Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba,
    Temmuz ayında eşimle birlikte amerikaya ilk defa giriş yapacağız. Bi kaç sorum olacak,

1- ilk girişte re entry permit başvurusunu hemen başlatabilir miyiz
    2- 1 ay amerikada kalmak başvuru-biyometri için yeterli olur mu
    3- washingtondan tüm süreci yürütsek hızlandırma konusunda avantaj sağlar mı

• Selamlar herkese, 2025 talihlisiyim 10 haziran'da ankara'da randevumuz var ve 3 kişilik bir aileyiz. yaz sonuna doğru ülkeye giriş yapmayı planlıyoruz ancak re-entry permit başvurusu yapacağız. zamanlamayı kestirmeye çalışıyorum ancak yakın tarihte bu işlemi yapmış birisi var mıdır? bazılarından biyometri istenmediği de yazılıyor. Ülkeye giriş yaptıktan sonra greencard'ın elimize ulaşması, o bilgiler ile re-entry başvurusu yapmamız ve varsa biyometri toplam yaklaşık olarak ne kadar sürer asıl merak ettiğim bu.

• Merhabalar. İlk olarak greencard ın fiziki olarak almanız gerekmektedir.
    Benim yaptığım başvurumda evrakları 23 Nisan 2025 de posta yolu ile gönderdim. 30 Nisan da mail ve ücret alındığına dair sms aldım.
    19 Mayıs 2025 de ise parmak izi randevusu verildi.
    Yani greencard ınızı aldıktan yaklaşık 1 ay sonra işlemleri halletmiş olacaksınız.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• merhabalar yakın zamanda re entry permit başvurusu yapacağım kendim eşim ve oğlum adına başvuru ödemesi nasıl yapılıyor malum form manuel çıktı alınarak doldurulup USCIS ilgili birimine posta kanalı ile gönderilecek. Ancak ödeme gönderilme esnasında mı yapılıyor yoksa bir formu varmı sonrasında belgeleri birim kabul edildikten sonramı yapıyoruz ben kredi kartı ile yapmayı düşünüyorum bu işlemleri yapan arkadaşlar buradan yazarak bana yardımcı olursa sevinirim. iyi günler

• @artemis61 Merhaba. Hayirli olsun. Sureciniz oldukca hizli ilerlemiş. Hangi sehirden basvuru yapmistiniz? Ben de basvuru yapacagim. Su an Türkiye 'deyim ve biometrics randevusunu en kisa surede alabilecegim sehri bulmaya calisiyorum. Ona göre bilet alacagim.

• @sean_86 Merhaba. Hayirli olsun. Hangi sehirden gondermistiniz belgelerinizi? Biometrics randevusunun en hizli verildigi yeri bulmaya calisiyorum 🙂

19 Mayis randevu bilgisinin gonderildigi tarih mi yoksa randevu tarihi mi? 🤔

• @arnblt merhabalar tebrik ederim öncelikle, vatandaşlık başvurusunda bulunmak için yeterli süreyi doldurdunuz mu Amerika'da? Her yıl ABD kalış süremiz en az 6 ay olması gerekiyor diye biliyorum elimi kolumu bağlıyor bu kural keşke olmasaydı ama şimdilik 2 yıldır korumaya çalışıyorum yasal süre şartını ama sanırım ben de re-entry başvurmak zorunda kalacağım.

• Ben başvurumu Orlando dan yaptım. Her sey yolunda gitti gecikme vs. yaşamadım.

• @burcuburcu merhabalar evrakları ohio dayton dan postaladım ama adres bilgimi Houston olarak verdim biyometrik randevum Houston a göre verildi.

• @artemis61 teşekkür ederim cevabiniz icin. Miami'de güvenli bir yerde oda buldum ama kisa sürede biometrics randevusu gelir mi bilmiyorum. Büyük sehirler daha mi riskli acaba?

• @artemis61 Reentry basvurusu icin Uscis'ten adres degisikligi yapmamiz gerekiyor mu? Yoksa formda yazdigimiz adres yeterli mi? Benim ilk giris adresim Nevada ve uscis'de de o sekilde kayitli olmali. Ama basvuruyu ve biometricsi Miami'de yapacagim. Airbnb adresi olacak mecburen

Usps express mail ile gondermeyi düşünüyorum formu. Orada herhangi bir islem gerekiyor mu yeni adres icin?

• Merhaba şöyle bir sorum var benzer durumu yaşayan oldu mu myuscis hesabında : myUSCIS account a giriş yaptim ancak ne ismim ne telefon hiçbir şey yok. Sadece e-posta adresim var sizde de böyle mi myUSCIS de neden ad soyadım doğum tarihim yok anlayamadım..

• @begumm evet bende de ayni sekilde

• @burcuburcu peki adres değişikligi yaparken sorun oldu mu? Teşekkürler

• @begumm değişiklik yapmadım henüz. Re entry için değiştirmek gerekiyor mu onu sordum aslında

• @sean_86 merhabalar tebrik ederim. Biz eşimle temmuzda giriş yapacaz ve bir hafta kalabiliyoruz türkiyedeki işlerimizden kaynaklı. Bu bir haftalık süreçte re-entry permite başvuru yapabilir miyiz. Olur da biz çıkış yaptıktan sonra parmak izi için mail gelirse randevu verdikleri tarihte giriş yapıp işlemi halletme gibi bir seçenek var mıdır?

• @Ruşen merhaba, GC ve SSN 1 hafta icinde elinizde olur ise yapabilirsiniz.

• @Ruşen Green card'ın elinize geçmesi gerekmiyor. SSN'e ise hiç ihtiyaç yok. @Fuat-1

Green card yerine stamp'li vize fotokopisi de kullanılabiliyor. Ancak bir hafta içerisinde gönderdiğiniz belgelerin alındı mesajını almanız zor. 15 güne kadar uzayabilir, ondan sonra çıkış yapmak öneriliyor. Parmak izi için ben bir ay sonra randevu tarihinden önce tekrar giriş yaptım.

• @sean_86 Green card'ın fiziki olarak gelmesi gerekmiyor. Burada bir kaç mesaj daha var böyle bir gereklilik hakkında ancak böyle bir gereklilik yok.

You must attach a copy of the front and back of your Form I-551, Permanent Resident Card (also known as a Green
    Card). If you have not yet received your Permanent Resident Card, you must attach a copy of:
    A. The biographic pages of your passport and a copy of the visa page showing your initial admission as a lawful
    permanent resident, or other evidence that you are a lawful permanent resident; or
    B. A copy of the Form I-797, Notice of Action, approval notice for your application to replace your Permanent
    Resident Card; or
    C. Temporary evidence of lawful permanent resident status.

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |