Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
-
@Erdoğan-0 merhabalar şöyle anlatayım ben evrakları USPS ile postaya ohio -dayton dan verdim. Fakat yazışma adresim Houston Teksas idi oraya bağlı ofise gönderdim. Parmak izi randevusu Houston a göre verildi. ücretleri kabul ettik makbuz numarası sms ini aldıktan sonra ayrıldık parmak izi için geri geldik.
Parmak izi daha önce ABD içinde ofislerde verdiyseniz çağırmaya biliyorlar aktarıyorlar mevcutta varsa.
-
@artemis61 cok tesekkur ederim. Gonderim adresi ile mailing adresinin ayni olmasi gerektigini zannediyodum bilgilendirdi sureciniz beni. Hatirladigim kadariyla daha once parmak izi vermedim usa ofislerinde cagirilirim muhtemelen.
Tekrardan tesekkur ederim. -
@Erdoğan-0 rica ederim yardımcı olabileceğim birşey olursa yazabilirsiniz kolaylıklar size tekrardan.
-
Herkese selamlar,
Başvuru dosyasına biyometrik fotoğraf mı eklememiz gerekiyor? Boyle bir yazi okudum güncel durum nedir? (1. sayfayı okudum güncel durumu soruyorum)
Ayrıca I-131 formunu elle veya pc de doldurmanın bir onemi var mi?
Tesekkur ederim şimdiden -
Merhabalar; Re-Entry giriş işlemleri ile ilgili bilgi vermek istiyorum.
Edit: İngilizce kötü olduğu için Formu doldururken aşağıdaki linkteki anlatımda yararlandım. Ayrıca bazı şeyleri translate yapıp anlamaya çalıştım. Ayrıca I-131 formunun arkasına Green Card - Real ID ve - Ehliyet kopyasını ekleyip gönderdim.
Ayrıca önceden başvurum olduğu için video anlatımına göre eski başvurumu yani AOS Yaptığım sırada zamanında Travel izine başvurduğum için eski dosyalarımdan bakıp bilgileri alıp ekledim. (o dönemde aldığım izin I-485 (Aos) ve Geçici Çalışma izni ile ilgili olduğu için) / özetle AOS yaptığım sırada ülkeden rahatça ayrılıp tekrar gelmek üzere alınan izin ve farklı bir izin olduğu için bunu ekledim. Formun Part 4 > 2.a > 2.b partlarını için söylüyorum. - Kafa karışıklığı olmaması için belirtmek istedim. / Ben burayı doldurdum ama ilk defa başvuranın doldurmasına gerek yok mesela)Formu bilgisayar ortamında doldurdum Adobe Reader yeterli oluyor. Form bilgisayar ortamında doldurulmasına izin veriyor. Ayrıca formu "Siyah Kalem" ile imzaladım.
Link:
https://www.youtube.com/watch?v=BasSXO2rvcY14 Nisan 2025 tarihinde başvuru evraklarımı USPS ile "Certified Mail" olarak gönderdim.
20 Nisan 2025 tarihinde Dallas ofise ulaştı.
22 Nisan 2025 tarihinde Kredi kartından çekim yapıldı. (G-1450 formunu gönderdiğim dosyaların en önüne koymuştum.)
Bugün 26 Nisan 2025 tarihinde "I131 - APPLICATION FOR TRAVEL DOCUMENTS, PAROLE DOCUMENTS, AND ARRIVAL/DEPARTURE RECORDS" evrakı bugün ulaştı. Sevindiğim durum şu oldu "Biometrics" kayıtlarımın olduğu için tekrar parmak izi vermek ile uğraşmayacağım. "Notice Date: 22 Nisan 2025"Sanırım şimdi yaklaşık 14,5 ay bekleme sürecini yaşayacağım. Bu arada evrakın teslim yerini "ISTANBUL" seçtim bakalım bu durum bize ne yaşatacak.. Umarım bir problem yaşamam...
Sormak istediğim bir soru var. Şuan ben istediğim gibi ülke dışına çıkabilir ve bugün bana ulaşan evrakı girerken memura gösterecek gireceğim ve muhtemelen bir soru ile karşılaşmayacağım dimi? Görüşlerinizi rica ederim. (Tecrübe edenler açısından.)
Tşk, Syg. -
@krimer-2 Fotoğraf konusunu bilmiyorum ben eklemedim. (Geçmiş iletilerde böyle bir detay açıkçası hatırlamıyorum.) Gönderdim post'a güncelleme yaptım, biraz yalın yazmışım... Bilgisayar ortamında doldurmak bana daha kolay geldiği için PC ortamında doldurdum.
-
@Redbeard Bilgilendirmeniz icin teşekkür ederim..
-
Merhaba,
Temmuz ayında eşimle birlikte amerikaya ilk defa giriş yapacağız. Bi kaç sorum olacak,1- ilk girişte re entry permit başvurusunu hemen başlatabilir miyiz
2- 1 ay amerikada kalmak başvuru-biyometri için yeterli olur mu
3- washingtondan tüm süreci yürütsek hızlandırma konusunda avantaj sağlar mı -
Selamlar herkese, 2025 talihlisiyim 10 haziran'da ankara'da randevumuz var ve 3 kişilik bir aileyiz. yaz sonuna doğru ülkeye giriş yapmayı planlıyoruz ancak re-entry permit başvurusu yapacağız. zamanlamayı kestirmeye çalışıyorum ancak yakın tarihte bu işlemi yapmış birisi var mıdır? bazılarından biyometri istenmediği de yazılıyor. Ülkeye giriş yaptıktan sonra greencard'ın elimize ulaşması, o bilgiler ile re-entry başvurusu yapmamız ve varsa biyometri toplam yaklaşık olarak ne kadar sürer asıl merak ettiğim bu.
-
Merhabalar. İlk olarak greencard ın fiziki olarak almanız gerekmektedir.
Benim yaptığım başvurumda evrakları 23 Nisan 2025 de posta yolu ile gönderdim. 30 Nisan da mail ve ücret alındığına dair sms aldım.
19 Mayıs 2025 de ise parmak izi randevusu verildi.
Yani greencard ınızı aldıktan yaklaşık 1 ay sonra işlemleri halletmiş olacaksınız. -
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
merhabalar yakın zamanda re entry permit başvurusu yapacağım kendim eşim ve oğlum adına başvuru ödemesi nasıl yapılıyor malum form manuel çıktı alınarak doldurulup USCIS ilgili birimine posta kanalı ile gönderilecek. Ancak ödeme gönderilme esnasında mı yapılıyor yoksa bir formu varmı sonrasında belgeleri birim kabul edildikten sonramı yapıyoruz ben kredi kartı ile yapmayı düşünüyorum bu işlemleri yapan arkadaşlar buradan yazarak bana yardımcı olursa sevinirim. iyi günler
-
@artemis61 Merhaba. Hayirli olsun. Sureciniz oldukca hizli ilerlemiş. Hangi sehirden basvuru yapmistiniz? Ben de basvuru yapacagim. Su an Türkiye 'deyim ve biometrics randevusunu en kisa surede alabilecegim sehri bulmaya calisiyorum. Ona göre bilet alacagim.
-
@sean_86 Merhaba. Hayirli olsun. Hangi sehirden gondermistiniz belgelerinizi? Biometrics randevusunun en hizli verildigi yeri bulmaya calisiyorum :)
19 Mayis randevu bilgisinin gonderildigi tarih mi yoksa randevu tarihi mi? 🤔
-
@arnblt merhabalar tebrik ederim öncelikle, vatandaşlık başvurusunda bulunmak için yeterli süreyi doldurdunuz mu Amerika'da? Her yıl ABD kalış süremiz en az 6 ay olması gerekiyor diye biliyorum elimi kolumu bağlıyor bu kural keşke olmasaydı ama şimdilik 2 yıldır korumaya çalışıyorum yasal süre şartını ama sanırım ben de re-entry başvurmak zorunda kalacağım.
-
Ben başvurumu Orlando dan yaptım. Her sey yolunda gitti gecikme vs. yaşamadım.
-
@burcuburcu merhabalar evrakları ohio dayton dan postaladım ama adres bilgimi Houston olarak verdim biyometrik randevum Houston a göre verildi.
-
@artemis61 teşekkür ederim cevabiniz icin. Miami'de güvenli bir yerde oda buldum ama kisa sürede biometrics randevusu gelir mi bilmiyorum. Büyük sehirler daha mi riskli acaba?
-
@artemis61 Reentry basvurusu icin Uscis'ten adres degisikligi yapmamiz gerekiyor mu? Yoksa formda yazdigimiz adres yeterli mi? Benim ilk giris adresim Nevada ve uscis'de de o sekilde kayitli olmali. Ama basvuruyu ve biometricsi Miami'de yapacagim. Airbnb adresi olacak mecburen
Usps express mail ile gondermeyi düşünüyorum formu. Orada herhangi bir islem gerekiyor mu yeni adres icin?
-
Merhaba şöyle bir sorum var benzer durumu yaşayan oldu mu myuscis hesabında : myUSCIS account a giriş yaptim ancak ne ismim ne telefon hiçbir şey yok. Sadece e-posta adresim var sizde de böyle mi myUSCIS de neden ad soyadım doğum tarihim yok anlayamadım..
-
@begumm evet bende de ayni sekilde
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum