Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Ehliyeti ile Türkiye’de Araç Kullanımı - Ehliyet Değişimi

• Merhabalar öncelikle herkese iyi günler dilerim. Benim bir sorum olacak. Yaklaşık 2 Senedir Abd ehliyetimle Türkiye’de yaşıyorum ve araç kullanıyorum. Yasal kullanım süresi ülkeye giriş yaptıktan sonraki 6 ay olduğunu biliyorum. 1-2 kilometrelik mesafelere seyahat ettiğim için hemen gidip işimi görüp dönüyorum eve.

Ancak bu durumdan sıkıldım artık şehiriçinde bile 10kmden uzak mesafelere araç süremiyorum ceza yerim diye. İnternette araştırmalarıma göre yabancı ehliyetler Türk ehliyetine kolayca çevrilebiliyormuş. 199’u arayıp detaylı bilgi aldığımda Abd ehliyeti için geçerli olmadığını söylediler.

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Direkt sıfırdan ehliyet kursuna yazılmaktan ziyade Abd ehliyetimi de kullanarak yasal olarak Türkiyede araç kullanabilir miyim? Ehliyetimi Türk ehliyetine çevirmemin bir yolu var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

• Amerika pasaportunuz varsa surersiniz. Fakat her cevirmede pasaport gostermeniz gerekiyor. O sekilde bile bas agrisi olabiliyormus. Tabi bu surecte belli zamanlarda yurt disi cikis giris de yapmaniz gerekiyor.

Amerika ehliyetini Turkiye ehliyetine ceviremiyorsunuz. Ehliyet kursuna gidip lisansinizi almak zorundasiniz.

Benzer Başlıklar

• 8
  • 2
  • 4
  • 44
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

111

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |