Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@ATS16 şehir merkezi daha çok o ana bırakacağım araç da olacağı için başka bir yere gidede bilirim dediğiniz turlara bakmıştım kedi köpek kuş dışındaki hayvanlar benden uzak dursun modundayım 🙂 bu yüzden daha çok parkları suda yapılacak aktiviteler daha çok ilgimmi çekiyor şşehir merkezini seçme sebebim florida yaşamak isteyeceğim bir eyalet bu yüzden o bölgeyide görmek isterim 🙂

• Florida telegram grup linki var mı ? Orlando için ayrı olarak varsa daha iyi olur

• @wasd1991 Bana da lazim Florida veya Orlando veya Tampa telegram gruplarinin linkleri eger varsa.

• ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici 2 senedir Boca Raton'da yasiyorum ve Miami sehir merkezinde sadece 2-3 kere isim oldu. Bizi ziyarete gelip 3 hafta evimizde agirladigimiz eski bir dostum Turkiye'ye donunce Miami nasildi diye sormuslar, bizim arkadas Boca Raton diye bir yerde yasiyordu ben Miami'yi begenmedim bile diye yanit vermis.

Miami - Boca Raton arasi haritada 45-50 dk gibi bir mesafede diye gosterilse bile su an Florida bombos olmasina ragmen sabah 6-8 arasinda 80-90, aksam 4-7 arasinda da 80-100 dakika kadar surer. West Palm icin bu surelere 30-35 dk daha eklemeniz gerekir. Florida'nin hemen hemen her yerini gezdim ve soyleyebilirim ki aile yasamina en uzak olan yer Miamidir. Turkiye'de kactigim ne varsa fazlasiyla Miami'de mevcut. Miami Beach ile Miami'yi birbirine baglayan 195 veya 395 numarali otoyollarda olasi bir kaza yasanmasi durumunda 7 mil mesafeyi 1 saatte gidebiliyorsunuz.

18-25 yas araligindaki arkadaslara da tam tersi olarak Miami'de kalmalarini kuzeye gelmemelerini tavsiye ediyorum. Yerinizde olsam 2 gun Miami Beach tarafinda kaldiktan sonra 2 gunumu de Boca - West Palm arasindaki bir otelde gecirirdim. Ozellikle Delray West Atlantic Ave. uzerindeki oteller hem ulasiminiz hem de seyahatiniz icin daha uygun olacaktir. Tutacaginiz otel US-1 numarali otoyola yakin olursa sahil kenarindaki tum sehirlerin merkezini gorebilirsiniz.

Bir onceki iletinizde aksam Boca veya West Palm Beach'e gelme planinizdan bahsetmissiniz, aksam 7'den sonra Boca'da 1-2 acik bar haricinde bir sey bulamayabilirsiniz. Bu sebeple Delray daha uygun olacaktir. Yine ayni iletide ilk aksam yemeginizi Hard Rock'ta yemek istediginizi soylemissiniz, konum olarak bir sey diyemem ama lezzet olarak aradiginizi bulamayabilirsiniz. Miami civarlarinda Turk yemegi yemek isterseniz El Turco, Doya gibi Michelin onerili restoranlar aklinizda bulunsun.

Sawgrass Mills'teki avm cok buyuk ve bildigim kadariyla Orlando'daki avm ile hemen hemen ayni fiyata sahip, belki Sawgrass daha uygundur. Yine bu 2 avm ile ayni icerige ve fiyatlara sahip olan bir de Dolphin Mall var, Miami havalanina cok yakin, nerede bos vaktiniz varsa alisverisinizi oradan yapmanizi tavsiye ederim.

• @EasternStar Hocam, Boca Raton ve cevresinde 2+2 ev kiralari ortalama ne kadar? Aile icin uygun bir bolgede.

• ⭐⭐

@MySea Rental community icerisinde 2.500 town house ise 2.800-3.200 arasinda. Ben 300$ icin rental community ile ugrasmak istemedim.

• ⭐⭐

@EasternStar Otellimi tuttum ödemesini de yapmıştım bu saatten sonrada değiştirmeyim şehir merkezine çok sık gidecek vaktim olmayacak gitmişken her yeri görmek istediğim için yoğun bir programım var boca ve west palm videolarını çok görmüştüm oralarda eşimle manzarada yürüyüş yapacağım vakit geçirmem için tavsiye edeceğin bir yer var mı? telefona konuma yazıp giderim oralara

Araç kiralama sebebim bu örnek veriyorum şehir merkezine gittiik hoşuma gitmedi hemen bineriz başka yere gideriz sizin kesinlikle şunu yapın diyeceğiniz birşey var mıdır.

Alış veriş için orlando seçmemin sebebi fiyat ziyade orlandoda pek yapılacak birşey göremedim tema park dışında onada bir günümü ayırdım o gün miamiden orlandoya geçerken en azından günümü o şekilde değerlendirim otel girişimiz saat 15:00

• @T-C-Kubilay-Dikici Miami de özellikle gece araba kullanırken çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Kurallara uymayan hu kadar fazla sürücünün olduğu bir şehir daha önce görmemiştim Amerikada. Vaktiniz varsa, Key West tavsiye ederim. Miami nin denizi kötü, Key West çok güzel ama uzak. 3.5 saat sürüyor gitmek, ama yolun büyük kısmını okyanusun üzerindeki köprü/yoldan gittiğiniz için, yol çok keyifli.

• @MySea merhaba özelden ilettim

• ⭐⭐

@Müberra-Dikici key west aslında çok istiyordum ilk günden beri 10 kişiden 8 i önermeyince çok ikilemde kaldım onun yerine tampa eklemiştim 🙂

Konaklayacağımız otelin konumu aşağıdaki görselde okyanusun tam karşısı orada girmeyi düşünmüştüm denize siz key west denizi daha iyi derseniz o tarafada gidebilirim hangi plajı önerirsiniz

dca07cfb-cd88-491e-a6f2-f223026e150d-image.png

• ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Hocam oteli tuttuktan sonra yapacak bir sey yok; ancak o sehir merkezi dediklerimizden burada cok varmis ben de gelmeden once Miami'yi her seyin merkezi saniyordum, insan gormeden ogrenemiyor.

Hava cok sicak oldugu icin aksam 6dan sonra Deerfield Beach Hillsboro sahili, Boca'da Mizner Park, Delray'de W. Atlantic Avenue boyunca sahile kadar, West Palm'de de Clematis ve Olive Street dolaylari yurumek icin cok uygundur. Palm Beach Island Trump baskan secilmeden once tamamen yayalara ve arac trafigine acikti; ancak simdi Baskan icin sahilin bazi bolgeleri kapatildi o sebeple Palm Beach Island'da Worth Avenue ve cevresi gayet eglencelidir. Yine kuzeye giderken yol uzerinde Fort Lauderdale'de bulunan Las Olas Boulevard ve sahili gayet eglenceli ve canlidir. Las Olas bulvarina paralel giden Riverwalk isimli bolge de yuruyus icin gayet guzeldir. Eger sahilden devam etmek isterseniz Hollywood ve Dania Beach sahillerindeki yuruyus parkurlari guzel olabilir.

Otelinizin yeri gayet guzel ve eglenceli bir bolgede, restoran-kafe-bar acisindan sorun yasamazsiniz, ama bir aksaminizi da kuzeydeki North Miami Beach/Aventura/Golden Isles Beach bolgesine ayirmanizda fayda var. Ha bir de unutmadan kisitli zamanda Key West'e gitmek zor olacagi icin Key Biscayne adasina veya Key West yolundaki Islamorada adasina ugrayabilirsiniz.

• ⭐⭐

@EasternStar ellerinize sağlık söylediğini her yerin notunu aldım oradan fotoğraf çekip burada paylaşacağım inşallah 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici Biz Key west de, araçla giderken kalabalık gördüğümüz plajlara uğradık, isimleriyle hatırlamıyorum inanın 🤣 Ama Miami merkezden çok daha iyiydi hepsi. Miami de denize girince anlayacaksınız ne demek istediğimi 🤣 Sadece deniz değil, adanın ortamı da hoşuma gitti benim. Amaç deniz tatlinden çok keşif turu ise, elbette eleyebilirsiniz bu adayı, yolu baya uzak çünkü. Ama biz arabanın üstünü açtık, koyduk enerjik şarkıları fona, 3.5 saatin nasıl geçtiğini anlamadık, muhteşem bir sürüş rotası. İnstagram hikayelerimde de detaylı paylaştım bu yolu, Miami hikayelerime göz atın isterseniz. Şimdiden çok keyifli seyahatler dilerim. Herşey gönlünüzce olsun inşallah.

• ⭐⭐

@Müberra-Dikici evet izledimm şimdi videolarınız bende siizn gibi bende üstü açık bir araba kiraladım sadece o manzarada gidip gelmek için o zaman gündüz bir gidip geleyim oraya 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici Bizim Miami seyahatimizin en güzel günüydü Key West... Umarım siz de beğenirsiniz

• @MySea Merhaba bulabildiniz mi grup linkini ?

• @wasd1991 Evet, forumdan bir arkadas gonderdi.

• Değerli Floridanian'lar 🙂 Benim isteğim Floridada yaşamak ama öncesinde New Jersey'de arkadaşın yanında kalırken iş araştırmak ehliyet işini halletmek gibi planım var. Floridada da emekli bi aile var tanıdık. Sırf ehliyette direksiyon sınavı olmadığı için NJde oyalanmak saçma olur mu direkt miamiye uçup oradan trenle orlandodaki tanıdıkların yanına gidip ehliyeti iş bulma mevzusunu da orada halletmek mi daha mantıklı olur sizce

• @boredeng hangi eyalette yasayacaksiniz oranin ehliyetini almalisiniz. Florida’da icin gun icinde testi gecerseniz hemen ardindan direksiyon sinavina girip ehliyetinizi aliyorsunuz.

• @Didem-G aa anladım aynı gün olması iyiymiş. Öyleyse önce nj sonra fl diye hiç kasmaya gerek yok direkt floridaya giderim. Teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |