Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 518.4k 770
  • ⭐⭐

    @emrewhite Evet mailde belirttikleri sekilde gecerli bir adres ile tekrar basvuruda bulunmalisiniz.


  • Merhaba,
    DS260 ı doldururken bir yerde hata yaptık, sonucu nasıl olur açtırmamız gerekir mi sizce?
    "do you hold or have you held any nationality other that the one you have indicated above" sorusuna "no" deyip geçtik, ama küçükken Özbekistan vatandaşlığımız vardı. Uzun zaman önce sadece Türkiye vatandaşıyım, sanırım "yes" diyip devam etmeliydik. acaba nasıl bir yol izlemeliyim. dosya açtırmaya gidecek bir konu mu?

    teşekkürler.


  • Dostlar ds-260 doldururken takıldığım yer oldu yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler:

    1. Eğitim bilgileri doldurulurken okul adı ve mezun olunan bölüm diplomada yazdığı gibi Türkçe mi yoksa İngilizce karşılıkları mı yazılmalı?

    2. Greencard başvuru formunu doldururken elimde yalnızca lise diploması olduğu için ve kesin kural Lise mezuniyeti zorunluluğundan dolayı sadece onu yazmıştım. Aöf 2 yıllık ön lisans mezuniyetimde var (diploma yok) E-devletten belgeleri (mezuniyet + transcript) alabiliyorum sadece, bunu da ds-260 formunda belirtmek gerekir mi? Çünkü 2 yıllık ön lisans 4 yıllığa (Lisans) tamamlanmadığı için üniversite olarak görülmeyecek ve dersler 4 yıllığa göre tamamlanmadığı için eksik eğitim gibi hatalı bir izlenim olsun istemiyorum, sadece lise üzerinden devam edeyim mi yoksa hepsini belirteyim mi?

    3. Askerlik bilgileri doldururken kurum adı, rütbe ve görev gibi konuları terhis belgesinde yazdığı gibi (terhis belgem elimde) Türkçe olarak mı yoksa İngilizce olarak mı yazayım?

    4. Şuan resmiyette çalışıyor görünmüyorum fakat freelance (web yazılım ve finansal türev araçlar) gelirim var, geçmiş sgk kayıtları kısa süreli giriş çıkıştan ibaret paramı alamadığım için hemen çıktığım yerler. Eski SGK kayıtlarındaki çalışma bilgilerimi eklemeli ve şu an çalışmadığımı mı belirtmeliyim, yoksa web yazılım ve finansal gelir (freelance - self-employe) olarak devam ettiğimi yazıp destekleyici bilgi ve belgeleri hazırlamalı mıyım?

    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @cerenb
    Selamlar..Telaş etmeyin. Ben de bu aşamada mailime gönderim istemeden geçmiştim.. Mülakat öncesi sayfayı açıp yazdır diyerek çıktısını alıp götürebilirsiniz...Sürecinizde başarılar..


  • @gucarslan cok tesekkurler


  • Dostlar merhaba ben 2026 talihlisiyim siralamam 8400lerde bildiniz uzere artik current olmadan dosyamizi tasiyabiliyoruz ve bende bundan yararlanmak istedim ciddi bir aksaklik cikmaz ise mulakata bangkokta girmek istiyorum dosya tasimak icin mail attigimda bana kalacagim adresi belirtmem icin bir bir geri donus yaptilar ancak henuz bizim donemimiz baslamadi. Bu konuda ne yapabilirim kalmayi dusundugum hotelin adresini yazip tekrar bir mail atmali miyim? Cunku henuz kesin bir adres yok bu konu hakkinda bilgisi olan var ise yardimci olabilir mi? Current olduktan sonra dosyami tasirken zorlanmak isyemiyorum.


  • @Flight101 Teşekkür ederim. Çıktısını aldım zaten hemen, ama application error deyince acaba başvuruda mı hata var diye endişelenmiştim. Başkalarına da çıkıyor mu bu hata yoksa sadece bende mi var diye bir panik yaşadım. Umarım siteden kaynaklı geçici bir sorundur.


  • @iibrahimd merhabalar ibrahim bey mülakat yeriniz bangkonk yazıyor bangkonga mı taşıdınız sürecinizi


  • @sinar oturumuz olan ülke neresi?


  • @gucarslan Belçika


  • @gucarslan Irak derken Kuzey Irak'tan Erbil'e indim ordan Kuzey Irak'ın başka bir şehri olan Duhok'a gittim. Güneydeki merkez Irak'a giriş yapmadım. Kuzey Irak ABD ile arası iyi olan bi yer. İşini yaptığımız şirket ile mailleşmelerimi, orda çektiğim şantiye fotoğraflarını eklesem yeterli olur mu sizce. Hatta işini yaptığımız şirketten bu kişi bu tarihte buradaydı diye resmi bir evrak istesem. Bunlar işe yarar mı acaba. Bu kadar zaman sonra Greencard çıktığı sene ilk şantiyemin Kuzey Irak oluşu nasıl bi tesadüfse artık😅


  • @aliaytac41 Merhabalar tam olarak kac vize verdiğini nerden goruyorsunuz acaba visa bulletine bakiyorum ancka tam olarak sizin verdiginiz sayiyi nerden gordugunuzu ben goremiyorum yardimci olabilir misiniz?


  • @zakaria çok tesekkur ederim ellerinize saglik


  • Dostlar merhaba ben 2026 talihlisiyim siralamam 8400lerde bildiniz uzere artik current olmadan dosyamizi tasiyabiliyoruz ve bende bundan yararlanmak istedim ciddi bir aksaklik cikmaz ise mulakata bangkokta girmek istiyorum dosya tasimak icin mail attigimda bana kalacagim adresi belirtmem icin bir bir geri donus yaptilar ancak henuz bizim donemimiz baslamadi. Bu konuda ne yapabilirim kalmayi dusundugum hotelin adresini yazip tekrar bir mail atmali miyim? Cunku henuz kesin bir adres yok bu konu hakkinda bilgisi olan var ise yardimci olabilir mi? Current olduktan sonra dosyami tasirken zorlanmak isyemiyorum.


  • @iibrahimd Bizde 09.05.25 tarihinde KCC'ye dosyamızı Bangkok'a taşımak için mail attık gün içinde olumlu dönüş sağladılar size ve forumdaki arkadaşlara teşekkür ederiz foruma bakarak yapıp gönderdik :)


  • @Koçero hong kong dünyanin en pahali sehri, viyanada yapacaginiz masrafi cok rahat 2-3 e katlar (sadece konaklamaya 100k harcayan gördüm). Viyanayi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐

    @iibrahimd selamlar, asagida yer alan adrese giris yaptiktan sonra solda bulunan menuden istediginiz yili seciyorsunuz. Sonrada sayfanin en altinda yer alan arama kismina dilediginiz konsoloslugun kodunu yaziyorsunuz. En son sayfaya gelerek en son hangi CN sina mulakat verdigi girebilirsiniz.

    https://dvcharts.xarthisius.xyz/index.html


  • @ATS16 aynı durumdayım mimar olarak 1,5 ay kadar Kuzey Irak'ta bulundum, ama turist vizesiyle gittim. Bu problemi nasıl çözerim, konsolosluğu nasıl ikna ederim diye kara kara düşünüyorum.


  • @osmanatasoy00 konsolosluga degil kccye mail atmalisiniz sizin süreciniz daha baslamadi

    Edit: sanirim kccye mail atmissiniz yanlis anlamisim pardon, booking ya da airbnb üzerinden konaklamanizi yapacaginiz otelin adresini yazabilirsiniz

  • ⭐⭐⭐⭐

    @osmanatasoy00, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Dostlar merhaba ben 2026 talihlisiyim siralamam 8400lerde bildiniz uzere artik current olmadan dosyamizi tasiyabiliyoruz ve bende bundan yararlanmak istedim ciddi bir aksaklik cikmaz ise mulakata bangkokta girmek istiyorum dosya tasimak icin mail attigimda bana kalacagim adresi belirtmem icin bir bir geri donus yaptilar ancak henuz bizim donemimiz baslamadi. Bu konuda ne yapabilirim kalmayi dusundugum hotelin adresini yazip tekrar bir mail atmali miyim? Cunku henuz kesin bir adres yok bu konu hakkinda bilgisi olan var ise yardimci olabilir mi? Current olduktan sonra dosyami tasirken zorlanmak isyemiyorum.

    Bu başlığın 4.iletisinde yazdığı gibi bir otel, airbnb vs adres bulup bildirin. Orada kalmak zorunda değilsiniz, prosedür gereği isteniyor.


Benzer Başlıklar

  • 40 Oy
    12k İleti
    678k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum