Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Gündem
578 166 39.7k 168

  • @damladan evet görüşmeden en az iki gün önce ustraveldocs da hesap açıp kaydolmalısınız.Yeni platformdaki "eski başvuru sahibi" yönlendirmelerinibtakip ederek işleminizi yapın. Tecrübenizi buraya aktarırsınız


  • @İrem-Cuarto Pasaport teslim yeri PTT Çankaya dan Vfs Ankara olarak değişmişse bunda bir sıkıntı yok. Vize kodu problemi için yeni platformda geri bildirim /Talepler kısmını kullanmayı deneyebilirsiniz


  • @Santiago aynı şekilde bize olan olay...
    bende mail attım vize bölümüne eşim cocuklar için 740usd ödendi ,yeni sistemden kayıt sonrası sadece eşim gözüküyor...
    zaten yeni sisteme kayıt olurken bilgilerimi düzenle seceneği cıkıyor telefon no pasaport bilgileri vs eklenip kayıt diyorsunuz başka bir seceneğiniz yok, randevu teyit kısmına bir baktık sadece eşim var 185usd ödenmiş yazıyor cocuklarla alakalı bir şey yok
    mail ve istek kaydı oluşturdum ,,, gelişme olursa yazarım aynı durumda olanlara yol gösterme acısından


  • @demetonurarya ben ais kaydını oluşturdum ama ödeme neyin ödemesi ? ben hiçbir ödeme yapmadım bu yeni sistemden de hiçbirsey anlamadım green card için ne yapmamiz gerekiyor ? Yardımcı olursanız çok sevinirim


  • @didemkrbck sizin bir ödeme yapmanıza gerek yok ,turist vizesi için mülakat ücreti ödemesinden bahsediyoruz. Siz sadece pasaport teslim yönteminden 3 yöntemden hangisini seçeceksiniz ona karar vermeniz gerekiyor. Ücretsiz seçenekte vfs şubelerinden teslim alıyorsunuz


  • @Muhtaradana ais kaydı yapmıştım ve PTT seçmiştim şimdi tekrar mi seçmek zorundayım ?


  • Merhabalar. Temmuz mülakatım için kaydımı oluşturdum fakat sistemi pek anlayamadım, karşıma sadece vize başvurusu gibi bir şey çıktı. Konuya dair bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba? Vize teslimi için de seçebileceğim seçenek vs yoktu.


  • @gucarslan merhaba eksik evrağa kaldık haziranda göndereceğim bizimde kayıt yaptırmamız gerekiyor mu


  • @didemkrbck bence evet ,pasaportunuzu bir şekilde göndermeleri lazım. Ais veya ustraveldocs konsolosluk için çok önemli bir kurum . Aşağıdaki görselde sadece göçmen olmayan diye bir ayrım yapılmıyor. Zaten ptt artık seçeneklerde kalktı ,ücretsiz olarak vfs ofisinden teslim alıyorsunuz. Çok geç kalmadan hesap oluşturup talimatlara göre ilerlemenizi tavsiye ederim . Sürecinizi talihli olduğunuz yılın mülakat aşamaları ya da loto aşamalarında paylaşırsanız diğer insanlarda faydalanır.Kolaylıklar dilerim

    Screenshot_20250529_220811_Facebook.jpg



  • Benim görüşmem 20 Mayıstaydı, 7 Mayıs tarihinde balgam testine kaldım, bu sebeple şimdiden şu lanet siteye üye olayım pasaport yollamak için mecbur gerekecek diye fakat site rezalet, diğer başlıkta da yazmıştım;

    Biraz kurcaladım da saçma sapan bir site. İnanılmaz kötü bir arayüz.Visa türüm IR4 gözüküyor, ne alaka diye araştırdım amerikan vatandaşları tarafından evlat edinenler içinmiş, sonumuz hayırlısı bakalım:)
    Pasaport teslimi için yer gösterip ödeme yapmıştım ama Ankara'dan elden kendim teslim alacağım şeklinde gözüküyor, kabus gibi


  • @ozgurs evet arayüz berbat ,anlaşılması kolay değil ve ödeme sitemi için vfs ye yönlendiriyor,ne gerek var buna anlamıyorum.Bir çok kişi sorun yaşıyor.Tek olumlu şey göçmen olmayan vizelerde bekleme süresi düşmüş görünüyor . Belki ileriki günlerde toparlarlar.


  • Merhabalar, ais sistemi üzerinden 2026 Ekim’e randevu almıştım. Yeni sisteme (ustraveldocs’ın yönlendirdiği usvisascheduling.com’a) üye oldum fakat sıfır bir kullanıcı gibi “başvuruya başla” seçeneği çıktı bilgilerimi doldurunca da bu bilgilerde bir başvuru zaten var dedi. Amacım randevu tarihimi erkene çekmek ancak bir türlü eski kullanıcı bilgilerimi yeni sistemle eşleştiremedim çünkü böyle bir alan yok sitede eski kullanıcılar için yönlendirme de bulamadım. Yardımcı olur musunuz?


  • b1/b2 vizesinde şuan hangi tarihlere veriliyor? öne çekme imkanımız oluyor mu


  • @kapıpencere şu anda boş slot yok. Yeni sistemde tarihler bile gözükmüyor . Ais teki bazen görünen "system busy" sürekli açık gibi bir ekran görüntülüyoruz


  • @didemkrbck kargoyu alacağınız yeri belirlediğiniz de benim seçtiğim yere gelsin dediğinizde yani bir ödeme çıkıyor ama onların belirledikleri yerden alacaksanız bir ödeme çıkmıyor. Şuan zaten yeni sisteme geçildi oda muamma bilemiyorum


  • Ben yeni sisteme kayıt oldum ama eski randevum ile ilişkilendiremedim. Yeni başvuru yapacakmışım gibi bir ekran geliyor bilgilerimi girince bu kişiye ait bir başvuru zaten var diyor. Erkene çekmek için takip etmek istiyorum ancak yeni sistem eskisinden de kötü.


  • @Gökçenur-Hazar aslında yeni randevu alacaklarla daha önce randevu alanları sistem ayırıyor. Sitede uyarılar var ama biraz karmaşık olduğundan anlaşılmamış olabilir. E-mailinizi kontrol ederseniz aşağıda göndereceğim yönlendirme e-mailinin sizede gelmiş olduğunu görebilirsiniz. Eski sistemle randevu olan veya ais sistemine kayıt olan herkesin vu işlemi yapması gerekiyor. Aşağıdaki yönlendirmeye göre hareket ederseniz sorununuz çözülecektir. Bu arada halen sitenin belirli kısımları hata veriyor bilginiz olsun

    Sayın Başvuru Sahibi,
    ABD Ankara Büyükelçiliği ve ABD İstanbul Başkonsolosluğu, 30 Mayıs 2025'te yeni vize randevu sistemine geçileceğini duyurmaktan mutluluk duyar.

    Yeni hizmet sayesinde vize başvuru sahipleri ve müşteriler ABD vizesi için başvuruda bulunabilecek, gerekli vize ücretini ödeyebilecek, vize görüşme randevusu alabilecek ve belge teslim hizmetleri alabilecekler. 19 Mayıs 2025'ten önce alınan tüm vize randevuları geçerliliğini koruyacaktır.

    Vize başvurusunda bulunduysanız ve göçmen olmayan vize başvuru ücretinizi 19 Mayıs 2025'ten önce ödediyseniz, mevcut vize başvuru kaydınızı kullanarak yeni vize sisteminde bir hesap oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyin.
    https://www.ustraveldocs.com/ adresine gidin, istediğiniz dilde ülkenizi seçin, “Göçmen Olmayan Vize” veya “Göçmen vizesi” seçeneğini seçin (başvuru türünüze bağlı olarak) ve ardından yeşil renkli “Vize Girişi” butonuna tıklayın.
    Mevcut vize başvuru kaydınızı talep etmek için, vize başvurusunda kullanılan Doğum Tarihini ve Pasaport Numarasını doğrulamanız, benzersiz bir e-posta adresi kaydetmeniz (bu e-posta adresi yalnızca bir hesap için kullanılmışsa önceki sistemde kullanılanla aynı olabilir, değilse yeni ve benzersiz bir adres sağlamanız gerekecektir) ve "Talep Et" butonuna tıklamanız gerekecektir.
    Doğum Tarihi ve Pasaport Numarası mevcut herhangi bir aktif kayıtla uyuşmuyorsa bir hata mesajı görüntülenecektir. Bunun bir sistem hatası olduğunu düşünüyorsanız lütfen vize servis masamızla şu adresten iletişime geçin: https://ustraveldocs.com/tr/en/contact-us .
    Mevcut vize başvurunuzu başarıyla tamamladıktan sonra, lütfen bir önceki adımda sağlanan benzersiz e-posta adresini kullanarak kayıt formunuzu tamamlamak için "Şimdi kaydol"a tıklayın.
    Hesap oluşturulduktan sonra “Giriş Yap” butonuna tıklayarak giriş yapın ve başvuru adımlarını takip edin.
    Teşekkür ederim.

    ABD Vize Yardım Hattı


  • @Gökçenur-Hazar Üç ileti öncesinde benzer bir soru soruldu cevabının linkini buraya bırakıyorum
    https://yesilkartforum.com/forum/post/497691


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)

    Taşındı Gündem
    21
    3 Oy
    21 İleti
    2k Bakış
    E
    @Edip-Ozan-Sevindir @gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi) öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın. aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.
  • 3 Oy
    14 İleti
    905 Bakış
    sanaldenizS
    Mülakatsız vize yenileme sürecini kısaca açıklayabilirmisiniz. vize bittikten 12 ay içerisinde başvuru yapabiliyoruz. Ancak özetle ne gibi işlemler yapmalıyız. Örneğin ds160'ı yeniden doldurma vesaire var mı?
  • BIDEN'ın Göçmen Vize Yasağını (PP-10014) Kaldırma Kararı (Şubat 2021)

    Gündem
    132
    39 Oy
    132 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @Hakan-Halid, içinde söyledi: BIDEN'ın Göçmen Vize Yasağını (PP-10014) Kaldırma Kararı (Şubat-2021) Selam beş yıldır ABD vatandaşı biri ile evliyim aklımızda hiç ABD ye gitmek olmadığı için araştırmadık ABD ye gitmek erleşmek istiyoruz ve eşimin bu konuda hiç bir bilgisi yok iki kızımız var izlemem gereken adımlar ne dir burda hangi guruplara yazmam gerek tşkrlr Eger Turkiye'deyseniz su baslikta yazilanlari takip etmeniz lazim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak Eger ABD'deyseniz sayin gucarslan'in yukarida belirttigi basligi takip etmeniz lazim.
  • Amerika Göçmen kontenjanı düşürülüyor

    Gündem
    4
    0 Oy
    4 İleti
    266 Bakış
    K
    Reuters mülteci (refugee) olduğunu yazmış. https://www.reuters.com/article/us-usa-immigration/trump-administration-plans-to-slash-number-of-refugees-for-us-resettlement-idUSKBN1WB2XH
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum