Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Sizin numaranız için pek birşey yok ama cut-off a giren dosya sayısından çok daha fazla kişi artı bu düşük numaraların aksiyon aldığını gösteriyor.

• @cngzdmr54 Hocam 17.5-19k arasındaki 1500 numaranın sadece 713 tanesi aktif case. Bültenden önce 1213 olan ready case sayısı 1697 olmuş bugün itibariyle, yani artış 484. Ve grafiği okuyunca görünen şu ki bunların hemen hemen hepsi 17.5 üstü caseler. Geride artık case kalmamış doğru düzgün, yani 17.5k öncesi olup da daha yeni schedule edilen pek yok, zaten onay sayısı çok düşük, bir haftada 62 case onaylanmış sadece, 168 kişi almış vizesini. Bu da benim anladığım kadarıyla şu demek oluyor:

1. Backlog yok neredeyse. Tüm konsolosluklar 16'ya kadar olan kısmı olabildiğince temizlemiş. 16 bine kadar olan ready'ler muhtemelen ready olarak kalacak 1-2 konsolosluk dışında (Ankara gibi).

2. 10-12k arasında backlog var gibi, muhtemelen geriden gelen birkaç konsolosluk sebebiyle. Yoksa 12-14 ya da 14-16 arasında NVC'den ready'ye dönen doğru düzgün case yok. Ready+issued sayısı oldukça stabil.

3. Konsolosluklar baya baya çalışıyor, sıra çok ilerlemeyince onlara da ağır iş yükü gelmedi, haliyle düzenli ve sağlam ilerlemişler gibi duruyor.

4. Yukarıda dediğim gibi adamların iş yükü kalmamış. Haziranda şimdi 16k üstü için mülakatlar başlar ama backlog olmaması sebebiyle Ağustos için bir zıplama olabilir gibi duruyor benim gördüğüm.

• @omerko geçen ay istatistiklerin de benim dosya numaram için 19000 lik bir avrupa kıtasında sıra gelir gibi görünüyordu şuan 20000 benim numaramda çok fark ediyor sizin için sorun olacağını sanmıyorum

• Ayrıca ümitsiz olmaya gerek olmadığını düşünüyorum her ne kadar Haziran ve Temmuz cutoff'ları oldukça düşük olsa da. Geçmiş yıllarla karşılaştırma yapmak çok sağlıklı değil DV Lottery için ama geçen sene tam bu zaman 9952 kişi onaylanmış. Muhtemelen o zamanlarda da burada "yandık bittik, dolmayacak, underfilling yapacaklar, kota dolmaz" vs deniyordu. Sene sonunda 18 binle kapatmışlar, üstelik eylül ayında 35'ten 50'ye artış sırasında doğru düzgün kimse vize alamamış. Yani 12 ay değil 11 ay üzerinden bile değerlendirilebilir 2024 senesi. Buna rağmen bir zıplamayla kotayı doldurmuşlar. Geçen sene o zıplama Haziran-Temmuz arasında olmuştu 21-27.5k şeklinde. Bu sene de kısmet, belki Temmuz-Ağustos arasında olur. Tek zıplama yapsalar tüm kotayı çok rahat doldururlar. Atıyorum, Ağustos için 25-26 bin deseler Eylüle bakmaksızın muhtemelen kota sorunu yaşamazlar. Eylülde de çakar 30 bin, elindeki tasoları havaya fırlatıp "kapış" diye bağıran çocuklar gibi oturup kim kapıyor kim kapamıyor diye seyrederler.

Keşke şöyle 35'i görseler kapatırken en azından da herkes nasiplense.

• @mks sizin için bir tehlike görmüyorum ben bülten açıklanmadan önce 10634+3220=13854
    Bugün 11016+4345=15361 fark 1507
    Bunu beklemiyordum elbette bu ready birçok girmeyende olacak ama benim numaram sınırda bir sayı dv2024 36-37 binler gibi

• @Flight101 abi sizin niye mülakat tarihi ile pasaport teslim tarihi arası 1 hafta normalde ertesi gün teslim ediliyor diye biliyorum Viyana da merak ettim sadece ondan sordum

• @mks
    @cngzdmr54 yoğunluk konusunda haklı. Before sayılarına baktığımızda bu senenin 23500'ü geçen senenin 30000'ine tekabül ediyor yoğunluk olarak.
    Yine aynı şekilde geçen senenin 50000'i bu senenin 35000'ine tekabül ediyor gözüküyor yoğunluk olarak.

Ekran görüntüsü 2025-05-20 145300.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-20 145252.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-20 130527.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-20 130514.png

@cngzdmr54, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@mks sizin için bir tehlike görmüyorum ben bülten açıklanmadan önce 10634+3220=13854
    Bugün 11016+4345=15361 fark 1507
    Bunu beklemiyordum elbette bu ready birçok girmeyende olacak ama benim numaram sınırda bir sayı dv2024 36-37 binler gibi

• @cngzdmr54 hocam dv2024 ile neden kıyaslama yapıyorsunuz ? bir de numaranızı dv2022 ile kıyaslayın bakın 18 binlere denk geliyor 😂 her senenin farklı hikayeleri oluyor

• @Erdem-Yıldız bitti demiyorum sadece daha zor diğer yandan Afrika çok önde bunun için bir sıçrama da olabilir

• Bu ileti silindi!

• @istalin 26 Nisan'da toplam issued vize sayısı 25216, şu anda 28920. Son 1 ayda 7k vize basıldığını nasıl hesapladınız?

• @istalin EU son 2 haftada 382 vize verilmiş. Siz haftada 600 veriliyor diyorsunuz. Bi revize edin isterseniz rakamları

• @istalin EU için 17.5-19 arası 713 case var. Temmuzda 500 tanesine mülakat yapılsa ve hepsi kabul alsa, ortalama 2.5 kişiden 1250 yapar. Hepsini temmuzda temizlese bile 1250/4 =~ 313 ediyor. EU için şu koşullarda haftalık 600 basma ihtimalleri temmuz sonuna kadar yok. Backlog kalmadı pek, geçmişten kalanlara da bassalar bassalar haftalık en fazla 70-100 kişi oynar.

Haziran için de hesap hemen hemen aynı.

Temmuz sonuna kadar haftalık 400 bile görülmez bence. Geçen seneyse madem referans notamız, 21.5-27 arası numaraların mülakata alınmaya başladığı aylarda bile haftalık 400ü zor görmüş. O sıçramaya rağmen.

• @istalin 1 ayda basılan vize sayısını nereden buldunuz ?Bu iletide verdiğin bilgilerin ve öngörülerinin tamamı yanlış diyebilirim.

• @mrt01 case numaranız 4XXX mülakata Ankarada çağrıldınız mı yoksa dosyanızı başka bir yere mi taşındınız.

• Sevgili @istalin, size katılmam yine mümkün değil.

Verileri yanlış analiz ediyorsunuz. Daha önce de sizlere söylediğim gibi felaket tellallığı yapıyorsunuz. Hatta öyle ki, sanki ‘Benim burada yazdıklarım doğru çıksın da, varsın ben mülakat almayım’ dediğinizi hissediyorum bazen.

Şaka bir yana, daha önceki iki bültende sadece sonuçlar hasbelkader doğru çıktı. Gidiş yöntemlerinin baştan aşağı yanlış olduğu; sadece sonucun sallapati doğru yazıldığı bir sınav kağıdı gibi yazdıklarınız.

Bunun da ötesinde cümleleriniz anlaşılmıyor, anlamak için uğraşmak zorunda kalıyoruz. Anlam bozukluğu gırla. İlginize.

• @istalin bir açıklık getireyim herkes gibi ben de istiyorum ve huzursuzum burada popüler olma niyetim olduğunu belirtmiş bazı arkadaşlar, öncelik ceac verilerinde gecen hafta ile bu hafta arasında ki farkı belirttim 7 bin küsür ise dünya geneli için söyledim fakat bazı hatalar olduğunu kabul ediyorum 7 bin değil 3500 vize basılmış, çünkü son 3 yılı baz alıp hepsini ay ay kontrol ettim tarih secerken mart ile mayısı çekmişim fakat foruma giremiyorum düzeltemedim eve ama admin 3500 vize kaldı dediğinde sesiniz neden gür çıkmadı 😏 herkesten özür diliyorum daha dikkatli olucam 👍

• @cdevelioglu tamam abi napalım yani bir hata olmuş sonuçta herkes insan her insan bir fikir her fikir gercek değil en tecrübeli adam çıkıp dedi ki 3500 kaldı %90 bitti vizeyi alan alana dedi, bir girdim gönderşm şeffaf 8 tane alıntı çok hassasız biliyorum bunu da düzelttim ama gönderdimde artık kişisel şeyler söyüyorsun hoş değil

• @fahriakc IMG_3621.jpeg tarihi geriye çekiyorm son bir ayda ki verilen toplam vize

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |