DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
CN 4000 bile olsa taşıma yapınız. $3000-$5000 fark için bu stresi yaşamaya değmez. Biz 4400 lü CN ile Ankara bekledik hata yaptık. Keşke yazın taşıyıp Ekim 2024 te mülakata girseydik. Sıra çabuk gelir diye bekledik. Mayıs 2025 e ancak taşıdığımız için mülakat alabildik. Ankara yı bekleseydik Temmuz a yakın olacaktı. Strese girmeyin taşıyın.
-
@matkapitalizm Hong Kong için mülakat sürecinde şu adreste kalacağım diyerek bir otel ismi yazınız. Tüm süreçte o otelde de kalmak zorunda değilsiniz. Biz adres yazdığımız otelde sadece 2 gece kalmıştık. 20 gün başka otellerde kaldık. Kimse de bize nerede kalıyorsunuz diye sormadı.
-
Merhaba @tolga-ozfidan “ This request includes all applicants listed in our case: myself, my spouse, and our children.” şu cümle gereksiz olmuş çünkü asıl talihlinin dosyası taşınınca yararlanıcılar da taşınmış oluyorlar. Bu haliyle dosyayı taşımayacak KCC officer tanımıyorum. Sürecinizde başarılar dilerim.
-
13xxx CN ile dosya taşımak için Ekim ayını beklemenizin özel bir nedeni var mı? Ankara’dan bu CN ile mülakat alma şansınız green card çekilişini tekrar kazanma şansınızdan daha az olabilir, tercih yine de sizin.
Göçmen olmayan vize ve göçmen vize başvuruları birbirinden bağımsız süreçler. Göçmenlik niyeti ile DS260 doldurduğunuz için turistik vize (göçmen olmayan) başvurunuzun reddedilme ihtimali yüksek. Böyle süreçten geçmiş bazı talihliler mevcut geçmişte, istisnai sayıda onaylanan başvurular var. Turistik vize mülakatınıza katılarak kendinizi ve gitme niyetinizi net anlatarak şansınızı deneyebilirsiniz, konsolosun takdiri onaylamak/onaylamamak.
-
Bu konu başlığının 4.iletisinde taslak mevcut, geçmiş sayfalarda da KCC’ye gönderdikleri ve başarılı bir şekilde dosya taşıyanların taslak emailleri mevcut. Arama butonundan faydalanarak ulaşabilirsiniz.
-
YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz. Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532
Sorduğunuz soru ile ilgili kesin bir istatistik yok ancak geçmiş yıl tabloları ve onaylanan vize sayısına bakıldığında, en az listedeki sayı kadar listede kaydı olmayan süreci dışarıdan takip eden talihliler var.
Günler geçtikçe danışman vb kişiler ile çalışıp memnun olmayan/hayal kırıklığına uğrayan ve daha sonra bu forumu keşfeden talihliler veya forumdan daha önce haberi olmayıp forumu sonradan keşfedenler bilgilerini excel’e giriyor ve süreç ilerledikçe listedeki kişi sayısı artıyor.
-
08.05.25 tarihinde doldurduğunuz DS260’da vize başvurunuz reddedildi mi sorusuna 31.01.25 tarihindeki reddinize istinaden “evet” dedikten sonra çıkan pencerede açıklamasını yapmış olduğunuzu düşünüyorum.

@Flight101’in yazdığı üzere göçmen vize ve göçmen olmayan vize başvuruları birbirinden bağımsız süreçler ve değerlendirme kriterleri (göçmen vizede başvurunun doğruluğu, eğitim seviyesi, sabıka kaydı, maddi birikim, sağlık raporu vb) ayrı ancak sizin nedeni ne olursa olsun vize reddiniz olduğu için bu durumu DS260’da beyan etmiş olmanız gerekiyor. Bol şans!
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@Aslan-3 Merhaba, sadece Turkce'den Ingilizce'e ceviri yaptirmaniz yeterli, elinizde iki kopya olsun. Bu cevap Viyana ozelinde verilmistir. Kolayliklar dilerim.
-
@ATS16 cevabınız için teşekkürler. Ufak bir sorum daha var, eğer bilginiz varsa cevap verebilir misiniz? Ben B1/B2 vizesi sahibiyim fakat 7 ay sonra bitiyor ve yeniletmeyi düşünüyordum. DS-260 sürecindeyken vizelerin reddedildiğine dair bazı yazılar okudum. Bu durum beni korkuttuğu için henüz DS-260 formunu doldurmadım. Case number’ım yüksek, bu yüzden hem Green Card alamayıp hem de elimdekinden olmak istemedim. Mülakatsız yenileme ile birlikte, DS-260 sürecinde olsam dahi vizemi yenileyebilir miyim? Eğer bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?
-
@ATS16 merhaba. Evet DS260 formunda vize reddimi evet işaretledim. Açılan açıklama kısmınada B1/B2 tourist visa yazdım sadece. Sanırım yeterli
-
Teşekkürler 🙏
-
Merhaba. Ben ds-260 formunu doldururken son 2 yılda giriş yaptığım ülkeler sorulmuştu ve bunu cevaplamıştım. Ancak şimdi yunanistana gitmek istiyorum ve bunu beyan etmemiş olacağım. Bu durum bir sorun yaratır mı? Formumu güncellemem gerekir mi? Greencard sürecinde formda belirtmediğimiz ülkelere girşimiz olması mülakatta sorun yaratır mı? Bu konuda bilgisi ve deneyimi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
-
@ATS16 Merhaba, cevap için teşekkürler. Dosya taşıma için gerekli mailleri öncesinde atacağım tabi ama anladığım kadarıyla randevu almaya uygundur onayı ekim başında oluyor ve ancak o zaman taşıma işlemine başlayabiliyoruz, doğru mudur?
CN: 2026EU13XXX
DS-260 Gonderimi: 29/05/2025
Mülakat Yeri: Ankara
Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
Vize Onayi: gg/aa/yyyy
Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy -
Sorunuz için teşekkür ederiz.
Verdiğiniz bilgilere dayanarak, mülakat yeriniz Ankara'dan Hong Kong'a değiştirildi. Yeni mülakat yeri DS-260'ınızda görünmeyecek, ancak KCC tarafından planlama amaçları için kullanılacaktır. Mülakatınızı planladığımızda, randevu bildiriminizi görüntülemek için Giriş Durumu Kontrolü'ne (ESC) giriş yapmanız gerekecektir. O zaman, lütfen randevunuzun doğru görev için planlandığını doğrulayın.
DOSYA TAŞIMAYI YAPTIK. ESC GİRİŞ NEREDEN YAPABİLİRİM... -
@matkapitalizm selamlar, esc sayfasi kazandiginizi ogrendiginiz yer. Suanda giris yapsanizda bir degisiklik gormeyeceksiniz. Size mulakat tarihi atamasi yapildiginda o sayfa guncellenecek. Suanda yapmaniz gerekenleri yaptiniz, artik arkaniza yaslanip dv25 ve dv26 surecini takip etmek olacaktir. Bol sanslar.
-
@aliyonel selamlar,dv26 nin ilk bulteni agustos ayinda aciklanacak. Bu tarihten itibaren artik dv26 talihlileri ekim ayi icin mulakat almaya baslayacak. Kararinizi verdiyseniz, tasima islemini yapabilirsiniz, bol sanslar.
-
@Hyponus, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ATS16 cevabınız için teşekkürler. Ufak bir sorum daha var, eğer bilginiz varsa cevap verebilir misiniz? Ben B1/B2 vizesi sahibiyim fakat 7 ay sonra bitiyor ve yeniletmeyi düşünüyordum. DS-260 sürecindeyken vizelerin reddedildiğine dair bazı yazılar okudum. Bu durum beni korkuttuğu için henüz DS-260 formunu doldurmadım. Case number’ım yüksek, bu yüzden hem Green Card alamayıp hem de elimdekinden olmak istemedim. Mülakatsız yenileme ile birlikte, DS-260 sürecinde olsam dahi vizemi yenileyebilir miyim? Eğer bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?
Green card’ı almak ve sürece devam etmek istiyorsanız önceliğinizin DS260’ı doldurmak ve bu konu başlığının 4.iletisindeki detaylara istinaden sahip olduğunuz profile istinaden belirleyeceğiniz konsolosluğa dosyanızı taşımak olmalı sahip olduğunuz CN ile.
Bu işlemlerden sonra mülakatsız B1/B2 vize yenileme sürecine başvurabilirsiniz ve sonucunu bekleyebilirsiniz. Mülakatsız vize yenileme talebiniz reddedilebilir ve mülakat almanız istenebilir eğer ki konsolos uygun görmezse ama bunu başvurmadan bilemez kimse.
Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
Sizin düşünmeniz gereken bir diğer husus 29xxx CN ile cut off olup olamayacağınız, olursanız mülakatınız ne zamana verilir şu günden kimse tahmin edemez.
Bu süreçte sakin kalmanız, hiç bir hayale kapılmamanız gerekiyor sizin gibi yüksek CN’ye sahip bir talihli olarak. Adım adım zaman geçirmeden bahsi geçen adımları planlamanız ve aksiyon olmanız gerekiyor. Önceliğiniz DS260’ı zaman geçirmeksizin doldurmak olmalı kişisel tavsiyem, son karar sizin!
-
@Erkan-0 gayet yeterli, bol şans sürecinizde!
-
Herhangi bir sorun yaratmaz, DS260 formunu doldurduğunuz tarihe kadar yapmış olduğunuz yurtdışı seyahatleri doğru beyan etmeniz yeterli. Bunun için kesinlikle dosya açtırmayın, hayat devam ediyor başka seyahatlere de gidebilirsiniz gerekirse. Amsterdam’da iyi eğlenceler, Heineken Experience tavsiye ederim 😉
-
Bu konu başlığının 4.iletisini tekrar okumanızı tavsiye ederim, dosya taşıma için emailler atmaya gerek yok. Bir tane email atmanız gerekiyor, o emaili de KCC’ye gönderiyorsunuz. Bugün dahi atabilirsiniz, ilgili iletide tüm detaylar mevcut. Dün de atabilirdiniz bu emaili, geç olmadan yarın da atabilirsiniz sahip olduğunuz profile uyan sizin kendinizin belirleyeceği konsolosluğa taşınması için.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum