taşınmış oluyorlar. Bu haliyle dosyayı taşımayacak KCC officer tanımıyorum. Sürecinizde başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @aliyonel

    13xxx CN ile dosya taşımak için Ekim ayını beklemenizin özel bir nedeni var mı? Ankara’dan bu CN ile mülakat alma şansınız green card çekilişini tekrar kazanma şansınızdan daha az olabilir, tercih yine de sizin.

    Göçmen olmayan vize ve göçmen vize başvuruları birbirinden bağımsız süreçler. Göçmenlik niyeti ile DS260 doldurduğunuz için turistik vize (göçmen olmayan) başvurunuzun reddedilme ihtimali yüksek. Böyle süreçten geçmiş bazı talihliler mevcut geçmişte, istisnai sayıda onaylanan başvurular var. Turistik vize mülakatınıza katılarak kendinizi ve gitme niyetinizi net anlatarak şansınızı deneyebilirsiniz, konsolosun takdiri onaylamak/onaylamamak.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tolga-ozfidan

    Bu konu başlığının 4.iletisinde taslak mevcut, geçmiş sayfalarda da KCC’ye gönderdikleri ve başarılı bir şekilde dosya taşıyanların taslak emailleri mevcut. Arama butonundan faydalanarak ulaşabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @falsepoet

    YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz. Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

    Sorduğunuz soru ile ilgili kesin bir istatistik yok ancak geçmiş yıl tabloları ve onaylanan vize sayısına bakıldığında, en az listedeki sayı kadar listede kaydı olmayan süreci dışarıdan takip eden talihliler var.

    Günler geçtikçe danışman vb kişiler ile çalışıp memnun olmayan/hayal kırıklığına uğrayan ve daha sonra bu forumu keşfeden talihliler veya forumdan daha önce haberi olmayıp forumu sonradan keşfedenler bilgilerini excel’e giriyor ve süreç ilerledikçe listedeki kişi sayısı artıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Erkan-0

    08.05.25 tarihinde doldurduğunuz DS260’da vize başvurunuz reddedildi mi sorusuna 31.01.25 tarihindeki reddinize istinaden “evet” dedikten sonra çıkan pencerede açıklamasını yapmış olduğunuzu düşünüyorum.

    83ad22e9-e83e-4790-bf76-67e14c0fcfe9-image.jpeg

    @Flight101’in yazdığı üzere göçmen vize ve göçmen olmayan vize başvuruları birbirinden bağımsız süreçler ve değerlendirme kriterleri (göçmen vizede başvurunun doğruluğu, eğitim seviyesi, sabıka kaydı, maddi birikim, sağlık raporu vb) ayrı ancak sizin nedeni ne olursa olsun vize reddiniz olduğu için bu durumu DS260’da beyan etmiş olmanız gerekiyor. Bol şans!

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐⭐

    @Aslan-3 Merhaba, sadece Turkce'den Ingilizce'e ceviri yaptirmaniz yeterli, elinizde iki kopya olsun. Bu cevap Viyana ozelinde verilmistir. Kolayliklar dilerim.


  • @ATS16 cevabınız için teşekkürler. Ufak bir sorum daha var, eğer bilginiz varsa cevap verebilir misiniz? Ben B1/B2 vizesi sahibiyim fakat 7 ay sonra bitiyor ve yeniletmeyi düşünüyordum. DS-260 sürecindeyken vizelerin reddedildiğine dair bazı yazılar okudum. Bu durum beni korkuttuğu için henüz DS-260 formunu doldurmadım. Case number’ım yüksek, bu yüzden hem Green Card alamayıp hem de elimdekinden olmak istemedim. Mülakatsız yenileme ile birlikte, DS-260 sürecinde olsam dahi vizemi yenileyebilir miyim? Eğer bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?


  • @ATS16 merhaba. Evet DS260 formunda vize reddimi evet işaretledim. Açılan açıklama kısmınada B1/B2 tourist visa yazdım sadece. Sanırım yeterli


Benzer Başlıklar

  • 57
  • 153
  • 729
  • 2655
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum