Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

House Flipping (Ev satin alip, onarmak ve daha yuksek fiyata satmak)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    "Flipping" ekonomi de bir urunu satin alip, hizli bir sekilde kar amaciyla tekrar satmak anlamina gelir. Emlak sektorunde ise "House Flipping" bir evi satin alip, renovasyon sonucu daha yuksek fiyata satmak anlamina gelir.

    Yatirimci, bir gayrimenkul satin alip evi iyilestirir, bakimini yapar ve eksiklerini giderir, renovasyon sonucu daha cazip hale getirir ve satin aldigi fiyattan daha yuksek bir fiyata satar. House flipping yapmak icin, yatirimci evi satin alacak ve iyilestirmeleri kapsayacak butceye sahip olmalidir. Tabii ki, flipping isinin riskli taraflari da vardir, yatirimci emlak degerlerini iyi bilmelidir ve karini yuksek tutabilmek icin bir eve degerinden daha fazla odememelidir. Ayrica evi satin alabilecek kisilerin ihtiyaci kadar evi gelistirmelidir, evi tamir edip, gelistirmeye asiri miktarda para harcamamalidir.

    Emlakcilarin disinda, ipotekli hacizli evler, yikik dokuk evler acik arttirma ile de uygun fiyatlara satin alinabilir. Tabii boyle bir durumda evi tamamen onceden gozden gecirmek mumkun olmayabilir. Flip edilen ev, mumkun oldugunca hizli satilmalidir, aksi takdirde harcanan paranin hizli bir geri donusu olmaz.


  • ipotekli hacizli evleri almak kolay mı? New york cityde. Tr de genellikle bu işin mafyası olur. Piyasaya normal vatandaşa bırakmazlar.
    Hacizli evlere veya eşyalara nereden bakabiliyoruz.


  • @orhanvegs aşağıdaki videolarda ishak beyin açık arttırma ile ev almasını izleyebilirsiniz. Bir mafyası varmıdır bilmem ancak videolarda yok gibi duruyor.

    Açık arttırma videosu ; (3200$ a ev aldım.)

    Aldığı ev videosu ;

    Başka bir aldığı ev videosu ;


  • Bu konu ilgili TLC kanalında programlar var.Oradan edindiğim bilgilere göre bankalarda kredisini ödeyemeyen kişilerin evleri satılığa çıkartılıyor.


  • öncelikle şunu söyleyeyim daha amerika'ya gelmedim sadece ilgilendiğim ve merak ettiğim için takip ediyorum bu konuyu. har.com 'da foreclosure bölümünde bu şekilde evler var fikir amaçlı oradan yada googleda auction arattırması yapılabilir eyalet seçilerek bakılabilir. nakit para önemli tabi izlediğim programlarda insanlar evleri aldıktan sonra hemen yaptırıp ardında satma yada kiralama derdinde nakit para döndükçe insan para kazanabiliyor. diğer bir konu bu işleri hangi eyalette yaptığınız aslında bir kaç yerde duydum ve okudum mesela tamir işlerini işi bilen ehil kişiler yapmak zorunda dolayısıyla kendim yaparım para kazanırım her eyalette geçerli değil. benim bilmediğim bir konu mesela hangi eyaletlerde bu işi yapmak için broker ve emlak üzerine sertifika lazım illaki normal vatandaş kendi oturacağı bir evi aracı olmadan açık artırmaya girip alıp oturabilir ( not:türkiyede illa legal yada illegal mafyatik işler üzerinden yürüdüğü için bu işler insan bize bırakmaz diye düşünüyor öyle değil ama amerika'da para konuşuyor her işte olduğu gibi) ama ticaret konusu işin içine girince o zaman sertifikalar devreye girebilir eyaletine göre. zaten ev satarken illaki bir emlakcıya ihtiyaç duyuyorsunuz. bizim buradaki tapu kadastro işleri gibi yürümüyor. biraz mevzuat okumak lazım aslında bu işe girmeden önce 🙂 birde para olmadan bu işi yapmak zor yukarda @smesut 'un paylaştığı arkadaşın evlerine bakın hepsi bakım ve tamirat istiyor. bazı işlerini kendiniz bile yapsanız en 10bin dolar gider gibi gözüküyor alt sınır tabi bu. bir örnek herhangi bir eyalette evi aldınız evin duvar çatlağı ve hafif çatı sıkıntısı var ve eyalet kanunları bunları yaptırmak zorundasın diyorsa ve bu işi de eğitimini almış kişiler yapmak zorunda derse o zaman çok pahalıya çıkar kar edemezsiniz. bence az parası olup bu işi yapmak isteyen arkadaşlar amerika'ya gittiklerinde bir realtor olmak için alınan sertifika sınavlarını girmeleri eğitimi almaları zaten çok uzun süremeyen bir programmış daha önceki arkadaşlardan duyduğuma göre.


  • ben auction olayını çok merak ediyorum. TLC ben de izliyorum ama mesela onlar Arizonadan alıyor ve en ucuz oturabilecek evler 200bin dolardan başlıyor. bu ishak beyin ise 2bin-3bin dolara aldığı evler cidden ucuz. pek güven vermiyor, zaten bir videoda da muhitin çok iyi olmadığını söylemişti. Bir de bildiğim kadarıyla bu evleri nakit parayla alıyorsunuz. auction.com dan, açık arttırmada ki evlere bakabiliyorsunuz.


  • Bir de Miami Orlando da house flipping yapan bir program var,sanırım Lifetime da.Evin kriterlerine göre fiyatı değişiyordur.Semt,büyüklük v.b
    Programlardan anladığım kadarı ile evin içinden çıkacak olan maliyet işin sürprizi,evin içi ile ilgili bir bilgi vermiyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @orhanvegs Bu konudaki anahtar kelime "foreclosure"... Online emlak veri tabani sitesi Zillow'dan da gorebiliyorsunuz bu tur evleri...

    Su adreste ilgilendiginiz eyaleti yazmaniz yeterli:
    https://www.zillow.com/foreclosures/


  • Amerika çok ilginç ülke 😃 şimdi baktımda. Her insana her zevke uygun birşey var.
    10 bin - 50 bin new york merkeze 1 saatlik evler bulmak mümkün 😃


  • @orhanvegs House Flipping (Ev satin alip, onarmak ve daha yuksek fiyata satmak) içinde söyledi:

    Amerika çok ilginç ülke 😃 şimdi baktımda. Her insana her zevke uygun birşey var.
    10 bin - 50 bin new york merkeze 1 saatlik evler bulmak mümkün 😃

    Evlerin IRS'e vergi borcu varsa ya da HOA borcu varsa, satin alinca faiziyle size devredebiliyor. Bazi evlerin oturum izni olmuyor ve duzeltmeleri yapip yasanabilir hale getirmek icin yuklu masraf yapmaniz gerekiyor. Structural yapisinda, mesela temelinde sorun oluyor vb. Ev cok eski oluyor, toxic mold denilen turkcesi zehirli kufu temizletmek pahali oluyor. Eski evlerde hep olan lead'li boyayi temizletmek masrafli. Evin kanalizasyon, elektrik su altyapisinin yenilenmesi gerekebiliyor. Icinde hoarders denilen, gelip elkoymus cikmayan kisiler olabiliyor. Yani almadan once arastirmak lazim.


  • Doğrudur.Bu iş yapılacaksa zaman ayrılması lazım


  • 1000dolar ev parası+vergisi ve alış satış 4500+evin masrafları 20bin dolar totalde 25000 dolar. hemen kiraya vermiş 1200 dolar kansasta 🙂



  • Bu başlığa yorum yaptıktan sonra, bu konu hakkında araştırma yaptım.
    Öncelikle bir ev aldık ve bunu kendimiz onarıp daha yüsek bir fiyata satma konusuna değinelim. Bina içerisinde bulunan elektrik+havalandırma ve sıhhi tesisatın hepsinden de anladığımızı varsayıyorum.Bunları bir güzel tadilat ettik ve ne mekanik ne de elektrik inspectoründen onay ve belgesini almadan birisine sattık veyahut kendimiz yaşamaya devam ettik. Bu aşamada herhangi bir yangın vs. gibi durumda sigortanın çıkan masrafları karşılamama gibi bir durumu varmış. Bu sebeple inspector olayını atlamamak cepte tutulması bir konu.
    Diğer konu ise auctionlardan, ''tax lien'' ''Foreclosure'' gibi açık arttırmaya çıkan bir evi çok ucuza aldık diyelim. Burada dikkat edilmesi gerekenleri şu abimizden bir dinleyelim. Ayrıca kendisi bir yatırımcı olup +15 yıllık tüm bilgi birikimini bedava danışmanlık mahiyetinde herkese sunmuş. Bu konuda veya orada bu mesleği seçmek isteyenlere inanılmaz bilgiler vermekte. Özellikle evde halen bir kiracının bulunması durumu, ev sahibinin evi geri almak için mahkemeye başvurma durumu, tadilattan sonra ekstra durumlar hariç evin sadece kiraya verilebilmesi durumu, ''title search'' (tapu sözleşmesi) kısmı gibi kulak kabartmanızı rica ediyorum.

    İyi seyirler


  • Property wars programı var oradan fikir alabilirsiniz


  • Bu ileti silindi!

  • Eski evi alıp anahtar teslim evi yenileyen firmalar varmı?nj bölgesi için?

  • ⭐⭐ Yasaklı

    idris usta var


  • @calibraturbo House Flipping (Ev satin alip, onarmak ve daha yuksek fiyata satmak) içinde söyledi:

    idris usta var
    Bence o adam pek işin ustası değil benim merak ettiğim eski evi alıp yaptırıp oturmak dahami ekonomik oluyor



Benzer Başlıklar

  • 4
  • 124
  • 82
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum