@aliarmgn yaş 40'a geldi ise birbirimiz daha iyi anlarız
Ben MSA(sanırsam İzmir'de yok şu anda, sadece İstanbul'da) ve IMSE'ye(İzmir'de) çok baktım (İzmir'de yaşıyoruz), MSA daha okul kıvamında ve çok daha ciddi ve yurt dışı geçerliliği olan City & Guilds sertifikası vermeside gayet güzel. Fiyatta yurt dışı okulların dörtte biri nerede ise. Benim işim tam zamanlı olduğu için uzun süreli okullara gidemiyorum. Workshoplarda bana düşük seviye kalıyor. Neyseki internet dünyasında sonsuz kaynak var şimdilik onlar ve deneme yanılma ile gidiyorum.
Bence de bu işe merak var ise eğitim alınmalı, ev mutfağı ile endüstriyel mutfakta çalışmak çok farklı, dondurucudan, fırına, ekipmanlar ve koruyucu malzemelere vb. kadar bir çok farklılık var. Eğer lüks otel mutfaklarında çalışma düşünceniz yok ise sertifika vb. çok ihtiyacınız olmayacaktır ama isim yapmış, zincir oteller sertifika ve eğitime çok önem veriyor. Okullarda sadece pişirme teknikleri değil güvenlik, malzeme, saklama koşulları vb. bir çok konuda bilgi ediniliyor sonuçta.
http://chefmccarthy.weebly.com/uploads/5/5/4/4/55444227/culinary_essentials.pdf
Linkteki kitapta Amerika standartlarına göre genel mutfak ile ilgili bir çok bilgi bulunuyor. Zaten üniversitenin ders kitabı :).