Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Herkese merhaba 2020 yilinda cr1 vizesi aldim amerikaya yerlestik ve 2023 yilinda turkiyeye geri donduk, haliyle greencardimin suresi doldu ve hakkimi kaybettim.simdi benim icin yeniden ,oglum icin ilk kez sureci baslatacagiz ,ikisi ayni anda mi ilerler bilgi sahibi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim

• Arkadaslar daha once mulakata giren kisilere bir sorum var, ceac sisteminden bir bildirim geldi birkac gun once, ''mulakata tum belgelerin orjinallerini getiriniz seklinde'', joint sponsorumuzun doldurup ciktisini alip imzaladigi I864 Formunu buraya kargolamasi gerekiyor mu yoksa direk imzali scanned PDF halinin ciktisini almamiz yetiyor mu? Bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mi acaba, ciktisini mi alip gostermistiniz mulakatta? Tesekkurler.

• @bamboo Reddit te bir kullanıcı var kendisinin USCİS çalışanı olduğunu iddia ediyor bir gönderisinin altında buna değinmişti , Aynı aileden birisi onay aldığında diğerininde dosyası açılır tarzı bir şeyden bahsetmişti.

• @ıscx cok tesekkur ederim

• @nazmi4343, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Arkadaslar daha once mulakata giren kisilere bir sorum var, ceac sisteminden bir bildirim geldi birkac gun once, ''mulakata tum belgelerin orjinallerini getiriniz seklinde'', joint sponsorumuzun doldurup ciktisini alip imzaladigi I864 Formunu buraya kargolamasi gerekiyor mu yoksa direk imzali scanned PDF halinin ciktisini almamiz yetiyor mu? Bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mi acaba, ciktisini mi alip gostermistiniz mulakatta? Tesekkurler.

@nazmi4343 bunu bende merak ediyorum zira orijinalini bulabilir miyiz meçhul. Tekrardan aynısı doldurulup imzalansa sorun olur mu ?

• @Alfa-Centauri Muhtemelen sorun olur, NVC ye yüklenmiş hiçbir belge değiştirilmemeli diye duydum olduğu gibi orjinaliyle götürülmeli nasıl DQ olunduysa. Sadece ekstradan tarihi geçebilecek belgelerin garanti olması adına güncel versiyonu alınabilir belki ama sistemdeki yüklü olan mutlaka götürülmeli.

• @nazmi4343 peki imzalı olanı kaybettiysek yeniden imzalansa aynı imza tarihi ile birlikte?

• Arkadaşlar mülakat zamanında adli sicil ve yüklediğim tüm evrakları e devlet üzerinden almam yeterli mi ofice mi gitmem gerekiyor bu arada hızlandırma başvurusu da yaptık ne zaman dönüş olur tahmininiz 🙏🏼

• @Bircan K3 vizesi de amerika vatandaşlarının eşlerinin normal prosedür süresinden belki 2-3 ay daha kısa sürede ülkeye girmesini sağlayan bir vize normalde K3 yani I-129 F onaylanmış olsaydı amerikadaki süreç uzayacaktı green card ve çalışma iznim için minimum 6 ay beklemem gerekecekti vs aslında bu nişanlılık vizesi gibi onda da çalışma izni vs bu kadar sürüyor gelmesi yabancı forumlarda K3 ye başvuran çok kişi var ve genelde gözlemlediğimiz kadarıyla Texas vize merkezinde süreci hızlandırabiliyor tabi bu kesin bir bilgi değil sadece ihtimaller dahilinde.(I-130 başvurusundan sonra USCİS maili geldiği gibi ücretsiz bir şekilde başvurabiliyorsunuz I-129F'e)

• Merhaba, uzun bekleyişler sonucu mülakat tarihi aldık sonunda, şimdi Unganlar’dan rapor almam gerekiyor, onlara pasaport ile gidiliyor ancak sitedeki adımlar şöyle;
    1- randevumuzu onaylamamız gerekiyor.
    2- passportu ptt’ye vermemiz gerekiyor.
    3- Unganlara passport ile gitmek gerekiyor.
    Arkadaşlar pasaportumu ptt’ye veteceksem ynganlar nası olcak?
    Sizler nasıl yaptınız bunu?
    Ve artık Ptt ile çalışılmayacak diyor sitede.
    Önce unganlara gitsem pasaportumla, sonra ptt’ye versem olur mu? Mülakat gününe kadar yetişir mi tüm bunlar? (Bu günden itibaren tam 2 ay var)
    Teşekkür ederim 🙏

• Daha önce mülakata giren arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim mülakatta i-864 orijinal ıslak imzalı mı talep ediliyor yoksa fotokopi yeterli mi ?

• @Burak-0 Itın numarası almanız gerekiyor. Eğer eşiniz erteleme yaptıysa, evli olduğunu beyan etmek durumunda. Muhasebecisiyle görüşürse doğru yönlendirilir. Sizinde Itın formunu doldurup, ıslak imzalayıp pasaport fotokopinizle eşinize göndermeniz gerek eğer uzaktaysa. Başvurunuz kabul edildikten hemen sonra gelmiyor biraz beklemeniz lazım

• @Alfa-Centauri ben fotokopi götürdüm problem olmadı

• @tb19 peki baktılar mı istediler mi. Erişimi kaybettim çünkü orijinale bulamıyoruz sadece fotokopi var

• @Pın-Ceylan merhaba ne zaman dq olmuştunuz ve mülakat tarihiniz nedir acaba ?

• @Pın-Ceylan Öncelikle hayırlı olsun, sürecinizi imzanıza taşırsanız bilgi alışverişi açısından faydalı olacaktır. Yapılacaklar düşündüğünüzden biraz daha farklı, öncelikle 4-5 gün içinde randevunuz sisteme düşecek sonra ais.usvisa sitesinden register edeceksiniz. Ardından randevunuza yakın unganlar sitesinden randevu alacaksınız, sağlık muayenesine pasaport ile gideceksiniz. Ardından embassydeki görüşmeye de pasaportunuzu götürüyorsunuz onay alırsanız pasaportunuz onlarda kalıyor evinize kargolanıyor. Şuanlık yeni sistem aktif olmadığı için eskisine kayıt açıyorsunuz diye biliyorum sonra transfer edilecek diye tahmin ediyorum. Ama sağlık muayenesi ve interview
    kısmı bu şekilde.

• @rock Ceac’a yüklediginiz şekilde götürmeniz yeterli olur sadece eski tarihli ise belgeler yenilerini de garanti olması açısından çıkartıp yanınızda götürün sistemde yüklü olan eski demeleri durumunda. Herhangi bir yere gitmenize gerek yok.

• @nazmi4343 teşekkür ederim cevabınız için 🙏🏼

• Bu ileti silindi!

• Arkadaşlar randevu tarihi alan oldu mu , biz bugün itibarıyla aldık .

Benzer Başlıklar

• 148
  • 1589
  • 1
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |