Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Mehmet-ynd Tebrik ederim hocam yolunuz açık olsun 🙂 bu yazdığınız bütün belgeler transkript dahil. Lise diploması kayıp olduğu içinmi hazırladınız. Örn. Benim lise diplomam duruyorsa yine hazırlamam gerekiyormu bunları.

• ⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

• Merhabalar, çok fazla soru sorulması üzerine greencard kazandıktan sonra evlenmek ve Hong Kong mülakat sürecimizle ilgili bir video çektik.
    www.yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri/559?_=1747471845908 iletisinde anlattığımız her şeyi bir de sözlü olarak anlattık. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Yine de sorularınız olması durumunda her zaman iletişime geçebilirsiniz.

• @Mehmet-Fatih-Aslan evet kayıp olduğu için. Ama herkese tavsiyem. QR kodlu Lise MEZUN BELGESİ ni alıp tercümesini de yaptırması. Herzaman lazım olabilir.

• @fatmakoc Merhaba imzanızı güncellememişsiniz, 2 Mayıs'da Hong Kong'da mülakatınız olduğunu görüyorum. Mülakat nasıl geçti, onay aldınız mı? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz sakıncası yoksa.

• ⭐⭐⭐⭐

@gizemctr Gerçekten çok güzel bir video olmuş. Baştan sona süreci kendi başınıza ve sadece bu forumdaki paylaşımları okuyarak başarıyla yürütmeniz harika. Forumun katkısını da belirtmiş olmanız çok hoş. Emekleriniz ve bu değerli paylaşımınız için teşekkürler. ABD'de mutluluklar🌟👏

• Merhaba arkadaşlar,
    DV çekilişini kazandım ve mülakat sürecine hazırlanıyorum. Ancak pasaportumun dış kapağındaki yazılar zamanla silinmeye başladı. İç sayfalar tertemiz ve hiçbir hasar yok. Bu durum konsoloslukta DV vize mülakatı sırasında bir sorun yaratır mı diye endişeleniyorum. Benzer bir durumda olan veya böyle bir pasaportla mülakata giren var mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler!

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Ankara Mülakatı

Herkese Merhaba,

Çeşitli sebeplerden yaşadığım yoğunluklar/problemler nedeniyle yazamadığım vize mülakatımı paylaşacağım,

Bizim mülakatımız ilk planlandığında 2 Nisan’a gün verilmişti ancak o gün bayram tatili sonrasındaki idari izne geldiği için diye tahmin ediyorum elçilik tarafından 30 Nisan’a ertelendi. 29 Nisan günü yola çıkıp Kızılay’daki bir otelde bir gece konakladıktan sonra sabah 9’da heyecanla elçilik kapısındaki sıraya eşim ve kızım ile birlikte biz de dahil olduk. Girişte üzerimde sadece yüzüğüm ve araba anahtarı vardı, eşimde sadece yüzüğü vardı, bebeğimizin de sadece arabası yanımızdaydı. Pasaport verilen ilk bankodaki hanımefendi bir numune kağıdı verip bebek arabasının çeşitli yerlerine sürmemizi istedi. Bu testin sonucu için yaklaşık bir dakikalık bir bekleme süresi sonunda bizi elçiliğin bahçesine giren ilk kapıdaki sıraya yönlendirdi. Güvenlik olarak çalışan bir beyefendi bizi bebeğimiz olduğu için önce içeri almak istedi ancak o sırada pasaportları karıştırmışlar ve çok beklemeden sıradaki herkesi içeri aldılar. Güvenliği geçtikten sonra mülakatın yapılacağı binaya yönlendirildik keza o binanın da kapısında sıra vardı. Başka bir güvenlik bey eşimi ve bebeğimi üşümemeleri için içeri aldı, ben sırada beklemeye devam ettim. İçeri girdikten sonra bir bankoda evraklarınızı kontrol ediyorlar, o bankodan sizi kasa olan gişeye yönlendiriyorlar, bankoya 990 USD ödememizi yaptıktan üzerinde sıra numarası yazan 2 küçük kâğıt parçasını verdi, bunları kaybetmeyin daha sonra sorabiliyorlar. O kâğıtta yazan sıra numarası bütün aile için geçerli. Sıra gelince yanımızda getirdiğimiz tüm evrakları o bankodaki hanımefendiye teslim ettik. Konuşmanın sonunda mülakatı hangi dilde yapmak istediğimizi sordu, Türkçe istedik. Daha sonrasında buradaki işleminiz tamam yine aynı sıra numarası ile yan tarafta bekleyin, dedi. Bu kısımda yaklaşık 2 saat başka kişilerin mülakatlarını izleyerek bekledik.

Genç bir beyefendi bizden önce mülakata girdiğinde dikkattimi çeken olay; talihli Türkçe istemesine rağmen vize memuru anlaşılır ve basit düzeyde bir İngilizce ile başlamak istedi ve sorular karmaşıklaşınca tercüman ile Türkçeye dönmek zorunda kaldılar.

Sıra bize geldiğinde ismimi okuyarak çağırdılar. Tercüman ve memur bizi bekliyordu.

1. Nereye gittiğimi sordu, tercümanı beklemeden cevapladım. Burada memurun mimikleriyle onu İngilizce anlamamın hoşuna gittiğini söyledi, eşim.
    2. İngilizcen nasıl diye sordu, çok iyi değil, dedim
    3. Ne iş yapmayı düşünüyorsun diye sordu, burada IT sektöründe çalışıyorum gittiğimde de yine aynı sektörden devam etmek istiyorum, dedim.
    4. Daha önce yurt dışında yaşadın mı? diye sordu, ben de okul için evet dedim, Ne kadar süreliğine olduğunu sordu, birkaç ay diyince ben tamam dedi, önemsiz olduğunu yüzündeki ifade ile belli ederek.
    5. Nereye gidiyorsunuz diye tekrar sordu, tekrar cevapladım.

Soruların arasında yarımşar dakika bekledik ve en son bir dakika bekledik tabi o sırada memur önündeki bilgisayara bir şeyler yazıyordu. Vizenizi onaylıyorum, birkaç iş günü içinde pasaportlarınızı posta ofisinden alabilirsiniz, dedi ve arkasını dönüp gitti. Bir an tabi heyecan ve şokla bu kadar mıydı diye düşündük. Binadan çıkarken birbirimize sorduk bir şeyi atlıyor muyuz unuttuk mu diye ama yok hepsi bu kadardı. İçeride bizden başka kimse olmasaydı girmemiz ve çıkmamız arasında yarım saat bile olmazdı işlem süreleri aslında çok kısa geçti bizim için ama toplamda 3,5-4 saat içeride kaldık. Oradan ayrıldıktan İstanbul’a döndük. Ayın 5’inde pasaportlarımız postahaneye geldi. Kontrol ettik herhangi bir problem yoktu. Uçak biletimizi iptal edilebilir (tam geri ödemeli) aldığımız için içimiz rahattı herhangi bir değişiklik yapmadık ve toparlanmaya başladık. Ayın 15’inde de ilk girişimizi yaptık.

Heyecanlı ve stresli bir süreçti bizim için. Darısı tüm bekleyenlerin ve isteyenlerin başına olsun.

Sağlıkla kalın.

• @Mustafa-ELMACI Tebrikler hocam. Her şey gönlünüzce olsun...

• ⭐⭐⭐⭐

@Mustafa-ELMACI Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏 ABD'de mutluluklar 🎉✨

• ⭐⭐⭐⭐

@Mustafa-ELMACI

Tebrikler, yolunuz açık olsun 🍀 ABD’ye hoşgeldiniz, bol şans!

• ⭐⭐⭐

@Mustafa-ELMACI
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @Mehmet-ynd Ayy maşallah🧿Darısı başımıza🙏

• @Mustafa-ELMACI Birkaç yılın birkaç cümle ile anlatılması vay be nasip işte.Hayırlı uğrlu olsun.

• @Scythep aslinda uygun otel bulabilirsiniz illa ki vize merkezine ve hastane dibinde olmasina gerek yok ulasim agi cok gelismis metro otobus gibi araclarla kolayca ulasabilirsiniz trip.com dan bakin lutfen ucak biletlerine de ayni siteden bakin daha ucuz ucak isterseniz aktarmali bakin ucak kisi basi gidis donus 30.000-50.000₺ araliginda olur oteller 25 gun 40 gibi yeme icte gunluk 2 kisi 100$ desek( american dolari) 38.000₺ eder tabi bunu daha aza indirebilirsiniz hastane kisi basi 25.000₺ bide mulakatta verilecek 330$ var 15.000$ harcamazsiniz emin olun gidiceginiz zaman bana ulasin size yol ve ucak hesaplarim isterseniz eski turizmcilerden kim kaldi😂

• @aliaytac41 Çok teşekkürler, hepimizin umarım

• @Serapp Çok teşekkürler

• @ATS16 Çok teşekkür ederim, hoş bulduk

• @Flight101 Çok teşekkürler, şans hepimizle olsun

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |