Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Flight101 çok müthiş bir analiz ve mülakat deneyimi. Sizden sonra gidecek olanlara ( mesela ben) çok güzel bir rehber olmuş TEŞEKKÜRLER

• @gozkan1 Merhabalar. Vizeniz hayırlı olsun. Rica etsem tercüman Emre Bey'in iletişim numarasını paylaşa bilir misiniz? Bizde dosyamızı Bangkok'a taşımayı planlıyoruz.

• Herkese güzel günler diliyorum.

Öncelikle söylemeliyim ki eşimi ocak-şubat ayı gibi add aplicant yaparak ds260 formuma ekledik. Mülakat aldıktan sonra mail atarak formumu açmalarını rica ettik ve kendi bilgilerimi de güncellemiş oldum. Tercihen stresimiz azalsın diye sağlık randevumuzu mülakattan 1 hafta öncesine aldık.

Sağlık randevusu boyunca kalmak için forumdaki deneyimlerden yararlanarak Ck Farabi oteli tercih ettik. Çevresinde konsolosluklar olan sessiz sakin bir atmosferi vardı. Eksikleri olan ama f/p olarak ve unganlara yürüme mesafesinde bir oteldi.

----

Unganlar Sağlık Muayenesi ---- 12 Mayıs 2025
    Kişi sayısı: 2 (Eşim + Ben)

Düzen Laboratuvaru: 2 kişi toplam : 3.664,38 tl ( Kan+ akciğer röntgeni)
    Unganlar (doktor muayenesi + aşılar): 2 kişi 440+440 = 880 dolar ( muayene+6şar aşı) biz tl olarak ödedik 34.056 tl tuttu. Doları google kuruyla aldılar.

Sabah 11.00 olan randevumuza 10.30 civarında gittik. İlk gittiğimizde kimse yoktu. Aşı takvimimizi sordu olmadığını söyledik. Bizi 5. Kata yönlendirip işlemler bittikten sonra gelmemiz söylendi.

Yanımızda ; confirmation page, evlilik cüzdanı, 2nl , mail çıktısı ve covid aşı belgelerini götürdük ama hiçbirini sormadılar.

5.Kata düzen laboratuvarında kan verdikten sonra 3. Kata röntgene indik . Röntgenden sonra tekrar 4. Kata döndüğümüzde aşırı kalabalıktı. Çoğunluğunu iranlılar oluşturuyordu. Sanırım Green card için gelen 4 aile vardı. Uzunca (yaklaşık 2 saat) bekledikten sonra sıra bize gelmişti.
    Mehmet Ungan bana;
    Hastalıklar , ameliyat, amerikaya daha önce gidip gitmediğim ve Amerika'daki ne yapmayı planladığımı,
    Eşime ise;
    Ne iş yaptığını orada ne iş yapacağını, amerikada nerde yaşayacağımızı ve neden orayı seçtiğimizi sordu.
    2 iğnenin içinde toplam 6 iğne yaptı ikimize de ve geçmiş olsun diyerek muayeneyi sonlandırdı. Muayeneden çıktıktan sonra ücreti ödedik ve zarfı ertesi gün 15.00 ve 17.00 arasında alabileceğimizi söyledi. Acaba bir aksaklık olur mu diyerek çok stresli girdiğimiz Sağlık randevusu çok sakin ve sorunsuz geçti. Hemen çıkınca Anıtkabir ziyaretimizi gerçekleştirdik.
    Ertesi gün saat 2.30 gibi unganların önündeydik ve sonuçları almak için 3e kadar. Bekledik. Saat 15.05 de 4. Kata çıktığımızda tek tek aldılar ve zarfımızı teslim ettiler. Zarfın üstünde aşı karnesi ve röntgen cdsini zımbalamışlardı. Zarf ince olduğu için yırtılabilir izlenimi veriyordu ama 1 cımbız ve 1 demir törpüyle dikkatlice zarfa zarar vermeden çıkardık. Bu arada zarfı poşetsiz verdiler bu yüzden yanınızda götürmek için karton poşet götürmenizi tavsiye ederim.

-----

Evraklar;

Mülakat için tarihler yeni olsun diye evrakları son hafta çıkarmaya başladık.
    Ziraat banka dökümünü imza sirküleriyle almak için gittiğimde bankodaki görevli, tamam hemen çıkaralım diyerek hafif saman kağıdı gibi bir kağıtta barkodlu hesap dökümünü verdi ve imza sirkülerini artık yeni sisteme geçtiklerini ve barkodlu e imzalı verdiklerini söylediler. Hesapta iki kişi için 32k€ gösterdik. (Mülakatta herhangi bir sorun yaşamadık)

Sonrasında e-devlete evlilik tarihimizin yanlış yazıldığını fark ettik ve maalesef mülakata süremiz çok az kaldığı için bir panik yaşamadık değil. Doğrudan belediyenin evlilik başvurusu yaptığımız bölümüne gittik ve durumu açıkladık ve acil olduğunu belirttik. Görevli teyit etmek için nikah defterine ve ilk randevu oluşturduğumuz deftere bakarak tarihi teyit edip yaklaşık 15 dk içinde nüfus müdürlüğüne bir yazı yazdı. Nüfus müdürlüğünden birini arayarak durumu anlattı. Bizi doğrudan nüfus müdürlüğüne yönlendirdiler ve orda da hemen 10 dk içinde tarihi değiştirerek hemen e devletteki tarihi değiştirdiler. Bunların hepsi beklemelerle 1 saat anca sürmüştür. Sonrasında evraklarımızı yenileyerek yola koyulduk.

--------

Mülakatta götürdüklerimiz; her dosya için ayrı ayrı;

2NL(×2)
    ds260 confirmation page(×2)
    Pasaport ve fotokopisi (×2)
    Fotoğraf (5x5)(×4)
    Sağlık zarfı
    Evlilik cüzdanı ve fotokopisi (×2)
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği(aile)(×2)
    Askerlik durum belgesi(×2)
    Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı yabancı tercümeli (x2)
    Ais kaydı(×2)
    Üniversite diploması ve fotokopisi(×2)
    Lise diploması ve fotokopisi(×2)
    Banka dökümü
    Formül a ve b(×2)
    Kimlik fotokopisi(×2)
    İlişkimiz hakkında fotoğraflar, WhatsApp konuşmaları, aramaların tarih gözüken ssler

İstenen evraklar;

Asıl talihli için;

Nüfus kayıt örneği
    Askerlik durum belgesi
    Pasaport
    Evlilik cüzdanı ve fotokopisi(×2)
    Fotoğraf (×2)
    Sağlık zarfı
    Adli sicil kaydı
    Diploma ve fotokopisi (üniversite)
    Banka dökümü
    Ais kaydı

Eş için ;

Nüfus kayıt örneği
    Pasaport
    Fotoğraf(×2)
    Adli sicil kaydı
    Sağlık zarfı

-----

Bu sefer konsolosluğa yakınlığından dolayı (yine mülakat deneyimlerinden yararlanarak) The Green Park oteli tercih ettik. Diğer otele göre fiyatı daha yüksekti ama söylemeliyim ki çok memnun kaldık. Odaları, ilgilenmeleri, yemekleri çok güzeldi.

Mülakat(7.30)

Mülakat sabahı 6.50 gibi çukurambardaki konsolosluğun önüne gittik. Konsolosluğun önündeki polislerin, kırmızı dubaların önünde beklememizi ve ordan içeri almaya başlayacaklarını söylemeleriyle kırmızı dubaların önünde ilk sırayı aldık. Saat tam 7. 30da dubaları kaldırdılar ve konsolosluğun dış kapısından geçerek bahçe kapısına geldik. Görevlinin yönlendirmesiyle pasaportlarımızı çelik çekmecede diğer tarafa ilettikten sonra sol tarafta kapının önünde beklemeye başladık. Sol kapıdaki beyefendi elinde pasaportlarla gelip ismimizi çağırarak bizi xrayden geçirdi ve iç bahçeye yönlendirdi. İç bahçedeki görevli , binanın kapısının nasıl açılması gerektiğiyle ilgili bilgiyi verdi ve bizi meşhur ağır kapıdan içeri yönlendirdi. Gerçekten söylemeliyim ki kondoloslukta karşılaştığımız tüm görevliler çok kibardı, çok neşeliydi. Her adımda yönlendiriyorlardı.
    İçeri giridikten sonra sol kısımda bulunan görevliler pasaportlaromızı alarak etiket yapıştırdılar ve sol taraftaki oturma yerlerine yönlendirdiler. Bir süre sonra bir görevli sıra numaramızı verdi. Sanırım o sabah ödeme yapılan bankodaki sistemde bir sıkıntı vardı. Bir süre bekledikten sonra bizi ilk evrak teslimine aldılar evraklarımızı verdikten sonra ödemeye yönlendirdiler ve kişi başı 330$ ödedik. Mülakat dili olarak Türkçe seçtik. İlk mülakat olduğumuz için hemen bir yanındaki bankoya geçtik. 2 hanımefendi bekliyordu bizi. Yabancı hanımefendi Türkçe biliyordu. Çoğunlukla Türkçe arada biraz İngilizce konuşarak mülakatı geçirdik. Elimizi kaldırıp yemin ettikten sonra soru kısmına geçtik.

Sorular;
    • İlk evliliğiniz mi?
    • Nerde yaşıcaksınız?
    • Neden orayı seçtiniz?
    • İngilizce biliyor musun?
    • Orda tanıdığınız var mı ?
    • Ne iş yapacaksınız?

İlk başta evrakları inceledi. Soruları sorarken aynı zamanda yazıyordu. Son sorudan sonra çok kısa bir beklemenin ardından vizeniz onaylandı cümlesini duyunca gerçekten çok rahatladık. 3-4 gün içinde bize ulaşacağını söyledi ve teşekkür ederek bankodan ayrıldık.

Mülakat öncesi konuştuğumuz bir başka gc talihlisi hanımefendi iyi dileklerini iletti.Aynı şekilde çıkarken bir başka beyefendi de aynı şekilde iyi dileklerini iletti. Umarım ikisinin de vizeleri onaylanmıştır.
    Evrak teslimi, ödeme ve mülakat toplam 10-12 dk sürmüştür. İlk mülakat olduğumuz için mi yoksa genel olarak durum bu mu bilmiyorum ama herkes çok güler yüzlü ve çok kibardı. Bu durum bizi gerçekten çok rahatlattı.
    1 gün sonra Pasaport pttye verildi. Ve pttye verildikten 1 gün sonra da şubeye geldi.

Bu foruma yazı yazan, soru soran, soru cevaplayan, deneyimlerini anlatan herkese ve adminlere gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten her bilgi hem kazandıktan sonra hem mülakat sürecinde hem de göç serüveninde çok değerli. Hiçbir şey bilmeden kazandığımız çekiliş sürecini forum sayesinde vizemizi alarak tamamladık. Umarız gerçekten isteyen çabalayan herkes vizesini alır.
    Herkese hayırlı bir vize dönemi diliyorum.

• @mustafa-özkul tebrikler. Amerika'daki hayatınızda başarılar dilerim.

• ⭐⭐⭐

@mustafa-özkul
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @arzemo Merhaba, öncelikle hayırlı olsun, mülakatınızı yazıda 17.05 demişsiniz yanlış mı? yazıldı imzanızda 17.04. sorma sebebim numaram 13xxx olduğundan dolayı current olma ve mülakat verme tarihleri ile ilgili araştırma yapıyorum. o tarihlere gelecek şekilde bir vize almak istiyorum.

04-2025 current olmuş ve aynı ay içinde mülakat vermişler anladım. sanırım en az 3 aylık bir vize alsam mart-nisan-mayıs kurtarır gibi geldi..

• @crazycells 9 Temmuzda Hong Kong daki görüşmemiz için 19 Hazirana nicolson sağlık muayene randevusu verdi diğer klinikte benzer bir tarihte dei, fakat gitmemiz imkansız büyük kızım 21-22 Haziranda Üniversite sınavına girecek, nicolson a yazdım ama mümkün değil değiştiremeyiz dedi, vize görüşmesini mi ertelesek yada dosya taşısak olur mu? deneyimi olan birinden acil yardım bekliyorum,

• Herkese merhaba, Ankara'da yaşadığım doktor ve vize görüşmesi sürecimi sizle paylaşmak isterim. Aslında tüm süreç sonunçlanınca yazacaktım ama belki birine yardımı dokunur diye erkenden yazayım dedim.

Doktor Randevusu 7-8-9 Mayıs Dr. Ungan;

7 Mayıs günü için Doktor Ungan'dan randevu almıştım, aynı gün işim biter mi diye buradan soruyordum ama bırakın aynı gün bitmeyi doktor işim tam 3 gün sürdü. Tükürük testine kalma ihtimalim olduğunu biliyordum ama hiç bir yerde bunun 3 gün sürdüğü yazmıyordu veya gözümden kaçmış. Bilmeyenler için burdan tekrar uyarıda bulayım dönüşünüzü ona göre ayarlayın. Daha önceden yaşadığım bir sağlık sorunu nedeniyle muayenede sorun yaşayabileceğimi tahmin ettiğim için yanıma kendi drlarımdan aldığım yazılarla beraber sağlık dosyamı hazırladım ama nafile, memur mantığıyla ''Ameriga istiyor yapcek bişe yok'' cevabı ile hayal kırıklığına uğradım. Bu arada green card lotosu başlığında da yazdım ama burada da belirteyim, kullandığım ilaçlar nedeniyle kendi doktorum tarafımdan listedeki canlı aşıları olmamam gerektiği ilgili bir yazı almıştım. Bu yazıyı kendilerini verdiğimde kabul ettiler ve canlı aşıları yapmayacaklarını söylediler ayrıca bilmenzi isterim Doktor muayenesindeki onay formunda aşıların tümünü inanç vs herhangi bir sebeple reddebileceğinizi ve bunun hiç bir şekilde sürecinizi etkilemeyeceği yazıyor ama tabi siz bilirsiniz ben diğer aşıları oldum.

Ben tükürük testinin zaman aldığını biliyordum ama sonucunun uzun sürdüğünü zannediyordum, 3 günü duyunca bir şok olmadım değil. Bana temmuz ilk haftası gibi testlerin sonuçlanacağını ve elektronik olarak konsolosluğa iletileceği bilgisini verdiler. Geceliği 1600 TL yürüme mesafesi bir otel ayarlamak zorunda kaldım. (burdan ismini yazmadım doğru olur mu bilemedim ama ihtiyaç halinde yazabilirim ismini) Araba ile ulaşmak isteyenler, kuğulu park solunuzda kalacak şekilde devam edip parkı geçtiklerden sonraki ilk ışıklardan sağa girince otoparklar var, yoksa çok zor oralarda yer bulmak. Trenle gelecekler için ekleme yapmak isterim, doktor randevum sabah saat 9'da idi. TCDD nin lanet olası gece ekspresi ile gider trende uyur sabahta rahat rahat randevuma yetişirim demiştim ama 6.51 varış diye belirtilen Ankara Ekspresi saat 8.32 de Ankara Gar'a giriş yaptı. Trendeki görevlilere sorduğumda sanki normalmiş gibi gayet rahat bir şekilde hep bu saatlerde varış olduğunu söylediler, benim gibi plan yapanlar olacaktır o yüzden burdan özellikle uyarıda bulunayım. Geç kaldığını biliyordum ama 1 saat 40 dakka kadar olabileceği hiç aklıma gelmemişti, neyseki yetiştim 9 randevusuna.

Bu arada şunu belirtmek isterim, muayenehanede çalışan görevliler inanılmaz yardımcı oluyorlar, burdan okuduğum yorumlarda çok katı ve yardımcı olmadıkları yönündelerdi ama tam tersi bence. 1984 doğumluyum nasıl olduysa bebeklikten kalma aşı kartlarım bulundu ve whatsapp üzerinden bana yollanan aşı kartlarımı bile kabul ettiler ve çıktısını alıp dosyama eklediler. Elle yazılmış aşıları ve tarihleri kabul ettiler tabi 1985 yılında yapılmış aşılar için pek bir alternatif yok 🙂

Ödeme olarak
    Muayene için 10.823 TL
    Düzen Labrotuvarına
    kan ve röntgen için
    1830TL
    Tükürük testleri için ise
    3852 TL + 1542 TL + 1542 TL(180$) ödeme yaptım.

20 Mayıs Vize Görüşmesi ( 08.45 )

Konsolosluk ana yolun üstünde ama devam eden sokak mahalle arası olduğundan dolayı park yeri bulmak çok sorun olmuyor yine aracı ile gelenler için tavsiye olarak yazayım dedim. Esasında görüşmem 12 şubattaydı fakat yine yaşadığım sağlık sorunları sebebiyle bu olaylardan tamamiyle vazgeçmiştim ama daha sonra tekrar denemem gerektiğini düşünerekten randevu sitesinde hesap oluşturup tekrar randevu verilmesi için talep oluşturdum. Bunu yazmamım sebebi herhangi bir sebep ile randevusunu kaçırmış veya gidememiş olanların hakkı kaybetmediklerini bilmelerini isterim. Mantıklı bir sebeple sitede talep oluşturup, durumunuzu anlatırsanız yardımcı oluyorlar ama randevu açılır mı açılmaz mı o biraz şansınıza kalmış çünkü randevu almaya çalıştığımda sürekli sistem yoğun hatası veriyordu ve nerdeyse 1 hafta uğraşmam gerekti, gerçi şimdi yeni siteye geçiyorlar nasıl olur bilinmez denemek zorunda kalanlara iyi şanslar. Neyse lafı uzatmadan günün geri kalanını anlatmaya devam edeyim.

Elçiliğe vardığınızda, önünde çılgın bir sıra göreceksiniz en arkada boşuna beklemeyin çünkü randevusu sizden çok sonra olupta aşırı heyecanlı insanlar sıraya çoktan girmiş oluyor, ben de o hataya düştüm. Esasında olan binanın hemen önündeki camekanlı bölümde güvenlik görevlisi saate göre çağırmaya başlıyor ve sıra o zaman oluşmaya başlıyor gibi bir durum var. Gidip camekanın altında bulunan kutuya pasaportunuzu atıp soldaki kapının önünde çağırılmayı bekliyorsunuz. ( sanırım bahsi geçen ağır kapı o kapı 🙂 ) İsminiz çağırıldıktan sonra güvenlik taramasından geçiyorsunuz sadece elektronik olarak araba anahtarı kabul ediliyor eşyalarınızı araçta bırakmanızı tavsiye ederim veya ben sadece şahit oldum sağda(ziyaretçi giriş kapısının karşısında) bir binaya gidip insanlar eşyalarını bırakıp numara alıyorlardı sanırım emanetçi gibi bir hizmet veriliyor. Daha sonra görüşmlerin yapıldığı iç binaya yürüyerek geçiyorsunuz orda vize türünüze göre size sıra numarası verilip pasaportunuza bir şeyler yapıştırıyorlar ve beklemeye başlıyorsunuz.

Gözlemlerime dayanarak söylüyorum, gördüğüm kadarıyla gerek turist vizesi gerek diğer vizeler olsun sizden görüşme başında parmak izin alınıyorsa büyük ihtimalle vizenizi alıyorsunuz. 2014 yılında İstanbul'da turist vizesi için bulunmuştum orda beklediğim kısa sürede herkese vize veriyorlardı fakat bu sefer Ankara'da gördüğüm kadarıyla ciddi oranda red veriliyordu bekleme süremin uzun olması sebebilyle mi bilemem ama nerdeyse 10kişiden 5ine red verdiler(göçmen olmayan vize türleri için)

Toplamda 3 kere çağrılıyorsunuz, ilk çağırdıkları bölmeden sizden gerekli evrakları istiyorlar. Sitede yazan ve size gönderilen 2. e-postaki belgeleri doğru hazırlarsanız pek bir sorun çıkmıyor ama yaşadığım garip durumu size anlatmak istiyorum. Daha sonra verdiğim belgeleri listeleyeceğim. Kısa bir beklemeden sonra, ilk çağrıldığım pencerede Türk olduğunu düşündüğüm konsolosluk görevlisi sırasıyla belgeleri isterken benden nüfus kayıt örneğimi istedi, klasik edevletten aldığım belgeyi uzattım. Belgeye kısaca baktıktan sonra anne ve babamın listeli olduğu nüfus kayıt örneğini istedi, ilk önce şaşırdım sonra belgeyi bölmeden alıp, Ana adı ve Baba adı altında zaten yazdığını gösterdim, ne istediğini anlayamadığımı söyledim. Bana çok kaba bir şekilde beyfendi anne adı ve baba adı olan nüfus kayıt örneği vermeniz gerekiyor dedi ama o kadar lanet bir şekilde istediki o an sinirime hakim olamayıp elimdeki kağıdı cama yapıştırıp ana ve baba adı karelerini parmağımla gösterdim. Adam hareketimi biraz garipsedi ve bende o an ki gereksiz sinirimi anında yatıştrıp eğer başka bir evrak varsa bununla ilgili tamamlayabileceğimi dile getirdim, o da hatasını anlamış olacak ki tamam kabul ediyoruz evrağı dedi.
    Görüşmede benden istenen evraklar;

• Nüfus kayıt örneğim ana adı ve baba adı açık bir şekilde yazılı olan 😉
    • Sabıka kaydı
    • Üniversite diploması aslı ve fotokopisi ( diplomam hem Türkçe hem İngilizce olduğu için promblem yaşamadım)
    • 2 adet foto
    • Askerlik durum belgesi ( Muaf olduğuma dair belge sundum)
    • Banka dökümü ( son 6 aylık + imza sirküleri vs.)

Belgeleri aldıktan sonra bana hangi dilde görüşme yapmak istersinizi fark etmez sorun değil dememle ingilizce görüşme işaretlemesi bir oldu. Tatsız bir şekilde başlayan görüşmeyi karşılıklık teşekkür ederek sonlandırdık, daha sonra tekrar beklemeye başladım,bu sırada baya bir teşekkürler şu aşamada size vize veremiyoruz sahnesine şahit oldum. 15 dakka sonra vezneden çağırıldım ve 330 dolar( TL yapacaklar için söyliyim dolar 38.60 gibi bir şeydi fişte 40 dan işlem yaptılar 13200 TL karşılığı yazıyordu) ödeme yaptım. 25-30 dakkalık bir beklemeden sonra şansıma tam karşımdaki bölmeden numaram yandı. Klasik sağ elimi kaldırıp yemin etmemi istedi daha sonrasında parmak izimi aldı. Ben eski pasaportumu istenenler listesinde olduğunu fakat kimsenin benden istemediğini hatırlatınca, teşekkür edip eski vize varsa görebilirim dedi. Eski vizeye bakıp daha önce hiç Amerikada bulunduğum sürede yasal süreyi aşıp aşmadığımı sordu. Daha sonrasında sağlık raporumla ilgili durumu anlattım sorun olmadığını, onlara gönderilince bana gerekli bilgilendirilme yapılacağını söyledi.İlk görevliden sonra Amerikalı kadın gayet nazikti, nereye gideceğimi sordu, cevap olarak new york'a gideceğimi söyledim. Forumu çok fazla okumamın ve neyle karşılacağımı bildiğimden artık 🙂 kadıncağız daha sormadan ben cevapları vermeye başladım. Daha sonrasında diplomamla igilenince bende mesleğimle ilgili yapmayı düşündüğüm hamleleri anlattım fakat sonunda ama zaman gösterecek diye de ekledim :). Banka dökümanlarımla hiç ilgilenmedi sadece kendi kontrol listesinde yazdığı için tamam burda gibilerden bir baktı ve her şey benim açımdan güzel görünüyor sağlık raporun gelince pasaportunu yollman için sana talimatları yollayacağız dedi ve yine teşekkür ederek beni üstünde pasaport ve sağlık raporu işaretli sarı kağıt ile uğurladı. Sağlık raporunun elektronik olarak yollanacağını terar teyit edip konsolosluktan ayrıldım( dr ungan tarafından da elektronik olarak yollanacağını Ankaraya bir daha gitmeye gerek kalmayacağını teyit ettim) Şimdilik benim için tekrar bekleme süreci başladı, süreç sonuçlandığında tekrar paylaşım yaparım. Bu forumun, bu süreçte insanlarının işini ne kadar kolaylaştırdığını kendi yaşadıklarımdan ve hergün diğer insanların deneyimlerini okudukça daha çok anlıyorum o yüzden hepinize çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

• ⭐⭐⭐⭐

@ozgurs E-devletten nüfus kayıt örneği çıkartırken nüfus aile tipini seçmeliydiniz. Onu seçince sizin isminizin altında anne ve babanızın da satırları yer alıyor ve isimlerinin karşısında onların anne ve baba isimleri, sağ mı değil mi tüm ayrıntılar görünüyor. Neyse ki sizinki bu haliyle kabul edilmiş.

Diğer konulardaki ayrıntılı bilgiler için teşekkürler.
    Vizeniz hayırlı uğurlu olsun🎉

Bundan sonra mülakata gireceklere önerim aman sinirlerinize hakim olun, sorulan sorulara kısa ve net cevaplar verin, size sorulmayan konular hakkında konuşmayın💯

• @Serapp sinir konusunda haklısınız o an bende fark ettim ve zaten kıvılcım kadar kısa sürdü ve minik bir R yaptım zaten 🙂 istedikleri belgeler listesinde ne varsa götürdüm ben 🙂 fazla bilgi verme kısmında da haklısınız ama zaten arkasından ne geleceğini bildiğim için çok kısa cevaplar olmasın diye eklemeler şeklindeydi

• @ozgurs Hayirli olsun, sanirim sizde de, karsinizdaki kisi gereksiz yere agresiflestiginde benzer sekilde tepki verme egilimi var. Bu durumdan ben de mustaribim; benim de mülakat günümde konsolosluktaki askerlerle aramizda da bu sekilde karsilikli ufak capli bir gerginlik yasanmisti. Umuyorum ki tez vakite vize basili pasaportunuza ulasirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@ozgurs
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@ozgurs tebrikler, balgam kültür test sonucunuz sonrası sağ salim vizenize kavusmaniz dileğiyle 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@Zuhuratbaba

Hong Kong konsolosluk sağlık kontrolünüz olmaksizin mülakat gerçekleştirmiyor, sağlık kontrolünden geçmiş olmanız gerekiyor kesinlikle. Hong Kong’da sağlık kontrolü yapan diğer sağlık kuruluşu olan Drs. Anderson & Partners ile irtibata geçerek belki o kurumdan müsaitlik sorgulayabilirsiniz, iletişim bilgileri WhatsApp +85291385571 ve emaili [email protected]. Geçmiş deneyimlerde Drs. Anderson & Partners‘in geç geri dönüş yaptığına dair bazı tecrübelerde var forumda.

Eğer ki Drs. Anderson & Partners da müsaitlik veremez ise istediğiniz tarihe ve/veya mülakatınız öncesi raporunuzun yetişebileceği bir tarihe, tek seçeneğiniz Hong Kong konsolosluk ile iletişime geçerek ileri bir tarihe mülakatınızın ötelenmesi talep etmek ve akabinde iki sağlık kuruluşundan bir tanesinde sağlık kontrolünüzün randevusunu acilen oluşturmak olmali. Başka bir ülkeye taşımak bu kadar adımlarda ilerlemişken 2-3 defa düşünülmesi gerek zira elinizde almış olduğunuz bir mülakat tarihi var Hong Kong’dan.

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 Çok güzel önerilerde bulunmuşsunuz, ilk tercih Anderson'dan randevu almak olmalı bence, ilaveten şunları söylemek isterim:
    Sayın @Zuhuratbaba, mülakat tarihi alabilmek gerçekten çok önemli ve değerli, bu şansı herkes yakalayamıyor.
    Kızınızın Türkiye’de üniversite sınavına girmesi şart mı acaba?
    Kazandığı takdirde, ABD’ye gittiğinde bu hakkı kullanamayacak ve orada bir üniversiteye kaydolacak. Bu durumda sınava girmese de olur diye düşünüyorum.

• @Zuhuratbaba zor olur biliyorum ama 19 unda sağlık muayenesini bitirdikten sonra değerlendirebileceğiniz yerel saat ile 22:30 da aktarmasız uçuş var. TR saati ile 20.06.2025 05:10 da İstanbula iniyor. Umarım çözüme kavuşursunuz.

• @Murat-c merhaba. Doğru tarih imzamda yazan tarihtir.

• @Serapp Bir LGS bir de Üniversite sınavı var bu yıl evde, erteleme için konsolosluğa da kliniklere de mail attım, ama nasip , olmazsa da gidemeyeceğiz çünkü çok hazırlandılar. çok teşekkür ederim cevabınız için.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 
  • ⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

• Herkese merhaba,
    Mülakatta geçmiş iş deneyimlerine bakıyorlar mı ?
    ( DS 260 formunu doldururken sürekli hata aldım ve Windows'da https://dvprogram.state.gov/ adresine de block koydu. McBook'tan safariden girdim. Bu sebepten dolayı yine engel yememek için iş deneyimlerimin arasında olan önemsiz - bir kaç ay çalıştığım işleri girmedim.
    Bir de Amerika'dan bulunduğum tarihlerde hata yaptım. Bulunduğum ayları farklı girdim.

Mülakata girdiğimde bunları dile getirmeli miyim? ( Bence getirmeliyim ) Ama hangi aşamada memura bunu söylemeliyim. İlk pasaport kontrolünde mi yok mülakat memuruna mı aktarayım?

Saygılarımla
    Doğukan YILMAZ

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |