Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Memurluk mu Amerika mı?

Göçmenlik Sohbetleri
490 121 36.5k 116

  • Gitmeyecekler neden başvurur onu anlamam Umarım en kısa zamanda pasaport şartı ve 100 dolarlık başvurusu ücreti gelir !!!


  • @onur-ismet-köse

    Çekilişe başvuru esnasında maddi ve manevi kendinizi hazır hissettiniz ki başvurunuzu tamamlamışsınız o zaman. Şimdi kazanan olmuşsunuz, hayallerinizi terk etmeyin.

    Aşağıdaki konu başlıkları belki geleceğinizi planlamanızda yardımcı olur ama öncesinde sahip olduğunuz CN nedeniyle yurtdışına dosya taşıma, mülakat tarihi alma, mülakat süreci var. Her şey adım adım bu süreçte, kolaylıklar ve bol şans!

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam

    Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler


  • @akara eşimiz son 2 senesini dısardan odeyerek 25 yıla tamamlayacak sanırım. Çünkü 25 yıl doldurmadan emekliliğe hak doğmuyor galiba. Bir akrabamada çıktı oda 23 yıllık.o da 1 yıl
    Ücretsiz alıp sonra git gel yaparak 2 yılı doldurmayı planlıyor. Belkide kademeli emeklilik gelir umudu var birazda


  • @burakshop eşi benim🙂 25 yılı doldurmadan 15 yıl fiili hizmet süresi+61 yaş şeklinde de emeklilik hakkı var şimdilik o yoldan gitmeyi düşünüyorum ancak 1 yıl ücretsiz izin alacağım öncelikle ondan sonra bakacağız

  • ⭐⭐⭐

    @Uzuzi hocam yaşınız kaçtı tam olarak?



  • @Uzuzi bence hala 19 ama 😘🌹❤️


  • memur olarak çalışır durumda iken istifa edip yurtdışına gidenler için belki faydası dokunur kısa bir bilgilendirme;
    -memuriyet başlangıç yılınız 1999 öncesi ise 25 yıl çalışıp yaşı beklemeden şuan emekli olabilirsiniz. (EYT Yasası ile)
    -memuriyet başlangıç yılınız 1999-2008 yılları arasında ise 15 hizmet yılını tamamlayanların bir yıl ücretsiz izin hakkı ve istifa ettikleri takdirde 61 yaşında memur olarak emekli olma hakları mevcuttur.
    bu emeklilik hakkını isterseniz 25 yıla dışarıdan siz ödeyip yaşınızı istifa etmeden önceki yaşınıza çekebilirsiniz. (örneğin: eşim şuan itibariyle 25 yıl tamamladığında 58 yaşında emekli olabiliyor, ama kendisi 21 nci yılında istifa ederek 61 yaşını bekleyecek. Maaş olarak da aylıkta 25 yıl ile 21 yıl arasında 350-400 tl gibi bir fark oluşur denildi. Emekli ikramiyesini ise hizmet yılı kadar alıyor.)
    burada ince nokta istifa ettikten sonra memur olarak emekli olmak için eğer 25 yıl dolmadı ise yurt içinde başka bir sigorta kolunda çalışmamak gerekir. mecbur kalınıp çalışılsa bile bu süre son 7 yılsa 3,5 yıl (1261 gün) geçmemesi lazım. yoksa isteniz dahi memur olarak emekli olamazsınız.
    yurt dışında sigortalı işlerde çalışmak Türkiye ile ilgisi olmadığından burada sizi etkilemez. sizden böyle bir talep gelmez ise tabi ki

    • 2008 yılı ve sonrası için yeni kanun tamamen yürürlüğe girdiği için tam bilgiye sahip olmamak ile beraber istifa ettiğinde memur olarak emekli olma hakkının olmadığını okudum.(araştırıp sormak gerekir)

    36e647d0-1528-46ba-a1c4-ecaa3d3bc724.jpeg


  • @akara benim de eşim devlet memuru ve 21 yildir calisiyor. Bu yil istifa edip amerikaya tasinacagiz. Bir sgk danismani ile gorustuk ve o da ayni bilgilrri verdi. Esim eylul sonuna kadar calisirsa 1260 gunun altina dusuyor. Geri kalan 1260 gunu de ileride borclanarak veya disaridan odeyerek 60 yasinda emekli olabilecek. Danismanin bize soyledigi emekli olabilmesi icin mutlaka 9000 gunu tamamlamasi gerekir. Emekli memuru olabilmesi icin de 1260 gunden az disaridan odeme yapmalidir.


  • @Manushaqe danışman sizi yanıltmış bence biz direkt SGK kamu hizmetleri bölümü ile görüştük. Bu görüşme üç defa oldu emin olmak için hatta son görüşmede bize kanun maddesinin oldugu yazıyı verdi. Kalan süreyi ödemenize gerek yok. Tabi ödemek size kalmış ama neden şuanda size lazım olan miktarı peşin ödeyip 15-16 yıl sonra almaya çalışacaksınız. Kaldı ki en ucuz memur SGK primi 14-15 bin TL civarında aylık ödemesi çıkar. Karar sizin tabi hayırlısı olsun. 9000 bin gün çalışma olarak yanıltımış sizi onu anlatmak istedim. 15 yıl çalışmıştık var ise istifa ettiğinde yaşı gelince emekli hakkı oluyor. Boşuna 15-16 sene sonra alacsgınız primi şimdi size para lazım iken ödemeyin demek istedim. Tercih meselesi tabiki saygı duyarım.


  • @akara

    • 2008 yılı ve sonrası için yeni kanun tamamen yürürlüğe girdiği için tam bilgiye sahip olmamak ile beraber istifa ettiğinde memur olarak emekli olma hakkının olmadığını okudum.(araştırıp sormak gerekir)

    36e647d0-1528-46ba-a1c4-ecaa3d3bc724.jpeg
    merhaba 2008 sonrası atananlar için de geçerli. 15 yıllık hizmet var ise emeklilik hakkı doğuyor. güncel bilgidir :)


  • @akara öyle bir durum varsa tabi ki bizim de cok isimize yarar. Biz simdiden odemeyi dusunmuyorduk zaten, emeklilik zamani geldiginde kalan primi borclanma olarak oderiz diye dusunmustuk. Biz de o zaman yeniden sgk ya soralim boyle bir durum varsa. Tesekkur ederim

  • ⭐⭐

    @serel 3 seneyle kacirdim desene :) Neyse istifadan sonra geri donus yapip yeniden ataniriz artik 60 yasimizda.


  • @Uzuzi, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    @Atlantis00
    😀 pardon. Bızım tanıdık kadın arkadas öğretmen. bir sene ücretsizden sonra 2 yıllık dondurmaya basvurup kalan 2 yılı tamamlayacak ya da 2 yılda genelde goz yumdukları için git gel yapacak.ama eşi kalacak amerikada. Kendisı ne prim odemekle nede yası geçirmekle ugrasmak istemiyor. Ufak bir
    Çocugu olduğu içinde tabı tr onun için daha rahat olacak dıye dusunuyor.bu arada erken seçim kademeli emeklilik olasılığıda bekliyor iki sene içinde. Hakkınızda hayırlsıı olsun.1260 gunu geçirmeyin prim ödemek isteyenler için bu çok önemli bir ayrıntı.


  • @akara biz de bugun Eskisehir SgK birimine sorduk. Bize de 15 yil hizmet yili ile emeklilik oldugunj ve kısmi emeklilik adlandirildigini soylediler. Benim esim 25 yilini doldurursa 60 yasinda emekli olacak, kısmi emeklilik ile ise 63 yaşinda emwkli olur. Herhangi bir hak kaybı olmadigini sadece suanki maaş ve primlere göre emeklilik maası hesaplanacagindan biraz daha düşük olacaktir dedi.


  • @Manushaqe aynen öyle evet bize de 25 yıldan kaç yılınız eksikse yıl bazında 400-500 TL civarı eksik olur maaşınız dedi örneğin 3 yıl eksikse yaklaşık 1500 TL daha az maaş bağlanır dedi


  • Yurt dışında çalışılan günler Bağkur statüsünde sayılıyor olabilir. Bu yüzden 9.000 gün sözleri söylenmiş olabilir.


  • @minnesota evet bagkur dan sayiliyormus. 2 secenegimiz varmis. 1. Suana kadarki primlerimiz ile 63 yasini bekleyip kismi emeklilike basvurmak. 2. 9000 gun primlere kalan gunleri disaridan odeyip 60 yasinda emeklilike basvurmak. Ama kalan primlerini yurdisi borclanmasi ile odersek bagkurdan odenirmis. O yuzden 1260 gunden fazla bagkur gunu odemeyin dediler. 1260 gunun altinda kalinca bagkurdanndegil emekli sandigindan emekli oluyormusuz.


  • @serel, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    @akara

    • 2008 yılı ve sonrası için yeni kanun tamamen yürürlüğe girdiği için tam bilgiye sahip olmamak ile beraber istifa ettiğinde memur olarak emekli olma hakkının olmadığını okudum.(araştırıp sormak gerekir)

    36e647d0-1528-46ba-a1c4-ecaa3d3bc724.jpeg
    merhaba 2008 sonrası atananlar için de geçerli. 15 yıllık hizmet var ise emeklilik hakkı doğuyor. güncel bilgidir :)

    Merhabalar evet 2008 sonrasi icinde emeklilik hakki var ancak . Sartlari saglamaniz haricinde 2008 oncekiler gibi emekli sandigindan emekli degil , bag kur sandigindan emekli yapiyorlar . Yani ozetle bag kur emeklisi olabiliyorsunuz .


  • @Duygu-0 o kadar insanla konuştum bu işin içinde olan, bahsettiğiniz konudan hiç bahsetmediler. bilgim yok açıkçası ama bir soruşturalım. teşekkür ederim bilgilendirme için.


Benzer Başlıklar

  • Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak

    Göçmenlik Sohbetleri abd master master yüksek lisans amerika
    1
    0 Oy
    1 İleti
    72 Bakış
    P
    Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum. Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik. 1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum. 1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta. Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım. Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
  • 2 mühendis olarak greencard a basvurmalı mıyız?

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    16
    0 Oy
    16 İleti
    1k Bakış
    CalibraturboC
    Hele cıksın gerisi kolay. İnsaat muh. meslegini arastırmıstım. Bir adet zor sınavı var. Fakat Gidergitmez Rahatlıkla ev tamiri yapıp satabilirsiniz mesela.Yeterki cıksın.Çıksın.çıksın!!!
  • Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

    Göçmenlik Sohbetleri
    189
    1 Oy
    189 İleti
    14k Bakış
    I
    @Hurricane7433, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? @isik Isa, diyebilirsiniz Isabel'in kısaltması gibi dusunebilirler. Yada Elisa da benziyor Erkeğim
  • Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    763
    1 Oy
    763 İleti
    115k Bakış
    celicaC
    @Ekto-Oktan Cok hakli ve gecerli bir sebep umarim ABD vatandasligini alabilen Turkish/Amerikan'lardan olursunuz!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum