@T-C-Kubilay-Dikici 2 senedir Boca Raton'da yasiyorum ve Miami sehir merkezinde sadece 2-3 kere isim oldu. Bizi ziyarete gelip 3 hafta evimizde agirladigimiz eski bir dostum Turkiye'ye donunce Miami nasildi diye sormuslar, bizim arkadas Boca Raton diye bir yerde yasiyordu ben Miami'yi begenmedim bile diye yanit vermis.
Miami - Boca Raton arasi haritada 45-50 dk gibi bir mesafede diye gosterilse bile su an Florida bombos olmasina ragmen sabah 6-8 arasinda 80-90, aksam 4-7 arasinda da 80-100 dakika kadar surer. West Palm icin bu surelere 30-35 dk daha eklemeniz gerekir. Florida'nin hemen hemen her yerini gezdim ve soyleyebilirim ki aile yasamina en uzak olan yer Miamidir. Turkiye'de kactigim ne varsa fazlasiyla Miami'de mevcut. Miami Beach ile Miami'yi birbirine baglayan 195 veya 395 numarali otoyollarda olasi bir kaza yasanmasi durumunda 7 mil mesafeyi 1 saatte gidebiliyorsunuz.
18-25 yas araligindaki arkadaslara da tam tersi olarak Miami'de kalmalarini kuzeye gelmemelerini tavsiye ediyorum. Yerinizde olsam 2 gun Miami Beach tarafinda kaldiktan sonra 2 gunumu de Boca - West Palm arasindaki bir otelde gecirirdim. Ozellikle Delray West Atlantic Ave. uzerindeki oteller hem ulasiminiz hem de seyahatiniz icin daha uygun olacaktir. Tutacaginiz otel US-1 numarali otoyola yakin olursa sahil kenarindaki tum sehirlerin merkezini gorebilirsiniz.
Bir onceki iletinizde aksam Boca veya West Palm Beach'e gelme planinizdan bahsetmissiniz, aksam 7'den sonra Boca'da 1-2 acik bar haricinde bir sey bulamayabilirsiniz. Bu sebeple Delray daha uygun olacaktir. Yine ayni iletide ilk aksam yemeginizi Hard Rock'ta yemek istediginizi soylemissiniz, konum olarak bir sey diyemem ama lezzet olarak aradiginizi bulamayabilirsiniz. Miami civarlarinda Turk yemegi yemek isterseniz El Turco, Doya gibi Michelin onerili restoranlar aklinizda bulunsun.
Sawgrass Mills'teki avm cok buyuk ve bildigim kadariyla Orlando'daki avm ile hemen hemen ayni fiyata sahip, belki Sawgrass daha uygundur. Yine bu 2 avm ile ayni icerige ve fiyatlara sahip olan bir de Dolphin Mall var, Miami havalanina cok yakin, nerede bos vaktiniz varsa alisverisinizi oradan yapmanizi tavsiye ederim.