Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Ehliyeti ile Türkiye’de Araç Kullanımı - Ehliyet Değişimi

Türkiye Cumhuriyeti
2 2 575 1

• Merhabalar öncelikle herkese iyi günler dilerim. Benim bir sorum olacak. Yaklaşık 2 Senedir Abd ehliyetimle Türkiye’de yaşıyorum ve araç kullanıyorum. Yasal kullanım süresi ülkeye giriş yaptıktan sonraki 6 ay olduğunu biliyorum. 1-2 kilometrelik mesafelere seyahat ettiğim için hemen gidip işimi görüp dönüyorum eve.

Ancak bu durumdan sıkıldım artık şehiriçinde bile 10kmden uzak mesafelere araç süremiyorum ceza yerim diye. İnternette araştırmalarıma göre yabancı ehliyetler Türk ehliyetine kolayca çevrilebiliyormuş. 199’u arayıp detaylı bilgi aldığımda Abd ehliyeti için geçerli olmadığını söylediler.

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Direkt sıfırdan ehliyet kursuna yazılmaktan ziyade Abd ehliyetimi de kullanarak yasal olarak Türkiyede araç kullanabilir miyim? Ehliyetimi Türk ehliyetine çevirmemin bir yolu var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

• Amerika pasaportunuz varsa surersiniz. Fakat her cevirmede pasaport gostermeniz gerekiyor. O sekilde bile bas agrisi olabiliyormus. Tabi bu surecte belli zamanlarda yurt disi cikis giris de yapmaniz gerekiyor.

Amerika ehliyetini Turkiye ehliyetine ceviremiyorsunuz. Ehliyet kursuna gidip lisansinizi almak zorundasiniz.

Benzer Başlıklar

• Turkiyede abd plakalı araç satışı hakkında

Türkiye Cumhuriyeti
    5
    0 Oy
    5 İleti
    359 Bakış
    ayvalik10A
    @Cannavaro1903 tamam ozaman gidersin yabancıdan yabancıya satış yapılır daha sonra araç için sigorta yaptırırsın ancak bu sigorta 6 ay kadar oluyor bilgin olsun
  • Amerika'daki Gelirin Türkiye'de Vergilendirilmesi

Türkiye Cumhuriyeti
    2
    0 Oy
    2 İleti
    200 Bakış
    cgokhanC
    @us_dream_12 Garanti bankasi ve diger bankalar surekli bana mail atiyor Fatca formu doldur diye. Bi bakayim dedim SSN gibi bilgiler istiyor. Pek guvenemedigim icin ve zaten gemileri coktan yaktigim icin doldurmadim 😂 Eger boyle birsey doldurduysan verilerine erisebilirler. FATCA Nedir? Yabancı Hesaplar Vergi Uyum Yasası (FATCA), ABD kişilerinin (ABD vatandaşı ya da ABD vergi mukimi) vergiye tabi kazançlarının adil olarak vergilendirilmesi için ABD dışındaki Yabancı Finansal Kuruluşlara ve diğer finansal aracı kuruluşlara çeşitli yükümlülükler getiren ülkeler arası bir anlaşmadır.
  • Türkiye'de Sanal Posta Kutusu Servisi

Türkiye Cumhuriyeti
    1
    0 Oy
    1 İleti
    178 Bakış
    M
    Türkiye'de "Traveling Mailbox" gibi sanal posta kutusu hizmeti sunan ve postaları size ulaştıran bir servis var mı?
  • Türkiye'de Uygulanan Pandemi Yasakları

Türkiye Cumhuriyeti
    5
    0 Oy
    5 İleti
    221 Bakış
    crazycellsC
    @ozancanan, içinde söyledi: Türkiye'de Uygulanan Pandemi Yasakları Bildiğiniz gibi Türkiye’de uygulanan sokağa çıkma yasaklarından turistler muaf tutuluyor. Bu muafiyetten turistik ziyaretlerimizde bizler de yararlanabiliyor muyuz? Genelgede bu konuyla ilgili bir şey bulamadım. Televizyonda gördüğüm kadarıyla turistlere sadece kimlik ya da pasaport soruluyor. Green card gösterip bundan yararlanabiliyor muyuz? Son dönemde Türkiye’ye seyahat eden arkadaşlardan deneyenler oldu mu? Yasal olarak Turkiye'de bir TC vatandasinin turist olmasi mumkun degil, o nedenle Green Card ile bu yasaklardan muaf olamiyorsunuz maalesef.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k