@crazycells Cok teşekkürler. Yüksek lisans için ücretler çok yüksek. Dil okuluna odaklandı şu anda. Yaptıgı görüşmelerde genelde online eğitim veriliyormuş dil okullarında. yüzyüze eğitimin oldugu dil okulları ya da üniversiteleri bulması lazım. Tabi dil okulları için vize problemi de varmış sanırım. Umarım sıkıntı çıkmaz vize için. Tekrar teşekkürler.
-
-
-
-
Jacksonville/ Florida Kiralik 1+1 daire
Merhaba Arkadaslar,
Eger Jacksonville/ FL ‘e yerlesmeyi dusunuyorsaniz Kiralik 1+1 daire mevcut. Ilgilenirseniz lutfen iletisime geciniz.
Tesekkur ederim. -
-
@copernic Gorunuse gore I10 interstate en yakinindaki ana yol. Mobile, AL havaalani olarak en yakindaki gibi gorunuyor.
-
DV2023 talihlisiyim, vizem ile beraber yüksek ihtimal gelecek ay Orlando'ya geleceğim. Hem şehir hem de eyalet açısından tavsiyelerinize açığım. Tecrübelerinizi bekliyorum. Orlando bölgesinde SSN ve Greencard gelme süresi, ehliyet ile ilgili işlemler ve araba satın alma ile ilgili işlemler konusunda Orlando'da yaşayan kişiler tecrübelerinizi aktarabilirseniz çok sevinirim.
-
@Sofi_y forumda denizcilik dedin zaman iki kişi dışında herkes acemidir. @Ping-PONG ve miami de ceo altı müdürlük yapan @redsat2000 bu iki kişi ile hemen irtibata geçersen sana seve seve yardımcı olurlar
-
Merhabalar,
Yakin zamanda Boston'dan Orlando'ya yerlesecegim. Isyerim Space Coast tarafinda. Guvenli ve okul sisteminin iyi oldugu bir town aramaktayim. Kennedy space center'a 1 saate kadar uzaklasabilirim.Oneriniz olan yerler nerelerdir?
tesekkurler
Florida
-
@Didem-G Bu dediginizi yalnizca yazili sinava girdiginiz DMV veya Tax Collector ofisinin sisteminde direksiyon sinavinda bosluk olursa veya fazladan para odeyerek yetkilendirilmis bir surucu kursunda yazili sinava girerseniz yapabilirsiniz. Normalde yazili sinavdan sonra bir de ilk buldugunuz direksiyon sinavi randevusunu beklemeniz lazim ki az once kontrol ettigimde Guney Florida'da en yakin 28 Haziran tarihini gordum.
Florida'da ucret karsiliginda sizi sinava alan ve tercuman yardimiyla sinavi geciren bazi surucu kurslari var. Anladigim kadariyla bu kurslar mimlenmis, yazili ve direksiyon sinavini gectikten sonra DMV'ye gittiginizde sizden tekrar yazili sinava girmenizi aksi takdirde ehliyet alamayacaginizi soyluyorlar. Dikkatli olmakta fayda var.
-
@EasternStar Dogrudur, Naples’da bizim ayni gun oldu hepsi. Hatta esim Turkce istedi yazili sinavi, ceviri cihazi ile girdi o sekilde gecti. Akabinde ikimiz sirayla direksiyon sinavina alindik. Turkce ceviri kullanimi icin ekstra para da odemedik.
-
@Didem-G Cok sansliymissiniz, ben Miami tarafinda boyle duruma cok az rastliyorum. Tercuman ucretsiz ama bazi ofisler makineye izin vermeyip kendi tercumaninizi getirmenizi istiyor, hatta bazi ofisler tercumanla girilecek sinavlar icin ayri randevular veriyor.
-
Sarasota yakinlarinda Boba Tea Cafe tavsiye ederim. Sahibi bir Turk arkadas ve esi ile birlikte cok misafirperverler. Dogal ve organic bir cafe.
-
2 haftadır bradenton tampa’dayım maalesef inanılmaz minik sineklerden var. Sineklik sabahları sinekten görünmüyor. Örümcek değişik sinekler bolca yapışmış oluyor. Hemen karşımızda gölün olması da etkili sanırım.
3 kere timsah, 2 devasa kaplumbağa, rakuna benzer 1-2 hayvan, değişik kuş çeşitleri gördüm.
Bir yandan güzel gelse de uzun vadede nasıl olur bilemedim.
-
@okokok Rakuna benzettiğiniz hayvan büyük ihtimalle opossum’dur, kıta habitatında bolca varlar.
-
@okokok Hocam merhaba, ben de Tampa'dayim. Tanismak isterseniz ve musait oldugunuzda haberleselim. Birkac hafta sonra Bradenton bolgesine is nedeniyle buradan haftanin bazi gunlerinde gidis gelislerim olacak.
-
@okokok 2 yildir Florida'da olmama ragmen bu timsahlari bir tek ben goremedim herhalde, cok sanslisiniz. Bu keseli sicanlari rakunlari falan cok gordum, evimin hemen yanindaki agacta ve catida yasayan kocaman bir igneli iguana var ama bir tek timsah goremedim.
-
@EasternStar bradenton'dayım, belki bu bölgede fazla olabilir. Kaldığım evin hemen karşısındaki gölde 2 tane var. Walmart'a giderken ufak bir köprü var, geçen onun altında da gördüm. Biraz meraklı olduğum için de olabilir, geçerken mutlaka bakıyorum ne var ne yok diye
Sonuncuyu da yine bir parkın gölünde gördüm. -
@okokok Timsahlar iyidir. Sarasotada deniz kiyisinda, botanic garden karsi tarafinda bir Tiki bar var. Orada Timsah eti deneyebilirsiniz. Ayni wings gibi kizartip, fries ile birlikte servis yapiyorlar.
-
@okokok orlandoda tatildeyken özellikle denk gelirmiyim diye çok baktım hiç denk gelmedim şansıma

-
@T-C-Kubilay-Dikici Az önce yine balkona çıktım, buralarda dolaşıyordu
Sık sık görünüyor ama beni fark edince hemen kaçıyor. -
@okokok orandoda yaşayan arkadaşım su kanalları ile geldiklerini söylemişti yağmur çok yağdığından dolayı yiyecek olaylarını göldeki canlılardan mı karşılıyorlar yoksa belediye yada yerel halk besliyor mu:)
-
@T-C-Kubilay-Dikici Beslemek zaten yasak, site içerisinde her yerde “Beslemek ve yaklaşmak yasaktır” şeklinde tabelalar bulunuyor.
Göl 250 metre uzunluğunda, 60 metre genişliğinde, buraya göre çok büyük olmasa da, timsahlar, boynu uzun büyük kaplumbağalar, uzun gagalı ve renkli kuşlar ile balıklar yaşıyor diye görüyorum. Doğal bir habitat oluşmuş ve kendi dengesini kurmuş durumda.
Bu arada haritalarda kaldığım siteyi incelerken buna benzer 30'dan fazla göl varmış. Burası böyle ise büyükleri düşünemiyorum

-
@okokok Yerleşke olarak bir kaç bölgeye gittim orlandoda hoşuma gitti ama dışı seni içi beni yakar hesabı varsa sıkıntı
biraz bakındım tampa bana göre olduğunu gördüm iş olanakları sanki daha bir çok insan gibi özellikle dil bilmeyenlerin yapacağı işler olan hizmet sektörü tampada daha iyi gibi gördüm ilerleyen dönemlerde tır alıp kiraya vermek istiyorum 
-
@okokok Pek enteresan duruyor. Dedigim gibi bircok garip hayvan gordum, hatta evin dibinde surekli sincap besliyoruz bize cok alistilar, elimizden yiyecek aliyorlar, ani hareket etmedigimiz surece kacmiyorlar ama timsah gibi egzotik bir yaratigi gormedim. Aslinda bir gece Miami'den cikip 41 numarali otoyoldan batiya dogru gidip turlu turlu surungeni gorme planim var ama daha nasip olmadi

Manzaraniz cok guzelmis, Florida'yi diger eyaletlerden ayiran en onemli ozellik her yerde yapay ya da dogal goller olmasidir. Kaliforniya'ya gittigimde bunun eksikligini cok hissettim, farkina varmadan gol kenarinda kahve-sigara icmeye cok alismisim.
-
@EasternStar airbnb
apartment olmasına rağmen beklentimin çok üzerinde bir yer çıktı ancak bu hayvanları görmenin sanırım kötü bir yanı da sinek olması. Olağandışı minik sinek istilası var
Bu sebeple evin dışarı ile bir bağlantısı yok, ya sineklik var ya da pencereler açılmıyor -
@MySea Tampa nın hangi bölgesindesiniz
-
@Beyrutt Hyde Park
-
Son 3 ay icerisinde yaklasik 35 milyon insan Florida'yi ziyaret etmisler. Florida icin yeni tourism rekoru.
Benzer Başlıklar
168
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k