DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Murat-Dündar Evet mümkün KCC ye mail atabilirsiniz forumda bolca bilgi var bu konuda
-
@onurfenci pasaportunuzu sonradan değiştirmeniz hiçbir önem taşııyor.
ister bordo ile taşıyın, ister farklı bir pasaportla ile. bunun süeciniz için bir anlamı yok.. -
@Berat-İlbaş gerekip gerekmediğini bu başlığın üçüncü iletisinde detaylıca açıkladım.
-
@Fatih-Yalçın-0 öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@Koçero Wiena konusunda ki en iyi deneyim anlatımı forum kıdemlilerinden birinde bence onu okuyun şimdi adını hatırlayamadım havaalanından otobüse nasıl gideceğinize kadar yazmıştı
-
Merhaba dvcharts.xarthisius sitesinin verileri güvenilir mi?
-
@Koçero geçmiş deneyimleri okumayı deneyebilirsiniz diye düşünüyorum.
çünkü taşıyanlar ve vizesini alanlar da öyle yapıyor. -
@emreyes Schengen almak sizin için masraflı olacaksa, birkaç kez Schengen'e başvurmanız gerekecekse vs. bence Hong Kong'u değerlendirin. Schengen'i hem kaç gün alabileceğiniz şüpheli, hem alıp alamayacağınız şüpheli, hem de sağlık muayenesi-vize görüşmesi sürecinin Schengen aralığını kapsayıp kapsamayacağı şüpheli. Deneyecekseniz de son aylara bırakmayın şimdiden Schengen başvurularına başlayın. Benim geçmiş Almanya D tipi oturum izinli vizem, aktif UK vizem, birçok seyahat geçmişim olmasına rağmen Yunanistan'dan (ki daha önce Yunanistan'a gitmiştim
bu saatten sonra daha da gitmem zaten) Schengen alamadım. Tabii bu süreçte Schengen alıp giden de çok var, seyahat planını güzel yapmak gerekiyordur belki de.
Geçen sene bu zamanlar, Malta'da dil okuluna kayıt olup oradan oturum alıp İtalya'da görüşmeye girmeyi falan düşünüyordum
iyi ki öyle yapmamışım. Ankara'ya ne kadar güvenmiyorsam Avrupa'ya da en az o kadar güvenmiyorum denemesi bedava tabii ama sürecinizi hiçbir ülkenin takdirine emanet etmeyin. -
Merhaba, forumdaki bilgileri kullanarak kcc’ye taşıma için mail attım ve görseldeki gibi olumlu dönüş yaptılar.
Şimdi süreci nereden ve nasıl takip edeceğim? Teşekkür ederim
-
@cptmuzaffer selam, yeşil pasaportu olanların genelde viyana üzerinden hallettiğini okuyorum, bizim de yeşilimiz var. Buna rağmen hong kong mu dersiniz?
-
- Other, none gibi seçenekler var mı? Ya da student seçeneğini seçin o vardı diye hatırlıyorum.
- "Does this job require 2 years of training or experience?" -> yaptığınız iş 2 yıllık eğitim veya deneyim gerektiriyor mu, yoksa herhangi bir deneyim gerektirmeyen vasıfsız bir iş mi, onunla alakalı bu soru diye hatırlıyorum. Okulunuz 2+ yıllık mı diye sormuyorlar yani. Ki hiç iş deneyiminiz yoksa buna no demek gerekebilir, yanılıyorsam bilen birisi aydınlatsın.
-
@gucarslan Forumda yeniyim, belli oluyordur zaten

İmzamı güncelledim, teşekkürler.

-
@ugurbocegi şu an başka iki okulda öğrenci de olduğum için student seçeneğine onları yazdım.
Ama esas mesleğim mezun olduğum meslek olduğu için onu yazmak istiyorum. Ancak çalışmadığım için "bu iş 2 yıllık eğitim tecrübe gerektiriyor mu" sorusuna hayır dersem eğitimim 2 yıllıktan fazla olduğu için sorun yaşar mıyım diye korktum açıkçası.
-
Herkese merhaba tekrar. Bazılarının dosyalarını Gürcistan’a taşıdığını duydum ancak mesafe olarak daha yakın olduğu halde nedense bunu yapan çok az kişi var. Gürcistan’a taşıyan oldu mu hiç aramızdan? Kabul ediliyor mu ikamet olmadan emin olamadım yoksa Viyana, Hong Kong gibi güvenli seçeneklerden devam etmekte yine fayda var sanıyorum.
-
@melda22 oturum talep edip etmediğiniz geçmiş deneyimlerden kontrol edebilirsiniz.
-
Bu ileti silindi! -
@Emre-Çelik-1 tebrikler.
yine bu başlıktan takip edip, bültende aktif olup mülakat tarihi bekleyeceksiniz.
bu başlığın ilk iki iletisini okumalısınız. -
amerikada daha önce bulundum ve bu süreçte statü değişikli başvurusu yaptım. sürecim tamamlanmadan türkiyeye geri döndüm. şimdi green card çıktı ve mülakatta bu durum sorun yaratır mı
-
@Fatih-Yalçın-0 ekim sonrasından kastınız ekim 2025?
çünkü siz bu cn ile önce bültende aktif olmalısınız ki o da önümüzdeki yıl ağostos ayı'ndan önce olmayacak gibi duruyor.
hatta bültende cutoff içinde bile olmayabilirsiniz, cn'niz çok yüksek. -
@lullaby kuranın ana şartlarından birisi olan en az lise mezuniyetinizi kanıtlayabilecek diplomaniz var mı?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
47
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.